- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Cuba

 

 


 

 

Populære feriemål

 

Havana

Pinar del Río

Santiago de Cuba

Varadero

Trinidad


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

 

Opplev Cuba

 

Det "underlige" landet i Karibien har diktatoren Fidel Castro styrt i over 40 år. Cubas styresett har satt sitt preg på landet både på godt og vondt. I perioden etter Sovjetunionens fall er forholdene i ferd med å bli bedre. 

Turisme er nå en av  Cubas viktigste inntektskilder og nye luksushoteller bygges på de mest kjente badestedene. Disse hotellene har alt du som turist kan ønske deg. Du kan feriere på Cuba som på hvilken som helst annen øy i Karibien. Det er det samme klimaet de samme flotte strendene og et hav så blått at du sjelden har sett maken.

 

   

 

   

 

Men Cuba er mye mer enn bare blått vann. Legger du ferien utenom "turistløypene" kan du oppleve barn som spiller Cubas nasjonalsport baseball i gatene, mannfolk som trofast "mekker" på sine 50-talls amerikanere og alle varianter av domino. De gamle vakre bygningene er nedslitte men alle er fulle av en spesiell sjarm. Kongepalmene som rager opp til 30 meter i høyden dominerer det kubanske landskapet. Den kubanske maten er ikke spesielt krydret, og den kan for mange fortone seg litt kjedelig. Hovedingrediensene er bønner og ris og til dette serveres oftest kylling, svinekjøtt eller fisk. Kakene på Cuba er til gjengjeld både gode og fås i mange varianter. Det meste av det du drikker er godt. Foruten rom og øl så er den kubanske kaffen helt ok. Du må ikke glemme å prøve en "batido" fruktshake.

Det er kubanerne som gjør Cuba. Blandingen av spanjoler, afrikanere og asiater har skapt et fargerikt felesskap.

Son vel de fleste vet så var Cuba lenge helt utilgjengelig for turister men dette har nå åpnet seg opp for fullt. Til og med den amerikanske dollaren er nå vanlig og til og med delvis akseptert av landets myndigheter. Som turist kan man oppleve mye på Cuba og vi føler oss ganske sikre på at med en tur til Cuba vil du få en minnerik opplevelse.


 

 

Havana

Havana

 

Havanna er Cubas hovedstad og den største byen i Vestindia. Byen ligger ved det kjente Florida-stredet som danner innløpet til Mexico-golfen. Havana er det økonomiske, politiske og kulturelle sentrum i Cuba. Det å besøke Havanna og Cuba i sin helhet er som å reise tilbake i tid. Byen Havanna ble grunnlagt så tidlig som i 1515 av Diego Velázquez og den har siden 1554 vært landets hovedstad. Helt frem til den store revolusjonen i 1959 hadde mange amerikanere økonomiske interesser i både spillekasinoene og landets turistindustrien. Havana er byen man forelsker seg i ettervert som man oppdager dens sjarm. Her kan man føle sjøen og bølgene slå over Malecón som er Havanas kjente gate langs Atlanterhavet. Her kan man høre musikken som setter kroppens rytmer i bevegelse. Her kan man virkelig føle seg levende.

  

   

 

I Havana kan man besøk bokmarkedet på Plaza de Armas, eller et de mange små muséene som holder til i de nyrestaurerte kolonibygningene.

Etter barrunden kan du prøve deg på Café de Paris hvor du får tilbud om mer enn drinker. På mange av barene i Habana Vieja  (det gamle Havana) treffer du Havanas ”ryttere” – jineteros og jineteras, til sjenanse for noen og til glede for andre. Vil du drikke i roligere og mer avskjermede omgivelser, kan du ta turen opp til baren på taket av bygningen som huser naturhistorisk museum. Her er det fredelig og du kan nyte din drink i fred og ro sammen med en fantastisk utsikt over havna. Alle dager klokken ni på kvelden kan man høre kanonskuddet fra La Cabaña. Dette var tidligere etsignal om at byportene stengte, og at det var på tide å gå hjem. Ikke følg denne "oppfordringen". Det er nå det er tid for å løse opp hoftene og begi seg ut i den elleville ”salsanatten”.

Selve bybildet er tydelig preget av en blanding mellom gammelt og nytt og har mange minner fra byens koloniale fortid sammenmed den moderne arkitektur. Havans gamle bydel ved havneinnløpet er preget av små bolighus i spansk kolonistil med storbygg fra 1500-tallet slik som festningene Morro og Cabañas, guvernørslottet Palacio de los Capitanes Generales, klosteret Santa Clara, Jesuittkatedralen og flere andre kirker.

Man kan trygt si at en reise til Havanna er noe av det nærmeste man kommer for å kunne reise i tid. Det er i iøynefallende å se alle de amerikanske bilene som plutselig bringer deg omtrent 50 år tilbake i tid. Men, det er ikke bare bilene fra 50-årene som fremtoner med elde. Her vil du oppleve å se de fleste hus som gamle og slitte.

Er man i Havana så e et besøk på det lokale markedet en selvfølge, og det er en opplevelse av de skjeldne. Her er tempoet høyt og det yrer av liv. Selgerne roper og skriker til potensielle kunder for å fange deres oppmerksomhet. Bruk tiden godt ikke la deg presse av alle innpåslitne selgere. Vær høflig og takk nei hvis du ikke skal kjøpe. Vil du oppleve moe mer moderne i Havanna så kan du nå finne spennende attraksjoner som bl.a. zoologisk hage med ville dyr fra Afrika eller den botaniske hage som kan fremvise mer enn 140' arter inkludert hundrevis av orkideer og kaktuser.

Byen har som andre byer et natteliv med kino, teater, kabareter, nattklubber og vakre kvinner.  selv om turisttrafikken er stadig økende har byen mindre mas og kjas enn hva som er gjeldene for andre store byer i Sentral-Amerika. Desverre er også prostitusjonen er tilstede i Havana. Unge jenter søker en lettvint måte å tjene penger og byr seg frem i bytte mot dollar. Deres virksomhet er ofte velsignet av både kjæreste og familie. Denne virksomheten beklageligvis en av årsakene til at mange turister søker til Cuba.

Vær oppmerksom på at overnatting på hotell i Havanna kan fort bli dyrt. Prisene er meget høye sett i forhold til hva man får igjen.


 

 

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

 

Santiago de Cuba ligger lengst sør i landet og markerer slutten på hovedsporet Jernbanelinjen hovedspor på Cuba. Byen spiller en viktig rolle i den kubanske historie og er beskrevet som vuggen for opprører mot regimet under revolusjonen i 1959.

   

Dette er den nest største byen i landet og er en meget vakker og det man kaller en malerisk by. Byen som ble grunnlagt i 1514, den var Cubas hovedstad i perioden 1522-1552, har et tydelig preg av den franske- og haitiske innflytelse fra innflytterne i regionen.


 

 

Trinidad 

Trinidad

 

Trinidad er en liten landsby som ligger omtrent midt på Cuba mot det Karibiske hav og sørvest for Cientuegos. Byen ble grunnlagt i 1514 og beskrives som en havn for smuglere helt fremt til slutten av 1700-tallet. Hit til Trinidad ble både slaver og gull fraktet fra det britisk kontrollerte Jamaica.

I byen er det mange attraksjoner og det kanskje mest imponerende er mange museet Museo Histórico Municipal. Dette bør alle som ut dra hit besøke.  I tillegg til å besøke museer og andre historiske monument bør du avsette rikelig tid på noen av de fineste strender som Cuba kan tilby.


 

 

Pinar del Río

Pinar del Río

 

Pinar del Río er et yndet sted for haikere og naturalisterligger og lengst øst på Cuba. Regionen kan fremvise en mengde kalksteinhuler hvor den lengste er målt til hele femogtyve kilometer.

   

Denne delen er kanskje den vakreste elen av Cuba og er noe som bør oppleves når man er i landet. I Pinar del Río finnes mange fine områder for dykkere som vil utforske  det de spektakulære korallene i det krystallklare vannet. 


 

 

Varadero

Varadero

 

Varadero er Cubas mest populære feriested og kan by på en lang sandstrand. Stedet ligger omtrent 2-timers busstur fra Havanna og det er hit de fleste charter- turistene kommer og bor på de fineste hotell.

   

Det er et nydelig feriested som ligger på en flere kilometer lang odde langs nordkysten av Cuba. Dette bør være et reisemål for alle som søker cubansk sol, sommer og strandliv. Her kan man boltre seg på stranden med finkornet korallsand, palmesus, vannaktiviteter og mye mer. 


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Tropisk klima. Temperaturen i den ”kjøligste” perioden ca. 20-25 grader C (desember til mars). Kan blåse kaldt fra nord. Ta med genser og langbukse. Mesteparten av nedbøren kommer i juni til oktober, og det kan i denne perioden det forekomme orkaner. Solen skinner likevel 5 timer om dagen i gjennomsnitt.

Været på Cuba - I dag !

 

Havana

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

18

18

19

21

22

23

23

24

23

23

21

19

Max. Temp.

26

26

26

27

29

30

31

32

32

31

29

27

Soltimer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedbørsdager

8

6

5

5

10

13

12

14

15

15

10

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

Offisielt navn

Republikken Cuba

 

Areal

110.900 kv.km.

 

Folketall

Ca. 11 millioner som består av 60% spanske etterkommere, 22% mulatter, 11% med afrikansk avstamming og 1% kinesere. Cuba er med andre ord et svært sammensatt land av etniske forgreininger.

Religion: Ca. 50% romersk katolsk trosretning, 4% protestanter, 2% afro- amerikansk spiritisme.

 

Største byer

Havanna ca. 2 mill. 

 

Språk

Spansk, men med en egen cubansk dialekt som er vanskelig å forstå.

 

Valuta

1 cubansk peso (Cu$) = 100 centavos

 

Kredittkort

US dollar. Pesos, den lokale valutaen som i hovedsak benyttes av cubanerne selv. Noen hotell tar både reisesjekker og kredittkort, men ikke American Express. Du kan ta ut penger (USD) på Visakort og Eurocard både i Havana og på Varadero.USD 20 betales ved avreise fra Cuba.

 

Tips

Alminnelig førerkort er ok. Unngå kjøring etter mørkts frembrudd. Skiltingen er dårlig. Veiene mangler ofte midtstripe og kantstriper. Gående og syklister ferdes på motorveiene, uten refleks og sykkellys. Hovedveien er ofte delt med midtrabatt og to eller tre felt i hver kjøreretning. Hold til venstre og overlat høyre felt til haikere, syklister, oksekjerrer etc. Pass på å fylle bensin i byene eller når du ser en bensinstasjon, det er langt mellom dem.

 

Klima

Tropisk klima. Temperaturen i den ”kjøligste” perioden ca. 20-25 grader C (desember til mars). Kan blåse kaldt fra nord. Ta med genser og langbukse. Mesteparten av nedbøren kommer i juni til oktober, og det kan i denne perioden det forekomme orkaner. Solen skinner likevel 5 timer om dagen i gjennomsnitt.

 

Helseforhold og mathygiene

Du trenger vaksine mot: Hepatitt A, difteri/tetanus.For lengre opphold: Tyfoidfeber. Sjekk med lege og ta vaksinen i god tid før avreise. Det er mange apotek og svært god legedekning på Cuba, men stor mangel på medisiner. Ta med alt du trenger av medisiner, myggmiddel, alt til din personlige hygiene, også gjerne toalettpapir. Riktignok får du kjøpt det meste av toalettartikler i turistbutikkene på hotellene, men det er uforholdsmessig dyrt.

 

Drikk vann på flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk sugerør. Bruk bare is-biter av flaskevann.

 

Strøm/telefon

110 Volt. Ta med adapter. Det kan være lurt å ha med lommelykt evt. stearinlys, særlig i regntiden, da strømstans er ganske vanlig. Telefonere til Norge koster 6-8 USD fra hotellene og noe rimeligere fra telefonkiosk med telekort. På de større stedene er det betjente ”telefonkiosker” hvor man også får kjøpt telekort.

 

Ambassade i Norge

Den Cubanske Ambassade, Oscars g 78B, 0256 Oslo. Tlf: 23 08 32 60.

 

Visum

Ja. Pass må være gyldig i 2 måneder. etter ankomst.

Man må ha turistvisum Visumet er gyldig 30 dager, kan forlenges med inntil 30 dager mens man er på Cuba. Det anbefales å forhåndsbestille første natten på hotell, ellers kan man få problemer ved innreisen.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Den norske ambassade

 

Tidsforskjell til Norge

Cuba ligger 6t bak Norge ved normaltid. (Samme som østkysten av USA, f.eks. New York

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Diverse

 

Cubanske aviser

Cuba -søk

Golf Club Cuba

Hotel

Litt av hvert


 

 

Ferieguider

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©