- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Martinique

 

 

Populære feriemål

 

Fort-de-France

Saint-Pierre


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

 Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Martinique

 

Martinique er en fantastisk fin øy i caribien som helt siden '46 har tilhørt Frankrike. Øya ligger med Atlanterhavet i nord og øst og Det Karibiske hav sør og vest, og dekker et areal på på 1100 kv. km. Antall innbyggere er ca. 450'.  Martinique er ikke veldig stor, øya er bare 66 kilometer lang og 32 kilometer på det bredeste. Her finnes en fin "sammenblanding" av fjellområder med nydelig vegetasjon (regnskog i fjellene) sammen med lavtliggende- og befolkede områder. Martinique er en øy som virkelig er verd et besøk.

Her finnes nydelige strender, fine hotell, en super atmosfære, mange severdigheter og ikke minst opplevelser i mengder. Dersom man reiser til Martinique er de viktigste plaggene badetøy- og shots sammen med store badehåndklær. Her er gjennomsnittstemperaturen ca. 25 grader både i luft og vann. Ut fra personlig erfaring kan det enkelt sies at en reise til Martinique blir garantert vellykket. Det høyeste punktet på Martinique er vulkanen Mont Pelée (1397 moh.). Videre finnes fjellkjeden Pitons du Carbet (1207 moh.) og Montagne du Vauclin (504 moh). Som ellers på de caribiske oyer finnes det et rikt dyre- og fugleliv med alt fra giftige slanger til fugler med utrolige farger. Innbyggerne på øya er vennlige men enkelte nekter å kommunisere på annet enn fransk.

 

   

Det er flere perioder som er fine for en reise til Martinique. Eksempelvis februar til mai (merk: dette er høysesong for turisme) eller perioden august til slutten av november (merk: i månedene sept/okt kan det forekomme stormer- og orkaner).  Av opplevelser på Martinique kan nevnes Mardi Gras karneval (varer i fem dager) fra en av de siste dagene i februar. Under karnevalet er gatene fulle med festglade mennesker i flotte kostymer. 

Videre arrangeres det hvert år den 8. mai en minnestund (med en høytidelig prosesjon) for øyas tidligere hovedstad Saint-Pierre som ble rammet av et vulkanutbrudd fra Mont Pelée i 1902 med den følge at 30' mennesker ble drept og det meste av byen ble lagt i ruiner. 

Siden Martinique er fransk, hva er da mer naturlig enn å arrangere sitt eget sykkelløp. Her går Tour de la Martinique av stabelen i juli hvert år, og dette er et sykkelløp som varer en hel uke. I tillegg til dette arrangeres det både båtreace og jazzfestival. Ønsker man å bare slappe av og nyte badevannet så finnes det mange fine steder. Et eksempel er Les Trois-Ilets hvor det er lange, hvite strender og et krystallklart vann. Et annet område er Les Salines som ligger ligger på sørspissen av Martinique. Dette området har antagelig øyas beste badestrand. I tillegg er Klimaet på denne delen av Martinique det beste på hele øya. Andre former for opplevelser kan være Route de la Trace som er en løype som ble laget av jesuitter tidlig på 1600-tallet. Denne går i fjellområdene nord for Fort-de-France gjennom tett regnskog, og er en fin opplevelse.

Man har ikke vært på Martinique dersom man ikke har besøkt Balata-kirken. Dette er en mindre kopi av den kjente Sacré-Coeur Basilica i Paris. Kirken ligger på en topp men en fantastisk utsikt til Fort-de-France og helt til Pointe du Bout. På Martinique som andre feriesteder varierer prisene for både det å bo- og spise, men man må regne med at det går ca. 150 - 200 dollar daglig. Dersom man har besøkt Martinique en gang, så er lengselen for et nytt besøk garantert tilstede.


 

 

 

Fort-de-France

Fort-de-France

 

Hovedstaden på Martinique heter Fort-de-France. dette er en fin og trivelig by med opplevelser, attraksjoner og ikke minst en ekte fransk atmosfære. Her finnes alle muligheter for den som liker shopping (franske moter og design i mengder) - fransk mat - diskotek- historiske byggninger - fransk fort (Fort St-Louis 1600) - en travel havn med ferger, småbåter, yachter og selvfølgelig cruisebåter som kommer fra Miami. Alt i alt, her finner man mye av Frankrike og litt av Paris.

Fort-de-France har en nydelig beliggenhet på Baie des Flamands og omgitt av Pitons de Carbet. Byen har trivelige gater og mange fine parkområder (bl.a. Savanne og Park Floral som har både fontener og palmer) , severdige bygninger (Palais de Justice 1906 - Bibliothéque Schoelcher 1889 - Musée Départemental d´Archéologie), vakre kirker (Cathédrale Saint-Louis 1895) , kafeer og mye mer. Fort-de-France har vært hovedstad siden St-Pierre ble begravet av vulkanutbruddet fra Mont Pelée. Blant lokalbefolkningen kalles byen fortsatt Fort-Royal - som var byens første navn.


 

 

Saint-Pierre

Saint-Pierre

 

Saint-Pierre var hovedstaden på Martinique helt frem til utbruddet fra vulkanen Mont Pelée i 1902. Hovedstadsrollen ble da overtatt av Fort-de-France. Historien om Saint-Pierre forteller at ved det fatale vulkanutbruddet så døde alle i byen untatt en mann ved navn Auguste Cyparis. Cyparis ble ansett som en drukkenbolt, han var anaalfabet og var blitt kastet i fengsel for natten på grunn av fyll.

 

 

Da han våknet opp dagen etter var hele byen gravlagt under lava, og en av de få ting som i dag står igjen etter vulkanutbruddet er den fengsels-cellen hvor Cyparis sov ut rusen fra tidligere festligheter. Gjenværende beboere på Martinique gikk i gang med gjenoppbygging av byen og Saint-Pierre heldigvis klart å bevare noe fra denne tidsepokens arkitektoniske utforminger. Andre bevarte gjenstander finnes i Musée Vulcanologique.

Saint-Pierre er en fin by som man bør besøke dersom man er på Martinique.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Fort-de-France

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

21

21

21

22

23

23

23

23

23

23

22

21

Max. Temp.

28

29

29

30

30

31

32

31

31

30

30

29

Soltimer

258

236

274

251

246

222

239

262

226

227

227

238

Nedbørsdager

19

15

15

13

18

21

22

22

29

19

20

19

Vanntemp.

26

26

26

26

26

27

27

28

27

28

28

27

 

Været - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Martinique

 

Areal

1100 kv. km. (424.7 sq miles).

 

Folketall

Ca. 450' Religion = 95% romersk-katolsk, 5% andre (protestanter, hinduisme, jøder).

 

Største byer

Fort-de-France (Hovedstad ca. 100')

 

Språk

Fransk, fransk-kreolsk, noe engelsk.

 

Valuta

Franske Franc - -1 Euro (EUR) = 100 cent. Unngå veksling av valuta på hotellet da disse gir dårligere kurs enn i bankene. Skatter- og servicegebyr er inkludert i hotellregningen.

 

Kredittkort

Kredittkort, franske franc.

 

Tips

Tips er normalt inkludert på restauranter.

 

Klima

Tropisk. Fuktig klima fra juni til oktober.

 

Helseforhold og mathygiene

Bra, men det er mulig å få diaré på grunn av parasitter i drikkevannet. Drikk alltid vann på flaske. Ikke bruk isbiter annet enn fra flaskevann. Ta kontakt med det lokale helsekontor for informasjon vedrørende behovet for vaksinasjon ved utenlandsreise. Pass deg for sola, den er sterk her nede.

 

Strøm/telefon

220 Volt

 

Ambassade i Norge

Embassy of France: Drammensveien 69, 0244 Oslo. Tlf: 22 44 18 20.

 

Visum

Nordmenn på ferietur behøver ikke visum for opphold i inntil 90 dager.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Kontakt nærmeste turistkontor som ligger i London. French Government Tourist Office; 178 Piccadilly, London W1V OAL. Tlf: 0171 491 7622.

 

Tidsforskjell til Norge

5t etter Norge / normaltid.

 

Andre opplysninger

OBS !

På Martinique finnes det et tre som heter Manchineel-treet (tre og busker). Dette er giftig. Treet er vanligvis merket med rødt.

Tresorten befinner seg på strandområder og man MÅ IKKE komme i berøring med dette.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferieturtil Martinique)

 

 

Ferieguider

 

Cia Faktabok

Discover Martinique

Martinique

Martinique Vacation Guide

Worldtravelguide


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©