- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Madrid

 

 

Opplev Madrid

 

   


Til Spania oversikt

 

Spanias hovedstad heter Madrid. Byen ligger nesten midt i landet ved Rio Manzanares på den kastiljanske høyslette. Madrid er en vakker by som kan tilby det meste, og det er en by hvor de fleste trives godt, og mange besøker Madrid både en og flere ganger. Her finnes mengder av museer, gallerier, parker og ikke minst et meget godt utvalg av fine- og  koselige restauranter, kafeer og barer, og det er et livlig natteliv. Puerta del Sol er en bred- og bueformet plass som danner samlingspunktet for flere av byens gater, og området blir av enkelte beskrevet som "det tradisjonelle sentrum". For den som søker attraksjoner så er det mengder av dette i Madrid. Det er bare å ta på seg "go-skoa" og sette igang. Her finner man det enorme området ved Plaza Mayor som på mange måter er hjertet av byen.

 

 

 

Det er her folk møtes og det er her man virkelig kan oppleve det yrende folkelivet og den utrolig fine spanske atmosfære.Calle del Arenal går vestover til Plaza de Oriente hvor man kan se Filip den fjerdes rytterstatue samt andre flotte statuer av bl.a. spanske konger. Her er også kongeslottet Palacio Real fra ca.1764 som har noen fantastiske veggdekorasjoner. I tillegg er også Catedral de Nuestra Señora de la Almudena verd et besøk. Madrid er blant mye annet også kjent for sine mange klostre sine flotte kirker. For å nevne noen så er San Isidro el Real fra midten av 1600-tallet (med mange kunstverk), og San Francisco el Grande fra rundt 1780 verd et besøk. Når vi først er igang må vi ikke glemme å nevne et av verdens største gallerier som heter Museo del Prado. Her kan vises spansk, flamsk og italiensk kunst fra periode helt 1400-tallet, og av kunstnere her er bl.a. annet Goya og Diego Velázquez. Casón del Buen Retiro har en fin samling av spansk kunst fra 1800-tallet og man kan se flote malerier av Titan til Pollock på Museo Thyssen- Bornemisza.

 

 

   

Har man tatt turen til Madrid så er det nesten en selvfølgelighet å besøke verdens største tyrefekterarena, Plaza de Toros som rommer nesten femten tusen tilskuere. Dette er kanskje ikke stedet som passer for alle i og med at vi så alt for godt vet hva som foregår av barbariske handlinger på denne type arenaer, men en liten titt skader likevel ikke. For forballentusiaster så er en tur til byens fotballstolthet Real Madrid på Santiago Bernabeo stadion å anbefale. Ønskes andre former for attraksjoner så kan man ta en tur til utkanten av byen, til de fine parkanleggene Jardines de Palacio, Parque del Oeste, Parque del Retiro og Parque de Madrid, og like ved Prado ligger Real Jardin Baotánico som er en botanisk hage full av vakre blomster og prydbusker.

Madrid er ikke noe unntak når det gjelder fine restauranter, og her kan man få mange nydelige matopplevelser . Her finnes bl.a. landets aller beste restaurant - Zalacain - som var Spanias første til å oppnå 3 stjerner i den berømte Michelin-guiden. I Madrid som i alle andre storbyer finnes det alle typer kjøkken, gatekjøkken, pizzarestauranter m.fl. så her er det bare å velge. 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©