- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Kanariøyene

 

 

   


Til Spania oversikt

 

Opplev Kanariøyene

 

 

El Hierro

El Pozo de las Calcosas

Mocanal

Valverde


 

 

Fuerteventura

Nuevo Horizonte


 

 

Gran Canaria

Agaete

Las Palmas by

Playa del Cura

Arguineguin

Maspalomas

Playa del Ingles

Bahia Feliz

Play de Amadores

Puerto Rico

Costa Meloneras

 

San Agustin


 

 

La Gomera

Playa de Santiago

San Sebastian

Valle Gran Rey


 

 

La Palma

Santa Cruz de la Palma


 

 

La Graciosa

 

 

Lanzarote

Costa Teguise

Matagorda

Playa Blanca

Puerto del Carmen


 

 

Tenerife

El Medano

La Ortova

Playa de las Americas

Garachico

Los Cristianos

Puerto de la Cruz

La Laguna

Los Gigantes

Santa Cruz


 

 

Opplev Kanari

Kanariøyene

 

Kanariøyene (Islas Canarias) - kalles ofte for "the Happy Islands" - ligger over 1000 kilometer ute i havet, vest for Afrikas nord kyst (Marokko), og omfatter de syv store øyene Tenerife - Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - Gomera - La Palma og Hierro (Ferro) i tillegg syv andre små øyer - Alegranza - La Graciosa - Montaña - Clara - Roque del Este - Roque del Oeste og Lobos. Øyene dekker et samlet areal på 7.447 kv. km., og har ca. 1.6 mill. innbyggere. Hovedstaden på kanariøyene er Las Palmas de Gran Canaria, og har litt over 360' innbyggere. Kanariøyene ligger 1 time etter Norden ved normaltid. Scandinaver trenger ikke visum til Kanariøyene for opphold inntil 90 dager.

Kart Kanariøyene

Kart - Kanariøyene

 

El Hierro

Gran Canaria

La Graciosa

Lanzarote

Fuerteventura

La Gomera

La Palma

Tenerife

 

Klimaet på kanariøyene er mildt havklima med mye sol, og øyene har betydelig varmere vintre enn på det spanske fastlandet. Kanariøyene er delt inn i to provinser sett inn navn på provinsene som blir styrt fra Santa Cruz på Tenerife og Las Palmas på Gran Canaria. Næringsvirksomheten på øyene er i tillegg til en omfattende og meget inntektsbringende turisme, relatert til grønnsak- og fruktdyrking. Øyene har frihandelstatus og lavere moms og skatter enn på det spanske fastlandet så også varehandel er viktig for øyene.

Urbefolkningen på øyene "guanches" bodde i fjellhuler. De ble nesten utryddet av spanierne fra 1402, og i 1496 ble Kanariøyene en del av det spanske kongedømmet. På slutten av 1980-tallet ble det under arkeologiske utgravninger avdekket store pyramidelignende bygninger fra guanchenes tid. Christopher Columbus (og andre oppdagere) stoppet her med sin flåte av skip (hadde disseøyene som sin base) på reisen mot oppdagelsen av "the New World".

Kanariøyene er et feriemål som er innarbeidet i folks bevisthet, ikke bare blant skandinaver men også blant folk i hele europa, og vi tør påstå at aller fleste en eller annen gang har hørt om Kanariøyene.

Alle som ønsker en ferie med fine sandstrender, flotte hotell, god mat, behagelige temperaturer, klart vann og en ekte spansk atmosfære, vil trives på denne øygruppen (turistmaskinen).

EU-godkjente strender finnes det mange av på Kanariøyene, og EU's Blue Flag er belønningen som deles ut til strender med god vannkvalitet, gode fasiliteter og bra sikkerhet. Spania er det landet med aller flest blå flagg for gode strender, og av de tilsammen 450 spanske strendene på listene kan hele 24 kanaristrender nå heise blått flagg, og disse ligger på Lanzarote, Tenerife, La Palma, Gran Canaria og Fuerteventura. De fleste av disse strendene er også tilpasset handikappede. (EU's Blue Flag oversikt kan sees på sidene for de enkelte øyer).

Noen strandområder kan ha sterke undervannstrømmer og tidevann forekommer. Dette kan medfører at sanden delvis forsvinner fra strendene. De fleste strendene er barnevennlige, men man bør være oppmerksom på at bølgene noen ganger kan være høye. Enkelte steder kan det være vanskelig å komme frem med barnevogn. Den mest barnevennlige stranden er i Caleta de Fuste. Det er flere steder med et nokså kupert terreng og store nivåforskjeller, og det finnes nesten ikke rullestolramper. Dette forholdet bør undersøkes før avreise. I Corralejo, Costa Calma og Jandia er det perfekte forhold for windsurfing. Det er generellt gode tilbud av aktiviteter som, vannski, vannskuter, dykking, tennis og ridning. Golf er bra i Playa Caleta de Fuste. 

Av opplevelser og severdigheter kan eksempelvis nevnes - dagstur med glassbunnbåt til øya Los Lobos (den går fra Corralejo) - øyrundturer - haifiske- og havfiske - besøke fiskerlandsbyen El Cotillo - landsbyen La Olivia med Centre de Arte Canario - fjellandsbyen Pajara - Jandía-fjellet.

 

Reisetid fra flyplassen til Caleta de Fuste er ca. 15 min. - til Corralejo ca. 40 min. - til Costa Calma ca. 1.5 time - til Jandia ca.2 timer. Det er gode transportforbindelser på øya . Veinettet er velutbygd og lokalbussene trafikkerer hele øya. Det er rimelig å benytte taxi dersom dette er ønskelig. Det går bilferge mellom Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote med er overfartstid på ca. 50 min. 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©