- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Lanzarote

 

   


Til Spania oversikt

 

Populære feriemål

 

 

Lanzarote

Costa Teguise

Matagorda

Playa Blanca

Puerto del Carmen


 

 

Lanzarote

Lanzarote

 

Lanzarote  er en for oss nordboere en velkjent ferieøy. Den har en gografisk beliggenhet nordøst sett i forhold til de øvrige Kanariøyene. Den dekker (inklusiv de små øyene La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este og del Oeste) et areal på 900 kv. km. og "huser" i overkant av 100' innbyggere. Lanzarote består av syv municipalities (kommuner) - Arrecife (hovedstaden), Teguise, Haría, San Bartolomé, Tías, Tinajo og Yaiza. Dette er en vulkansk øy noe som gjør at de aller fleste strendene her har mørk lavasand.  Kart lanzarote

 

Navnet på øya, Lanzarote, stammer opprinnellig fra den italienske sjøfareren Lancelotto Malocello som kom til øya fra Genova allerede i 1312 og åpnet for et utstrakt handelssamarbeid og vellykkede ekspedisjoner sammen med franskmenn, briter og spanske seilere og kjøpmenn. Øya ble tidligere omtalt som ”the Fortunate Island" (lykke-øya). Lanzarote kan ikke direkte sammenlignes med Gran Canaria som er en lang større kommersialisert basis og hvor turismens utvikling en annen retning. Æren for den noe restriktive holdningen til opplegg for masseturisme til øya tilegnes den avdøde kunstneren Cesar Manriques. Hans hovedtanke relaterte seg til at all nybygging av hus og hotellanlegg innlemmes og  harmonere med eksisterende arkitektur. Disse tanker og dette forholdet har i vesentlig grad gjort Lanzarote til en intim og vakker øya og en øy som tiltaler de fleste. 

Den kunstneriske og kulturelle arven har også blitt ivaretatt svært bra, og blant de fineste attraksjonene er senteret for kunst, kultur og turisme som er drevet av de lokale myndighetene. Øya kalles ”den hvite øy”. Og uten César Manrique´s iherdige innsats for å bevare kulturarven fra forfedrene, kunne øya lett ha blitt offer for kyniske kapitalkrefter på jakt etter kortsiktig profitt.

   

I 1987 ble Lanzarote utpekt som en av seks universalmodeller for bevaringsverdig utvikling av ”the World Tourism Organization”, noe som ikke minst skyldes lokalbefolkningens iherdige innsats for at den historiske ogkulturelle arven skal bli ivaretatt med sine storslagne monumenter, de karakteristiske husene, de lokale fiestaene og de populære skikkene.... kort sagt, alle uttrykk for øyas kultur og folklore

Lanzarote passer for alle og kanskje best for barnefamilier og eldre som ønsker seg en behagelig ferie i et behagelig område. På denne øya finner man mange fine og ikke mins populære ferieanlegg som eksempelvis Playa Blanca, Puerto del Carmen, Costa Teguise og Matagorda.

I sammenheng med øyas vulkanske opprinnelse opplever man her et landskap som fascinerer de fleste, de store grønne areal er mangelvare men til gjengjeld byr landskapet på sin egen sjarm. Øya og dens beboere har opp gjennom århundrene kjempet mot naturkreftene, spesielt mot de 300 vulkanene som befinner seg på øya. Men ikke all  kamp har vært forgjeves. Det har nemlig vist seg at  lava-asken gir ypperlige dyrkningsmuligheter for poteter, tomater, meloner og grapefrukt. Tidligere utgjorde fiske og landbruk basisen for øyas økonomi, men har etter hvert blitt erstattet av turistindustrien som viktigste inntektskilde. Vi anbefaler Lanzarote som et meget godt alternativ til en fin- og opplevelsesrik ferietur.

Strender på Lanzarote med EU's Blue Flag: La Garita-Arrieta, l


 

 

Costa Teguise

Costa Teguise

 

Costa Teguise ligger en snau mil nord for hovedstaden Arrecife, på øyas østside. Dette er et fint og moderne ferieområde med flotte hotell, tre fine badebukter- og noen strender. Costa Teguise er ikke regnet som de aller beste, men har likevel en ganske høy kvalitet. Det er et forholdsvis rolig ferieområde, med lite natteliv, og passer godt for den som gjerne vil ha - ferie, og en ferie med litt stil.

     

Mange benytter dette ferieområdet både en og flere ganger. Lanzarote er en lavaøy og strendene her har mørk lavasand, og på grunn av gode vindforholdene er området populært bland surfere/vindsurfere. For den som ikke liker strandlivet er badeland - Ocean Park et godt alternativ. Den som liker golf finner en 18-hulls bane bare en drøy kilometer unna. Ellers finnes shoppingsenter, forretninger, restauranter, kafeer, barer og diskotek, og vil man utvide tilbudet er det kort vei og gode transportmuligheter til Arrecife. Costa Tequise er et bra utgangspunkt for den som ønsker å "utforske" øya på egen hånd. Med eksempelvis en leiebil har man alle muligheter for opplevelser i både Arrecife, og ikke minst i den gamle sjarmerende landsbyen Tequise, som var øyas frem til 1852. En ferietur til Costa Teguise er å anbefale. Kart Lanzarote


 

 

Matagorda

Matagorda

 

Matagorda er et barnevennlig ferieområde som ligger ved den fine Matagorda-stranden litt øst for, og er det man kan kalle for den nye bydelen av Puerto del Carmen. Dette er et forholdsvis nytt feriemål og passer godt for den som ønsker å unngå de overfyllte strendene i Puerto del Carmen. En ulempe med Matagorda er at stedet ligger ganske nær flyplassen og dette medfører en god del flystøy.

 

I landingsfasen passerer flyene kun 300 fot over strandområdet, og for en god del mennesker føles dette ganske ubehagelig. Matagorda kan tilby både restauranter, kafeer og barer, men for å finne det store ute- og nattelivet må man ta turen til Puerto del Carmen som kun ligger en drøy halvtimes gange unna. Kart Lanzarote


 

 

Playa Blanca

Playa Blanca

 

Playa Blanca ligger helt på på sørspissen av Lanzarote ca. fire mil fra hovedstaden Arrecife. Dette var tidligere en fiskelandsby, men har med årene blitte rolig- og behagelig ferieby som til tross for turismen har klart å ivareta den spesielle spanske atmosfære. Fra å leve av fisk så er nå hovednæringen i byen turisme. Byen er fin, den har små hvitmalte hus, en flott beplantet strandpromenade med forretninger, restauranter (med nydelig mat), kafeer og barer, og den har et fint lite havneområde med bl.a. fergetrafikk til naboøyene, og strandområdene på disse (fergeturen tar kun en drøy halvtime).

   

I tillegg går det fra havneområdet (et for barn) "pirat-cruise" som er utrolig populært. I byens nærområde (et par kilometer unna) ligger Papagayostranden som av mange beskrives som øyas aller beste (den anbefales). Ellers har Playa Blanca Dorada-stranden som kun ligger noen minutter fra havnen, og  Flamingo-stranden som begge har et klart og rent vann, og er barnevennlige  som piler mellom føttene. Til Playa Blanca kommer turister fra de fleste europeiske land, og de innkvarteres på flotte hotell som alle kan tilby alt mulig av fasciliteter, underholdning, barneklubber, fest- og moro. Playa Blanca er for den som ønsker å "utforske" litt på egen hånd et bra utgangspunkt, og steder som anbefales av mange er bl.a. Timanfaya nasjonalpark, El Golfo lagunen, og en tur til Fuerteventura. Playa Blanca er et supert ferieområde som kan anbefales. (Kart Lanzarote)


 

 

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen

 

Puerto del Carmen ligger på østkysten av Lanzarote bare noen få kilometer sør for hovedstaden Arrecife, og flyplassen. Dette er et koselig, populært- og livlig ferieområde, en ekte turistmaskin som har alle nødvendige fasciliteter den moderne turist ønsker. Puerto del Carmen passer for alle uansett alder. Her er det rolig og behagelig for barnefamilier, og her er det ute- og natteliv mer enn nok for a-mennesker, med diskotek og musikkbarer som kan by på alle slags musikk. Puerto del Carmen har kilometervis med flotte, lange og barnevennlige sandstrender som bl.a. har "EU's Blue Flag" som et tegn på rent vann, rene strandområder og topp kvalitet. Strendene har "alt", de innbyr til alle former for vannsport som eksempelvis vindsurfing, tennis, jetski, dykking og seiling, og de er tilpasset den som ønsker å slappe av i en strandstol under en parasoll, og med noe godt fra strandbaren.

   

Her finner man fine hotell- og boanlegg som tilsammen har over tredve tusen sengeplasser og er oppført som lave hus i to til tre etasjer, en lang- og flott beplantet strandpromenade som går hele veien til Matagorda, og over hundre restauranter som tilbyr de fineste retter (billig), kafeer og barer.

For den som ønsker litt aktiviteter kan man benytte muligheten til å prøve seg på haifiske, eller man kan ta en av de mange utfluktsbåter bl.a. til Papagayostrendene ved Playa Blanca i sørvest eller til Corralejo på naboøya Fuerteventura. I tillegg er gamlebyen av Puerto del Carmen verd et besøk. Her kan man se den klassiske kanarisek arkitektur,og  man kan vandre gjennom bydelens trange gater og nyte dens spesielle sjarme. Uansett hva man finner på så vil man få en fin ferietur til Puerto del Carmen

(Kart Lanzarote)


 

 

Kanariøyene


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©