- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Mexico

 

 

Populære feriemål

 

Acapulco

Cancun

Cuernavaca

Mexico City

Baja California

Cozumel

Guadalajara

Playa del Carmen


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Mexico

 

 

Mexico er et meget fascinerende land og tiltrekker seg mange reisende fra verden. Et økende antall nordmenn har også et ønske om å besøke sombreroens fargerike hjemland. Få blir skuffet etter et besøk i Mexico, her er prisnivået lavt, maten er utsøkt og du finner overnatting som passer enhver lommebok. Mexico har utrolig myeå tilby deg som turist. Her kan du oppleve alt fra kritthvite sandstrender, en natur som overstiger all forventning, oldtidens (Mayanes) spennende kultur og pyramider.

   

Alt dette får du i kombinasjon med et varmt- og deilig klima og utrolig vennlige mennesker. Mexico innbyr til spennende aktiviteter. Med en kyst som går både mot Atlanerhavet og det Caribiske hav er de "våte" aktiviteter en naturlig utfordring. Som et lite eksempel kan sportsfiskere velge å dyrke sin lidenskap mellom Stillehavet og Mexico-golfen. Snorklere og sportsdykkere har muligheten på Yucatán Peninsula, i Baja California og ved de mange feriesentra langs Stillehavskysten. Ønsker du litt "action" kan Stillehavet tilby deg fantastiske forhold til surfing. Av de bedre områder for denne type sport er Punta Mesquite og Santa Rosalillita på Baja California. 

Utgiftene ved et opphold i Mexico er selvfølgelig avhengig av hvor du bor og hva du ønsker å gjøre men generelt kan sies at landet er billig og det er ikke dyrere å feriere her enn i andre sydlige land.


 

 

 

Acapulco

Acapulco

 

Byen heter egentlig Acapulco de Juárez og ligger ved Stillehavskysten. Acapulco er et av landets mest kjente feriesteder og har meget fine sandstrender. Byen har i overkant av 1 mill. innbyggere.

 

   

 

     

Her finner man en god blanding av høyhus, hoteller, fine forretninger og eksklusive restauranter sammen med  kjøpesenter, forurensede elver og mange overbefolkede leilighetskomplekser. Fra et kulturelt synspunkt er ikke byen blant av de mest spennende, men av attraksjoner kan nevnes de berømte klippene La Quebrada og Pie de la Cuesta.


 

 

 

Baja California

Baja California

 

Dette er en halvøy som ligger helt i nordvest av Mexico ut mot Stillehavet. Mellom Baja Californiahalvøya og fastlandet løper Golf de California. Området det man kan kalle for underutviklet og har tidligere vært et godt sjulested for flere kategorier av mennesker.

   

I dag har turister har overtatt området og for deg som besøker denne halvøya er landsbyen San Borja et severdig sted. Sierra de la Laguna er for interesserte det man trygt kan karakterisere som et botanisk eventyrland. Stedet ligger på den sørlige spissen av halvøya, hvor palmer, kaktuser og eksotiske planter vokser side ved side.


 

 

 

 

Cancun

Cancun

 

Cancun er Mexicos største feriested med en rekke større resorthoteller som alle vender ut mot de fantastiske strendene langs det Karibiske hav. Her kan man nyte et pulserende liv, restauranter, shopping og utallige vannsportsaktiviteter.

 

   

 

   

Alt hva Yucatan halvøya ellers har å by på av vakker jungel, indianerlandsbyer og fantastiske

maya-ruiner fra den gamle og kunstneriske maya-sivilasjonen ligger innen rekkevidde. Dette er stedet hvor bl.a. amerikanske studenter har sin årlige (fuktige- og ville) vårferie.


 

 

 

Cozumel

Cozumel

 

Øst for Yucatanhalvøya i Karibbien ligger øya Cozumel. Øya har egen flyplass med flygninger fra Cancun, Mexico City og forskjellige byer i USA. Senteret i Cozumel er byen San Miguel som har anløpshavn for mange cruisebåter. Restauranter, barer, butikker og hyggelige mennesker.

 

   

 

   

 

Selv om prisene er noe høyere enn i andre deler av Mexico er det likevel meget rimelig å spise og handle. Her kan man finne mye fint mexicansk- og maya kunsthåndverk, keramikk, tekstiler og ikke minst sølv-varer. (Sølvet er utrolig billig og har topp kvalitet). I San Miguel ligger også de fleste hotellene. Man kan bo rimelig på et av de mindre hotellene eller på mer eksklusive

resorts utenfor byen. Rundt Cozumel finnes noe av de fineste områder for dykking/snorkling (øyas leside) i Karibien. Her ligger revene godt beskyttet for nord- og vestlige vinder. Revene ved Cozumel er gamle og tunge med mange fine grotter, raviner og spennende formasjoner som danner fine hjemmesteder for fisk og dyr. 


 

 

 

Cuernavaca

Cuernavaca

 

Cuernavaca er byen og hovedstaden i staten Morelos. Den ligger ca. 6 mil sør for Mexico Cityog i en høyde på 1540 meter over havet. Byen er kjent for et meget behagelige klima og er et utstrakt turistområde.

 

   

 

Cuernavaca har som mange andre steder i Mexico et stort antall vakre bygninger. Blant disse er katedralen som ble påbegynt i 1529, og et palass bygd av Cortés i 1531 med freskoer av Diego Rivera. Byen ble erobret av spanierne i 1521 og mange velstående meksikanere har de senere årene slått seg ned her.

På grunn av den stadig økende tilstrømning av rike personer har mye av byens egenart og skjønnhet blitt gjemt bak høye gjerder og murvegger. Dette er et sted hvor prisene er høye og egner seg derfor ikke spesiellt for et stramt feriebudsjett.


 

 

 

Guadalajara

Guadalajara

 

 

Guadalajara ligger i delstaten Jalisco helt vest i Mexico og er landets nest største by. Byen har vært stedet for utviklingen og fremstillingen av landets klassiske kjennetegn. Mariachi musikken, tequila, den meksikanske dansehatten, sombreroen og meksikansk rodeo er alle kjente trekk fra meksikansk kultur som har sitt utspring i Guadalajara. Guadalajara tibyr både  finkultur, flotte museer, interessante gallerier og ikke minst et spennende uteliv. Her kan man besøke den store katedralen med de berømte tvillingtårnene, det kulturelle instituttet Institutio Cultural de Cabañas eller Plazuela de los Mariachis hvor band spiller flere timer daglig.


 

 

 

Mexico City

Mexico City

 

Mexico City er bygget på ruinene av Tenochtitlan, aztekernes gamle hovedstad, og byen fremstår i dag som en blanding av historie og moderne kultur.Mexico City er en av verdens største og mest spennende byer og tilbyr deg mange uforglemmelige opplevelser. Et opphold i Mexico City lkan enkelt kombineres med sol, bade og kulturoppleveleser enten du besøker Cancun eller Playa del Carmen.

 

 

   

 

   

 

Byen har en nydelig beliggenhet, et meget behagelige klima og en variert arkitektur. Dette er forhold som har gjort byen til et av de mest populære turistsentrene på det amerikanske kontinent. Mexico City vokser raskest i hele Latin-Amerika og samme veksttempo fortsetter vil byenkunne få flere innbyggere enn London, Paris og Roma til sammen. I dag bor det ca. rundt 20 millioner mennesker i Mexico City. Skal du til Mexico bør du på forhånd ta kontakt med ditt lokale helsesenter for nærmere informasjon og veiledning angående ditt behov for vaksinasjon. Det er kjent at i Mexicokan det være fare for sykdommer som kolera, tropisk feber, hepatitt, malaria, polio, rabies, stivkrampe og tyfus. Du bør også være oppmerksom på at Mexico City har en meget veldig høy luftforurensningen. Mexico City er kort og godt en av verdens mest forurensede byer. I selve Mexico City bør man være litt forsiktig for her er kriminaliteten ganske høy. 


 

 

 

Playa del Carmen

Playa del Carmen

 

Playa del Carmen er et utrolig fint sted i Mexico og finner du en rolig- og avslappet atmosfære. I Playa er strendene like hvite som i Cancun og vannsportaktivitetene like mange. Sentrum av playa er en intim "oase" og et stemningsfullt område.

   

 

   

 

Fra Playa del Carmen kan du ta fergen til Cozumel. Dette er en forholdsvis liten by men med stor turistaktivitet. Hit kommer de fleste cruise-båtene fra Miami. Skal du til Mexico anbefales Playa del Carmen og Cozumel. (Egen erfaring - her er dt fint).


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Mexico deles Normalt i fire temperatursoner.

 

Tierra caliente 

(som betyr det varme land) ligger 900 meter over havet og er karakteristisk for lavlandsområdene ved kystene. Gjennomsnitts temperaturen i de kaldeste månedene ligger på ca. 20 - 25 grader og i de varmeste månedene på ca. 28 - 30 grader.

 

Tierra templada  

(som betyr det tempererte land) ligger mellom 900 og 1800 meter over havet og omfatter mesteparten av sentralplatået. Kaldest og varmeste måned har gjennomsnitts temperatur på ca.15 - 20 og 20 - 25 grader.

 

Tierra fria  

(som betyr det kalde land) ligger mellom 1800 meter over havet og helt opp til snøgrensen, og er

karakteristisk for basseng områdene og fjellskråningene på Mesa Central. Gjennomsnitts temperaturen for den kaldeste måneden ligger på ca. 10 - 15 grader mens det for den varmeste tiden er ca. 15 - 20 grader. Frost er vanlig i de kaldeste månedene i desember og januar.

 

Den fjerde temperatursonen er Tierra helada (som betyr det frosne land) omfatter bare de høyeste fjelltoppene over snøgrensen. Høyder over 3600 meter over havet. I disse områdene ligger temperaturen under 10 grader hele året igjennom.

 

Det er avgjørende hvor i landet du skal feriere når du skal bestemme deg for et oppholdet i Mexico. Generelt kan sies at kysten er fuktig og innlandet i høyden har et forholdsvis tørt klima. Mellom mai og oktober er det fuktig. I de sørlige deler av landet (på kysten) kan det være meget varm og fuktig spesielt i juli - september. Oktober og mai er den tiden på året da det er mest behagelig å feriere Mexico.

 

Været i Mexico - I dag !

 

Acapulco

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

22

22

22

23

24

25

25

25

25

25

24

23

Max. Temp.

31

31

31

31

32

32

32

33

32

32

32

31

Soltimer

271

265

277

231

225

198

215

222

165

230

268

271

Nedbørsdager

1

1

1

1

2

12

15

14

17

10

1

1

Vanntemp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mexico City

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

5

6

7

9

10

11

11

11

11

9

6

5

Max. Temp.

21

23

26

27

26

25

23

24

23

22

21

21

Soltimer

225

227

263

244

241

211

193

198

167

194

209

226

Nedbørsdager

2

3

4

6

14

17

22

22

20

11

3

3

Vanntemp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

 

Areal

1.958.200 kv.km. er det totale landareal.

 

Folketall

Ca. 100 millioner mennesker. Man antar at Mexicos befolkning har følgende etniske sammensetning: Mestiser (blanding av spanjoler og indianere) 80 pst., Urbefolkninger 15 pst., Europere og andre 5 pst.

 

Rerligion: Romersk-katolsk, protestanter.

 

Største byer

Mexico City. Ca. 22 mill. innbyggere.

 

Språk

Spansk.  Engelsk er lite utbredt. I tillegg finner man i Mexico over 50 ulike språk blant landets urbefolkninger.

 

Valuta

1 mexikansk peso = 100 centavos

 

Kredittkort

Reisesjekker (US$), USD, kredittkort: Alle vanlige kredittkort aksepteres.

 

Tips 1:

Prisene er ganske lave. Her kan du som andre steder prute deg til gode priser. I mexico er sølv meget billig og av ypperlig kvalitet.

Tips 2:

"Normal adferd": Stort sett samme som i Norge. Påkledning: Meksikanere er litt mer formelt kledd enn nordmenn. Shorts brukes vanligvis kun på stranda. Hilsemåter: Kun små forskjeller fra Norge. Venner av ulike kjønn møtes ofte med et kyss på begge kinn, mens gutter/menn møtes med en "karslig" klem (først et håndtrykk, deretter en klem hvor man slår hverandre på ryggen med håndflaten et par ganger og til slutt et nytt håndtrykk). Forretningsforbindelser: Mange forretningsfolk som kommer til Mexico vil oppleve at det er nesten like viktig å få et fortrolig forhold til den man gjøre forretninger med, som den pris og kvalitet man tilbyr. De viktigste avtaler gjøres ofte over et måltid, vanligvis frokost eller lunsj - lunsj spises rundt kl. 14 -15, og kan vare opp til flere timer. For å gjøre forretninger i Mexico bør man kunne noe spansk.

 

Klima

Varierer fra tropisk til ørken-klima. På grunn av landets varierte geografi endrer klimaet seg sterkt fra landsdel til landsdel. De høye fjellovergangene på øst- og vestkysten, og den fuktige og varme luften ved sjøen, gir mye nedbør. Tørketiden varer litt over seks måneder, fra november til mai. Regntiden varer fra mai til oktober. Det regner hyppigst om ettermiddagen og om natten. I de tropiske områder forekommer orkaner, som kan forårsake store ødeleggelser med flom og ras. Nordmenn synes normalt at temperaturen i Mexico by er meget behagelig. Gjennomsnittstemperaturen i byen i januar er 12,2° C. Gjennomsnittlig junitemperatur er 16,1° C mens gjennomsnittlig nedbør i januar er 0,4 cm, og i juli ca. 12 cm. Det er stor forskjell mellom dag-, kvelds- og nattetemperatur. I den kaldeste perioden i desember/januar er det ikke uvanlig at det er kuldegrader om natten. I den varme årstiden er temperaturen om dagen gjerne oppunder 30° C. Mexico by ligger ca. 2300 meter over havet og er omgitt av fjell og åser. Byen, som er en av verdens største, med over 20 millioner innbyggere, er også en av de mest forurensede.

 

Helseforhold og mathygiene

På grunn av en uvant bakterieflora vil de fleste nordmenn kunne oppleve mageproblemer i en overgangsperiode. Enkelte utlendinger plages av mere alvorlige magelidelser - amøber og salmonella. Sykdommene kan forebygges ved grundig hygiene I matlagingen, samt at man ved måltider ute velger restauranter av god standard. Det forekommer kolera i landet, også i hovedstaden. Antall tuberkulose-tilfeller øker. For mange, særlig barn, fører den tørre, forurensede og tynne luften til luftveisinfeksjoner og andre helseproblemer. Luftrensere og luftfuktere er et godt råd for å forebygge dette. Ambassaden har kontakt med leger og sykehus av høy standard. Et legebesøk koster mellom NOK 400 - 600. Meksikanske tannleger utfører godt arbeid. Prisen på tannlegetjenester er omtrent som i Norge. Insektbitt, slanger etc. er ikke noe problem i Mexico by. En bør imidlertid være oppmerksom på slike farer i de tropiske strøk av landet. I jungelstrøk mot grensen til Guatemala er det fortsatt fare for malaria. Det anbefales at tilreisende til Mexico er vaksinert mot tyfus/paratyfus, hepatitt A og B, tetanus og polio. Barn bør være ICB-vaksinert.

 

Vann:

Drikk vann på flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk alltid sugerør. Bruk bare is-biter av flaskevann.

 

Vaksine:

Undersøk med din lege.

 

Strøm/telefon

110 Volt. Strømbrudd forekommer. Spennigen kan variere. Det anbefales strømregulator for pc etc. Telfonnettet er godt utbygd. Mexico bruker ikke GSM-system. Mobiltelefon fra Norge virker ikke i Mexico.

 

Ambassade i Norge

Embassy of Mexico, Karenslyst Allé 2, 0244 Oslo. Tel.: 22 43 11 65

 

Visum

Nordmenn trenger ikke visum for opphold i landet i 3-måneder, men du må inneha turistkort. Husk pass.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Real Embajada de Noruega en México, Avenida Virreyes 1460, Col. Lomas Chapultepec, C.P. 11000 Mexico, D.F., Mexico. Tel: +52-5-540 5220.

 

Norge har 8 honorære konsuler i Mexico. Vær oppmerksom på følgende: Når man skal ringe de telefonnummer som er oppført nedenfor fra Norge, slår man først 52 (landkoden til Mexico), deretter hele nummeret. Dersom man ringer fra den byen hvor konsulatet ligger slår man kun nummeret som er oppført etter parantesen. Dersom man ringer fra en annen delstat enn den hvor konsulatet ligger slår man først 01, deretter hele nummeret.

Acapulco: Konsul Ramón Luján, Costera Miguel Alemán #186 3, Fracc. Magallanes, 39670 Acapulco, Guerrero. Tel.: (74) 85 61 00. Faks: (74) 85 71 00.

 

Coatzacoalcos: Konsul José Daniel Ruiz Flores, Av. Independencia #2203, Col. Puerto México, 96510 Coatzacoalcos, Veracruz. Tel.: (921) 440 88. 

 

Cancún: Konsul Juan Francisco Molina Casares, Calle Venado #30, Super Manzana 20, Manzana 18, 77500 Cancún, Quintana Roo. Tel.: (98) 87 44 12. 

 

Guadalajara: Konsul Luis de la Peña Stettner, Km. 5 Antigua Carretera a Chapala #2801, Col. La Nogalera, 44490 Guadalajara, Jalisco, Apdo. Postal #1 193. Tel.: (3) 666 0086.

 

Monterrey: Konsul Arturo Quintero Treviño, Martín de Zavala # 840 Sur, esq. Hidalgo, Col. Centro, 64000 Monterrey. Nuevo Leòn. Tel.: (8) 344 0780.

 

Tampico: Konsul Irma Eugenia Vadillo Rodríguez, Catalina # 503, Col. Petrolera, 89110 Tampico, Tamaulipas. Tel.: (12) 13 83 76.

Tijuana: Konsul Elias Laniado Laborin, Calle "E" # 4, Fracc. Rubio la Mesa, 22650 Tijuana, Baja California Norte. Tel.: (66) 89 29 86.

 

Veracruz: Konsul Anselmo Estandia Colom, Emparan # 418, entre Madero y Hidalgo Col. Centro, 91700 Veracruz, Veracruz. Tel.: (29) 31 49 03. 

 

Tidsforskjell til Norge

Mexico ligger 7t bak Norge

 

Nasjonale helligdager

1. jan. (nyttårsdag), 5. feb. (konstitusjonsdagen), 21. mars (Benito Juárez' fødselsdag), Skjærtorsdag, Langfredag, 1. mai (off. høytidsdag), 5. mai (slaget ved Puebla), 16. sep. (nasjonaldagen), 1. nov. (Allhelgensdag), 2. nov. (de dødes dag), 20. nov. (revolusjonsdagen), 12. des. (Guadalupe-jomfrua, Mexicos "skytshelgen"), 25. des. (1. juledag).

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Normal åpningstid for bank er kl. 0900-1600. Offentlige kontorer holder åpent 0900-1600, men stenger ofte i lunsjtiden (1400-1500). I de større byene finner man døgnåpne butikker.

 

Andre opplysninger

Se opp for lommetyver!

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Diverse

Aviser

Dykking

Golf

Tours on Bike

Zoo


 

Hotel

Hotel på Cozumel

Sun Mexican Hotels


 

 

Ferieguider

 

Acapulco

Guadalajara

Monterrey

Mexico Online

Cancun

PuertoVallarta

Oaxaca

MexicoTurist

Cia Faktabok

Mazatlan

Mexico

Playa del Carmen

Cozumel

Mexico City

Mexico Travel

Worldtravelguide

Frommers

Reef & Rainforest


 

Flyplasser

 

Cancun International Airport

Mexico City International Airport


 

 

Kultur / Informasjon

 

Mexico Gov.

Mexico historie

Info. sider


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©