- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Sør-Sverige

 

 


 

 

Populære feriemål

 

Blekinge

Halland

Malmø

Skåne

Småland


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Sør-Sverige

 

Sør-Sverige består av de fire landskapene Skåne, Blekinge, Halland og Småland. Skåne som ligger lengst sør er kjent for sine fine bøkeskoger, golfbaner, slott, herregårder og ikke minst – som er landet tredje størsta by.

Blekinge som også kalles ”Sveriges trädgård” er kjent for sine pittoreske fiskelsteder og vakre skjærgård. Halland er kjent for sine uendelige sandstrender og i Småland finnes Glasriket, Pippi Långstrømpe og Astrid Lindgrens alle kjente eventurfigurer.

 

Velkommen til Sør-Sverige !


 

 

 

Blekinge

Blekinge

 

 

Kommuner i Blekinge

 

Karlshamn

Karlskrona

Olofström

Ronneby

Sölvesborg

 

 

Blekinge er en del av den ekspesive østersjøregionen med 40 millioner mäenesker. Dette sammen med nærheten til Öresundsregionen gør at eänet ligger bra til geografiskt såvel som utvicklingsmessig.

Blekinge


 

 

Karlshamn

Karlshamn

Karlshamn kommune har ca. 33' innbyggere og er en havneby med et stort innslag av handel- og sjøfart.

Karlshamn


 

 

Karlskrona

Karlskrona

Karlskrona kommune har nesten 61' innbyggere (pr. 311203). Kommunen er fra 1998 plassert på Unescos verdensarvsliste, og er en levende historiebok med velbevarte orlogshistoriske miljøer og en av Östersjöøens vakraste møteplasser. Du er hjertelig velkommen hit for opplevelser og avkobling. Byen er den svenske flåtes hovedstasjon, grl. 1680 av Karl 11. Næringsvirksoomhet i kommunen er foruten en generell handelsvirksomhet og turisme, relatert til fiske- og en del industri.

Karlskrona


 

 

Olofström

Olofström

Olofström kommune dekker et areal på 390 kv. km. og har nesten 14' innbyggere (311203). Næringsvirksoomhet i kommunen er foruten en generell handelsvirksomhet og turisme, relatert en del industri virksomhet (bil- og tele produkter).

Olofström


 

 

Ronneby

Ronneby

Ronneby er en middels stor kommune med knapt 30' innbyggere. Kjent som hjertat i Sveriges trädgård med nydelig innland, innbydende skjærgård og vakre parker. Fly, Kystpiltoget og Europaveien garanterer gode kommunikasjoner.

Bergslagen og Brunnsmiljøet gjør gammel tid levende, mens datasoftware, kvara, spissteknologi og IT-innrettet teknisk høyskole utgjør profil for fremtiden. I Ronneby kan du blande historiske opplevelser med aktiviteter av alla slag. Brunnsparken og byområdet Bergslagen finnes i byens sentrum, og vil du besøke fortidsminner er det bare å begi seg ut på landsbygden.

Ronneby


 

 

Sölvesborg

Sölvesborg

Sölvesborgs kommune ble etablert 1 jan. 1971 gjennom en sammenslåing av Gammalstorps kommune, Gammalstorp, Ysane og Mjällby kommune samt Sölvesborgs by. Ved sammenslåingen hadde kommunen 15.220 innbygger. Den 31/12 2003 var dette talle øket til 16.425. Kommunens totale landareal er på små svingete gater med fine vennlige butikker og mange "mysiga kaféer".

Sölvesborg


 

 

 

 

Halland

Halland

 

 

Kommuner i Halland

 

Falkenberg

Halmstad

Hylte

Kungsbacka

Laholm

Varberg

 

I Halland finnes alt som gør livet lettere å leve. Kilometerlånge sandstrender med bl.a. de velkjendte Tylösand, Mellbystrand, Skrea strand og Apelviken. Strender som innbyr til avkobling og lek for både barn- og voksne.

Innenfor kystområdene finnes Halland med alt fra eventyr til villmark, avslapping, aktiviteterlugn og opplevelser

Lagan, Nissan, Ätran og Viskan er de mest kjente elvene bl.a. for sine store forekomster av laks og sjøørret. Fisket i Lagan og Ätran tilhøre noe av det beste i landet. I tillegg til dette finnes mulighetene til ,- og for den som liker golf. Her finnes golfbaner i massevis (mesterskapsbaner som Tylösand og Forsgården og mange åpne baner).

Ved kysten ligger Hallands fine byer - Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad og Laholm. Sommartid råder en kontinental stemning med myldrende folkliv på restauranter, barer og nattklubber. Her finnes småbutikker, lagprisvarehus og outlets som gir gode shoppingmujligheter for alla lommebøker.

Halland


 

 

Falkenberg

Falkenberg

Falkenberg kommune ligger midt i Halland oarealmessig den største kommunen i lenet. Den strekker seg ca. 3 mil langs kysten og omtrent 5 mil inn i landet. I kommunen bor nesten 40' mennesker hvorav omtrent halvparten i tettstedet Falkenberg (bystatus i 1558), som ligger ved ¨Åtrans utløp i kattegatt. Andra tettsteder i kommunen är Skogstorp, Glommen, Långås, Vinberg, Heberg, Slöinge, Vessigebro, Köinge, Ätran, Fegen, Ullared og Älvsered.

Dagens Falkenberg preges av et bredt næringsliv med både små og mellomstore virksomheter. I Ullared ligger Sveriges størsta turistmål, varehuset GeKås med ca 3 miljoner besøkare årlig. Falkenberg har en kirke fra 1300-tallet og en borg fra 1200-tallet.

Falkenberg


 

 

Halmstad

Halmstad

Halmstad kommune har litt i overkant av 81' innbyggere. Av severdigheter i kommunen kan nevnes gamle festningsverk og en kirke fra tidlig 1400-tall. verksted- og tekstilindustri. 

Halmstad


 

 

Hylte

Hylte

Hylte kommune har ca.11' innbyggere og ligger i to landskap - Halland og Småland med sin østlige grense i sjøen Bolmen. Hallands er en innlandskommune og Sveriges sydligste "villmark". Her finnes muligheter for alle former av friluftsaktiviteter. Forutem sentralområdet Hyltebruk finnes flere vakre områder og steder man bør besøke- Unnaryd, Femsjö og Rydöbruk er noen få eksempel.

Eller er her noen tips: Konstnärsbyn i Rydöbruk - Tiraholms fiskrökeri med restaurang och gårdsbutik - Glashyttan i Nädhult - Alebo Pensionat med hälsokälla - Bonadsmuseet i Unnaryd - Brunnsbacka Sågkvarn - Friesmuseet med Elias Fries (svamparnas Linné) samlingar - Femsjö kyrka - Chalanderska museet i Jälluntofta (möbelmuseum).

Hylte


 

 

Kungsbacka

Kungsbacka

Kungsbacka kommune har omtrent 67' innbyggere og ligger sør for Göteborg. Kungsbacka er Hallands nest største kommune og en av landets hurtigst voksende kommuner. For dig som besøker Kungsbacka venter mmange fine utfluktsmål. Her finnes unike kulturmiljø som levendegjør områdets historie. For den som ønsker fred og ro venter et fint og vekslende landskap. Her finnes av severdigheter bl.a. KungsRike med Fjärås Bräcka utemuseum, Äskhults 1700-tals by, Tjolöholms slott og et 40-tal besøksmål i en levende landsbygd. Särö - gammal kunglig badort - Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala - Onsala kyrka - Gottskär - badested med seil- og fiskehavn - Nidingen - verdens eldste dobbelfyr - Kulturhuset Fyren - med kunsthall, bibliotek og kulturskole.

Kungsbacka


 

 

Laholm

Laholm

Laholm kommune har ca. 26' innbyggere, og er landedt eldste kommunen med røtter fra middelalderen. Laholm er kjent for sine mange kunstverk og skulpturer i de sentrale delene og beskrives av mange som "Den lilla staden med de stora konstverken". Her finner man en typisk småbyidyll med en "Gamleby", der krokige brostensdekte gater omkranser små og lave danskinspirerte hus. Gjennom kommunen flyter Lagan, som har stor betydning for sportsfiske og båtlivet. Lågans laksefiske er et av landets beste og har en fiskestrekning på hele 8 kilometer.

Laholm


 

 

Varberg

Varberg

Varberg kommune har litt i overkant av 50' innbyggere. Her kan du ta et dypt åndedrag og nyte den friske luften av Västerhavet. Her er du ommgitt av fred og livsglede. Varberg er byen der kropp og sjel blir gode venner etter vinterens kalle krig. Apelvikens sandstrand, Getteröns klippbad og de verdensberømte nakenbaden et stenkast fra sentrum hjelper til. Den pittoreska feriebyen har en nesten tohundreårig tradisjon som badested og kurort. Oscar II, Verner von Heidenstam og Gustav Fröding er berømtheter som tidlig oppdaget Varberg som kurort og sommerby.

Varberg


 

 

 

 

 

 

Malmø

Malmö

 

Malmö er sveriges tredje største by etter Stockholm og Gøteborg og ligger helt sør i Sverige ved Øresund. Fra Malmö kan man se over til København. Malmö skrives som by allerede i 1270-årenemen fikk først i 1360 sine rettigheter som en handelsby.

Malmö oppleves enkelt både til fots, på sykkel, i bil eller buss, og avstandene er korte. Du kan også se byen fra sjøkanten ved å benytte en av de mange kanalbåtene. Malmö har som de fleste andre svenske byer et godt utvalg av både kjøpesentra og andre små og store butikker. Byen er kjent for sitt brede utvalg av interiør- og motebutikker. I Malmö kan du få kjøpt noe som kalles Citykort. Det er et kjøpekort som gir deg rabatter i mer enn 135 butikker. Dette kortet fås kjøpt på turistbyrået, sentralstasjonen og i butikker. Malmö er kjent for alle sine restauranter og utenlandske spisesteder. Her finner du thailandske, kinesiske, mexikanske, japanske og mange andre spesialiteter. Overnatting finner du enkelt i Malmö. Utvalget er godt med alt fra store internasjonale hoteller til mindre familiedrevne pensjonat.

Malmö


 

 

 

Skåne

Skåne

 

 

Kommuner Skåne

 

 

 

Det er noe spesiellt med Skåne - Det er som om hele landsdelen går på tvers av de naturlige forutsetninger. Her spiller man golf midt på vinteren - her drar man opp torsk på over tredve kilo - her odler man sitt eget vin og her bor man like selvklart i slott som i en to-roms midt i byen.


 

 

Bjuv

Bjuv

 

Bjuv kommune ligger sentralt i nordvestre Skåne. Kommunen dekker et areal på 115 kv. km. og har 13.700 innbyggere (311203). Naturlandskapet preges av tre landskapstyper - i nordøst finner man bøkeskog i Söderåsen (150-180 moh.), i sør morenbakkelandskap med mykt formede askammer og under 50-meters nivået i nord det flate leiresedimentterte slettelandet. Avstand til eks. Helsingborg med bil er ca.15-20 minuter.

Tettsteder i kommunen er: Bjuv, Billesholm, Ekeby, Gunnarstorp, Norra Vram og Södra Vram

Bjuv


 

 

Bromölla

Bromölla

 

Bromölla ligger i et naturskjønt område mellom havet, Ivösjön og Ryssberget. Bromölla har godt med turisme i sitt område. Bromölla ligger i det området som kaller for Skåne Nordøst som omfatter kommunene Bromölla, Hässleholm, Hörby Kristianstad, Osby, Perstorp og Östra Göinge. Skåne Nordost som er en del av Öresundsregionen har omtrent 200' innbyggere.

Bromölla


 

 

Burlöv

Burlöv

 

Burlöv kommune er en av de minste i landet og ligger rett utenfor Malmö. Et attraktivt område i kommunen er Arlöv - som er et industriområde som bl.a. har det største shoppinsenteret i regionen. Næringsvirksomhet i kommunen er generell handel, turisme og et stort sukker rafinerei.

Burlölv


 

 

Båstad

Båstad

 

Båstad kommune har ca. 4' innbyggere. Båstad er kjent for sine tennisturneringer (bl.a. Båstad Open), som badested og for seilsport.

Båstad


 

 

Eslöv

Eslöv

 

Eslöv kommune dekker et areal på 442 kv. km. (73% åkermark) og har ca. 30' innbyggere hvorav ca. 16' bor i tettstedet Eslöv

Eslöv


 

 

Helsingborg

Helsingborg

 

Helsingborg by i nordvestre Skåne har ca. 120' innbyggere. Største bransjer innen næringslivet er næriingsmidler, legemidler og logistikk. Byen ligger der Öresund er som smalest og der E4 og E6 kysser hverandre.

Helsingborg


 

 

Hässleholm

Hässleholm

 

Hässleholm kommune er møtested og et knytepunkt i Göingebygd. Her finnes kultur med ilm, teater og musikk - Her finnes tre fine golfbaner, fine naturområder og opplevelser for enhver smak. Hässleholm ligger i det området som kaller for Skåne Nordøst som omfatter kommunene Bromölla, Hässleholm, Hörby Kristianstad, Osby, Perstorp og Östra Göinge. Skåne Nordost som er en del av Öresundsregionen har omtrent 200' innbyggere.

Hässleholm


 

 

Höganäs

Höganäs

 

Höganäs kommune har ca. 23' innbyggere og ligger i Malmöhus län


 

 

Hörby

Hörby

 

Hörby ligger i hjertet av Skåne. Her finnes vakre kirker og praktfulle slott. Hörby  har en fin og variasjonsrik natur med skoger, friluft- og turområder og mange fine fiskevann. Kommunen kan by på aktiviteter og opplevelser som passer for alle.

Hörby


 

 

Höör

Höörs

 

Höörs kommune har ca. 15' innbyggere og ligger midt i Skåne på grensen mellom slettalandskap og skogsbygden. Höörs storkommune ble etablert i 1969 gjennom en sammenslåing med Norra Frosta kommune, Tjörnarps församling og Snogeröds kommune. Naturen runt om i hele kommunen gir gode muligheter til aktiviteter og avkopling. Kulturen i Höör blomstrer året rundt med bl.a. musikkarrangement, teater og utstillinger av forskjellig slag.

Höör


 

 

Klippan

Klippan

 

Klippans kommuner resultatet av den store kommunesammenslåingen som ble gjennomført i 1974. Da ble Riseberga som er en del av av Östra Ljungby og Klippans kommuner slått sammen til Klippans storkommune. Tettsteder i kommunen er  Klippan, Ljungbyhed i sør og Östra Ljungby/Stidsvig i nord. I dag har Klippans kommune omkring 15 500 innbyggere. Klippan er et gammelt bruksamfunn med finpappersbruket som ble grunnlagt allerede i 1573. Kommunen ligger sentralt og har nærhet til det meste.Her finnes naturskjønne områder som sammen med Rönne elven (renner gjennom kommunen) legger forutsetningene for et rikt og variert friluftsliv. Av severdigheter i kommunen bør nevnes Sigurd Lewerenzt berømte kirke, St Petri kirken.

Klippan


 

 

Kristianstad

Kristianstad

 

Kristianstad dekker et areal på 1.346 kv.km. og har ca. 75' innbyggere hvorav nesten 29' bor i sentralområdet. Kristianstad ble grunnlagt 1614 av den danske kongen Christian IV. Kongens våpenmerke C4 benyttes fremdelses i mange ulike sammenheng som et symbol for Kristianstad.

Kristianstad


 

 

Kävlinge

Kävlinge

 

Nåværende Kävlinge kommune omfattet i midten av 1800-tallet 13 småsogn. - Hofterup - Hög - Kävlinge - Löddeköpinge - Lackalänga - Lilla Harrie - Stora Harrie - Stävie - Södervidinge - Virke - Västra Karaby.

Kävlinge


 

 

Landskrona

Landskrona

 

Landskrona kommune ligger ved Øresund og har ca. 39' inbygger. Kommunen fikk byrettigheter allerede i 1413 og har siden vært en sjøfart- og handelsby i Øresund sentrum. Her finnes bl.a. festningsanlegg fra 1500- og 1600-tallet.

Landskrona


 

 

Lomma

Lomma

 

Lomma kommune ligger i vestre Skåne ved Öresundkysten og har ca. 18' innbyggere. I kommunen finnes fine muligheter for et aktivt friluftsliv.

Lomma


 

 

Lund

Lund

 

I den ekspenderende Öresundsregionen ligger Lunds kommune. Lund er og har alltid vært innovatørenes og nytenkernes by. Bispesete fra ca. 1060. Domkirken innviet i 1145. Universitet fra 1668. I middelalderen hadde Lund syv klostre og tyve kirker. 

Lund


 

 

Osby

Osby

 

Midt i snapphanebygden blandt skoger, enger og vann i nordligste Skåne, der finner du Osby kommune, en levende bygd. Her finnes skogkledde områder, fine fiskevann, vakker natur, et område med mange opplevelser og BRIO lekoseum som er barnas mekka.

Osby


 

 

Perstorp

Perstorp

 

Data kommer senere


 

 

Simrishamn

Simrishamn

 

Simrishamn kommuneligger i Kristianstads len og har ca. 21' innbyggere. Her finnes en god havn som har lange tradisjoner innen fiske.

Simrishamn


 

 

Sjöbo

Sjöbo

 

Sjöbo kommune ligger midt i søndre Skåne. Kommunen dekker et areal på 500 kv. km. og har omtrent 18' innbyggere hvorav ca. 7' er bosatt i tettstedet Sjöbo.

Sjöbo


 

 

Skurup

Skurup

 

Skurups kommune med ca. 14 100 innbyggere ligger i Skåne ved den svenske sydkysten.Næringsvirksomheten i kommunen er handel, tjeneste og jordbruk.

Skurup


 

 

Staffanstorp

Staffantorp

 

Staffanstorps kommune ligger i sydvestre Skåne og er en del av slettelandskapet mellom Malmö och Lund. Kommunen ble etablert i 1952 gjennom en sammenslåing av kommunene Bjällerup, Brågarp, Esarp, Flackarp, Görslöv, Knästorp, Kyrkheddinge, Mölleberga, Nevishög, Särslöv, Tottarp og Uppåkra. Innbyggertallet er ca. 22'.

Staffantorp


 

 

Svalöv

Svalöv

 

Svalöv kommune ligger sør i Sverige og har ca.14' innbyggere. Kommunen har et unikt naturmiljø midt i den dynamiske Öresundsregionen, og har samtidig en perfekt beliggenhet med direkte nærhet til Malmö, Lund, Landskrona, Helsingborg og København. Tettsteder i kommunen er - Billeberga - Kågeröd - Röstånga - Svalöv - Teckomatorp og Tågarp.

Svalöv


 

 

Svedala

Svedala

 

Svedala kommune har ca. 19' innbyggere. Tettsteder i kommunen er - Svedala - Bara - Klågerup - Sjödiken og Holmeja.

Svedala


 

 

Tomelilla

Tomelilla

 

Tomelilla kommune dekker et areal på 400 kv. km og har ca. 13' innbyggere hvorav 6' bor i Tomelilla. Næringsvirksomhet i kommunen er bl.a. mekanisk industri, handel og næringsmiddelindustri. Kommunen har et naturskjønt område (Fyledalen) med et rikt fugleliv bl.a ørn. Sevärdheter er bl.a. Christinehofs slott, Kronovalls vinslott og Tosselilla Sommarland.

Tomelilla


 

 

Trelleborg

Trelleborg

 

Trelleborg ligger så langt sør i Sverige man kan komme. Fra Trelleborg er det bara syv mil til den tyske kysten. Trelleborg er 35 kilometer strand i sør, bøkskog i nord og mellom dette finnes verdens beste jordbruksmark Innbyggere i kommunen er ca. 39' hvorav 25' bor i sentralområdet Trelleborg.

Trelleborg


 

 

Vellinge

Vellinge

 

Vellinge kommune ligger sør for Malm¨ø og bare en halv times bilkjøring fra københavn sentrum. Vellinge er landets sydvestligste kommune. Her finnes severdigheter og opplevelser som bl.a. de gamle byene på Söderslett med aner fra Vikingetiden med middelalderbyene Skanör og Falsterbo - vakker natur, berømte golfbaner, kulturhistorie, hvite sandstrender og mye mer.

Vellinge


 

 

Ystad

Ystad

 

Ystad er kommunen der Österlen og kontinentet møtes. Ystad er kommunen ved havet, men milelange sandstrender og intternasjonale ferjeforbindelser. Nærhet, miljø, kultur og kvalitet er fire begrep som danner plattformen for kommunens utvikling for det 21 århundre. Kommunen dekker et areal på 355 kv. km. hvorav 70% er jordbruksmark. Kyststripen mot Østersjøen er fire mil lang. Ystad kommune har ca. 27' innbyggere hvorav ca. 17' bor i byen. Avstander: Malmö 55 km., Lund 60 km., København 75 km.,  Stockholm 650 km. og Haparanda . 600 km.

Ystad


 

 

Åstorp

Åstorp

 

Åstorp kommune dekker et areal på 93 kv. km. og har ca. 14' innbyggere.

Åstorp


 

 

Ängelholm

Ängelholm

Ängelholm kommune er en meget fin ferieby med sin beliggenhet ved Rönneå, og har en 6 kilometer lange sandstrand. Ängelholm er historiskt ett krokkemakernes by og her har det foregått produksjon av leirgjøker siden tidlig på 1800-tallet. Dette har gitt byen navnet "Lergökstan".

Ängelholm


 

 

Örkelljunga

Örkelljunga

Örkelljunga ligger vakkert til i nordvestre delen av Skåne ved grensen til Halland og Småland. Havnen i Helsingborg, flyplassen i Ängelholm og stambanen i Hässleholm ligger alle innen en halv times bilkjøring fraÖrkelljunga.

Örkelljunga


 

 

Östra Göinge

Östra Göinge

 

I hjertet av Stenriket og Göingebygden! I Östra Göinge har vi en omvekslende natur med store skoger, mange vann og den vakre Helge elven som renner fra nord til sør gjennom bygden. I kommunen finnes åtte tettsteder. Kommunen har ca. 15' innbyggere og ligger geografisk i nordøstre Skåne.

Östra Göinge


 

 

 

 

 

 

 

Småland

Småland

 

 

Kommuner Småland

 

 

 

Småland er ryggraden i svensk design. Tradisjonene har dype røtte i Glasriket og til dags dato er Smålands "glashyttor" fortsatt ledende hva gjelder moderne design innen svenk glassindustri.

I Småland er mulighetene for aktiviteter og opplevelser mange. Her kan du besøke "Ville Vesten" parker, "oppleve" ballongferd mot Nordpolen, være med på gullvasking eller besøke eventyrmuseum. Man kan se historiske herrgårder eller oppleve naturen. En reise til Småland er en reise til naturen, til trolsk storskog, mange fiskerike vann-og elver. Mange opplevelser venter på deg i  Småland!


 

 

Alvesta

Alvesta

 

Alvesta kommune har ca. 19' innbyggereog ligger midt i Småland. Her finnes trivelige tettsteder og en vakker levende landsbygd. Alvesta er kommunens sentralområde, Moheda og Vislanda er de to større tettstedene ved siden av Alvesta. Nærheten til kyst-til-kystbanen og søndre stambanen, flyplassen og de store riksveiene innebærer attraktive forutsettninger.

Alvesta


 

 

Aneby

Aneby

 

Aneby kommune har ca. 7' innbyggere. Tettsteder i kommunen er Aneby, Askeryd, Vireda, Haurida , Hullaryd, Frinnaryd og Sunhultsbrunn.

Aneby


 

 

Eksjö 

Eksjö

 

Eksjö kommune har ca. 18' innbyggere. Eksjö er en av fem kommuner på Småländska Höglandet -  De andre kommunene er Aneby, Nässjö, Vetlanda og Sävsjö. Eksjö har en unik gammel trehusbebyggelsen i "Gamla stan". Eksjö, Hjo og Nora er tre av Skandinaviens best bevarte, levende trebyer.

Eksjö


 

 

Emmaboda

Emmaboda

 

Emmaboda ligger i hjertet av Glasriket og sydøstre Sverige. Nærheten til Kalmar, Karlskrona og Växjö gir kommunen et ypperlig utgangspunkt både når det gjelder kommunikasjoner, universitet og høyskoler. Kommunen har ca. 11' innbyggere.

Emmaboda


 

 

Gislaved

Gislaved

 

Gislaveds kommune har ca. 30' innbyggere og inngår i Jönköpings län. Kommunens totale ereal er på 1.224 kv. km. Gislaved er en typisk skogskommune med godt om elg og rådyr. Landskapet i kommunen utgjør stort sett trolsk, ursvensk barskog oppblandet med løvtrær. Her finnes fine sopp- og bærområder, hele 388 vann hvor de største er Bolmen, Fegen, Majsjön og Nissasjöarna. Elven Nissan renner rett gjennom kommunen som en pulsåre. Nærheten til Nissan ligger tillgrunn for industrietableringen.

Gislaved


 

 

Gnosjö

Gnosjö

 

Besöker man Gnosjö Kommune er man nære  naturen. Samfunnene her er små men naturen er stor. Her finnes storskogen med fine turområder -  nasjonalparken Store Mosse og mange fine badevann/områder. Tettsteder i kommunen er Gnosjö - Hillerstorp - Kulltorp - Nissafors - Marieholm og Åsenhöga.

Gnosjö


 

 

Hultsfred

Hultsfred

 

Informasjon om Hultsfred kommer.

 

Hultsfred


 

 

Högsby

Högsby

 

Högsby har siden tidenes morgen vært bygdens sentrum. Hedniske forfedre samlet seg her for å ofre til Odin og Frey. Her lå også herredets tingplass.

Högsby


 

 

Jönköping

Jönköping

 

Jönköping kommune ligger ved densørlige delen av Vättern og har ca. 112' innbyggere. Her finnes trevare, mekanisk og kjemisk industri. I tillegg til dette har kommunen utviklet seg til å bli et logistikksentrum for norden. I kommunen er det nære til aktiviteter og opplevelser.

Jönköping


 

 

Kalmar

Kalmar

 

Kalmar kommune ligger ved Kalmarsund og har ca. 62' innbyggere. Kalmar er en gammel handelsby og har broforbindelse til Öland. Her finnes et slott fra 1200-tallet og en domkirke fra ca. 1680.

Kalmar


 

 

Lessebo

Lessebo

 

Lessebo kommune ligger midt i Glasriket som er et av landets største turistmål. Kommunen har ca. 9' innbyggere.

Lessebo


 

 

Ljungby

Ljungby

 

I de mørke skogene i søndre Småland finner du Ljungby. Byen ble grunnlagt i 1936 og har pr. 311203 ca. 28' innbyggere hvorav omtrent halparten er bosatt i tettstedene utenfor sentrum.

Ljungby


 

 

Markaryd

Markaryd

 

Det første man tenker på når man hører om "de småländska skogarna" er uendelige store skogområder. Markaryd har mye mer enn bare skog. Her finnes aktiviteter og opplevelser som passer for alle. Her finnes et vann- og sjøsystem som kan tilby  både fiske. bading, kanopadling og mye mer.


 

 

Mönsterås

Mönsterås

 

I Mönsterås kommune står naturen i sentrum. Her finnes både hav, skjærgårdskoger og vann. Her har også Alsterelven og Emelven (to av Smålands største elver) sine utløp, noe som skaper alle muligheter for friluftsliv i alle former. Fra Mönsterås er det enkelt å foreta utflukter til eksempelvis Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby, "Glasriket" eller Öland. Alt dette finnes innen en times bilkjøring.

Mönsterås


 

 

Nybro

Nybro

 

Nybro kommune ligger i Kalmar len og har ca. 20' innbyggere hvorav ca. 12' bor i Nybro. Nybro kommun utgjør en viktig del av Glasriket i Småland. Nybro er Byen i Glasriket. Kommunen har ee bra geografiskt beliggenhet mellon smålandsbyene Växjö og Kalmar. Avstand til Kalmar er 30 km. og til Växjö 80 km. Næringsvirksomhet i kommunen er bl.a. trevare, papir og glassverk (industri).

Nybro


 

 

Nässjö

Nässjö

 

Nässjö kommune ligger i Jönköpings len og dekker et areal på 933 kv. km. Innen kommunen ligger Sydsvenska høylandets høyeste punkt, Tomtabacken, 377 moh. Kommunen har ca. 30' innbyggere. Tettsteder i kommunen er - Anneberg - Bodafors - Flisby - Forserum - Fredriksdal - Grimstorp - Malmbäck - Nässjö - Ormaryd - Sandsjöfors - Solberga - Äng.

Nässjö


 

 

Oskarshamn

Oskarshamn

 

Oskarshamn kommune har ca. 28' innbyggere. Av næringsvirksomhet finnes bl.a. skipsverft og mekanisk industri. I nord ligger Simpevarp med Sveriges første kjernekraftverk. Fra Oskarshanm er det ferjeforbindelse til Öland og Gotland.

Oskarshamn


 

 

Sävsjö

Sävsjö

 

En måte man kan fortelle om Sävsjö er å omtale den friske luften, den fantastiske naturen, de 179 sjøene, det idylliske småbylivet og den levende landsbygden.

Sävsjö


 

 

Tingsryds

Tingsryds

 

Tingsryds kommun er en sjørik skogs- og mellanbygd på sydsiden av Småländska høylandet. Kommunen er en landsbygdskommune med 38% av innbyggerne bosatte på ren landsbygd.

Tingsryd


 

 

Torsås

Torsås

 

Torsås kommune ligger ved kanten av Östersjön. Torsås  - en leende landsbygd med hav, åpne landskap og en småländsk storskog. Her trives ca. 7.300 innbyggere med alle fordeler som en liten kommune kan tilby. Her kan men bo billig og trygt. Byene Kalmar og Karlskrona ligger bare 30 minutter unna med bil.

Torsås


 

 

Tramås

Tramås

 

Tramås kommune dekker et areal på 403 kv. km. og har ca. 19' innbyggere.

Tramås


 

 

Uppvidinge

Uppvidinge

 

Uppvidinge kommune ble etablert i 1971 gjennom en sammenslåing av Åseda, Lenhovda, Nottebäcks og Älghult. Kommunens areal er 1.184 kv. km. og har ca. 10' innbyggere. Ca. 80% av kommunens areal er skog. Her finnes 231 sjøer som er større en et hektar, og det er innen kommunen tre vannsystem med Emelven, Mörrumselven og  Alsterelven.

Uppvidinge


 

 

Vaggeryd

Vaggeryd

 

  Se kommunens egne hjemmesider for informasjon

Vaggeryd


 

 

Vetlanda

Vetlanda

 

Vetlanda har en lang og rik historie med dokumentert bebyggelse siden mer enn tusen år. Kommunen dekker et areal på 1.608 kv. km. og har ca. 27' innbyggere. Kommunen ligger sentralt i det småländska hylandet, ca. 30 mil fra Stockholm, Göteborg og Malmö, og 8 mil til Jönköping og Växjö.

Vetlanda


 

 

Vimmerby

Vimmerby

 

Vimmerby kommune ligger i det vakre småländska landskapet og byr på mange opplevelser og severdigheter - Alt fra pittoresk småby til genuin landsbygd.

Vimmerby


 

 

Värnamo

Värnamo

 

Värnamo kommune har ca. 32' innbyggere og ligger sentralt i lenet. Næringsvirksomhet er turisme, handel og noe industri. 

Värnamo


 

 

Västervik

Västervik

 

Västervik kommune ligger ved Östersjøen i nord-østre småland og har ca. 41' innbyggere hvorav omtrent halvparten bor i byen. Næringsvirksomhet i kommunen er foruten turisme og en generell handelsvirksomhet, en del trevare- og papirindustri. Her finnes en kirke fra ca. 1430 og en fin trebebyggelse fra 17/1800-tallet.

Västervik


 

 

Väksjö

Väksjö

 

Väksjö kommune har ca. 68' innbyggere. Her finnes av næringsvirksomhet noe trevare- og konfeksjonsindustri samt turisme og en generell handelsvirksomhet. Har en domkirke fra tidlig 1100-tallet. 


 

 

Älmhult

Älmhult

 

I søndre del av Småland ligger Älmhults kommune som er en av åtte kommuner i Kronobergs len. Älmhult består av 889 kvadratkilometer mark. I sentrum finnes sentralområdet Älmhult. Der bor halvparten av kommunens omkring 16' innbyggere. Drøye 5.000 mennesker har valgt å bo på landet. Det finnes mye å oppleve og se blandt "kluriga, påhittiga och trivsamma smålänningar" i Linnébygden – Älmhult kommune. Du er velkommen !

Älmhult


 

 

 

Kart

Kart

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©