- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Australia

 

 

Populære feriemål

 

Adelaide

Ayers Rock

Brisbane

Canberra

Darwin

Great Barrier Reef

Hobart

Melbourne

Queensland

Sydney


 

 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Australia

 

Australia er et av de mest populære reisemålene i verden, og dette er et land som mange drømmer om å besøke. Australia kan selv for den mest kresne by på uendelige opplevelser. Kontinentet Australia er fantastisk, og er med sin beliggenhet et område hvor det finnes meget varierte klimatiske forhold. Klimaet i Australia gjør at det ofte er er langvarig tørkeperioder en og stor variasjon av nedbør.

Man kan dele Australia i fire områder hvor været oppfører seg klimatisk på bestemte måter. I mindre områder i nord, vesentlig Arnhem Land og Cape York Peninsula finner man et tropisk klima med temperaturer som kan komme over 25 grader. I dette området vil det være en del nedbør. Nedbøren avtar jo lenger sør man kommer. Ved østkysten kan man oppleve et mer temperert klima uten at man vil merke en markert tørketid. Man kan her oppleve en ekstremt nedbør på hele 900 mm på en dag.

 

 

Temperaturen kan for januar komme opp i +- 25 grader i sør og +- 35 grader i nordvest. Vinterstid ligger temperaturen mellom 10 til 20 grader C. Alle tidspunkt passer for å besøke Australia, men det kan lønne seg å ta en enkelforespørsel vedrørende de lokale værforholdene avhengig av hvor du planlegger din ferietur. Dersom man ønsker å besøke Australia sommertid så er perioden desember til februar absolutt best. Da opplever man de fineste forhold på alle strendene sør i landet.


 

 

 

Adeliade

Adelaide

 

Hovedstaden i South Australia er Adelaide - grunnlagt i 1837 og oppkalt etter den britiske dronningen Adelaide (1792-1849). Dette er en stor og viktig havneby som har noe i overkant av en mill. innbyggere, og som geografisk ligger ved Torrens River, Murray River i St. Vincent golf, (Kart). 

En av byens største turistattraksjoner er South Australia Museum. Dette er et museum som har noen utrolige samlinger av relikvier fra aboriginerne, fosiler, mineraler og mye mer. Museet ligger i det som heter North Terrace, og like ved South Australian Kunstgalleri som bl.a. har en av verdens største samlinger av Rodin-skulpturer, det statlige bibliotek og byens store handleområde.

 

   

 

 Andre severdigheter i byen er Festival Centre som er et kulturelt samlingssted for kunstnere, musikere og teaterfolk. Adelaide kan by på mer enn bare kunst- og kultur. Glenelg Beach er byens populære strandområde, og ligger bare noen minutters kjøring sentrum. Dette strandområdet er samlingspunktet for byens befolkning på varme sommerdager, hvor alle nyter mulighetene for vannsportaktiviteter. Strandområdet som er meget familievennlig har alt fra små is-boder til flotte restauranter og store hotell, og er virkelig verd et besøk. 

Adelaide Online


 

 

Ayers Rock

Ayers Rock (Uluru)

 

Ayers Rock (Uluru) ligger i det som heter Northern Territory, og sørvest for Alice Spring. Dette er en gigantisk monolitt som av landets urinnvånerne kalles Mount Uluru. Steinblokken som skifter farge etter solens stilling måler en høyde på hele 348 høy. Den dekker et område på 3.3 kv. km, den er 9.4 kilometer omkrets med to kilometer på det bredeste, og den er en av landets aller største turistattraksjoner.

Ayers Rock er beregnet å være over 500 millioner år gammel. Landets urinnvånere (aboriginerne) anser dette fjellet som hellig, og navnet Uluru betyr "et sted uten mening". Den store turiststrømmen til Uluru er sterkt misslikt av aboriginerne så alle som besøker denne turistattraksjonen anbefales å ikke klatre på fjellet.


 

 

Brisbane

Brisbane

 

Brisbane, som er hovedstaden i Qeensland siden 1860 og landets tredje største by, bor det omtrent 800' mennesker. Dersom man medregner de omkringliggende områder er innbyggertallet ca. 1.5 millioner mennesker. Byen er et av landets viktigste handelsområder og et populært turistmål.

 

 

 

 

Brisbane med nærliggende Gold Coast i syd har en rekke opplevelsesparker, i tillegg til flotte strender. Lenger nord ligger Cairns. Her kan man oppleve tett regnskog, imponerende fossefall og aboriginerkultur. Byen har få strender men utallige atraksjoner og severdigheter som eksempelvis mange historiske bygninger, kirker, gallerier, kultursenter, festivalområdet South Bank Parklands, Mt Coot-tha med en fantastisk botanisk hage, Brisbanes skogspark og mye mer. Dersom man reiser litt nordover kommer man til Palm Cove, et idyllisk lite sted i art deco-stil med en lang, herlig sandstrand.

Videre nordover ligger Port Douglas. Den tidligere fiskerlandsbyen er nå et fasjonabelt feriemål med elegante hoteller, gode restauranter, et stort antall trendy butikker og den populære stranden Four Mile Beach.

Brisbane Online


 

 

Canberra

Canberra

 

Canberra (1927) er som vel de fleste vet, hovedstaden i Australia. (Mange tror at den noe mer kjente byen Sydney er landets hovedstad). Canberra ligger geografisk ca. 25 mil sørvest av Sydney (kart) ved Molonglo River, og er en meget fin by. Den har nesten 350' innbyggere, og kan kan vise til mange fine severdigheter og attraksjoner, eksempelvis Parlamentsbygningen som er oppført i marmor og glass som er et populært turistmål (åpent for besøkende hver dag). Dette praktbygget ligger som nærmeste nabo til en innsjø på et område som heter Capital Hill, og huser bl.a. mange fine- og store kunstsamlinger. Av andre severdigheter i Canberra kan nevnes Nasjonalgalleriet hvor den interesserte kan beskue ti-tusenvis av prakfulle kunstverk fra forskjellige tidsperioder.

I tillegg må vi også ta med det vitenskapelige senteret Questacon og den nasjonale botaniske hage ved Black Mountain. Foruten det som allerede er nevnt av noen severdigheter, så må vi også påpeke Canberras atmosfære i sentrumsområdene hvor man kan oppleve de fineste shoppingstede, de beste restauranter- og kafeer som kan by på de mest fantastiske måltider av bl.a. lokale retter og landets ettertraktede viner. Canberra er et ypperligmål for en vellykket ferietur, og et fint utgangspunkt for besøk til andre nærliggende byer- og områder.


 

 

Darwin

Darwin

 

Hovedstaden i Australias Northern Territory er Darwin. Byen ligger ved Timor-sjøen, og geografisk sett så ligger den nærmere hovedstaden i Indonesia enn i avstand til Sydney. Byen som er et viktig handelsområde i landets nordlige del har opp mot hundre tusen innbyggere. Byens havn - Port Darwin - er oppkalt etter den kjente britiske naturforskeren Charles Robert Darwin. Darwin er en opplevelse, og dersom man er på disse kanter av landet så er et besøk på Marineakvariet og Den australske perleutstilling en selvfølge. Marineakvariet viser det det fantastiske- og komplekse økosystemet under havets overflate, med bl.a. alle former av koraller, sjøhester, eksotisk fisker og alt som sammen skaper den unike stillehavsbalansen. 

 

   

 

Det australske perlemuseet vises unike samlinger av verdifulle østersperler, og gir forståelige beskrivelser av en perles skapelse. Foruten dette finnes både museer og kunsgallerier med bl.a. arkeologiske funn, trearbeider og hulemalerier som stammer fra steder som Arnhem Land og Melville Island. Her kan man se urinnvånernes historie- og utvikling. Av andre steder som er verd et besøk er East Point som ligger et lite stykke nord for Fannie Bay, og som er et område hvor man kan oppleve å se en ekte kenguruen på nært hold. For den som ønsker bading og vannaktiviteter så er mulighetene mange i Darwin, men det er her meget viktig å forespørre seg hvor det er trygt, for i denne delen av landet og spesiellt i den våte årstiden finnes det strender som "besøkes" av store- og dødelige brennmaneter. Darwin er en opplevelsesrik by som kan anbefales dersom man er i Australia.


 

 

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef

 

En av verdens største turistattraksjoner er verdens lengste korallrev - Great Barrier Reef - som ligger i Queensland. Korallrevet har en lengde på hele to tusen kilometer og går langs østkysten av Queensland. Dette er et område som er klassifisert som et verneverdig område. Totalt består Great Barrier Reef av en sammensetning på nesten tre tusen individuelle korallrev, og nesten tusen små- og store øyer.

   

For dykkere er Great Barrier Reef et eldorado. Her er det varmt vann, en fargerik undervannsverden med omtrent to tusen fiskearter, nesten fire tusen arter av bløtdyr og nesten fire hundre forskjellige typer av koraller. For den som ikke har dykking som yrke eller hobby så finnes likevel muligheten til å kunne oppleve dette fantastiske skue via arrangerte turer i båter med glassbunn. Her er man garantert til å bli imponert. Dette er en fantastisk opplevelse som anbefales på det sterkeste.


 

 

Hobart

Hobart

 

Hobart (grunnlagt 1804/innbyggertall ca. 150') som er hovedstaden i området Tasmania, ligger ved utløpet av Derwents og er landets sørligste by. Dette er et byområde med mye historie (eks. den gamle landsbyen Battery Point ved Salamanca place) og mange fine attraksjoner og steder for opplevelser. Som noen eksempler kan nevnes det populære Salamanca Place i St. Davis parken som er et område/møtested med bl.a. restauranter, kafeer, puber, nattklubber, forretninger av alle slag, små lokale handelsboder, gatesangere og ikke minst finner man her et yrende folkeliv.

   

 Dersom man er i Hobart bør man bl.a. benytte anledningen til å besøke Tasmanias maritime museum og kunstgalleri - Kolonimuseet -  St. Georges Anglikanske kirke (ca. 1835) - Arthurs Circus (et fint område med gamle ferieboliger) - landets eldste bryggeri Cascade Brewery i South Hobart (med guidede omvisninger og selvfølgelig tilhørende smaksprøver) - fjellet Mt. Wellington (1271 moh.) hvor man kan nyte den storslotte utsikten over byen og området rundt.


 

 

Melbourne

Melbourne

 

Melbourne er Australias senter for kunst, mote og sport. Byen har en unik beliggenhet ved Yarra River og imponerer med sine mange vakre parker. I Melbourne er det lett å se at britiske tradisjoner preger byen og gjenspeiler seg i alt den har å by på. Med sine mange butikker og kjøpesenter er Melbourne Australias fremste shoppingby. I tilleg er dette en by hvor sportsbegivenhetene formelig "står i kø".

 

   

 

 Her finner du også et stort utvalg restauranter, og mange andre attraksjoner. Australias vakreste kyststrekning finner du på Great Ocean Road, der steile klipper og de meget spesielle formasjonene gir en naturopplevelse man sent glemmer.

Melbourne Online


 

 

Queensland

Queensland

 

I Queenslands finner man vakker natur, praktfulle strender og et meget behagelige klima. Alt ligger til rette for drømmer. Det er i Queensland man finner Great Barrier Reef som er verdens største korallrev.

 

   

 

 

Dette imponerende naturfenomenet kan oppleves på dagsturer, eller med overnatting på en av øyene. I området finnes ellers atoller, sandbanker og øyer. 

Det uimotståelige turkisblå havet byr på fantastiske bade- og dykkemuligheter. De paradisiske øyene Fraser Island og Bramton Island ligger like utenfor Queenslands kyst.


 

 

Sydney

Sydney

 

Sydney har en imponerende bebyggelse og en meget vennlig befolkning. Byen er ikke bare blant de vakreste men den er også en av verdens triveligste byer. Her kan man foreta seg alt. Har man interesse av severdigheter så er Sydney stedet. Byen er rik på slike, og den mest kjente er utvilsomt det prangende operahuset med sin karakteristiske bygningssilhuett. I Sydney vrimler det av spisesteder, og man finner hermat fra alle verdenshjørner. 

 

 

 

 Man finner spennende butikker, gallerier, teatre og museer. Er man i Sydney må man unne seg en båttur i Sydneys havneområde hvor man får oppleve den fantastiske byen fra sjøsiden. Man kan også ta ferge ut til en av de innbydende strendene like i nærheten av sentrum. Det anbefales også en tur med et besøk i vinområdene, og til Australias svar på Grand Canyon, Blue Mountains.

Besøksguide  *  City of Sydney  *  Sydney Online


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Tropisk klima i nord - snø i fjellene i sør. Fra oktober til april er det varmt i hele landet. I vinterhalvåret (mai-september) er det varmere jo lenger nord en kommer. Den nordlige delen av landet har temperaturer rundt 20 grader vinterstid. I sør og i høyereliggende strøk kan det være kaldt men ofte med store temperatursvigninger i løpet av døgnet.

 

Været i Australia  - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Australiasambandet - Commonwealth of Australia- Australia til vanlig bruk.

 

Areal

7 692 030 kv. km.

 

Folketall

18,7 millioner. Ca. 300' er etterkommere av de opprinnelige urinnvånerne i Australia. Religion: 26. 1% anglikanisme, 26% romersk-katolsk, 24. 3% andre kristne, 11% ikke-kristne.

 

Største byer

Sydney 4.2 mill., Melbourne 3,5 mill., Brisbane 1,7 mill., Perth 1,4 mill., Adelaide 1,1 mill., Canberra 0,32 mill. (hovedstad)

 

Språk

Engelsk, diverse innfødte språk. 

 

Nasjonal valuta

1 australsk dollar ($A) = 100 cent

 

Kredittkort

Reisesjekker / kredittkort. Visa, MasterCard og Bankcard.

 

Tips

I den sørlige delen av Australia, og i hovedsteaden kan det være kaldt  i perioden mai til aug. Ta med varme klær. I nord er det stort sett varmt hele året. Australierne er vennlige og uformelle i omgangstonen.

 

Klima

Tropisk klima i nord / snø i fjellene i sør. Oktober til Aapril er det varmt i hele landet. I vinterhalvåret (mai-september) er det varmere jo lenger nord en kommer. Den nordlige delen av landet har temperaturer rundt 20 grader vinterstid. I sør, og i høyereliggende strøk, kan det være kaldt, men ofte med store temperatursvigninger i løpet av døgnet.

 

Helseforhold og mathygiene

Helsesektoren er velfungerende og hygieneforholdene er generelt gode. Spesielle vaksinasjoner er ikke nødvendig for reise til Australia. Vannet kan drikkes fra springen i de store byene. Det anbefales at en ellers spør hvert enkelt sted, Men Bruk flaskevann mest mulig så er du sikker. 

 

Strøm/telefon

240 V – God mobiltelefondekning i de store byene, varierende i distriktene

 

Transport

Gode vei- og togforbindelser samt flyforbindelser mellom de store byene. Bilutleie tilgjengelig de fleste steder, og er rimelig sammenlignet med norske forhold. Flyplassavgift ved utreise AUD 30.

 

Statlig reise byrå

Den norske vennskapsforeningen for Australia og New

Zealand driver reisebyrå My Planet, Wergelandsveien 7, Postboks 7144, 0307 Oslo. Telefon: +47 2322 6630.

 

Ambassade

Australia har ingen ambassade i Norge, men Norge er sideakkreditert fra den australske ambassade i København. Dampfærgevej 26, 2 sal, 2100 København Ø, Tel. : +45 70 26 36 76.

Konsulat i Oslo. Jernbanetorget 2, 0106 Oslo, Tel: 22 47 91 70. Visum utstedes av den australske ambassaden i Berlin, tel. : +49-30-88 00 880. Se: Ambassade

 

Visum

Visumplikt. Turistvisum for inntil 3 måneder utstedes rutinemessig. Passet må ha gyldighet 3 måneder lenger enn det planlagt opphold i Australia.

 

Nødtelefoner

000 – Gjelder nødtelefoner til både ambulanse, politi og brannvesen.

SOS-International København +45-7010 5050

Euro Centre Sydney (Europeiske Reisefors.) +61-2-9247 2700

Utenriksdepartementets døgnbemannede saksbehandlervakt i Oslo: +47-2224 3562.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Norge har ambassade i Canberra, samt honorære konsulater i Adelaide, Brisbane, Bunbury, Darwin, Fremantle, Hobart, Melbourne, Sydney. Ambassadens telefon: +61-2-6273 3444.

Se: Den norske ambassade i Canberra

 

Tidsforskjell til Norge

8-10 timer, avhengig av sommer/vintertid i Norge og Australia.

 

Nasjonale helligdager

Australia Day 26. jan., ANZAC Day 25. april, Dronningens fødselsdag i juni, Labour Day i oktober.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Ingen info.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Dyreparker / Marineparker

 

Adelaide Zoo

Australian Reptile Park

National Zoo / Aquarium

Alice Springs Desert Park

Ballarat Wildlife Park

Oakvale Farm

Alma Park Zoo

Lone Pine - Koala

Sydney Aquarium

The Crocodile Hunter

Mogo Zoo

Territory Wildlife Park

Monarto Zological Park


 

 

Ferieguider

 

Australia

Frommers

South-Australia

Australia / Backpackers

Gule Infosider

South Wales Turism

Backpack i Australia

Hvite Infosider

Tasmania

Canberra

Newcastle

Travel Library

Cia Faktabok

Newspaperinfo

Victoria Turism

City of Sydney

Northern Territory

Worldtravelguide

 

Adelaide Online

Melbourne Online

Australian Government

Brisbane Online

Sydney Online

BugAustralia

SydneyMate


 

 

Flyplasser

 

Adelaide Airport

Brisbane Airport

Perth Intl. Airport

Alice Springs Airport

Melbourne Airport

Sydney Airport


 

 

Hotell

 

Hotels in Sydney

HotelsSydney

Tower Lodge Hunter Valley

Original-Backpackers

Sydney-Backpackers

Funkhouse

Thepalms-Backpackers

Backpackers-Hostel

Jollyswagman

Backpackers

Blue-Parrot

Kangahouse


 

 

Jernbaner

 

Australia Train Journey

South Pacific Express

West Coast Railway

Tasmania Rail


 

 

Kultur

 

Art-Senter

Culture/ Recreation

Nasjonalbiblioteket

National Gallery

Port Arthur


 

 

Opplevelser

 

Adventures

Alpin Guide

Kanaler i Australia

Sydney Bridge


 

 

Utdanning

 

Australian Education

Språkskoler

 

 

Web-Camera + SkiGuider

 

Web-Cam + Snow Guide

Melbourne

Broome-Cam Western Territory

Katoomba

Ipswic City - Queensland

Hobart - Tasmania


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©