- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Fuerteventura

 

   


Til Spania oversikt

 

Opplev - Fuerteventura

 

Nuevo Horizonte


Kanariøyene

 

 

Fuerteventura (med nesten 70' innbyggere) beskrives ofte som "vindenes øy" er den nest største øya av alle Kanariøyene, med et areal på 1.731 kv. km. Fuerteventura er delt inn i seks distrikter - La Oliva - Puerto del Rosario - Betancuria - Antigua - Tuineje og Pajara. Øya ligger mot kysten av Marocco og på en breddegrad som gjør at det er en meget behagelig temperatur, og mye sol hele året gjennom. Fuerteventura er feriemålet for den som er en riktig soldyrker og siste år var det hele 1 235 630 turister som besøkte Fuerteventura, de fleste fra Tyskland og Storbritania. Øya er i tillegg til klimaet kjent for sine nydelige sandstrender som er jevnt fordelt over hele øya, og måler tilsammen nesten 8 mil hvorav bare en liten del (ca. 1/3-del) har lavasand mens resten har bløt og deilig sand. Fuerteventura har 152 strender inkludert de som ligger på den lille øya Los Lobos, utenfor Corralejo-kysten.

   

Fuerteventura med hovedstaden Puerto del Rosario (byen uten høye bygninger) er en øy med mange fine ferieområder som alle passer godt for barnefamilier samt den som gjerne vil ha - ferie. På Fuerteventura kan man nyte livet med bl..a sol- og bading, vannsport av alle slag, god mat og trivelige kvelder, men det finnes selvfølgelig også muligheter for den som ønsker "litt mer fart" og et livlig natteliv. Corralejo har et stort utvalg av puber, musikkbarer, restauranter og et par diskotek. I Jandia og Caleta de Fuste er fornøyelseslivet begrenset og i Costa Calma er nattelivet meget rolig. Hotellanleggene som ligger tett fra Jandia i sør til Corralejo i nord kan tilby flotte bassenganlegg, og mange aktiviteter for både store- og små. Velg Corralejo hvis et stort fornøyelsestilbud foretrekkes - I Costa Calma er alt nytt og fint - Barnefamilien vil trives ved den flotte, langgrunne sandstranden i Caleta de Fuste

EU-godkjente strender finnes det mange av på Kanariøyene, og EU's Blue Flag er belønningen som deles ut til strender med god vannkvalitet, gode fasiliteter og bra sikkerhet. Spania er det landet med aller flest blå flagg for gode strender, og av de tilsammen 450 spanske strendene på listene kan hele 24 kanaristrender nå heise blått flagg, og disse ligger på Lanzarote, Tenerife, La Palma, Gran Canaria og Fuerteventura. De fleste av disse strendene er også tilpasset handikappede.

Strender på Fuerteventura med EU's Blue Flag er: Grandes Playas som ligger landlig nær Dunes Corralejo. Har fin sand - Matorral, ligger syd på Fuerteventura, har fin sand, godt egnet for vindsurfing - Costa Calma, ligger syd på Fuerteventura, har fin sand, og mange mennesker - Morro Jable, ligger nær sentrum av Morro Jable. Har fin sand, lang strend - Butihondo, Semiurban strand med fin sand nær sentrum av Morro Jable - Gran Tarajal, Strand med fin sand i en av de største bosettingene på Fuerteventura.

Fuerteventurakart

 

Noen strandområder kan ha sterke undervannstrømmer, og tidevann forekommer. Dette kan medfører at sanden delvis forsvinner fra strendene. De fleste strendene er barnevennlige, men man bør være oppmerksom på at bølgene noen ganger kan være høye. Enkelte steder kan det være vanskelig å komme frem med barnevogn. Den mest barnevennlige stranden er i Caleta de Fuste. Det er flere steder med et nokså kupert terreng og store nivåforskjeller, og det finnes nesten ikke rullestolramper. Dette forholdet bør undersøkes før avreise. I Corralejo, Costa Calma og Jandia er det perfekte forhold for windsurfing. Det er generellt gode tilbud av aktiviteter som, vannski, vannskuter, dykking, tennis og ridning. Golf er bra i Playa Caleta de Fuste. 

Av opplevelser og severdigheter kan eksempelvis nevnes - dagstur med glassbunnbåt til øya Los Lobos (den går fra Corralejo) - øyrundturer - haifiske- og havfiske - besøke fiskerlandsbyen El Cotillo - landsbyen La Olivia med Centre de Arte Canario - fjellandsbyen Pajara - Jandía-fjellet.

 

Reisetid fra flyplassen til Caleta de Fuste er ca. 15 min. - til Corralejo ca. 40 min. - til Costa Calma ca. 1.5 time - til Jandia ca.2 timer. Det er gode transportforbindelser på øya . Veinettet er velutbygd og lokalbussene trafikkerer hele øya. Det er rimelig å benytte taxi dersom dette er ønskelig. Det går bilferge mellom Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote med er overfartstid på ca. 50 min. 

Fuerteventura Turismo


 

 

Betancuria

Betancuria

Betancuria er den fineste byen på øya, og har ca. 700 innbyggere. Betancuria var opprinnelig hovedstaden på Fuerteventura midt i de fruktbare høye fjellene omgitt av flere daler. På grunn av de hvite husene, som ligger mellom palmer, hager og jorder oppnår landsbyen en idyll og ro. Betancuria har fått sitt navn etter den franske erobrereren Bethencourt, og ligger geografisk sett midt på øya. Landområdene rund byen er de mest fruktbare på hele øya, og ble av den grunn valgt av øyas første beboere - Guanches - som et naturlig boområde. 

 

I byens arkeologiske museum kan man se bruksgjenstander og andre vedrifulle funn fra denne, øyas opprinnerlige sivilisasjon. Av andre severdigheter i Betancuria er flere herskapshus, og ikke minst den vakre katedraled fra 1410 som er oppført i Mudejar-stilen, og med kor delen i kanarisk furu. Spesielt innbydende er også bykjernen - Casa Maria - med mange fine renoverte bygninger.

Kart over Fuerteventura


 

 

Puerto Rosario

Puerto del Rosario

 

Puerto del Rosario er hovedstaden, handel- og administrasjons-sentrum på Fuerteventura. Dette er en liten vakker by med bare 16' innbyggere, og det er en by hvor man kan se den typiske kanariske arkitektur. Den mest representative bygningen for dette er Casa de los Coroneles, et gods fra 1800-tallet.

   

Puerto del Rosario er også attraktiv på grunn av tallrike kulturbegivenheter som bl.a. konserter og utstillinger. Byen har også en fin liten havn, et lite marked og en flott havnepromenade som er omkranset av shoppingsteder. Området omkring Puerto del Rosario har nydelige strender som innbyr til alle former for vannaktiviteter, og nytelse. Kart over Fuerteventura


 

 

Corralejo

Corralejo

 

Corralejo er opprinnerlig en sjarmerende fiskerlandsby som med tiden har utviklet seg et nydelig ferieområde, med 20' hotellsenger og er det nest største ferieområdet på øya. Her finnes lange- og nydelige sandstrender, og små lavastrender hvor man kan utøve alle former for badeliv og vannaktiviteter. Corralejo ligger helt nord på Fuerteventura, byen har bare 4' innbyggere, og har til tross for en stor turistmengde klart å bevare mye av sin sjarme.

   

En av Fuerteventuras store attraksjoner ligger i Corralejo, og er de enorme sanddynene i nasjonalparken Las Dunas hvor man kan oppleve et mengder av bølgende sand som strekker seg fra innlandet og helt ned til de nydelige nesten tre kilometer lange strendene ved Atlanterhavet. For å komme til Las Dunas så går det minitog fra byens sentrum, og dette er et område som virkelig anbefales et  (eller flere) besøk. 

Corralejo har mer enn bare strender å tilby sine gjester. Her finnes mange fine- og meget trivelige restauranter som har mange lokale retter på sine menyer, og her er det et trivelig (men ikke utagerende) uteliv på byens mange barer, diskotek og nattklubber. Uansett hva man vil gjøre enten det er bading, vannsport, teste utelivet eller dra på utflukter så er man garantert en vellykket ferietur i Corralejo.

Reisetid fra flyplassen til Corralejo er ca. 40 min. Det er gode transportforbindelser på øya . Veinettet er velutbygd og lokalbussene trafikkerer hele øya. Det er rimelig å benytte taxi dersom dette er ønskelig. Det går bilferge mellom Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote med er overfartstid på ca. 50 min.

Kart over Fuerteventura


 

 

Costa Calma

Costa Calma

 

Costa Calma (den stille kysten) er et kunstlig anlagt ferieområde, som ligger ytterst på halvøya Jandía.

 

På slutten av den kilometer lange sandstranden ligger hotell, leiligheter, kjøpesenter og restauranter.

Kart over Fuerteventura


 

 

Caleta de Fuste

Caleta de Fuste

 

Caleta de Fuste (El Castillo) er det tredje største ferieområde på Fuerteventura, og ligger bare noen kilometer sør for flyplassen (lite støy). Dette er et trivelig ferieområde, som egner seg spesielt for surfere, seiling og barnefamilier. Den lille sandstranden, som ligner en lagune, er godt egnet for bading.

 

Sentrum har mange forretninger, restauranter og en morderne yachthavn. Reisetid fra flyplassen til Caleta de Fuste er ca. 15 min. Det er gode transportforbindelser på øya . Veinettet er velutbygd og lokalbussene trafikkerer hele øya. Det er rimelig å benytte taxi dersom dette er ønskelig. Det går bilferge mellom Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote med er overfartstid på ca. 50 min.

Kart over Fuerteventura


 

 

Peninsula de Jandia

Peninsula de Jandia

 

Peninsula de Jandia ligger helt sør, på den solrike sørkysten av Fuerteventura, og er et perfekt sted for en ferietur basert på sol- og bading. Dette er et meget bra ferieområde, og det er et område som har mange nydelige strender med spesiellt Playa del Mattoral som er er en tre mil lang strand som strekker seg langs hele den østre siden av Jandia og "flyter" sammen med strendene Playa Sotavento og Playa Esmeralda.

   

Sistnevnte antagelig er den beste av samtlige. Uansett på hvilket strandområde man befinner seg så har alle de fineste fasciliteter og muligheter for alle former av vannsporter. Er ikke dette nok så har de fleste hotellene fine bassenganlegg. (Byen består nesten bare av hotell- og leilighetskompleks). Peninsula de Jandia er et ferieområde som foretrekkes av den som i hovedsak ønsker en avslappende ferie med strand- og badeliv. For den som ønsker å "utforske" nærområdene så anbefales bl.a. en tur til nabobyen Morro Jable som enkelt kan nås med en behagelig spasertur (ca. 20 min.) langs den flotte strandpromenaden. Her finnes det som i Peninsula de Jandia både kafeer, restauranter, barer og diskotek. (Jandía og Morro Jable danner til sammen det største ferieområdet på Fuerteventura). Man kan også ta turen til Gran Canaria med ferge fra byens havneområde. Reisetid fra flyplassen til Jandia ca.2 timer. Det er gode transportforbindelser på øya . Veinettet er velutbygd og lokalbussene trafikkerer hele øya. Det er rimelig å benytte taxi dersom dette er ønskelig. Det går bilferge mellom Corralejo og Playa Blanca på Lanzarote med er overfartstid på ca. 50 min. Kart over Fuerteventura


 

 

Nuevo Horizonte

Nuevo Horizonte

 

Nuevo Horizonte ligger ved den lille byen Caleta del Fuste på Fuerteventuras østkyst, og kun en kort kjøretur fra øyas flyplass. Dette er et fint (og rimelig) ferieområde som passer for de fleste.

Her er det en fin sandstrand, restauranter og barer, men det er i hovedsak hotellområdene som har de beste fascilitetene med bl.a. bassenganlegg, barer, nattklubber aktivitetsområder og mye mer. Eneste problemet med hotellene her er at de ligger ganske nær flyplassen og dette medfører en god del støy. Med sin beliggenhet er Nuevo Horizonte et bra utgangspunkt for den som ønsker å "utforske" øya på egen hånd med eksempelvis leiebil. Kart over Fuerteventura


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©