- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Cantabria

(Spansk region)

 

   


Til Spania oversikt

 

Populære feriemål

 

 

Santander

(Provins i Cantabria)

Altamira - Hulene

Laredo

Santillana del Mar

Comillas

Potes

San Vicente de la Barquera

Castro Urdiales

Reinosa

Torrelavega


 

 

Opplev Cantabria

 

 

Regionen Cantabria, med hovedstaden Santander, dekker et areal på 5.289 kv. km. (1% av landet) og kan by på et nydelig- og variert landskap. I fjellene rager Picos de Europa, og det naturskjønne området Saja hvor man kan oppleve å møte både bjørner- og ulver, man kan se ørner og man kan oppleve de fineste ørret- og lakseelver. Eksempler på gode fiskeelver er Ason, Pas, Nansa og Deva. Regionen er fjellrik og kalles for La Montaria, som betyr - fjellet.

Pico de tres Mares ("peak of the three seas") er er "kuriositet": Vannet herfra renner like mye til Atlanterhavet via elven Duero river, til Cantabric havet via elven Nansa og til  Middelhavet via elven Ebro. Alt dette er i stor kontrast til regionens kyst hvor man finner vakre bukter, romantiske fiskelandsbyer og nydelige grønne skogområder. Cantabria blir sammen med Galicia og Asturias av mange omtalt som "grønne Spania". Regionen har en kystlinje som er nesten to-hundre kilometer hvor man finner mange flotte sandstrender.

Funn av hulemalerier i Altamira og Puente Viesgo forteller sitt tydelige språk på at regionen har vært bebodd for femten tusen år siden. I tidligere tider, men likevel "næ2" vår tid, var landet bosted for kantabrere, som er etterkommere av iberere og keltere. På keiser Augustus tid rustet kantabrerne seg til en kamp mot romerne, men etter romernes seier ble de fremste opprørerne korsfestet og resten spredt rundt om i landet som slaver. Av de byer som romerne grunnla ble Juliobriga (ligger nær Reinosa) utgravd for ikke så mange år siden. Klostre og havner kjennetegnet Cantabria i middelalderen, og når det gjelder romansk byggekunst har denne regionen en fremtredende plass i både spansk og i europeisk sammenheng. Bl.a. er det ikke mindre enn 126 kirker i denne stilen. Cantabria er en av landets mest velstående regioner takket være den fruktbare jorda og den industrielle utviklingen. I Cantabria ligger foruten hovedstaden santander, byene Castro Urdiales, Laredo, Potes, Torrelavega, San Vicente de la Barquera, Comillas, Reinosa og Santillana del Mar. (Se kart).


 

 

Comillas

Comillas

 

Comillas har ca. 3' innbyggere og ligger 48 kilometer vest for Santander. Dette er et livlig sommersted med fine muligheter for alle slags sportsgrener. byen kalles Erkebispebyen, og har en teologisk høyskole. Byen vokste opp i det 15. århundre, etter at nabobyen San Vicente de la Barquera var blitt raser av brann. Marques-parken har et interessant museum, herskapshus og et lite kapell i gotisk stil, samt et lystslott som den katalonske arkitekten Gaud i står bak, og som blir kalt for El Capricho.

   


 

 

Castro Urdiales

Castro Urdiales

 

Castro Urdiales er en liten fin by med ca. 13' innbyggere. Dette er den gamle romerske bosettingen Flaviobriga, her er spor etter middelaldersk fortid, som eksempelvis den gamle gotiske kirken Santa Maria, og ruinene etter slottet Santa Ana de los Templarios. I byen ligger også den flotte, og fire hundre meter lange Brazomar stranden. Byen er malerisk, og et meget populært feriested. Byen feirer Coso Blanco-festen i juli måned hvert åt år.

   


 

 

Laredo

Laredo

 

Laredo liggerca. femti kilometer øst for Santander, og har opp mot 12' innbyggere. Dette er en sjøfartsby med en rik historisk fortid. Byen var en viktig handels- og havneby i middelalderen. De gamle kvartalene er levende, og byen har en vakker gotosk kirke med romanske elementer. Laredo er et fint feriested med elegante sommerbologer og leilighetshotell som ligger pent langs La Salve-stranden. I slutten av august arrangeres en flott blomsterfestival som virkelig er verd å se.

 

   


 

 

Potes

Potes

 

Potes er en liten by med bare 1500 innbyggere som ligger ca. 120 kilometer sør-vest for Santander. Byen ligger i Liebana-distriktet i Picos de Europa-fjellene. Det er den viktigste byen i dette området, ved foren av fjellet med evig snø.

   

Her er gule kornåkrer, grønne daler og tette skoger. Det restaurerte, firkantede  tårnet - Torre del Infantado, ble bygd i det 15. århundre av store murstein. To kilometer oppe i fjellet ligger klosteret Santo Toribio som er et kjent valfartssted. Ikke langt unna ligger den romanske Santa Maria de Piasca-kirken (nasjonalminne), og den ikke mindre kjente Santa Maria de Leberia som er i mozarabisk stil.


 

 

Reinosa

Reinosa

 

Reinosa har ca. 13' innbyggere og ligger 75 kilometer sør for Santander. Byen er et sentrum i Campoo-distriktet og den ligger i meget naturskjønne omgivelser. Fra Reinosa er det fine muligheter for utflukter, og det er lett adkomst  til vintersportsstedet Alto Campoo. Få kilometer utenfor byen ligger rester etter den romerske bosettingen Juliobriga, ved Retortillo, som har en severdig romansk kirke, og den førhistoriske Suano-hulen.

 


 

 

Santander

Santander

 

Hovedstaden Santander med ca. 180' innbyggere ligger langs bredden av en vid og vakker bukt. Byen oppsto tidlig som en naturlig havn i regionen Cantabria, og ble Castillas "vei" til havet. Romerne kalte stedet for Portus Victoriae, men navnet Santander kommer fra Sanctii Emeterii, etter den kristne martyren Emeterio som ble halshygget i det 3. århundre. Santander regnes som et av Spanias beste sommersteder og allerede tidlig på 1900-tallet var byen kjent i Europa som et fasjonabelt feriested. Her tilbrakte det spanske kongehus sine somre.

 

 

 

 

Etter en katastrofebrann i 1941 ble Santander gjenoppbygget til en moderne og vital by. Byens universitet Menendez y Pelayo  er oppkalt etter en av byen store sønner, historikeren og filosofen Marcelino Menendez y Pelayo (1856-1912). Han testamenterte byen hele sitt bibliotek med i alt femti tusen verker. det er åpent for publikum. Byens katedral (romans og gotisk stil) ligger på en høyde med en utrolig fin utsikt over byen og bukten. Denne katedralen inneholder mange flotte kunstverk. I sentrum av byen ligger Santisimo Cristo-kirken som er fra 1200-tallet. Dette er en kirke med tre skip. Provinsens førhistoriske museum har en rik, arkeologisk samling fra hulene i området. Dette museet sies å være et av europas mest interessante i sitt slag. Foruten dette kan byen vise til mange andre fine museer (av alle slag), slott og mye mer. I tillegg til kunst og kultur kan byen by på alt en feriereisende måtte ønske seg av bl.a. flotte strender, (bl.a. Magdalena-stranden som ligger i bukten, beskyttet fra dønninger. Lett adkomst med buss eller med ferge), uteliv, hyggelige mennesker og mye kos.


 

 

Santillana del Mar

Santillana del Mar

 

Noen få kilometer sør-vest (ca. 30) fra hovedstaden Santander ligger den lille byen Santillana del Mar. Dette er en by med ca. 4' innbyggere og det er her man finner de kjente prehistoriske grottene - Caves of Altamira. Dette er en trivelig by med små, trange- og brolagte gater. Her møter man bøndene som kommer hjem med budskapen slik de har gjort i århundrer. Kyr forsvinner inn i den ene døren i huset, og folk inn ved siden av.

 

Blomsterpottene pryder de flere hundre år gamle balkongene, klesvasken blafrer i vinden og hønene spankulerer rundt bena på en. Fornemme bygninger med våpenskjold vitner om en stolt fortid. Santillana er i dag som den alltid har vært. Tidligere dokumenter omtaler byen som Villa de planes. Det nåværende navnet er en forvanskling av Santa Juliana,eller Santa Illana fra Lille-Asia, som led martyrdøden i det 3. århundre. Byen har en vakker romansk domkirke fra det 12. århundre, og ved siden av denne ligger det en vakker romansk klostergård. Dersom man tar bena fatt et par kilometer vestover fra byen, eller velger å benytte bil, kommer man til de verdenskjente Altamira-hulene.

Altamira

Altamira

- steinalderkunstens Sixtinske kapell

 

Åkrer og beitemarker, skog og bølgende, grønne åser omgir Santillana. På toppen av en av disse åsene var en jeger utsatt for et uhell for drøye hundre år siden - i 1868. Hunden han falt ned i en kløft og han måtte redde den. Ha så at kløften førte til noe som lignet en grotte, men han undersøkte den ikke, og ante ikke hvilket fantastisk funn episoden skulle føre til. Heldigvis nevnte han opplevelsen for en arkeolog fra Santander som het Marcelino Sanz de Sautuola. Slik gikk det til at Marcelino og han niårige datter Maria undersøkte grotten noen år senere - og fant en av verdens største kunstskatter..

Hulemaleriene i Salon de los Bisontes (bisonhallen), var på den tiden bare halvannen meter over bakken, og var derfor lettere å få øye på for et lite barn enn en voksen person. Maria ble forskrekket og redd da hun plutselig så alle "dyrene" i hulen: "Pappa, pappa, se alle oksene", ropte hun engstelig til faren. Og dermed var enda en viktig historisk oppdagelse gjort. Etter at maleriene hadde vært gjemt itusner av år, var det altså lille Maria som først oppdaget disse fantastiske kunstverkene.

Hallen med hulemaleriene som Maria fant, måler 18x9 meter. (Hele hulen er tilsammen 270 meter lang og varierer i bredde fra 2-10 meter). Hun kom rett inn i Salon de los Bisontes, også kalt salon de los Policromos. Her er vel 20 figurer, hvorav de fleste er i flere farger. Dyrene er spredt utover hele takhvelvingen. Der står de, tolmodige, ubevegelige og hemlighetsfulle. Hulen rommer ca. 150 figurer. Noen er enkle og kun i sort, og man regner med at disse er fra en ennå tidligere periode enn de polykrome.

   

 

Altamirahulen er blitt formet av en underjordisk elv, og her hadde mennesker sine boplasser i tusner av år. Like innenfor huleinngangen hadde de sitt 2kjøkken" og kombinerte "oppholds- og soverom". Kunstverkene ble skapt lenger inne i hulen, godt adskilt bra boplasse. I "kjøkkenet" ble det funnet steinøkser, meisler, pilespisser, bennåler og strandskjell som de brukte til å ha maling i. (De er fremdeles maling i noen av disse).

Bison er det dyret som det er flest av i hulen - 16 stukker. De står, ligger og løper. Kunsneren har laget et fullstendig studium av bisonoksen i alle tenkelige stillinger. Hulens største maleri er av en hjort, og måler hele 2.25 meter. Ellers finnes malerier av både villsvin og hester i hulen. Det som gjør Altamirahulen helt enestående når det gjelder steinalderkunst, er den naturtro og perfekte gjengivelsen av dyrene. kunstneren har utnyttet huleveggens naturlige buer og krumninger for å gi dyrene liv. Huleveggens gulaktige farge sammen med sort, blodrødt og sjatteringer som går over i brunt, gir maleriene en fargesammensetning som er helt unik nor det gjelder steinalderkunst.

Hva Altamira hulen opprinnelig har vært brukt til er fremdeles en gåte, men en sterk teori er at hulen var et hellig sted, hvor de ved hjelp av maleriene fikk makt over dyrene. 

Etter å ha vært stengt i endel år ble Altamira-hulen åpnet igjen i 1982. Antallet som får besøke hulen er imidlertid sterkt begrenset, aldersgrense er 12 år. Interrresserte må søke ledelsen på forhånd, normalt tre måneder før, om det planlagte besøket skal finne sted i vinter-halvåret, og seks måneder når det gjelder sommer-halvåret. Museet og stalaktitt-hulen er åpen for alle om formiddagen.


 

 

San Vicente de la Barquera

San Vicente de la Barquera

 

Byen har ca. 4' innbyggere og ligger 63 kilometer vest for Santander. Dette er en fargerik og forhistorisk fiskerlandsby som har vært et yndet sted bland malere.

 

Nuestra Senora de los Angeles-kirken ble påbegynt i det 13. århundre, i overgang mellom romansk og gotisk stil, og er en av Cantabria-kystens største i denne stilformen. over den brede elven går en bro med 28 buer, og overfor selve byen ligger en fin strand. Byen er kjent for sin lokale fest - La Folia som arrangeres i april måned.


 

 

Torrelavega

Torrelavega

 

Torrelavega har ca. 56' innbyggere og ligger bare 28 kilometer vest for Santander. Dette er landsdelens nest største by, et viktig industristed og sentrum i gruvedistriktet. Suances-stranden ligger få kilometer fra byen. I kort avstand fra Torrelavega, i sør-vest, ligger den førhistoriske hulen Puente Viesgo, og i nord-vest de kjente Altamira-hulene.


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©