- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Baskerland

(Spansk region)

 

   


 

 

 

Populære feriemål

 

 

Bilbao

(Vizcaya)

San Sebastian

(Guipùzcoa)

Vitoria-Gasteiz

(Alava)


Til Spania oversikt

 

 

Opplev Baskerland

 

 

Baskerland (på baskisk: Euskadi, på spansk: País Vasco) er en region som ligger geografisk på grensen mellom Spania og Frankrike. Den baskiske regionen har lenge ønsket å skille seg ut som et eget land, og dette har ført til at en lang rekke terroraksjoner har blitt utført mot Spania. I følge beskrivelser har flesteparten av disse aksjonene blitt utført av den baskiske separatistbevegelsen ETA. Regionen hevder at de ikke har noe forbindelse med, eller noe med denne bevegelsen å gjøre. (ETA (Euzkadi ta Azkatasuna - Frihet for Baskerland) er en baskisk separatistbevegelse som ønsker å skille de baskiske områdene i Spania og Frankrike fra de respektive land og danne en egen stat. Organisasjonen har en politisk fløy - Herri Batasuna. Offisielt har ikke Batasuna noen forbindelse til ETA).

De fleste forbinder Spania med sol og flotte strender, men tar man turen til nord-områdene av landet får man en totalt annen Spania opplevelse. Baskerland er et område som er både vakkert og spennende. Ovenfra er Baskerland den rene idyll. Her ser man tyroleraktige lands-hus beliggende blant grønne- og frodige koller, her finner man en vakker kystlinje med innbydende badestrender og maleriske havnebyer, hvor fiskerne leverer fersk fisk og velsmakende skalldyr fra Biscaya-bukten. Alt er så vakkert og det er nesten helt umulig å forstå at "bak kulissene" skjuler det seg en blodig konflikt som har vart i flere ti-år og som antagelig ikke opphører før Baskerland har oppnått sitt mål for selvstendighet. Til tross for langvarige konflikter så er Baskerland mye mer. Her finner man vakre byer som Bilbao med sitt kjente- og imponerende kunstmuseum Guggenheim - Her kan man oppleve San Sebastian med den muslingeskallformede stranden - Her kan man nyte livet i regionens hovedstad Vitoria-Gasteiz med sine flotte parkområder - og man kan oppleve baskernes hellige by, Guernica. Regionen Baskerland dekker et areal på hele 7.243 kv. km. og har ca. 2.2 millioner innbyggere. Regionen er inndelt i provinsene Alava, Guipúzcoa og Vizcaya


 

 

Bilbao

Bilbao

 

Industribyen Bilbao (Vizcaya) med den gråbrune elva Nervion som livsnerve er byen med Guggenheim-museet. Dette er kanskje europas fineste moderne bygning, og det regnes av mange å være i klasse med operahuset i Sydney. Guggenheim-museet ligger som en arkitektonisk eventyrskulptur midt i byen hvor de titankledte formene skinner som sølv i sollyset. Guggenheim-museet var ment å være et symbol og et lokomotiv for å dra resten av Baskerland med seg inn i en ny tid, da spanskekongen innviet det i '97. Den lille provinsen som egentlig alltid har fungert litt for seg selv i nord med skipsverft og tungindustri som viktig næringsgrunnlag.

     

Krise i industrien tvang fram en plan for å møte den store nedgangen, og kultur sammen med turisme skulle bevare arbeidsplasser, og samtidig skape nye som erstatning for dem som forsvant. Det storslagne museet for samtidskunst fungerer som baskernes vindu mot verden - og samtidis verdens vindu mot Baskerland. Guggenheim har virket etter hensikten, og over en million mennesker besøker museet hvert hvert år. Dette er tre-fire ganger så mange som man i utgangspunktet forventet. Bortsett fra Guggenheim så er det ikke den tilrettelagte turismen som gjør provinsen verd å besøke. Tvert i mot for her har man muligheten til å oppleve et annet Spania enn den voldsomme charterturismen. Benytt muligheten før baskerne realiserer for mange av sine planer.

Bilbao


 

 

San Sebastian

San Sebastian

 

Den elegante og aristokratiske San Sebastian (Guipùzcoa) med sine hvite palass, broer, promenader og grønne åsene som stuper ned mot Playa de La Concha - den kjente- og flotte muslingeskallformede stranden som regnes som en av landets absolutt fineste. Her har dronning Isabella II, Napoleon, Bismarck og Hemingway solt-og helsebadet sine legemer mellom nytelsen av det som fortsatt regnes som Spanias fremste kjøkkenkunst. San Sebastián (Donostica - for baskere) er en vakker by som ligger nord i Spania i provinsen Guipúzcoa snaue to mil fra grensen til Frankrike. Byen som tidligere var en fiskerlandsby ligger mot Biscayabukta er et nydelig ferie- og badested hvor bl.a. og det spanske hoff hadde sin sommerresidens.

   

I byen finner man også det flotte Museo de San Temlo som ligger vakkert til i et munkekloster som er regnet å være fra tidlig 1500-tall. Museet viser store samlinger av både skulpturer, spanske håndverkprodukter og en mengde kunstgjenstander. San sebastian er ikke bare kunst- og kulturens by, men like mye en by hvor man får mange gastronomisk opplevelse

San Sebastian Turismo


 

 

Vitoria-Gasteiz

Vitoria Gasteiz

 

Vitoria Gasteiz (Alava) som er en litt anonym, borgerlig og moderne by uten kontakt med sjøen, er Baskerlands hovedstad. Vitoria har sin egenartede gamle bydel, men man kan trygt si at den ved første besøk ikke kan måle seg med San Sebastian og Bilbao.

 

Byen er likevel verd et besøk bl.a. fordi man her finner både historiske områder og man kan oppleve et stort antall internasjonale festivaler.


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©