- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

USA

Unitet States of America

 

 

Populære feriemål

 

 

Baltimore

 

Boston

 

Chicago

 

Dallas

 

Fort Lauderdale

 

Hawaii

 

 

 

 

Key West

 

Las Vegas

 

Los Angeles

 

Memphis

 

Miami

 

Nashville

 

New Orléans

 

 

New York

 

Orlando

 

Disney World

 

San Francisco

 

Seattle

 

Washington DC

 

 

 


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

USA Stater

Valuta

Web-Camera


 

 

Opplev USA

 

USA er rett og slett fantastisk, både på godt og vondt. Mange drømmer om en reise til dette forjettede land og mange av oss har allerede vært der både en og flere ganger. Vi vil med dette forsoke å gi deg et innblikk i de viktigste attraksjonene som man ikke bør gå glipp av som turist. 

En ferietur til USA er en reise til noe av det mest moderne man kan oppleve av både kunst, kultur og ikke minst fornøyelse. De aller fleste som besøker USA ønsker å få sett på nært hold flest mulig kjente landemerker. Kanskje vil du også bli fristet til å besøke landet på den andre sinden av Atlanterhavet. USA er et land med mange- og store geografiske variasjoner. Slike variasjoner påvirker det meste, og ikke minst økonomi og prisnivå. I de større byene og de største turistattraksjonene må man regne med at prisnivået er høyt. Dette gjelder alt fra overnatting til måltider, men selvfølgelig finnes det også her muligheter for en reduksjon i feriebudsjettet.

 

 

 

 Reiser man i dette landet på egen hånd og utenfor et organisert turistopplegg og du er nøyer deg med camping eller overnatting på et herberg kan utgiftene reduseres betraktelig. En tommelfingerregel i denne sammenheng er en beregning på mellom 50 - 100 dollar pr. døgn. Uansett, det lønner seg å undersøke litt på forhånd. Skal du benytte leiebil må budsjettet anslagsvis økes med 50 dollar pr. døgn. Mange leier seg bil i USA, nettopp for å være fri til å kjøre hvor de vil, og dette koster selvsagt en del penger. Hvis du ikke vil kjøpe deg en bil på østkysten og kjøre vestover, er alternativet leiebil. Med leiebil innbakt i budsjettet vil dagsforbruket nok ligge rundt 150 US dollar. Vanligste og enkleste betalingsformer i USA er kredittkort. Husk reiseforsikring!

 

Informasjon til USA-reisende:

Fra og med 15.04.05 må flypassasjerer legge igjen lighteren hjemme når de skal reise i USA. I motsetning til tidligere regler om at våpen, kniver og andre farlige gjenstander kan legges i kofferten, blir lightere totalforbudt i alle deler av flyet. Har du med en slik MÅ den legges igjen ved sikkerhetskontrollen på amerikanske flyplasser. Bakgrunnen for totalforbudet er den såkalte «skobomberen» - Richard Reed, som forgjeves forsøkte å sette fyr på sprengstoff han hadde smuglet ombord i skoene på et fly i 2001. Amerikanske senatorer fryktet at han ville klart å antenne eksplosivene med en lighter, og foreslo av den grunn et lovforbud. Dette er et meget riktig skritt for å beskytte passasjerer mot en trussel vi kjenner til, uttaler den demokratiske senatoren Byron Dorgan. (Fyrstikker kan man fremdeles ta med ombord på amerikanske fly. Samtlige EU-land har protestert mot lighterforbudet, og har neket å etterkomme kravet om å ta lightere fra passasjerer som skal til USA.

 

WebCamera

Web Camera

 

Atlanta

Arizona

Boston

Chicago

Cleveland - Ohio

Dallas Plaza

Dallas Museum

Daytona Beach

Detroit

Duluth - Minesota

 

Houston

Hudson River Park

Indianapolis-Zoo

Ketchikan-Alaska

Key West

Laguna Beach

Las Vegas

Los Angeles

Memphis

Miami-South Beach

Nashville

New Orleans-Burbin Street

Newport News

New York City

Philadelphia

Salt Lake City

Sedona-Arizona

Seattle

Tahoe-California

Venice Beach-California

Washington D.C

 


 

 

Baltimore

Baltimore

 

Baltimore er den største byen i Maryland og det kommersielle sentrum. Byen ligger 70 km nord for Washington D.C og ble verdenskjent allerede på 1800-tallet for skipsbygningsindustrien og sin flotte, urbane arkitektur. Mange av bygningene er bevart i Inner Harbour, som i dag fremstår som et moderne havneområdet. Du kan også ta en tur med watertaxi til det gamle, maritime området Fells Point. I tillegg mange puber, barer og restauranter finnes det flere antikvitetsbutikker her.

Attraksjoner

Baltimore Zoo: Baltimore's villeste attraksjon! Hjemmet til mer enn 2000 eksotiske pattedyr, fugler og krypdyr. Attraksjon for hele familien.

Boordy Vineyards: Vakker historisk vingård som tilbyr anerkjente viner. Vingården har beliggenhet i området Baltimore County, kun 25 minutters kjøring fra Inner Harbor. Åpent daglig for vin smaking, omvisningstur, piknik og gave butikker.

National Aquarium: I et av de største akvarium i USA finner du både haier, delfiner og mange tropiske fiskeslag. I tillegg en tropisk regnskog, et atlantisk korallrev, et eget haibasseng og et opplevelsesrikt delfinshow. Beliggende midt i byen.

B&O Railroad Museum: Dette museet er et fasinerende sted for barn, familier og alle som er interessert i amerikansk jernbane.

The Washington Monument: USA`s første heltemodig og kommunale monument. Designet av Robert Mills

The Phoenix Shot Tower: Baltimore`s landemerke, var USA`s høyeste bygning når den ble bygd i 1828.

The Baltimore Streetcar Museum: Opplev Baltimore`s samling av gatebiler i fra perioden 1859 – 1944 i form av berg-og dalbaner, omvisningstur, utstillinger og video. Åpent hver søndag fra 1200 – 1700.

Aktiviteter

Capital Region er fellesbetegnelsen på statene Maryland og Virginia og landets hovedstad Washington D.C. Hver stat har sine karakteristiske trekk, men det er den amerikanske historien som ofte går igjen, og området kalles ofte for Amerika i miniatyr. Verdt et besøk er Annapolis, hovedstaden i Maryland, som ble grunnlagt i 1649 og ble tidligere kalt Amerikas svar på Athen. Byen var USA`s hovedstad i 1780 og seilsport er byens kjennetegn.

Baltimore


 

 

Boston

Boston

 

Boston ligger ved utløpet av elvene Charles River og Mystic Riverer. Byen er "hovedstad" og den største byen i Massachusetts. Boston er et rikt utdanningssentrum med flere kjente universitet og i Cambridge finnes bl.a. det verdenskjente Harvard University (1636). 

Boston har det meste enten det er historie, kunst, shopping, vitenskap, natur eller arkitektur. Det er bare å velge. I denne byen finnes også et stort antall eldre bygninger eksempelvis Christ Church (1723), Old State House (1748), Faneuil Hall (1762) og State Capitol (1798). Skal man virkelig oppleve Boston så bår dette gjøres til fots. Da kan man få med seg det som er verd å se og oppleve. 

 

Attraksjoner

Proffesional Sports: Kombiner din shopping eller forretningsreise til Boston med et besøk til Fenway Park for å se USA'S nasjonal sport - Baseball. I tillegg har Boston et lag i verdens tøffeste hockeyliga - NHL, beste basketliga NBA og selvfølgelig NFL, Super Bowl Champions New England Patriots er verdt å se.

Boston Duck Tours: Bli med på bysightseeing som både går på land og i vann, en morsom attraksjon som passer for hele familien.

Freedom Trail: Røde piler i fortauet viser vei til 16 historiske attraksjoner gjennom den gamle bydelen. Dette er en tur som man kan gjøre på egen hånd. 4 km lang.

Beacon Hill: Gammel bydel med mursteinshus bygget mellom 1800 og 1850. Her ligger også Chestnut Street og Mt. Vernon Street, også kjent for sine karakteristiske hus og sin spesielle atmosfære.

Museum of Fine Arts: Dette store, kjente kunstmuseum viser amerikansk, asiatisk og europeisk kunst fra det 11. til det 20. århundre.

Faneuil Hall Marketplace og Quincy Market: Nytt og trendy område med stortutvalg av restauranter, butikker og kontorer. Ca. 50 000 mennesker kommer innom hver dag.

New England Aquarium: En av byens mest populære attraksjoner hvor du kan oppleve seler, pingviner, haier og andre sjødyr. Akvariumet ligger på Central Wharf. Se Boston fra sjøsiden Fra havnen kan du dra på sightseeingcruise, hvalsafari eller ta ferge til byene Salem og Provincetown. Hvalsafari tilbys i perioden mai til oktober.

Aktiviteter: Boston har et rikt utvalg av kaféer, barer og restauranter, med sjømat som den største, lokale spesialitet. Underholdningstilbudet på kveldstid omfatter teater, ballett, konserter, musikaler, middag`s cruise m.m.

Boston-usa  *  Boston


 

 

Chicago

Chicago

 

Chicago ligger i delstaten Illinois ved sørvestbredden av den kjente Lake Michingan, og strekker seg langs denne i mer enn 10 mil. Dette er den tredje største byen i USA, og Chicago har nesten 3'' innbyggere innbyggere med en stor etnisk blanding. Her finnes mennesker fra alle deler av verden - som eksempelvis spanjoler, jøder, tyskere, russere, polakker, irlendere, italienere, skandinavere og mange flere.

Denne fine/unike blanding av befolkningsgrupper har påvirket byen i positiv retning relatert til spennende kunst- og kultur og ikke minst arkitektur. Chicago er hjembyen til den kjente gangsteren Al Capones og fødebyen til Ernest Hemingway.

Chicago er en av USA´s billigste og mest shoppingvennlige byer. Sentrum av Chicago er konsentrert, noe som gjør at du lett kan ta deg frem til fots. Siden byen ligger ved Lake Michigan, medfører dette kalde vintre og herlige sommerdager. Mange blir overrasket over å finne ut at sandstrender, båt og badeliv er en like naturlig del av Chicago som shopping, museer og natteliv. Når det gjelder jazz og blues har Chicago vært den ledende byen helt siden 1920-tallet.

 

Attraksjoner

Sears Tower: Dette er Chicago´s høyeste bygning, med 103 etasjer. Ta en av heisene opp til Skydeck Observatory for en fantastisk utsikt og en forfriskning. Åpent daglig. Vanligvis lange køer i helgene.

Navy Pier: Gammel militær havn og Chicago´s landemerke med parker, hager, butikker, restauranter og attraksjoner, bl.a. Ferris Wheel og Carousel, et gedigent pariserhjul med plass til 240 passasjerer om gangen, Chicago Children´s Museum, Skyline Stage med levende underholdning og Joe´s Be-Bop Cafe og Jazz Emporium.

The Art Institute of Chicago: Et av de fineste kunstmuseene i verden som viser rike samlinger av malerier fra impressjonismen, middelalder og renessanse, interiørmoter gjennom tidene, kinesisk, japansk og koreansk kunst.

The Magnificent Mile: Eksklusiv handlegate som strekker seg langs Michigan Avenue til Oak Street. Her ligger designerbutikker som Gucci og Tiffany´s, luksuriøse hoteller og 2 fascinerende kunstmuseer.

Buckingham Fountain: Byens fontener er en populær sommerattraksjon. Besøkende opplever musikk, lys og vannshow. Underholdningen varer i 20 minutter og vises hver time.

 

Aktiviteter

Chicago er et eldorado for kjøpelystne, her er alt fra fasjonable butikker på Michigan Avenue til rimelige butikk-kjeder. Byen har et bredt utvalg av kveldsaktiviteter, du kan nyte god musikk på en av Chicago´s blues og jazz klubber eller besøke et av byens teater som viser alt fra Broadway shows til moderne stykker.

Chicago  *  Chicago link


 

 

Dallas

Dallas

 

Dallas ligger i Texas ved Trinity River ca. 40 mil fra Mexico-golfen. Dallas ble grunnlagt (1856) og har fått sitt navn etter den amerikanske vise-presidenten (1845 - 1848) George M. Dallas. Byen er verdenskjent i og med at det var her drapet på John F. Kennedy ble begått. I tillegg til dette er byen kjent for TV-serien med samme navn som byen.

Dallas har nesten 1.5'' innbyggere og er en av de raskest voksende storbyer i USA. Dallas kan tilby besøkende et meget rikt kulturliv med bl.a. teater, opera, ballett, symfoniorkester osv. samt en lang rekke fine museer. Dallas har videre mange tilbud relatert til opplevelser- og aktiviteter som bl.a sport, familieparker, zoo, store parkområder mm.

Dallas   *   Andre Texas Cities


 

 

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale

 

43 km nord for storbylivet i Miami ligger Fort Lauderdale, USA´s svar på Venezia, med et 500 km langt kanalsystem. Her finner du en roligere atmosfære enn på Miami Beach, og byen er derfor en populær destinasjon blant barnefamilier. På den langstrakte Fort Lauderdale Beach har du muligheten til avslappende solfylte dager og lange netter, for de som ønsker å utforske nattelivet. Byen tilbyr også gode og varierte shoppingmuligheter, og det finnes flere fabrikkutsalg med kjente merkevarer i og rundt byen.

Fort Lauderdale er for folk flest antagelig mest kjent som området med de lange- og fantastiske sandstrendene, det nydelige klimaet, hotellene og sitt yrende liv. Mange foretrekker denne delen av Florida fremfor Miami Beach som har en litt mer hektisk atmosfære. Fort Lauderdale kan tilby sine besøkende nesten fire mil med nydelige strender og alt som tenkes kan av aktiviteter tilhørende vann- og strandlivet.

 

Her kan man svømme sammen med delfiner, være med på havfisketurer, oppleve attraksjoner og ikke minst shoppe. Alt dette gjør at byen er meget populær for barnefamilier. I tillegg er Fort Lauderdale ypperlig for den som liker å spille golf, for her finnes også mange ypperlige golfbaner.

 

Attraksjoner

Kanalene: Her kan man ferdes med sightseeingbåt eller med vanntaxi. Langs kanalene ligger vakre hus til kjente skuespillere og lystbåter i alle stilarter.

Strendene: Det er nok først og fremst de lange sandstrendene som lokker de fleste. Fort Lauderdale har nesten 4 mil med strender og her tilbys alle typer vann- og strandaktiviteter. Fort Lauderdale Beachfront Promenade går parallelt med Fort Lauderdale Beach, her kan du gå for ”å se og bli sett”.

Riverwalk: Dette er en promenade langs nordog sydsiden av den historiske North River som knytter sammen et område med museer, restauranter og forretninger. Se bl.a. Museum of Discovery & Science, Florida Grand Opera og Museum of Art. Las Olas Boulevard og Las Olas Riverfront med moderne forretninger og ute kaféer.

Museum of Discovery & Science: Et av de beste og mest barnevennlige museene i Fort Lauderdale, med IMAX kino og interaktive utstillinger\ om økologi, helse og verdensrommet.

Sawgrass Mills: Verdens største factory outlet (fabrikkutsalg) med 400 butikker. I tillegg til å kjøpe billige merkevarer kan du besøke The Oasis, Floridas nyeste utendørs shopping- og underholdningssentrum. Her finner du kjente merkevarer og restauranter.

 

Aktiviteter

På Las Olas Riverfront finnes det sports barer, restauranter, jazzklubb m.m. Det finnes også et godt utvalg av fortausrestauranter og barer langs kanalene og strandlinjen

Fort Lauderdale


 

 

Hawaii

Hawaii

 

Drømmeferie? Ja, hvis du vil oppleve kritthvite sandstrender, behagelig klima, og en av verdens vakreste solnedganger. Hawaii tilbyr også utrolige fjellformasjoner, frodige daler – og et meget vennlig folkeslag. 

Øygruppen består av over 100 små øyer og 8 store, hvorav 7 er bebodde. Oahu den mest kommersielle øya med hovedstaden Honolulu. Andre øyer du lett kan nå med fly er Maui, Kauai og Lanai. Alle øyene er relativt like når det gjelder natur, og du vil oppleve et behagelig klima med jevn temperatur hele året.

Oahu: Den mest kjente øya med hovedstaden Honolulu og Waikiki Beach. Tilbyr mange severdigheter, blant annet, Pearl Harbor med minnestein fra USS Arizona i forbindelse med andre verdenskrig. Ta turen til Hanauma Bay hvis du vil dykke eller snorkle. Ønsker du å vite mer om Stillehavets befolkning, kan du besøke The Polynesian Cultural Center.

Maui: Surfernes paradis, og på Hookipa Beach finner du de største bølgene. Vulkanen Haleakala på over 3000 meter er en nasjonalpark og bør besøkes! Den mest sjarmerende byen er Lahaina på nordsiden av øya, i sin tid hovedstad og syder i dag av liv. Her finner du det mest behagelige klimaet.

The Big Island: Den største øya er annerledes, her finnes det fortsatt aktive vulkaner bl.a. Mauna Kea og Mauna Loa som rager mer enn 4000 m over havet. ”The Big Island” kan tilby så mye, alt fra fascinerende svarte strender og vulkanske klipper til gode turmuligheter og flotte strender.

 

Kauai: ”The Garden Island” er den nordligste og vakreste øya. Fra Honolulu tar den kun 18 minutter å fly. Kauai er øya for deg som vil oppleve naturen, og her er det utmerkede muligheter or dykking, snorkling, kano-og kajakkturer i både elvene og havet. Et populært utfluktsmål er Waiema Canyon, som er Stillehavets svar på Grand Canyon.

GoHawaii


 

 

Key West

Key West

 

Key West er i følge mange beskrevet som "Verdens Ende". Ikke bare er Key West den sydvestlige enden av Florida Keys (Florida Keys består av mange hundre øyer) men det er også det sydligste punkt av Amerika. Key West har en atmosfære som man ikke finnes noe annet sted i landet. Landområdet er lite nok til at man kan sykle og samtidig oppleve landsdelen uten stress og daglige rutiner.

 

  

Her kan man virkelig slappe av og nyte fridagene i fullt mon, og det sies at alle burde besøke Key West minst en gang i livet. Her finner man opplevelser i mengder med alt fra fantastiske underholdningsshov, shopping, sightseeing, vanspport, rev- og vrakdykking, Ernest Hemingway museum - til en solnedgang som kan ta pusten fra noen og enhver.

Key West er den sydligste delen av Florida Keys, en kjede av koralløyer beliggende syd for Miami, knyttet sammen av 42 broer. Det tar ca. 3 timer å kjøre fra Miami til Key West. Innbyggerne på Key West er en fargerik samling av immigranter fra Jamaica, nordstatsfolk, bohemer, forfattere og kunstnere. På Key West er man kjent for å være liberal og frihetselskende, og det er et populært bosted for de som ikke ønsker å følge den tradisjonelle, amerikanske livsstilen.

 

Attraksjoner

Hemingway House: Ernest Hemingway´s hjem hvor han bodde med sin kone fra 1931 til 1939. Eiendommen er i dag museum og hjem til mer enn 50 katter, etterkommere av Hemingway´s elskede kjæledyr.

Sloppy Joe´s Bar: Ernest Hemingway´s gamle stambar og byens kultbar. Må bare oppleves!

Audubon House & Tropical Gardens: Kåret til det beste museum i Florida Keys. Bli med på en avslappende og lærerik omvisning.

Key West Aquarium: Akvariet ble åpnet i 1934, og her kan du se hai, sjøskilpadder og tropiske fiskearter.

Old Town Trolley Tours: Bli med på 90 minutter spennende sightseeingtur, se over 100 steder som er av interesse.

Solnedgangen: Er viden kjent, og på Key West nytes den best fra takterrassen på Crowne Plaza La Concha, et av byens eldste hoteller og den høyeste bygning på Key West.

Havet: Hele Florida Keys er et eldorado for deg som ønsker å utforske havet, enten det er å dykke, snorkle, kjøre vannscooter eller å drive dypvannsfiske. Det finnes flere steder man kan studere delfiner på nært hold, blant annet på Dolphin Research Center på Grassey Key.

 

Aktiviteter

På Duval Street ligger utestedene og barene på rekke og rad; Sloppy Joe´s, Hog´s Breath Saloon, og Captain Tony´s er populære vannhull. Nesten alle utesteder har levende musikk, som varierer mellom blues, rock, country, samba og lokale ”conchtown-rytmer”.

Key West


 

 

Las Vegas

Las Vegas

 

Las Vegas er byen som kjennetegnes av fest, morro, gambling, dollar, damer, glitter- og stas. Er man i Las Vegas er det som å oppleve en helt annen verden. Her virker det som om ingen sover, her er det full aktivitet hele døgnet med alt som tenkes kan (bare det gir dollar i kassa for arrangørene). Las Vegas er byen som tilbyr de mest fantastiske show og underholdning med verdenskjente artister (eks. Elton John) og utrolige effekter.

Las Vegas er byen som tilbyr "Quick Wedding" i et av sine utallige vielseskapell for de som vil haste (forhaste) seg inn i ekteskapet. I Las Vegas kan man få alt - fra underholdning til helikopterturer over både by- og fjellområder.

På grunn av de frie lovene i staten Nevada er Las Vegas blitt USA´s spilleby nummer 1 med over 30 millioner besøkende årlig. På hovedgaten ”The Strip” bygges det stadig større og høyere hoteller, og veksten ser ikke ut til å stoppe med det første. I Las Vegas ligger også et av verdens største hotell, med 5005 rom og en egen innendørs fornøyelsespark! Byen ligger ca. 5 timers kjøring fra Los Angeles, og passer godt i kombinasjon med en ferie i California.

Attraksjoner

Stratosphere Tower USA´s høyeste observasjonstårn, 350 meter høyt. På toppen ligger to av verdens høyeste berg-og dalbaner. The High Roller coaster og The Big Shot, som ”skyter” deg opp mot himmelen.

Disse har fått navnet "galskap-turen". Her blir man slengt mange meter opp i

luften og utfor kanten av dette antastiske tårnet. Man får fullstendig utsikt over spillebyen (for den som klarer å holde øynene åpne). Her kan man ikke ha noen form for høydeskrekk for å være med.

Se aktivitetsparken her ! Katapulten i tårnet - Big Shot -  skyter passasjerene fra 280 til hele 329 meter opp.

Treasure Island, The Mirage Hotel: Hver dag kl.16.00. vises et sjørøverslag i Buccaneer Bay. Hotellet har også eget barnecasino.

Helikopterturer: Mange spennende helikopterturer fra Las Vegas. Du kan oppleve en kveldstur over byen. Eller kombinasjonstur over Hoover Dam med cruise på Lake Las Vegas og inn til Grand Canyon.

 

Aktiviteter

Las Vegas er nesten som en drøm og må bare oppleves! ”Enarmede banditter”, rullett, Black Jack, stenansikter rundt spillebordene, og mennesker som enten vinnereller taper store eller små beløp, det er hva det dreier seg om. I tillegg til gambling er Las Vegas også kjent for fantastiske show med kjente verdensstjerner, stand-up comedians, tryllekunstnere og andre artister. Blant de mest populære er Celine Dions show ”A New Day” på Ceasar Palace og illusjonistene Sigfried & Roy som opptrer med sitt verdenskjente show på Mirage Hotel. Byen tilbyr også underholdningsparker med berg-og dalbaner, multimediashowog interaktive spill i alle former og fasonger. Blant annet tilbyr MGM Grand Hotel en av de største innendørs fornøyelsesparken i verden. 

Shopping

Byen har et godt utvalg for de som ønsker å handle. Både dyre og eksklusive butikker, men også factory outlet (fabrikkutsalg) hvor du kan få kjøpt gode merkevarer til en rimeligere pris.

Besøksguide

Las Vegas

Las Vegas 24 timer

Vegas Freedom 


 

 

Los Angeles

Los Angeles

 

Los Angeles ligger i Sør California mellom San Gabriel Mountains og Stillehavet, og er den nest største byen i USA. Los Angeles er filmbyen fremfor noen med sitt Hollywood (ligger nord for byen), og er samtidig en av verdens mest kjente byer. Byen er stor, meget stor og den dekker et areal på over 1.2' kv. km., har opp mot 4'' innbyggere og dekker samtidig områdene for selvstendige byområder som eksempelvis villastrøker Beverly Hills, Culver City, Santa Monica Mountains og badestedet Santa Monica (med bl.a. Laguna Beach). Hele Los Angeles-området har et fantastisk fint- og solrikt sklima med gjennomgående varme måneder.

 

 I Los Angeles finner man alt uansett hva man søker av opplevelser, attraksjoner shopping (eks. langs fasjonable Hollywood Boulevard) , etc. finner man her. I tillegg til alt dette har også Los Angeles sitt eget Chinatown og japanske Little Tokyo. Skal du besøke Los Angeles bør du absolutt benytte bil dette fordi at her er avstandene meget store.

Los Angeles – englenes by – USA´s nest største by; eller rettere sagt 80 små og store som er vokst sammen. Dette er den største innfallsporten til den amerikanske vestkysten, og langs kystlinjen ligger det mer enn 70 km med flotte strender. Santa Monica Beach og Venice Beach er noen av de flotteste og mest populære. For mange er Los Angeles synonymt med Hollywood, glamour og filmstjerner. Ønsker du å ”besøke” filmstjernene kan du ta en rundtur i det fasjonable området Beverly Hills.

 

Attraksjoner

Hollywood: Hollywood er for mange symbolet på Los Angeles. Her ligger blant annet ”Walk of Fame”, med navnene til mer enn 2000 kjente personer støpt i stjerner i fortauet. Utenfor den berømte premierekinoen Mann´s Chinese Theatre kan du finne fot- og håndavtrykkene til de mest kjente stjernene. Hollywood er et stort område med restauranter, barer, natteliv og attraksjoner.

Universal Studios Hollywood: Tidligere ble det produsert film her, i dag er det en av de mest populære fornøyelsesparkene i California. Alle attraksjonene er basert på populære filmer som Tilbake til Fremtiden, Jurassic Park, Terminator 2 og Spider Man. Universal Studio tilbyr også guidet rundtur, der du i tillegg til å se effekter fra kjente filmer, vil oppleve King Kong og det store jordskjelvet ”Earthquake”.

Six Flags Magic Mountain: Nord for Hollywood ligger fornøyelsesparken kun for uredde personer. Her finner du bl.a. ”Superman – The Escape”, en attraksjon som går i 160 km/t og ”X”, verdens første 4-dimensjonale berg-og dalbane, som har en hastighet på 120 km/t. Hvis du tør!

Disneyland, Anaheim: Her ligger den originaleDisneyparken med Tomorrowland, Adventureland, Fantasyland og Frontierland. Her finner du alle Disney figurene og over 40 ulike attraksjoner. Parken er åpen alle dager hele året, og hver dag vises det en fantastisk Disneyparade.

California Adventure, Anaheim: Disneyparken med mange berg-og dalbaner. Gå ikke glipp av California Screaming, en gigantisk berg-og dalbane. Eller Sun Wheel, et helt spesiellt pariserhjul.

Knott´s Berry Farm, Anaheim: Dette er knøttenes (Snoopy) park, med en mengde attraksjoner fordelt på 5 områder. Parken er kjent for sine mange berg-og dalbaner, den aller nyeste heter Xcelerator. Gå heller ikke glipp av Supreme Sqreem med fritt fall fra 30 etasjers (80m) høyde, Boomerang som er en berg-og dalbane og Periolus Plunge, en vannrennesom garantert gjør deg våt!

Strendene: I Los Angeles finnes det mer enn 70 km strender, de fleste brede med finkornet sand. De mest kjente er Huntington Beach (kjent som det beste windsurfingstedet), Laguna Beach med sine kunstnerkaféer, Long Beach, Newport Beach og selvfølgelig Venice Beach og Santa Monica Beach.

Beverly Hills: Det mest elegante bostedsområdet i hele California, der mange filmstjerner og artister har sine herskapsboliger og palasser. Er du interessert kan du kjøpe et kart som viser hvor de bor, og det tilbys også egne sightseeingturer som viser ”The Rich & Famous Houses”. For deg som vil kjøpe noe ekstra eksklusivt er det bare å ta turen til Rodeo Drive.

Catalina Island: Utenfor kysten ligger denne sjarmerende øya som absolutt er verdt et besøk. Her kan du oppleve en dag med mange aktiviteter, som jetskiing, kajakkturer og snorkling i krystallklart vann. Catalina Express går flere ganger daglig fra San Pedro v/Long Beach og fra Dana Point.

Santa Monica: Ligger vest for Los Angeles sentrum og er et trendy strandområde med en 8 km lang praktfull strand. På Santa Monica Pier er det et lite tivoli med salgsboder, karuseller og spisesteder. Santa Monica Place shoppingsenter tilbyr et godt utvalg av butikker.

 

Aktiviteter

Los Angeles har fantastisk mye å tilby turistene. Byen er sentrum for underholdningsbransjen, og her finnes det alle typer underholdning fra kinoer, konserter, sportsarrangement, til show og teater. Gratisavisen ”LA Weekly” eller magasinet ”New Times” holder deg oppdatert om hva som foregår til enhver tid.

Los Angeles   *   Natural History Museum


 

 

Memphis

Memphis

 

Memphis har, som Nashville, også mye av ”Rhythm and Blues” musikken sin opprinnelse, men byen er kanskje mest kjent for Graceland, hjemstedet til Elvis Presley. Martin Luther King Jr. ble skutt I Memphis og på Lorraine Motell hvor han ble skutt finnes det i dag Nasjonalmuseet for borgerettigheter.

 

ttraksjoner

Graceland: Graceland, Hjemmet til Elvis Aron Presley, er et meget populært turistmål i Memphis, og her kommer fans fra hele verden for å se hjemmet hans, og oppleve atmosfæren rundt det. Gravstedet utenfor huset er alltid fullt av ferske blomster som legges på graven hans hver eneste dag. I forbindelse med Graceland kan du besøke både selve gården hans med trofèrommet som et av høydepunktene, bilparken, flyene hans og i tillegg diverse butikker som selger alle tenkelige Elvis souvernirer.

Sun Studio (museum): Sun Studio er studioet der Elvis Presley, B.B.King, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Muddy Waters, Johnny Cash etc. spilte inn sine låter i gamle dager. Dette var starten på Rock N`Roll. Sun Studio, 706 Union Avenue, Memphis eksisterer I dag identisk men hvordan det var I gamle dager. De samme instrumentene og det samme utstyret er i bruk. Studioet blir fortsatt brukt til opptak, og det er mulig for privatpersoner å spille inn låter her.

Memphis Rock´n Soul Museum: The Gibson Beale Street Showcase Memphis Rock´n Soul Museum tar deg gjennom opphavet til amerikansk musikk. I tillegg kan du samtidig besøke den verdenskjente gitarprodusenten Gibsons fabrikk.

The National Civil Rights Museum: Lorraine Motel er motellet der Martin Luther King Jr.ble skutt 4.april 1968. Motellet er nå omgjordt til et meget spennende museum som tar for seg de svarte`s kamp for sivile rettigheter.

Mud Island og Mississippi River Museum & Park: Dette er et flott museum som tar for seg historien rundt Mississippi River. Både de første menneskene som bosatte seg her, elvebåtene, borgerkrigen, musikken etc, er tatt med. Det er også en utendørs modell av Mississippi River fra St.Louis til New Orleans. Modellen er bygget som Mississippi River, og hver eneste lille sving på elven er tatt med .Alle byer og tettsteder etc. er også avmerker. Like ved museet ligger også Memphis Belle Pavilion. Her står et av de mest kjente krigsflyene etter den 2.verdenskrig utstilt. Memphis Belle, en B-17 bombefly, returnerte til USA etter å ha fullført 26 oppdrag over nazi okkuperte områder I Europa. Det ble senere laget en film om dette flyet.

 

Aktiviteter

I Memphis er det i Beale Street det meste skjer, blant annet kjent for sine jazz-og blues klubber som BB King´s Blues Club, Alfred`s, Rum Boogie Cafe. Hvis du vil spise litt, kan vi også anbefale Hard Rock Cafe eller Elvis Presley`s.

Memphis Travel  *  Elvis  *  Sun Studio


 

 

Miami

Miami

 

Miami ligger på sørøstkysten av Florida i den av mange såkalte Gullkysten og er det største byområdet i Floridas. Florida er fantastisk og en virkelig opplevelse. Her finnes alt hva en ferierende kan tenke seg av fasciliteter. Her finnes nydelege, lange hvite strender, kjempestore luksushoteller og her finnes opplevelser og aktiviteter.

 

     

Miami er kjent for å være et av de viktigste turist- og  rekreasjons områder i Amerika og som utgangspunktet for den stadig økende cruisebåt-trafikken (Port of Miami) til det caribiske hav og de caribiske øyer. En cruiseferie med utgangspunkt fra Miami er noe alle burde prøve.

Miami har befolkningsgrupper fra et stort antall land og her finnes bl.a. områder som Little Havana og Little Haiti. I tillegg har cubanere sitt eget område i byen. Totalt sett er Miami et fargerikt samfunn.

   

Beklageligvis er det i Miami en del kriminalitet men hvis man holder seg til de anbefalte trygge områder er Miami et fint sted å feriere og det anbefales et besøk på Miami Beach, South Beach og ikke minst en tur til Everglades.

For 100 år siden var Miami en liten fiskelandsby med bare 3000 innbyggere. I dag er det en internasjonal storby med et sterkt latinamerikansk preg. Nærmere 70% av innbyggerne kommer fra et latinamerikansk land og i realiteten er det spansk som er hovedspråket i byen. Miami har verdens største cruisehavn, og mange av skipene fra NCL og RCCL går ut herfra. I Art Deco distriktet på sydsiden av Miami Beach finner du de pastellfargede Art Deco bygningene. Her syder det av aktivitet døgnet rundt.

 

Attraksjoner

Miami Seaquarium: Dette er sør Florida´s største marine attraksjon, med blant annet ”Lolita the Killer Whale” og ”TV Superstar Flipper”, flere akvarier, delfiner, show m.m.

Tropical Fun Center: Her finnes det minigolf, go-cart, spillerom, aktiviteter som passer for hele familen.

Everglades Nasjonalpark: Sumpområde hvor man kan dra på båttur i flatbunnede viftebåter og oppleve det unike økosystemet i sumpen, fugler og alligatorer på nært hold.

Biscayne National Park: 53 fots båt med glassbunn og en 45 fots dykkebåt som tar deg med på en spennende tur gjennom det sørlige Biscayne Bay.

Miami Metro Zoo: Jungelhage med 191 dyrearter og over 800 dyr fra alle verdens land. Åpent daglig 09.30-17.30.

Bass Museum of Art: Kunstmuseum med stor samling av europeiske malerier, skulpturer og tekstiler, samt amerikansk, asiatisk kunt og samtidskunst.

 

Aktiviteter

South Beach med Ocean Drive og Art Deco District er i dag Miami´s mest moderne område. Her kryr det av kaféer, restauranter, barer og nattklubber\ og et yrende folkeliv i gatene på kvelden. Bayside er et annet område i nærheten av cruisehavnen med butikker, restauranter og barer.

Miami  *  Miami and Beaches  *  Visit Florida


 

 

Nashville

Nashville

 

Nashville er countrymusikkens ubestridte hjemby, og musikken følger deg uansett hvor du går. Her ligger blant annet Ryman Auditorium, Grand Ole Opry´s opprinnelige innspillingssted av det lengste radioprogrammet i USA gjennom tidene.

Attraksjoner

Grand Ole Opry: Dette er en stor konsertsal hvor det spilles inn radioprogram med publikum i salen hver fredag og lørdag hele året. Billetter bør kjøpes på forhånd lokalt i Nashville.

Country Music Hall of Fame: Beliggende i Music Row, stedet som markerer countrymusikkens historie. Her kan du se filmer, bilder, kostymer og instrumenter fra alle de kjente artistene; blandt annet Elvis´ gull Cadillac.

Opry Mills: Nytt shopping-og underholdningssentrum med butikker, restauranter og levende musikk.

Belle Meade Plantation: Stor plantasje fra begynnelsen av 1700-tallet, som blant annet hadde en viktig rolle i den amerikanske borgerkrigen. Her ligger syv bygninger i viktoriansk stil, og det holdes utstillinger om plantasjens historie og de kjente personene som bodde her.

Aktiviteter

Det finnes et godt utvalg i Nashville av klubber, barer og restauranter med levende musikk, hovedsaklig country, men også jazz og rock.

Nashville


 

 

New Orléans

New Orleans

 

New Orléans (grunnlagt av franske "oppdagere/kolonister" 1718 og solgt til USA 1803) ligger i Louisiana ved Mississippi og sjøen Lake Pontchartrain (i nord). New Orléans beskrives av mange med tilnavnet Crescent City. Byens befolkning består av både hvite og fargede (en stor del) hvor den hvite befolkning nedstammer bl.a. fra franske og spanske kolonister og italienske immigranter.

Befolknings varierte sammensetning har satt sitt unike særpreg på byen. New Orléans er musikkens by, den er Jazz'ens- og Blusen's by og den er festivalenes by. Her kan alle og spesiellt den musikkelskende oppleve det meste.

New Orleans syder av sørstatshistorie. Bare det å gå i gatene fører en 100 år tilbake i tid. Og det er en spesiell sjarm å sitte ute mens en lokal jazzmusiker tryller frem deilige toner. Sjarmerende trikker tar deg med til området The Garden District, her ligger det flotte herskapsboliger. For de aller fleste, er byen kjent for sine kreolske retter, karneval og jazz og blues musikk. Og byen har fått mange kallenavn gjennom historien, det mest kjente er: Let the Good Times Roll!

 

Attraksjoner

Bourbon Street: Hovedgaten i French Quarter, bøndenes marked fra over 200 år tilbake. Her ligger det barer, puber og uterestauranter på rekke og rad, og det spilles jazz og blues nærmest døgnet rundt

Mardi Grass: Årlig festival med parader, fargerike kostymer og feiring i hele byen. Mardi Grass er blitt arrangert helt siden 1837, og varer fra midten av februar til begynnelsen av mars.

Voodoo: New Orleans er voodooens hjemby, med flere forretninger og et eget museum. For spesielt interesserte arrangeres det egne voodoo sightseeingturer.

New Orleans Steamboat Company: Tilbyr dag- og kveldscruise med hjulbåt på Mississippi. Både lunsjcruise og kveldscruise med levende musikk.

Delta Queen Steamboat Company: Tilbyr cruise på Mississippi med gammeldagse hjulbåter. Varighet fra 3 til 14 dager. New Orleans er et av mange stoppesteder, og man kan også gå på eller av ved andre steder. Flere lugarkategorier. Delta Queen utgir en egen brosjyre med priser.

Preservation Hall: Et gammelt lagerlokale beliggende på St. Peters Street. Her betaler du et par dollar i inngangspenger, og kan høre på de nærmest mosegrodde musikerne spille så det pirrer i hele kroppen. Louis Armstrong og Bessie Smith er blant de mest kjente musikerne som spilte her.

 

Aktiviteter

Utestedene i French Quarter spiller levende musikk, og her kan man høre alt fra blues, rock ´n roll og selvfølgelig jazz.

New Orleans  *  NeworleansCvb


 

 

New York

New York

 

New York City ligger på nordøstkysten mot Atlanterhavet ved munningen av Hudson River i staten New York og er den største byen i USA. New York City har det meste og her ligger bl.a. hovedkvarteret til FN-Forenede Nasjoner (UN), den berømte frihetsgudinnen, Empire State Building, Times Square og Greenwich Village.

 

  

 

   

Byen er også kjent for sin "Sky-Line" med de berømte "Tvillingtårnene" ("Twin Towers") til World Trade Center (411 m.) som fikk den tragiske skjebnen å bli offer for et grusomt attentat den 11. september hvor terrorister kapret to passasjerfly og fløy disse rett inn i senteret.

New York er byen fremfor noen og da spesiellt for dem som tiltrekkes av pulsen til en verdensmetropol. New York er en moderne by med et stort tilbud av kultur, restauranter, opplevelser, shopping og mye mer. New York har alt. Den som besøker byen må legge turen til Soho og den fine og frodige Central Park. Her ma man oppleve skyskraperne på Manhattan, shoppe på ærverdige 5th Avenue,  eller bare betrakte og nyte atmosfæren. New York er stor og byen har nesten 8'' innbyggere på et areal som ikke er større enn 790 kv. km. Byens innbyggere består av nesten alle nasjonaliteter (ca. 55 forskjellige), her finnes  italienere, tyskere, polakker, asiatere, nordmenn, dansker og svensker for å nevne noen.

New York består av fem bydeler - Manhattan (en øy beliggende mellom Hudson River og East River) - Bronx (ligger nordøst for Manhattan på fastlandet) - Queens (den største bydelen ligger på vestr del av Long Island) - Brooklyn (ligger på Long Island) - Staten Island. I tillegg til dette består New York av tre føderalt administrerte øyer (Governors Island). Byen og trafikken til- og fra er så stor at her finnes fem store flyplasser som alle har internasjonal trafikk - LaGuardia - Kennedy - Newark - Islip - White Plains.

New York er verdensbyen framfor noen og et “must” for de fleste når det gjelder USA. Byen er en gedigen smeltedigel av kulturer fra hele verden. Her ligger blant annet Chinatown, Little Italy og Little India, og det er ikke for ingenting at et av slagordene er: New York City – come and visit the World! I New York kan man oppleve verdenskjente attraksjoner som Frihetsgudinnen og Ellis Island, Empire State Building og FN – bygningen, eller få innblikk i siste nytt innen moter, kultur eller musikk.

 

Attraksjoner

Empire State Building: En av de mest kjente attraksjoner i New York. Fantastisk utsikt over hele byen fra utsiktspunktene. Bygningen stod ferdig i 1931 og har 102 etasjer.

Statue of Liberty: Frihetsgudinnen er det vi forbinder New York med. Frihetsgudinnen var en gave fra Frankrike og er helt klart et ”must ” for alle som besøker New York. På samme tur kan man også besøke Ellis Island – den lille øya 17 millioner immigranter måtte innom får å få innreise til USA. Båtene går fra Battery Park helt sør på Manhatten.

Greenwich Village: Mellom 1900 - 1980 var dette et populært område for bohemer, studenter, kunstnere og musikere med en alternativ livsstil. I Greenwich Village kunne man leve ”the free life”. I dag er den vestlige delen av Greenwich Village blitt en meget trendy og sosial bydel, med mange gallerier, butikker, restauranter og utesteder. De fleste av ”de gamle” innbyggerne har flyttet til den østlige delen. Her finner du fremdeles rimelige forretninger med alternativt vareutvalg, billige spisesteder og flere rockeklubber.

Harlem: Tidligere var denne bydelen de fargedes slumområde, men dette er i dag et tilbakelagt kapittel. Harlem fremstår i dag som en meget spennende bydel. Ta en sightseeingtur i Harlem
på en søndag og inkluder en gospelkonsert i en av de mange kirkene i dette området - det er garantert en opplevelse du sent vil glemme.

Chinatown: Asiatisk bydel, på nedre del av Manhattan. Over 30% av den økende asiatiske befolkningen i New York bor i Chinatown. Her myldrer det av asiatiske forretninger som tilbyr alt fra asiatisk mat til risboller, teserviser og billige suvenirer. NB! Vær oppmerksom på at Chinatown stenger relativt tidlig. De fleste forretningene stenger kl. 1800, og restaurantene kl. 23.00.

Central Park: En av ”topp -10” attraksjoner i New York. Parken ligger som en grønn lunge midt på Manhattan og er hele 4 km lang og 1,5 km bred. Her finnes flere innsjøer med båtutleie, frilufts scener, museer og en dyrepark.

New York City Guide

 

 

Diverse Aktivitetsguider i New York

 

Barneteater 1

Cheat Sheet

New York City

Shopping 1

Barneteater 2

Coneyisland

Nightlife

Shopping 2

Barnas Museum

Ekonomist-hotels

NHL

Shopping 3

Besøksguide NY

Facts

Restaurants

Time Out Kids

Bronx Zoo

History

Sightseeing

Yankees


 

 

Orlando

Orlando

 

Orlando er byen som har den imponerende fornøyelsesparken Walt Disney World. Denne parken er det store trekkplasteret for besøkende fra hele verden, og har gitt byen en solid plassering på verdenskartet. I tillegg til denne finnes det andre temaparker i området. Her er Disney Animal Kingdom Park med over 1' virkelige dyr - Magic Kingdom Park som er det magiske kongeriket hvor man bl.a. kan vandre gjennom Askepotts slott -  EPCOT Center kan oppleve morgendagens samfunn og oppleve verdens kulturer -  Disney-MGM Studio med opplevelser av stuntmenn- og fantastiske filmeffekter.

 

 

En nyttig informasjon til alle som planlegger et besøk i Orlando er at hvis man bor på et av de mange Walt Disney hotellene kan man kjøpe en " pakke" som i tillegg til selve hotelloppholdet også inkluderer adgang til alle Disney Worlds aktiviteter samt fri transport mellom hotellet og de forskjellige temaparkene.Skal du besøke Orlando må du likevel være oppmerksom på at byen i virkeligheten er  mer enn bare Walt Disney. Her finner man alt fra opplevelser, attraksjoner, museer, underholdning av alle slag og ikke minst uante shoppingmuligheter. Her ligger Church Street Station, Universal Studios, Sea World med fantastiske akvarium- og delfinshow.

Orlando, byen som går under navnet ”Entertainment Capital of the World”! Hvert år kommer det millioner av mennesker hit for å oppleve denne spesielle fantasiverden. I tillegg til fornøyelsesparker som Universal Studios, Island of Adventure, Sea World og Walt Disney World, finnes det mange andre parker og attraksjoner, gode shoppingmuligheter og restauranter i alle varianter og prisklasser. Her kan du bli underholdt i 24 timer i døgnet. Orlando er veldig familievennlig og alt er tilrettelagt for at både barn og voksne skal få en uforglemmelig ferie.

 

Attraksjoner

Sea World: Fascinerende park basert på livet i havet, med delfiner, hvaler, seler, sjøløver, pingviner, spekkhuggere, haier m.m. Hver dag holdes det fantastiske show med de ulike dyrene på flere av scenene rundt omkring i parken. Her kan du blant annet oppleve spekkhuggeren Shamu i aksjon, men pass på så du ikke blir våt. Du kan også bli med på en tur med Atlantis, en kombinasjon av vannsklie og berg-og dalbane. Sea Worlds nyeste attraksjon er monsteret ”Kraken”. Dette er den høyeste, raskeste og lengste berg-og dalbanen i Orlando, like høy som en 15-etasjers bygning. Her blir du snudd opp ned hele 7 ganger, i en fart av 100 km i timen!

Universal Studios og Island of Adventure: Dette er to fantastiske underholdningsparker, beliggende inne på samme område. Her må du sette av minst 1 dag, det er utrolig mye å se og gjøre, og det kan ofte være lange køer. Vi anbefaler å benytte ”fast pass” ordningen, hvor du får et tidspunkt når du kan komme tilbake til attraksjonen og komme rett inn, istedenfor å stå i kø i lengre tid. Universal Studios er filmens park, med mer enn 40 forskjellige attraksjoner basert på populære filmer produsert i Universal Studios. Ved hjelp av de mest fantastiske filmeffekter blir publikum underholdt etter alle kunstens regler. ”Terminator 2” er en av de mest populære showene, du bør heller ikke gå glipp av en kjøretur med bilen fra ”Tilbake til fremtiden”, eller føle effekten av orkanen fra filmen ”Twister”. Island of Adventure er en relativt ny fornøyelsespark, med berg-og dalbaner som kan ta pusten fra noen og enhver. Underholdning er basert på det siste innen tilgjengelig teknologi. Her kan du bl.a. oppleve dinosaurene fra Jurasssic Park på nært hold. NB! Enkelte av attraksjonene krever en minimumshøyde, slik at små barn ikke alltid vil kunne delta.

Wet´n Wild Vannpark: Stor vannpark beliggende ved International Drive, med aktiviteter for hele familien. Her ligger alt fra utfordrende vannsklier med fritt fall, vanntunneller, vannspiraler og bølgebasseng, til egne basseng og aktiviteter for barn. Det finnes også en sandstrand, beachvolleyball bane, flere spisesteder og en spillearkade. Liker du vannaktiviteter, bør du sette av en hel dag her!

Kennedy Space Center: En times kjøring øst for Orlando ligger Kennedy Space Center. Her kan du oppleve amerikansk romfart i lyd og bilder, og se noen av de mest kjente romfergene.

 

Aktiviteter

Orlando kan tilby flere factory outlets (fabrikkutsalg) hvor man kan gjøre gode kjøp på amerikanske merkevarer som Nike, Calvin Klein, Timberland, Reebook, Donna Karan m.m. Belz Factory Outlet Mall er en av de største utsalgene, beliggende i enden av International Drive.

Universal Studios City Walk: Underholdnings sentrum ved Universal Studios og Island of Adventure. Her finner du bl.a. Hard Rock Cafe og Hard Rock Live med live konserter, baren ”Bob Marley” og jazzklubben Pat O´Briens.

Dinner Shows: Bli underholdt av profesjonelle musikere og skuespillere mens du spiser middag. MurderWatch holdes hver lørdag på Baskerville Restaurant på Hotel Grosvenor. Her skapes en meget realistisk mordhistorie, og du kan være med å løse kveldens mordgåte. Andre dinner show: Arabian Nights, Hopp-De-Doo Musical Revue, Medieval Times, WonderWorks Dinner Show m.fl.

Golf: Orlando er et mekka for golfere, med mer enn 120 golfbaner innen 45 minutters kjøring fra Orlando sentrum. FlyAway Tours kan tilby golfhoteller og forhåndsbestilte spilletider på flere av de beste banene i Orlando-området.

 

Walt Disney World

Walt Disney World Resort er Disney´s fantasiverden, en drøm som ble realisert for 25 år siden. Her ligger de fire store ornøyelsesparkene, Magic Kingdom Park, Epcot, Disney´s Animal Kingdom Theme Park og Disney-MGM Studios´s. Imponerende parker med fantasifull, kreativ og nytenkende underholdningfor både voksne og barn. I tillegg til hovedparkene finnes det flere golfbaner, vannparker og en moderne monorailbane som går gjennom parkene. De som har krefter igjen på kvelden, kan besøke Downtown Disney Area, et eget underholdningssentrum med restauranter, barer og levende musikk.

 

Attraksjoner

Magic Kingdom: Disneyfigurenes park. Her bor Mikke Mus, Langbein og Donald med flere. Rundt Askepott´s slott finner du Tomorrowland, Adventureland, Fantasyland, Frontierland og Liberty Square, med spennende attraksjoner og berg-og dalbaner.

Epcot: En park som kombinerer kunnskap med fornøyelser. Består av Future World, med de siste oppfinnelser og innovasjoner, og World Showcase, med pavilijonger fra 11 ulike land, blant annet Norge. Gå ikke glipp av IllumiNations: Et fantastisk fyrverkeri og lasershow som vises hver kveld ved parkens stengetid.

Disney MGM Studios: Her kan du lære hvordan en tegnefilm blir laget og oppleve et utrolig stuntshow med Indiana Jones. Med gode nerver kan du ta heisen opp til toppen av Hollywood Hotel The Twilight Zone Tower of Terror, og Rock´n Roller Coaster, starring Aerosmith.

Disney´s Animal Kingdom: Den nyeste og største parken i Disney World, med eksotiske dyr fra Afrika og Asia, dinosaurer fra fortiden, og dyrene fra Disney´s verden. Her kan du bl.a. dra på Kilimanjaro Safari eller ta en titt på ”The Tree of Life”.

 

Aktiviteter

Downtown Disney: Består av Disney Marketplace, West Side og Pleasure Island. Et underholdningssentrum med flere butikker, restauranter, klubber, kino og spillehall. De mest kjente restaurantene er: Planet Hollywood og House of Blues. På Pleasure Island er det flere dansesteder med rock, disco, blues, country & western og jazz. Aldergrense 21 år.

Orlando  *  Disney


 

 

San Francisco

San Francisco

 

San Francisco er en by i som ligger California på en halvøy ved utløpet av San Francisco Bay. Byen er en multikulturell skjønnhet og absulutt fantastisk. Den er en bygget på mange høydedrag noe som gir byen en mengde karakteristiske og fine utsiktspunkt. Det beskrives av mange at menneskene lever her med kreative ideer som medfører at byen er i en kontinuerlig endringsprosess, og at trendsetterne stammer fra San Francisco. 

San Francisco er det man kan definere som et kompakt byområde noe som gjør at man kan oppleve byen også til fots.

San Francisco huser store kolonier med latinamerikanere, italienere, kinesere (Chinatown som har den største gruppe av kinesere bosatt utenfor Kina). Temperaturforholdene i San francisco er skiftende avhengig av hvilket område man befinner seg i. Byområdet har ca. 24 grader mens andre områder kan bli langt varmere og noen steder nesten tropisk.

”Every man should be allowed to love two cities – his own and San Francisco”. San Francisco er en by de fleste ønsker å dra tilbake til. Byen er kjent for å være annerledes, kulturell og vakker, med en rik blanding av historie og spennende attraksjoner og museer. Sett av minst 3-4 dager for å rekke over det som er verdt å få med seg. San Fransisco har mange flotte utkikkspunkter, de mest kjente er Nob Hill, Russian Hill og Telegraph Hill med utsiktstårnet Coit Tower.

 

Attraksjoner

Golden Gate Bridge: San Francisco´s landemerke, og verdens lengste hengebro.

Alcatraz: Gammelt militært fort og fangeøy beliggende øst for Golden Gate Bridge. Fra 1934 til 1963 var Alcatraz et av de strengeste og sikreste fengsel i USA. Det går båt fra Fisherman´s Wharf, Pier 41 daglig med avgang fra 09.30 til 14.45. Bestill billett på forhånd.

Cable Cars: Trikkene i San Fransisco er velkjent i bybildet. De startet å gå allerede i 1873 for å lette transporten av mennesker og varer i de bratte gatene i byen. I dag er det 25 km med trikkelinjer, og en trikketur er absolutt å anbefale.

Fishermans Wharf & Pier 39: Fisherman´s Wharf er den gamle fiskehavnen, med utendørs fiskemarked og gode fiskerestauranter. Like ved, ligger Pier 39, et utendørs shopping og underholdningssentrum med massevis av forretninger, restauranter, museer, akvarium og multimedia show.

 

Chinatown: Fargerik, kinesisk bydel med templer, dragefigurer, kinesiske restauranter og forretninger. De mest kjente gatene er Grant Avenue og Chinatown Alleys.

Lombard Street: Verdens mest svingete gate, med 27° helning. Biler kan kun kjøre nedover med en fartsgrense på 8 km/t.

 

Aktiviteter

Utesteder og restauranter ved Fisherman´s Wharf og Pier 39, Chinatown og North Beach ved Fisherman´s Wharf – kjent som Little Italy. Jazz og blues-konserter. Største diskotek: DV8 Civic Center: Opera, ballett og klassiske konserter.

San Francisco  *  San Francisco Off.


 

 

Seattle

Seattle

 

Seattle er en livlig og moderne storby. Byen ligger vakkert til, omgitt av fjell og den lange fjorden Puget Sound, 20 mil sør for Vancouver. Byen er kjent for sin espresso, mikrobryggerier, sjømat, high-tech industri og villmarksliv. I sentrum ser du like mye flannelsskjorter og boots, som dresser og slips. Byen har mange interessante attraksjoner og flotte naturparker. I området rundt byen finnes det mer enn 80 vingårder. Flere av vingårdene tilbyr vinsmaking og områder hvor man kan ta picknick.

 

Attraksjoner

Space Needle: Landemerke for Seattle. Et tårn som rager 184 meter over bakken, fra toppen har du fantastisk utsikt over byen.

Pioneer Square: Det kulturelle sentrum av byen med historiske bygninger, godt utvalg av butikker, restauranter, over 30 gallerier og et spennende nattliv.

Pike Place Market: Det historiske markedet som besøkes av 9 millioner mennesker hvert år. Markedet ligger nede ved havnen og er kanskje mest kjent for sitt fiskemarked. Her finnes det også butikker, restauranter og kunsthåndverk.

Woodland Park Zoo: USA´s største dyrehage, mange forskjellige dyr fra hele verden. Woodland Park ligger nord for sentrum ved Green Lake. Helt klart verdt et besøk.

Seattle Aquarium: Stort akvarium i sentrum av Seattle. Her kan du bl.a annet se verdens største blekksprutart, mysteriske plantedyr, og mange andre spennende fiskearter.

Seattle Art Museum: Kan tilby mer enn 21 000 objekter, alt fra afrikanske masker til malerier av kjente kunstnere.

 

Aktiviteter

Victoria Clipper ferge til Victoria, dette er en fin tur til Victoria i Canada. Fergen tar ca. 4 timer, og fra Victoria kan du reise videre til Vancouver og evt. tilbake til Seattle. 

Seattle har et stort og spennende utvalg av restauranter, utesteder, klubber, teater og vinbarer. Prøv en av ”Best Funky”-restaurantene, her kan du oppleve besynderlig dekor og unik mat.

See Seattle


 

 

Washington DC

Washington DC

 

Hovedstaden i Amerika er Washington DC. Byen er et eget administrativt område noe som betyr at dette regnes som et tillegg til landets femti stater. Washington ligger i District of Columbia noe som fremkommer ved forkortelsen DC etter bynavnet.

 

Selv om Washington er landets hovedstad er den pålangt nær en av de største og har "kun" ca. 700' innbyggere. Her finnes mange severdigheter som eksempelvis Det hvite hus, mange fine museer, nydelige byggverk og mange nasjonale monumenter.

Landets hovedstad ble grunnlagt i 1790 av George Washington, USA`s første president. I år 1800 holdt kongressen sitt første møte her, og i 1891 fikk byen status som hovedstad. Historie, kultur og administrasjon er det som særpreger byen mest. Det er en by helt uten skyskrapere, men som derimot domineres av administrasjonsbygninger i hvit, nyantikk stil. Byen har en mengde severdigheter. En ypperlig måte å oppleve Washington på, er å ta Old Town Trolley, som er en kombinasjon av sightseeing og transport.

 

Attraksjoner

Det Hvite Hus: Presidentens hjem er åpent for besøkende. Gratis turer daglig frakl. 10 – 12, unntatt søndag og mandag. Det lønner seg å væretidlig ute, da dette er en meget populær attraksjon.

US Capitol: Denne bygningen er et landemerke for Washington, og kjent over hele verden. Her finner du både Senatet og Representanthuset. Gratis 40 minutters turer starter hvert 15. minutt fra kl. 09.00 – 15.30 i perioden sep.-feb. og fra kl.09.00 – 19.30 i perioden mar. – aug.

Washington Monument: Denne obelisken er 169 meter høy, og den høyeste bygningen. Fra toppen har du en fantastisk utsikt. Washington Mall, også kalt ”America’s Front Yard”, en stor park med fantastiske monumenter og Smithsonian Museum.

FBI-museum: Edgar Hoover-bygningen, som huser dette museet, er åpent mandag – fredag hele året. Her finner du en fantastisk utstilling som blant annet viser FBI’s kamp mot terrorisme og den organiserte kriminalitet.

Union Station: Jernbanestasjonen, som også er et kompleks med flotte butikker og restauranter.

 

Aktiviteter

Washington er et paradis for museumselskere! Her kan du gå på de fleste store museer gratis, disse er drevet av Smithsonian Institution. Georgetown er den gamle, men ”trendy” bydelen som tilbyr det meste innen shopping og
restauranter. I sentrum finner du et yrende natteliv, nattklubber med alle musikkformer og muligheter til konserter, teater og ballett.

Washington


 

 

Kart

Kart

 

 


 

 

Stater i USA

Amerikanske Stater

 

Stat

Areal

Hovedstad

Kart

Været

 

Alabama

51,705 sq. mi.

 Montgomery

Alaska

591,004 sq. mi.

Juneau

Arizona

114,000 sq. mi.

Pheonix

Arkansas

53,187 sq. mi.

LittleRock

California

158,706 sq. mi.

Sacramento

Colorado

104,091 sq. mi.

Denver

Connecticut

5,018 sq. mi.

Hartford Hotels

Delaware

2,044sq. mi.

Dover

Florida

58,664 sq. mi.

Tallahassee

Georgia

58,910 sq. mi.

Atlanta

Hawaii

6,471 sq. mi.

Honolulu

Idaho

83,564 sq. mi.

Boise

Illinois

56,345 sq. mi.

Springfield

Indiana

36,185 sq. mi.

Indianapolis

Iowa

56,275 sq. mi.

Des Moines

Kansas

82,277 sq. mi.

Topeca

Kentucky

40,409 sq. mi.

Frankfort

Louisiana

47,752 sq. mi.

Baton Rouge

Maine

33,265 sq. mi.

Augusta

Maryland

10,460 sq. mi.

Annapolis

Massachusetts

8,284 sq. mi.

Boston

Michigan

8,527 sq. mi.

Lansing

Minnesota

84,402 sq. mi.

St. Paul

Mississippi

47,689 sq. mi.

Jackson

Missouri

69,697 sq. mi. 

Jefferson City

Montana

147,046 sq. mi.

Helena

Nebraska

77,355 sq. mi.

Lincoln

Nevada

110,561 sq. mi.

Carson City

New Hampshire

9,279 sq. mi.

Concord

New Jersey

7,787 sq. mi.

Trenton

New Mexico

121,593 sq. mi.

Santa Fe

New York

49,108 sq. mi.

Albany

North Carolina

52,669 sq. mi.

Raleigh

North Dakota

70,702 sq. mi.

Bismarch

Ohio

41,330 sq. mi.

Columbus

Oklahoma

69,956 sq. mi.

Oklahoma City

Oregon

97,073 sq. mi.

Salem

Pennsylvania

45,308 sq. mi.

Harrisburg

Rhode Island

1,212 sq. mi.

Providence

South Carolina

31,113 sq. mi.

Columbia

South Dakota

77,116 sq. mi.

Pierre

Tennessee

42,144 sq. mi.

Nashville

Texas

266,807 sq. mi.

Austin

Utah

84,899 sq. mi.

Salt Lake City

Vermont

9,614 sq. mi.

Montpelier

Virginia

40,767 sq. mi.

Richmond

Washington

68,139 sq. mi.

Olympia

West Virginia

24,231 sq. mi.

Charlston

Wisconsin

56,153 sq. mi.

Madison

Wyoming

97,809 sq. mi.

Cheyenne


 

 

Klima

Klima

 

 

Chicago

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

-7

-6

-2

5

11

16

20

19

14

8

0

-5

Max. Temp.

1

2

6

14

21

26

29

28

24

17

8

2

Soltimer

125

141

206

206

275

307

310

285

246

214

135

115

Nedbørsdager

10

10

12

12

13

11

9

9

8

8

10

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Las Vegas

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

0

2

6

11

15

20

24

23

19

12

4

1

Max. Temp.

12

15

20

25

31

36

40

38

35

27

18

13

Soltimer

239

251

314

336

386

411

383

364

345

301

258

250

Nedbørsdager

3

3

2

2

1

0

3

2

1

2

2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los Angeles

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

7

8

9

11

13

15

17

17

16

14

11

9

Max. Temp.

18

18

18

19

20

22

24

24

24

23

22

19

Soltimer

216

229

278

264

294

310

362

342

303

267

246

237

Nedbørsdager

7

6

5

4

1

1

0

0

1

2

3

6

Vanntemp.

14

14

15

15

16

18

19

20

19

18

16

15

 

Miami

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

14

15

16

19

21

23

24

24

24

22

18

15

Max. Temp.

24

25

27

28

30

31

32

32

31

29

27

25

Soltimer

239

233

269

283

276

255

270

261

212

200

224

221

Nedbørsdager

6

6

6

8

10

13

17

16

19

15

9

7

Vanntemp.

22

22

23

25

27

29

30

30

29

27

25

23

 

New Orleans

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

7

9

11

15

18

21

23

23

21

16

10

8

Max. Temp.

18

19

22

25

29

32

33

33

31

27

21

19

Soltimer

159

156

211

237

270

271

237

261

234

249

189

161

Nedbørsdager

10

9

9

7

8

11

14

14

10

6

7

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New York

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

-3

-2

1

6

12

17

20

19

16

10

4

-1

Max. Temp.

4

4

9

15

21

26

28

27

24

18

12

6

Soltimer

151

164

209

214

250

301

307

275

237

218

172

158

Nedbørsdager

11

10

12

11

12

10

10

10

8

8

9

10

Vanntemp.

2

1

3

7

12

17

20

22

21

17

11

5

 

San Francisco

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

5

6

7

8

10

11

12

12

12

10

8

6

Max. Temp.

13

15

16

18

19

21

22

22

23

21

18

14

Soltimer

154

191

262

297

328

341

295

275

275

242

198

179

Nedbørsdager

11

10

9

6

3

1

1

1

1

4

7

10

Vanntemp.

10

11

12

12

13

14

15

15

16

15

13

11

 

Washington

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

-1

-1

2

8

13

18

21

20

16

10

4

-1

Max. Temp.

7

8

12

19

25

29

31

30

26

20

14

8

Soltimer

152

157

211

218

253

294

285

262

235

211

179

144

Nedbørsdager

11

9

12

10

12

10

11

10

9

8

9

10

Vanntemp.

3

4

9

14

20

25

28

28

25

18

12

5

 


 

 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Amerikas Forente Stater

 

Areal

Totalt: 9,629,091 km2 - Landareal: 9,158,960 km2 - Vannareal: 470,131 km2

NB: Tallene inkluderer kun USAs 50 stater og District of Columbia

 

Folketall

280 562 489 (juli 2002)

 

Største byer

Hovedstad: Washington, DC (572 059 innbyggere i 2000). Største by: New York City (7.4 millioner innbyggere i bykjernen, 18 million innbyggere inkludert forsteder/ metropolen). USAs øvrige største byer inkluderer Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia, Phoenix, San Diego, Dallas og San Antonio (samtlige med mer enn 1 million innbyggere i 2000).

 

Språk

Engelsk, spansk (morsmål for en stor minoritet)

 

Nasjonal- produkt i USD

Purchasing Power Parity - $10.082 trillion (2001)

 

Valuta

US dollar (USD)

 

Kredittkort

Diners Club, American Express, MasterCard og Visa mest utbredt, en rekke andre kort aksepteres også.

 

Tips

Det er vanlig å gi 10-20% tips på bedre restauranter og hoteller, samt til drosjesjåfører, bartendere og frisører. Skatt kommer i tillegg til oppgitt pris, og varierer fra stat til stat (normalt 5-8%).

 

Klima

Store variasjoner. Tilreisende anbefales derfor å orientere seg om klimaet i den aktuelle stat. For det meste moderat, men tropisk i Hawaii og Florida, artisk i Alaska, relativt tørt i slettelandskapet vest for elven Mississippi, og tørt i det sørvestlige område av landet. Forholdsvis lave vintertemperaturer i den nordvestlige delen av landet og i midtvesten.

 

Helseforhold og mathygiene

Reiseforsikring (opp til USD 500 000) anbefales på det sterkeste (gyldig forsikringsbevis må kunne fremlegges) , ettersom legebehandling og sykehusopphold i USA fort kan bli svært dyrt. Kun øyeblikkelig hjelp behandles uten forsikringsgaranti, og videre behandling kan nektes uten forsikringsgaranti eller depositum. Amerikanske sykehus og annen medisinsk hjelp holder generelt en svært høy standard.

 

Strøm/telefon

Strøm: 110/120V AC, 60Hz. To-punkt (flate) stikkontakt mest brukt – tre-punkt også vanlig. Norsk og europeisk elektronisk utstyr vil kun kunne benyttes ved bruk av adapter, som anbefales kjøpt før innreise til USA.

Telefon: 001 for å ringe fra Norge til USA. 011 for å ringe ut av USA. Avgiftsfritt telefonnummer innen USA begynner med 1-800, 1-855, 1-866, 1-877, og 1-888.

Mobil telefon: GSM 1900 nettverk, men relativt bredt digitalt dekningsområde rundt de større byområder. Hovedoperatører: Verizon,Cingular, AT&T Wireless.

Internet kafeer i de fleste byer og tettsteder.

 

Transport

Omfanget og kvaliteten av offentlige transportmuligheter varierer stort, men de fleste store byer har brukbare offentlige transportmuligheter (New York: subway, Washington, DC: metro, Boston: ‘T’, Chicago: train, og San Francisco: BART – Bay Area Rapid Transit). En rekke flyselskaper tilbyr et bredt rutenettverk over hele USA, til en relativt god pris. For togforbindelser, se www. amtrak.com (USA Rail Pass er gunstig, men må kjøpes før avreise til USA). For bussforbindelser, se www. greyhound.com. USA er imidlertid bilens hjemland, og det er både enkelt å rimelig og ferdes med bil i USA, med en rekke og til dels rimelige leiebilselskaper (NB: må være 25 år eller eldre for å leie gjennom de fleste selskaper).

 

Innførsel til USA

Også tollreglene blir håndhevet strengt, herunder forbudet mot å innføre frukt, kjøtt og en del andre matvarer. Den amerikanske ambassade i Oslo (www. usa.no) kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA.

 

Ambassade i Norge

United States Embassy, Norway - Drammensveien 18 0244 Oslo Tlf.: 22 44 85 50.

Åpningstider: 9-17 mandag – fredag (med unntak av helligdager).

NB: For Visum-søknader: Se ambassadens hjemmeside for åpningstider.

 

Visum

Amerikanske myndigheter er nøye med kontrollen av alle som reiser inn i USA. For å unngå vansker eller forsinkelse ved innreise er det blant annet viktig at alle dokumenter er i orden og korrekt utfylt. Passet må være gyldig, og riktig innreiseskjema må være nøyaktig utfylt bl.a. med full adresse under oppholdet. Den amerikanske ambassade i Oslo (www .usa.no) kan gi nærmere informasjon om regelverket for innreise til USA. Fra 26. oktober 2004 krever amerikanske myndigheter at nordmenn som ønsker innreise i USA under reglene om visafritak må ha pass som kan leses elektronisk (machine-readable passport). Dersom man ikke har dette, kreves visum. Det vises til informasjon på hjemmesiden til den amerikanske ambassaden i Oslo:

 

Nødtelefoner

911 (ambulanse, politi, brann)

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Washington, DC.: Royal Norwegian Embassy

2720 34th Street NW - Washington, DC 20008 Tel: (+1) (202) 333-6000

Houston, TX: Royal Norwegian Consulate General

2777 Allen Parkway - Suite 1185 Houston, TX 77019-2141 Tel: (+1) (713) 521-2900

New York, NY: Royal Norwegian Consulate General

825 Third Avenue, 38th Floor, - New York, NY 10022-7584 Tel: (+1) (212) 421 7333

Minneapolis, MN: Royal Norwegian Consulate General

800 Foshay Tower - 821 Marquette Ave. Minneapolis, MN 55402-2961

Tel: (+1) (612) 332-3338

San Francisco, CA: Royal Norwegian Consulate General

20 California Street 6th floor San Francisco, CA 94111-4803 Tel: (+1) (415) 986-0766

 

Tidsforskjell til Norge

USA er delt inn i seks tidssoner: Eastern Standard Time: GMT - 5 (GMT - 4 fra første søndagen i april til siste søndagen i oktober) - Central Standard Time: GMT - 6 (GMT - 5 fra første søndagen i april til siste søndagen i oktober) - Mountain Standard Time: GMT - 7 (GMT - 6 fra første søndagen i april til siste søndagen i oktober). - Pacific Standard Time: GMT - 8 (GMT - 7 fra første søndagen i april til siste søndagen i oktober). - Alaska: GMT - 9 (GMT - 8 fra første søndagen i april til siste søndagen i oktober). - Hawaii: GMT - 10.

 

Nasjonale helligdager

Januar: 1.: New Year’s Day. 19.: Martin Luther King Day. Februar: 16.: Presidents’ Day. Mai: 24.: Memorial Day. Juni: 14.: Offisiell flagg dag. Juli: 4.: Independence Day. September: 6.: Labor Day. Oktober: 11.: Columbus Day. November: 11.: Veterans’ Day. 25.: Thanksgiving Day. Desember: 25.: Christmas Day.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

0900 - 1700 - men dette kan variere

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Ferieguider

 

 

Ranch-Ferie

 

City Guide


 

 

Hotel

 

Hotel (nær Disneyland)

Hotell-kjeder (Internationale)


 

 

Nasjonalparker

 

Nasjonalparker i USA


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©