- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Balearene

(Spansk region)

 

   


 

Populære feriemål

Til Spania oversikt

 

Mallorca

(Provins i Balearene)

Alcudia

Cala Millor / Cala Bona

Magaluf (Maganova)

Puerto De Soller

Cala d'Or

Cala Ratjada

Palma de Mallorca

Puerto Pollensa

Cala Mayor

Ca'n Picafort

Playa de Palma

Santa Ponsa

Cala Mesquida

Son Servera

 

 

Menorca

(Provins i Balearene)

Cala´n Bosch

Cala Galdana

Ciutadella

Mahón

 

 

Cabrerea

(Provins i Balearene)

Formentera

(Provins i Balearene)

Ibiza

(Provins i Balearene)

San Antonio

 


 

 

Opplev Balearene

 

 

Øygruppen i Balearene beskrives av mange som Middelhavets Paradis. Her ligger de på rekke- og rad med Mallorca, Menorca and Cabrera i nord og  Ibiza og Formentera i sør i sør-vest. Felles for alle er at de har et meget behagelig klima, nesten tre hundre soldager hvert år, nydelige strand- og ferieområder, utallige severdigheter og en nydelig atmosfære. Øyene er så populære som feriemål at flyplassen Palma de Mallorca tar imot flere passasjerer enn noen annen flyplass i hele Spania. Mange som kommer hit finner regionen så behagelig at de bosetter seg her permanent, eller for måneder av gangen. Islas Baleares består i hovedsak av øyene Mallorca, Menorca, Formentra og Ibiza. Alle kan tilby flotte hvite sandstrender, mange fine små bukter og et innlandet med overflod av fred og ro. Øyene har flyforbindelse til fastlandet og Europa, og fergeforbindelse til Nord-Afrika. Balearene kart

Geografisk sett ligger øyene sør-øst for Barcelona, og utgjør totalt 5.014 kv. km., og har et innbyggertall på omtrent 850'. Gjennomsnittstemperaturen er 9-11 grader i januar og 24-25 grader i August. Palma de Mallorca er provinshovedstaden. Disse øyene har en lang historie med bl.a. erobringen av kartagere (Tunisia), romere og maurere -under kalifatet i Cordoba. Det er også gjort flere funn på øyene fra forhistorisk tid som eksempelvis store steintårn. Næringsviksomheten i regionen er i hovedsak turisme, men det drives også både fiske- og jordbruk.

Festivitas Balearene


 

 

Mallorca

Mallorca

 

Mallorca kalles for "Middelhavets Lady" og er den største av de Baleariske øyer med et areal på 3.600 kv. km. og et innbyggertall på nesten 700'. Øya tilbyr en fin kombinasjon av turistattraksjoner ved kysten og forholdsvis uberørte naturområder med både skog- og fjellområder, og fine- og godt bevarte landsbyer i de indre deler av øya. Mallorca er ikke bare bading og fest. Her finnes mange kulturtilbud og severdigheter. Hovedstaden har bl.a. en stor gotisk katedral og mange fine museer.

Mallorca kart

 

Velg område på Mallorca


"Hvor skal dere på ferietur i år?

Hvor vi skal?, og det spør du om? - Jo, Vi skal sevlfølgelig til Mallorca"!

Spørsmålet og svaret har vi hørt veldig mange ganger, og dette sier noe om at Mallorca er en av de mest populære ferieøyer blant norske ferieturister. De siste ti årene har de lokale og sentrale myndigheter brukt mye ressurser på å oppgradere dette fine ferieparadiset. Her er det foretatt mye arbeid. Populære turstier er ryddet, gamle er restaurert og forfalne hotell er revet og erstattet med nye.

Mallorca er kort og dodt et sted for absolutt alle uansett alder og uansett familiestørrelse. Her kan alle nyte det behagelige ferielivet med en gjennomsnitts temperatur om sommeren på 25 grader +.

 

   

 

   

Mallorca er en del av de Balearene som i tillegg til Mallorca består av den mindre naboøya Menorca og Ibiza. Innbyggertallet på Mallorca er overstiges betraktelig sommertid med de titusentalls turister som kommer på besøk. Omtrent halvparten av øyas innbyggerne bor i hovedstaden Palma de la Mallorca. Hovedstaden kan man trygt kalle for en storby og den har det meste av det både fastboende og turister krever. Mallorca er det man kan kalle et eldorado av grønn og frodig natur. Det er en kyststrekning på omtrent tredve mil og man finner små landsbyer og mye kulturhistorie. Den nordlige delen av Mallorca har fine sandstrender og det er gjennomgående familievennlige forhold. Spesiellt bør kanskje nevnes Alcudia og Ca´n Picafort. Besøker man Puerto Pollensa og Puerto de Sóller oppleves en virkelig småbysjarm, mens Cala d´Or kan tilby små fine strender og en vakker klippekyst. Stedet Salma Nova oppleves som behagelig og elegant mens Magaluf virkelig er der hvor den ungdommelig energi kommer klart til uttrykk (på mange forskjellige måter).

For den som ønsker å "utforske" øyområdet så finnes det mange fine muligheter. Man kan eksempelvis ta en tur til en eller flere av de fine landsbyene som ligger i innlandet, eller en tur til Cap de Formentor som ligger i nordområdet. En fin tur kan også gjøre med å besøke feriebyer som Alcudia, Puerto de Sóller og Cala d'Or, eller spandere en dag i Acuacity, Aquapark eller Marineland utenfor Palma.

Andre områder som anbefales er klosterbyen Valldemosa og dryppsteinsgrottene i Porto Cristo. For den som har lagt sin lidenskap på golf så finnes det mange muligheter. Mallorca har totalt femten flotte baner fordelt på øyområdet, med fem av disse i nærområdet til Palma. Med bil kan man også ta en tur til fjellkjeden Sierra de Tramontana. Den ligger rett nord for Santa Ponsa og strekker seg langs hele vestkysten. Noen få kilometer fra Santa Ponsa ligger også feriestedet Paguera, og litt lenger vest finner man festningsbyen Andraitx. Mulighetene er mange. God Mallorca ferie! Balearene kart

(Festivitas Mallorca)


 

 

Alcudia

Alcudia

 

Alcudia er et område som kan tilby barnefamilier en mer enn en mil lang hvit sandstrand og mange aktivitet- og underholdningstilbud som passer ypperlig for de minste. Bosteder finnes tilgjengelig helt nede på stranden og det er mange gode tilbud av familieleiligheter. Dette området er også fint for den som evt. reiser alene. Med informasjon fra ulike reseselskap så er dette et meget populart ferieområde som fort blir utsolgt for de mest aktuelle ferieperioder. I denne sammenheng anbefales derfor en tidlig bestilling. Badebyen nord på øya er et fint utgangspunkt for utflukter. Dette er en familiefavoritt som ligger på nordkysten av Mallorca, og har kun 8' innbyggere. Alucida er en fellesbetegnelse for to områder i det man kan kalle for et fellesområde. Noen få kilometer fra sjøen ligger den den lille byen Alcudia, og ved kysten ligger havnebyen Puerto de Alcudia. Det noe mer kjente Ca'n Picafort ligger et lite stykke lenger sør, men en flott og lang strandpromenade går sammenhengende mellom disse stedene. Her ligger også alle restauranter- og hoteller på rekke og rad.

   

Alcudias har et et stort utvalg av  restauranter, barer, kafeer og nattklubber, og de fleste ligger lokalisert i- og ved havnen. Selv om det myldrer av turister både i Puerto de Alcudia og i gamlebyen Alcudia så er nattelivet forholdsvis rolig, og det passer egentlig for alle. Det eneste man bør huske er at det til tider (på grunn av mange mennesker) være noe problematisk å få plass på buss, eller finne ledig taxi. De fleste hotellene har også egne restauranter- og nattklubber som er flittig benyttet av gjestene. For den som ønsker andre aktiviteter og opplevelser så er det mange muligheter i Alcudia. Her kan man bl.a. prøve både vindsurfing og vannski, man kan spille både tennis og squash, kjøre go-kart eller hvorfor ikke en avveksling med et slag minigolf. For annen golf så finnes det en ni-hulls bane i Puerto de Pollensa, og mange andre fine baner rundt omkring på øya. I gamlebyen i Alcudias (Mallorcas eldste by og grunnlagt av fønikerne) ligger den gamle, historiske bykjernen innenfor en godt bevart bymur fra 1300-tallet med en bebyggelsen ekte mallorkanske hus, smale steinslagte gater- og smug. Ut over dette kan man eksempelvis benytte leiebilog besøke andre områder av øya som de mange fine landsbyene, en shoppingtur til Palma (ca. 60 kilometer) hvor man bl.a. også kan besøke aquaparken.

Alcudia er et meget populært ferieområde, og kanskje spesiellt for barnefamilier. Det er kort vei til strandområdene og de fine langgrunne sandstrendene fra nesten alle hotellene, det er mange forskjellige arrangementer for barn (og for andre), og det er rikelig med fasciliteter. Her stortrives alle, og etter et førstegangs besøk kommer de fleste tilbake både en og flere ganger. Mallorca kart * Balearene kart


 

Cala d'Or

Cala d'Or

 

Cala d'Or er ikke et ferieområde som alle de andre. Her er det små, vakre badeviker med fin- og bløt sand og et krystallklart vann, som ligger inneklemt mellom store klipper - ikke kilometerlange og overfylte strender. Her er det små, lave, hvitmalte hotell-hus på bare en og to etasjer jevnt fordelt i det fire kilometer lange området - ikke høye hotellkolosser i betong. Her er det dyre villaer, kostbare lystbåter, og det er vakkert. Cala d'Or oser av eksklusivitet.

   

 Cala d´Or er et populært ferieområde, og selv om man kan få inntrykk av at - her er det dyrt å bo så er dette en sannhet med visse modifikasjoner, for man kan feriere her til en overkommelig pris.

Strendene som er i dette området (Cala Gran - Cala, d´Or - Cala Esmeralda - Cala Ferrera -Cala Seren) er alle ganske små, og ikke lenger enn hundre meter. De er passe grunne, men ikke langgrunne, og de er stor sett fulle av badegjester. Alle strendene er på grunn av sin beliggenhet, det klare vannet og de maritime forholdene meget populære blant snorklere. Dersom man føler at forholdene på disse strendene blir "for trange" så finnes bademuligheter i hotellenes bassenger, eller man kan ta turen (ca. fire kilometer) til "Es Trenc" hvor forholdene er mye større. Dette er delvis en naturiststrand. Cala d'Or ligger slik til at byens fine marina på en måte deler byen i to. Selve byen har mange pene, hvitmalte hus hvor mange er fra tidligere tider og bevart i sin mauriske stil , den har en marina med omkringliggende restauranter, kafeer og barer, gågater med mange fine forretninger, et trivelig og populært sentrum og ikke minst en fantastisk fin atmosfære. Nattelivet her er normalt ikke av det heftigste, med i høysesongen er det full stemning fra tidlig kveld til tidlig morgen på både musikkbarer, diskotek og nattklubbene. For den aktive turist finnes det mange muligheter, her kan man utøve vannsproter, spille tennis- og squash, dykke (området har et dykkesenter), ta et slag minigolf eller benytte muligheten på den store  golfbanen i Val d'Or som ligger et titalls kilometer unna. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Cala Mayor

Cala Mayor

 

Cala Mayor ligger på vestsiden, og bare noen få kilometer fra Palma by. Dette er en liten forstad som har en fin badebukt med finkornet sand, flotte apartments- og hotellanlegg (med en forholdsvis høy prisklasse), restauranter, barer, kafeer og forretninger.

 

I tillegg til dette finnes det i området mange fine sommerhus hvor bl.a. har den panske kongefamilien sin sommerresidens i Cala Mayor. Området er trivelig, og det er meget populært for britiske og scandinaviske turister. Og det er ikke langt herfra til fem av Mallorcas golfbaner. Cala Mayor har god kommunikasjon med til andre nærliggende og attraktive områder som eksempelvis det store shoppingsenteret Porto Pi. Cala Mayor er et av de eldste feriemål på Mallorca og stedet har mye å tilby alle som kommer hit. Stranden her er ikke av de lengste men den er fin og den beskrives av de fleste som en typisk turiststrand hvor det er liv- og røre, trengsel, solsenger, parasoller og selvfølgelig de tradisjonelle strandbarene. 

Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Cala Mesquida

Cala Mesquida

 

Cala Mesquida er en liten bukt som ligger i flotte naturomgivelser nordøst på Mallorca. Her er det en fin strand på noen hundre meter hvor man kan nyte et klart- og varmt vann hele året, og utøve vannaktiviteter. (Vær oppmerksom på strandens dybdeforandringer).

 

Dette er et nydelig sted hvor man garantert finner fredelige- og rolige forhold. Cala Mesquida har i underkant av hundre fastboende, og er Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Cala Millor og Cala Bona

Cala Millor og Cala Bona

 

Cala Millor og Cala Bona ligger på nordøstkysten av øya og er egentlig to byer som har voks sammen og blitt til et stort- og fint ferieområde med tilnavnet "kystens perle". Områdene har samlet ikke mer en ca. fire tusen innbyggere men er beskrevet som det nest største ferieområdet på på øya etter Alcudia.

Disse perlene passer for alle som ønsker seg en avslappende- og trivelig ferietur. Her møter man et godt organiserte ferieområder med alle de fasciliteter enhver turist kan ønske seg.

 

 

 

Cala Bona er et rolig område som ligger kun en halvtimes spasertur fra den lille nabobyen Cala Millor. Cala Bona er lite og godt oversiktlig, og dette gjør bl.a. at ungdommen kan teste utelivet her uten at familiene føler utrygghet. Cala Millor foretrekkes som bosted for øyas voksne gjester som foretrekker et roligere tempo enn på steder som Alcudia og Palma. Begge områdene har koselige palme-promenader som omfatter både forretninger, gode restauranter og trivelige kafeer. Her ligger restauranter som serverer typisk mallorcamat, lokale retter, fisk- og skalldyr og selvfølgelig på et sted som dette så finnes det egne barnemenyer.

Cala Millor og Cala Bona er omgitt av rene- og fine små badeviker og hvitkalkede koselige hus og har et snev av mer eksklusivt enn de mer regulære badebyene. Som mange ganske sikkert kjenner til fra diverse lokalsamfunn på hjemmelige trakter, så har det antagelig foregått en viss "kniving" mellom disse to områdene for Cala Bona kan oversettes som "den gode bukt", og Cala Millor til "den bedre bukten". Cala Bona har en fin strand selv om mange mener at den er litt for steinete. Cala Millor har en lang fin barnevennlig lavastrand, men begge har fått tildelt utmerkelsen EU´s Blue Flag, som en annerkjennelse og en kvalitetsforsikring om at stranden er ren og at den har et klart vann. Begge områdene kan tilby alle former for vannsport, og i tillegg finnes det muligheter for både tennis, dykking, go-kart, ridning, og golf - på en av de fire banene. Ut over dette finnes det for barna bl.a. en egen togrute den nærliggende safari-parken, og man kan besøke "Fantasy Park" i Cala Millor, som er et stort tivoli med de tilhørende attraksjoner. For andre finnes mulighetene for en ekte shoppingrunde i en av de mange forretningene som selger både moteklær, smykker, parfyme og suvenirer eller man kan ta turen til markedet i Son Servera (et lite stykke nordover) hvor man bl.a. kan handle både merkevarer, lærvarer, keramikk, frukt, grønsaker, klær og mye mer (husk at her skal det prutes). Cala Millor har et livlig uteliv som foregår både i gatene og på en av stedets mange restauranter, nattklubber, barer og diskotek, mens i Cala Bona er en del roligere. Begge steder har en trivelig- og fin atmosfære selv om fristlsene kan være mange. Både Cala Millor og Cala Bona har fine hotell- og apartmentanlegg med kort vei både til strand- og sentrumsområdene. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Cala Ratjada

Cala Ratjada

 

Cala Ratjada ligger ca. åtte mil fra Palma, på øyas østkyst. Dette er en fin fiskerlandsby som ligger i et vakert naturområde, den har mange flotte små- og koselige badeviker, og har de seneste årene utviklet seg til å bli et meget populært feriemål med mange turister fra mange land.

     

Cala Ratjada er en rolig- og behagelig ferieby hvor man virkelig kan nyte noen vel fortjente feriedager. Her skjer det meste i et avslappet tempo, og meste foregår i badeområdene og i det koselige buede havneområdet hvor bl.a. fergene fra naboøya Menorca har sine anløp. Havneområdet er omkranset av en fin strandpormenade med, restauranter, kafeer, forretninger, barer, nattklubber og mye mer. Her kan man slappe av med et deilig måltid, se gateartistene med sine abligøyer, man kan prute med gateselgerne som tilbyr alt det man egentlig ikke har bruk for, og man kan rett og slett bare nyte de varme- og behagelige sommerkveldene. I Cala Ratjada er mulighetene mange og stedet er et fint utgangspunkt for å "utforske" nærområdene som eksempelvis en tur til naboøya Menorca som bare ligger en kort fergetur unna - safariparken som ligger litt syd for Son Servera - de kjente Artagrottene og dragegrottene i Puerto Cristo som ligger bare en mils vei sørover.

Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Ca'n Picafort

Ca'n Picafort

 

Ca'n Picafort er en badeby som ligger i Alcudiabukten ca. ti kilometer sørøst for Alcudia. Her finnes en flere kilometer lang, langgrunn- og meget barnevennlig strand (en av Mallorcas aller beste), og en trivelig strandpromenade med både restauranter, kafeer og barer, som også er det store samlingspunktet. Her er det mange mennesker så og si hele døgnet. Innenfor strandpromenadel ligger den travle shoppinggaten Paseo Colón hvor man finner "det meste" av både nyttige og unyttige varer. Nattelivet her i Ca'n Picafort er ikke av det heftigste slaget, men det foregår en del festligheter på de forskjellige hotellene. Ca´n Picafort er et meget populært feriested for familier og det finnes bl.a. mange muligheter for vannsport, gokart tennis og golf- i Puerto de Pollensa.

     

Ca’n Picafort ikke mye å by på av severdigheter, men nærområdet har fine turstier og det er mange utfluktsmuligheter for bl.a. barnefamilier. I tillegg til dette ligger det et lite stykke øst for byen to små landsbyer og det fine naturområdet Cap Farrutx. Vest for Ca’n Picafort ligger nasjonalparken S’Albufera som har et rikt fugleliv og som har vist seg å være veldig populært for barn i alle aldre. Ellers anbefales at det benyttes leiebil slik at man kan "utforske" øya på egen hånd som eksempelvis til Cap de Formentor i nordområdet eller til Palma og Aquapark eller Marineland som ligger rett utenfor Palma. Til Palma er det ca. 60 kilometer. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Magalluf

Magaluf

 

De to byene Magaluf og Palma Nova (går bare under navnet Maganova) ligger tett ved hverandre og har med tiden vokst sammen til en - en stor festby. Byene har ca. 40' innbyggere men dette taller øker til flere hundre tusen i høysesongen. Mange forbinder Mallorca kun med "Maganova" og det eldorado dette er for den generasjonen som kun tenker party - party og atter party.

 

I begge byene finnes en lang rekke av barer, nattklubber og diskotek med dundrende diskomusikk nesten hele døgnet - bl.a. fra et av europas største diskotek (BCM), og gjennomsnittsalderen på gjestene er ca. 18 år. Her er nesten alt Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

 

Hovedstaden Palma de Mallorca (over 300' innbyggere) ligger innerst i Palma-bukta, og europas store sentrum for masseturismen. Her finner man en god blanding av gammel middelhavskultur og et  moderne fornøyelsesliv. Palma by er hovedstad på øygruppen Balearene som utgjør Mallorca, Menorca, Ibiza og Cabrera. Området her har over hundre tusen hotellsenger, og det har over tre mil med nydelige strender som går helt fra Magaluf i vest og til S'Arenal i øst.

 

 

 

Her finner man strender som eksempelvis Playa de Palma (i øst) som i likhet med alle de andre kan tilby absolutt alle former for vannaktiviteter og ellers de fasciliteter som den "moderne" turist krever. Ellers finner man et fint strandområde i Cala Mayor som ligger litt sørvest for byen. Palma er en flott by, og til tross for byens størrelse finner man her den ekte spanske sjarme, historiske severdigheter, mye kultur, opplevelser og et fantastisk- og yrende folkeliv. Når man spaserer i  hovedgaten La Rambla eller sitter på en av de mange fortausrestaurantene kan man føle trykket, stemningen og den utrolig fine atmosfæren som byen fremkaller. Dette er antagelig mye av grunnen til at El País som er landets største avis har utsett Palma til den byen i landet med høyest livskvalitet. I Palma kan man beskue den gamle bydelen med sine smug- og trange gater, de arabiske badene fra ca. 900-tallet fra den perioden byen var arabisk og het Mayurka, den gotiske katedralen La Seu (fra 1600) som ligger på en høyde ved havnen, borgen Beliver med sitt historiske museet og Almudain-palasset (ca.1200) som nå er et militært hovedkvarter og en kongelig residens, og Museu de Mallorca.

Byen er et eldorado for en shopper. Her finnes mye av det meste, med forretninger for design- og merkevarer, gull- og sølv, smykker- og parfyme og ikke minst markeder med basarer- og boder hvor man kan få kjøpt både det man trenger og det man ikke trenger. Tilbudene er mange og prisene er bra.

Shoppingområdet er stort sett i den gamle bydelen Casco Antiguo, men den virkelige "shoppinggaten" er Jamie III. Palma har også et meget variert, og trivelig uteliv med hundrevis av restauranter, barer, nattklubber og diskotek i områder ved Passeig d´es Born og Calle de la Unio. Her en noe for enhver smak og stemningen er høy fra tidlig kveld til grytidlig morgen spesiellt i høysesongen fra juni-aug. Den som besøker Palma er garantert en opplevelserik ferietur.

For den som ønsker å "utforske" øya på egen hånd så anbefales eksempelvis en tur til Cap de Formentor i nordområdet, klosterbyen Valldemosa, dryppsteinsgrottene i Porto Crist eller til Aquapark eller Marineland som ligger rett utenfor Palma. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Playa de Palma

Playa de Palma

 

Playa de Palma ligger øst for hovedstaden Palma og kalles for "Palmas strand". Dette er et rolig- og behagelig ferieområde som kan tilby en fem kilometer lang, hvit og langgrunn sandstrand, som regnes som den beste av samtlige i Palmabukta. Den er også regnet som relativt barnevennlig. Stranden har EUs Blue Flag som er symbolet for renhet- og kvalitet - ren strand og rent- og klart vann. Dette strandområdet er inndelt i soner som kalles "balnearios". Hver sone har en livredder som overvåker alt som skjer innenfor "sin" sone. Playa de Palma er et populært feriemål, (spesiellt for tyskere) her er det store hotellkompleks som ligger på rekke og rad langs strandpromenaden, og området kan tilby sine gjester alle tenkelige fasciliteter- og aktiviteter både til vanns og på land, eksempelvis vannski, vindsurfing, tennis, squash, minigolf, go-kart og mye mer.

   

Playa de Palma har en fin blomster- og palmebeplantet strandpromenade omkranset av restauranter, barer, diskotek (med mye tysk musikk) og nattklubber. Dette er det store samlingsområdet og i høysesongen opplever man her et heftig inne- og uteliv fra tidlig kveld til tidlig morgen. En del roligere er det i Palmas berømte restaurantområde Ciudad Jardín, som ligger bare noen få minutter unna med taxi.

For den som ønsker å "utforske" øyområdet så finnes det mange fine muligheter. Man kan eksempelvis ta en tur til en eller flere av de fine landsbyene som ligger i innlandet, eller en tur til Cap de Formentor som ligger i nordområdet. En fin tur kan også gjøre med å besøke feriebyer som Alcudia, Puerto de Sóller og Cala d'Or, eller spandere en dag i Acuacity, Aquapark eller Marineland utenfor Palma. Andre områder som anbefales er klosterbyen Valldemosa og dryppsteinsgrottene i Porto Cristo. For den som har lagt sin lidenskap på golf så finnes det mange muligheter. Mallorca har totalt femten flotte baner fordelt på øyområdet, med fem av disse i nærområdet til Palma. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Puerto De Soller

Puerto De Soller

 

Puerto De Soller er kanskje Mallorcas koseligste ferieby og et sted som passer ypperlig for de som føler romantikken blomstre. Her finnes en fin liten havn og små intime restaurantene som ligger tett i tett. Puerto de Soller er et av Mallorcas varmeste steder. Dette området ligger i en nydelig buet bukt, og er havneområdet til selve byen Soller som ligger i et lite dalføre (beskrives ofte som "den gyldne dalen") noen få kilometer bakenfor.

    

Samlet har disse omtrent 14' innbyggere, og det finne her en spesiell sjarme og en utrolig atmosfære godt blandet med et nostalgisk preg. Her går det nemmlig en trikkeforbindelse mellom Puerto de Sóller og Sóller hvor man kan nyte "reisen" i gamle, åpne trikker. Det er også en gammel toglinje til Palma og dette er øyas eneste, og den har hele nitten "skumle" tunneler. Puerto de Sóller er et fredelig- og rolig område med mange små, fine og ikke minst populære strender (selv om de har litt for mange steiner), en flott strandpromenade (som er helt bilfri), mange restauranter- og kafeer samt noen få diskotek. For den som ønsker å være litt i bevegelse, selv om det er ferie, så finnes det mange fine naturområder med turstier. Av mange beskrives eksempelvis den såkalte "pilgrimsveien" til det fine klosteret Lluc som et meget flott alternativ. Foruten turisme  er næringsvirksomheten i Soller området bl.a. relatert til dyrking av både appelsiner, sitroner og oliven. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Puerto Pollensa

Puerto Pollensa

 

Puerto Pollensa ligger nordvest på Mallorca og er en virkelig "spansk" ferieby. Stedet er ikke bare populært for utenlandske turister, men er også flittig benyttet av spanjolene selv. Puerto Pollensa har vært et turistområde i flere titalls år, og er spesiellt mye benyttet av dem som ønsker litt roligere forhold enn det som man møter på de utpregede chartermålene. Her kan man nyte en avslappende ferietur med sol, bading og mange andre aktiviteter på en flere hundre meter lang strand med fine naturomgivelser. Stranden er ikke særlig langgrunn og er derfor ikke spesiellt godt egnet for barnefamilier. De minste trives nok aller best ved hotellets basseng.

     

Andre tilbud er bl.a. tennis, vindsurfing, dykking og golf, hvor sistnevnte kan utøves på den populære Golf Polensa som er en 9-hulls golfbane beliggende i fine Gamle Pollensa er en godt bevart bydel som ligger bare noen få kilometer fra sjøen. Her finner man en ekte spansk atmosfære blant små vakre hus, en travel torgplass og smale gater med mange koselige forretninger som tilbyr av mallorkinske produkter være seg antikviteter eller keramikk. Når man besøker byen har Calvario-kirken (ca. år 1300) første prioritet. Hit kommer man ved å traske opp over 360 trapetrinn, men fortvil ikke, belønningen for strevet er en fantastisk utsikt over byen og området. For den som ønsker å "utforske" litt i nærområdet så anbefales en tur til Formentorodden. Her finner man noen nydelige badeviker - Cala Pi og Cala San Vicente, og helt ute på spissen av odden ligger klippene Cabo Fromentor som stuper tre hundre meter rett ned i det brusende blå  Middelahvet. Puerto Pollensa er et ferieområde som de fleste besøker både en og flere ganger og dersom man planlegger en ferietur hit så lønner det seg å være tidlig ute med sin bestilling. 

Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Santa Ponsa

Santa Ponsa

 

Santa Ponsa ligger sørvest på Mallorca, det er et fint, men "overfyllt" ferieområde som ligger kun et par mil fra Palma og bare noen kilometer fra "ferie- og festområdene" Palma Nova og Magaluf. Santa Ponsa er et rolig område, det har ikke egne severdigheter, heller ikke spesiellt mange shoppingsteder og det er lite av det kjempestore fest- og natteliv. I Santa Ponsa er utelivet på et normalt nivå, men for den som ønsker litt mer fart så anbefales Palma og Palma Nova. Santa Ponsa er et såkalt "charterområde" som fylles opp med turister når høysesongen setter inn for alvor. Området har stort sett de fasciliteter turistene ønsker, det har mange- og bra hoteller selv om enkelte av disse ligger et godt stykke fra stranden og byens sentrum. Byen kan bl.a. tilby aktiviteter som tennis, squash, minigolf, bowling og golf på en av byens tre golfbaner. Santa Ponsa har en stor- og fin sandstrand med fin og myk sand, og et klart og varmt vann hvor man kan utøve alle former for vannsporter. Byen har bl.a. et dykkersenter. Stranden er ganske stor, men den virker likevel liten og trang når både europeiske turister og spanjoler kjemper om plassene i høysesongen og i helgene.

   

Santa Ponsa har et godt utvalg av restauranter, barer, kafeer og diskoteker, og det arrangeres diverse underholdning for barn- og voksne nesten annehver dag i byens sentrum med bl.a. karaoke. 

For den som ønsker å "utforske" øyområdet så finnes det mange fine muligheter. Man kan eksempelvis ta en tur til en eller flere av de fine landsbyene som ligger i innlandet, eller en tur til Cap de Formentor som ligger i nordområdet. En fin tur kan også gjøre med å besøke feriebyer som Alcudia, Puerto de Sóller og Cala d'Or, eller spandere en dag i Acuacity, Aquapark eller Marineland utenfor Palma. Andre områder som anbefales er klosterbyen Valldemosa og dryppsteinsgrottene i Porto Cristo. For den som har lagt sin lidenskap på golf så finnes det mange muligheter. Mallorca har totalt femten flotte baner fordelt på øyområdet, med fem av disse i nærområdet til Palma. Med bil kan man også ta en tur til fjellkjeden Sierra de Tramontana. Den ligger rett nord for Santa Ponsa og strekker seg langs hele vestkysten. Noen få kilometer fra Santa Ponsa ligger feriestedet Paguera, og litt lenger vest finner man festningsbyen Andraitx. Mulighetene er mange. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Son Servera

Son Servera

 

Son Servera er en liten by som ligger på østkysten av øya, noen kilometer inn i landet. Byen har kun to tusen innbyggere og er et område for den som elsker å utøve sine golf ferdigheter. Her finnes fire flotte golfbaner innenfor et relativt lite område.

 

I tillegg til dette har Son Servera mange fine apartments anlegg  med store- og delikate bassengområder. Son Servera er perfekt for den som ønsker å nyte noen vel fortjente feriedager med sine golfkøller og ved bassengkanten, langt unna Mallorcas typiske charterområder. Mallorca kart * Balearene kart


 

 

Menorca

Menorca

 

Menorca er den nest største, og den østligste av Balearene, og dekker et areal på 683 kv. km. Dette er en såkalt kalkøy og dekket av krattvegetasjon. Menorca var okkupert av briter og deretter franskmenn i perioden 1708—82. Menorca, med viktigste by Mahón (hovedstad) har ca  70' innbyggere, og er det man kan kalle for - et virkelig ferieparadis. Fler og fler oppdager denne vakre øya ved Middelhavet og turistantallet øker hvert år. Menorca kan by på mye. Her finner du vakker- og uberørt natur, fine sandstrender, en ekte spansk avslappende atmosfære og hyggelige, smilende mennesker. Menorca beskrives ofte som "The Windy Island" og legenden forteller at de svale vindene på Menorca har vært avgjørende for øybeboernes personalitet. Menorca er et område som er perfekt for den store nytelse, og dette er ganske sikket en vesentlig årsakene til at de fleste som kommer hit, som oftest kommer tilbake både en og flere ganger. 

Øya er den eneste av de Baleariske øyer som er gitt UNESCO-beskyttelse som anerkjennelse for tiltak på naturvernområdet, og bl.a. på grunn av mange funn av levninger fra tidligere sivilisasjoner er deler av øya kulturbeskyttet og ikke tillatt utbygd for masseturisme. Også  tårn, altere og gravkammer fra bronsealderen er bevart på Menorca.

Menorca har et meget variert landskap med fine åskammer, nordsidens klippekyst, vestsiden kupert- og frodig og sydkysten som kan by på små koselige viker- og strender med et varmt- og krystallklart vann. Menorca passer godt for de som ønsker en aktiv ferie enten alene eller sammen med familien. Øya er familievennlig, og her er avstandene er korte og opplevelsene store. På Menorca finner du flotte hotell med tilhørende bassengområder, og med kort avstand til strender som bl.a. i Ciutadella eller Cala n´Bosch. Alle steder har tilbud for de fleste former for vannsport samt de fasciliteter et moderne feriested forventes å ha. Menorca kart

Velg område på Menorca


Områder på Menorca som er verd å besøke: 

Landsbyen Villacarlos med badeviker som Cala Llonga og Cala de Sant Esteve, og naturparken Albufera des Grau hvor det er registrert over 150 fuglearter. 

I sør ligger den lille landsbyen Sant Lluis (grunnlagt av frankemnn) på 1800-tallet, og har nydelige strandområder som Cala Alcaufar,Cala d'es Rafalet og Punta Prima.  

I San Clemente ligger Calas Covas med sin orginale "hippies"-coloni som oppholder seg i grotter og har kun kontakt med omverdenen via transistor radioer. 

Alaior er en vakker liten industriby med skoproduksjon, trange stenlagte gater, hvitmalte hus fra perioden omkring 17-1800-tallet og mange historiske severdigheter. 

Mercadal ligger ved foten av øyas høyeste fjell - Monte Toro 357 moh. Fra denne toppen er det en fantastisk fin utsikt. Byen ha en flott  Ionic-Byzantiarisk kirke med noen praktfulle veggmalerier. I tillegg finner man her de nydelige strendene Triant, Pregonda, Son Saura, Na Macaret og Puerto de Adaya.

I tillegg må også nevnes den fine stranden Arenal d'en Castell, den romantiske fiskerlandsbyen Fornells, og grotten Cueva Na Pulidas. Uansett hva man finner på så blir ferieturen til Menorca garantert en fin opplevelse. Balearene kart


 

 

Cala´n Bosch

Cala´n Bosch

 

Cala´n Bosch er et rolig og velutstyrt badested med det meste man kan ønske seg for en avslappende sol- og badeferie. Dette reisemålet passer utmerket for barnefamilier ikke minst gjelder dette leilighetshotellet Bon Repòs der hele familien kan få en herlig ferie med flotte strandområder, restauranter, shoppingmuligheter og opplevelser i passe gangavstand.

 


 

 

Cala Galdana

Cala Galdana

 

Vil du være nærbåde havet og Menorca vakre natur, og samtidig bo på et komfortabelt badested med tilgang til vannsport, shopping og et godt restaurantutvalg? Da er det trivelige badestedet Cala Galdana det du søker. Cala Galdana ligger på sørkysten ved en av øyas fineste strender, Santa Galdana, som er dekket av lys, finkornet sand. Den store hesteskoformede viken med turkisblått vann er omgitt av grønne, pinjekledde klipper som på noen steder stuper nesten loddrett ned mot havet.

   

Disse fine, naturlige forutsetningene er kjernen som dette velutstyrte og innbydende badestedet er vokst opp rundt. Langs stranden går det en trivelig strandpromenade med restauranter og en nydelig havutsikt. I byens hyggelige sentrum, der en elvearm skjærer inn i landet fra bukten utenfor, finnes det en liten båthavn med kafeer, barer og butikker. Vil du se deg omkring kan du leie sykkel eller bil og ta deg runt på øya blant genuine små byer og imponerende steinmonumenter fra bronsjealderen samt små uberørte badeviker. En ferietur i et miljø som man finner i Cala Galdana er det beste man kan få.


 

 

Ciutadella

Ciutadella

 

Ciutadella ligger bare noen få kilometer nord for Cala´n Bosch, og er øyas nest største- og kanskje den mest sjarmerende byen. Her er det en ekte spansk atmosfære med den vakre kirken, rådhuset, små fine boliger med smijernsbalkonger, trange stenbelagte gater og mange fine- og fristende forretninger. Byen fiskerhavn er sentrum for øyas kjente hummerfiske, og langs den trivelige havnepromenaden ligger restaurantene på rekke og rad. Her kan man slappe av og betrakte folkelivet mens man nyter øyas kulinariske spesialitet caldereta de langusta - hummersuppe og planlegger kommede dagers besøk i en

   


 

 

Mahón

Mahón

 

Mahón er hovedstaden på Menorca. Dette er en fin- og severdig by med ca. 20' innbyggere. Byens arkitektur viser tydelige spor av britisk påvirkning fra den perioden som Menorca var en koloni og underlagt britisk herredømme. Selv i dag kan man se ruiner av det gamle "English Marine Hospital". Mahón har mye å vise frem for sine gjester og som noen eksempler er byens havn som av mange beskrives som verdens beste, etter Pearl Harbour, og det var i havnens nærområde i Finca de San Antonio hvor Admiral Nelson og Lady Hamilton hadde sine romantiske tider - byens akvarium - Ateneo Científico y Literario som har en utrolig fin samling med fosiler, historiske kart og gammel

   


 

 

Cabrerea

Cabrerea

 

Cabrerea er øya med en vakker, jomfruelig natur. Når man besøker øya som ligger ved Mallorcas sødre kyst og denne nydelige strender kan man virkelig føre seg som en ekte Robinson Crusoe. Cabrerea siden 1991 erklært som naturreservat og kontrolleres av det spanske naturvern departementet. For å komme til Cabrera må man ha en spesiell tillatelse. Dersom man deltar i et reiseselskap eller en gruppe er ikke dette noe problem, men dersom man ønsker å besøke øya på egenhånd eksempelvis med egen båt må man kontakte ICONA (Instituto Nacional para la Conservación de la Naturaleza), Plaza España 8, Palma de Mallorca for en eventuell tillatelse. Noen områder Cabrerea er stengt for alle uansett formål enten dette gjelder fisking, bading eller annet. Dersom det gis tillatelser for grupper, så blir slike gitt for maksimum femti personer per døgn. Dersom man kommer til Cabrere må man selv medbringe både mat og drikke for oppholdets varighet, det er inge restauranter på øya. Severdigheter på Cabrerea er selvfølgelig den flotte kyststripen men i tillegg kan man være så heldig å oppleve å se delfiner leke seg i det klare vannet. I tillegg til dette er den fine bukten Cala Gandulf, grotten Cova Blanca hvor det er mulig å oppleve noen fantastiske lysreflekser, og en festning fra ca. 1400-tallet. Balearene kart


 

 

Formentera

Formentera

 

Formentera "Middelhavets Paradis" er en forholdsvis liten øy, den har et areal på kun 90 kv. km.,et innbyggertall på ca. 6', og ligger bare noen få kilometer fra sør-øst kysten av Ibiza. Øya er er så liten at man enkelt og uten anstrengelser kan kjøre til det fjerneste punktet på øya på under et kvarter uansett hvor man starter. Formentera har mange flotte strende og små badeviker, noen av dem med fantastiske

   

 

På folkemunne kalle øya for "hippienes siste skanse", og dette er en ganske treffende betegnelse for her finnes ikke prangene hoteller med hundrevis av støyende turister. Tvertimot her kan man finne en rimelig bungalow i strandkanten og nyte livet på hippienes vis. Formentera kan by på mange nydelige, og kilometerlange strender som passer for alle, eksempelvis En Boster og Ca'n Xico Mateu. I tillegg finnes det også  strender som er meget populære blant naturister. Disse er Levante og Illetes og ligger nord på øya. Turistsenteret på øya er Es Pujols. Dette er en liten landsby som ligger øst på nordspissen av øya, og er antagelig det eneste stedet som kan by på en bitte liten smak av natteliv. Her finner en pub samt to restauranter og to diskotek som raskt fylles opp når høysesongen setter inn for fullt.

Historisk er Formenteras sterkt knyttet til Ibiza, og har mer eller mindre fulgt med i det historiske dragsuget av denne, og blitt okkupert av de samme krigsmakter. Havområdet rundt Formentere er rikt på liv og er meget populært blant dykkere. Deler av dett havområdet er fredet og erklærte naturreservat. Balearene kart


 

 

Ibiza

Ibiza

 

Ibiza, eller ofte beskrevet som "The White Island" for sin typiske arkitektur har vært et favorittsted for europeiske turister helt siden 60-årene, og i startfasen berømt for sin "Hippie-Culture" og sine naturist strender. Dagens Ibiza kan tilby alle - både ungdommer, barnefamilier og pensjonister  et praktfullt ferieområde, med behagelige klimatiske forhold, men det er likevel ungdommene som er i overtall og dette henger sammen med at det her foregår et nokså heftig ute- og natteliv. Øya er verdenskjent for sitt utsvevende festliv, og den er ettertraktet som yachthavn for flere av verdens største- og flotteste lystbåter. 

Alt skjer på Ibiza, her drikkes det i store mengder og det er flere enn en som av myndighetene har blitt "sendt på land" på grunn av fyll- og bråk. Det er heller ikke å underslå at forholdene her i tillegg til frittflytende alkohol, også handler både sex og narkotika. I denne sammenheng må man være oppmerksom på at stoffmisbruk er her som alle andre steder strengt forbudt, og den som blir tatt for slike forhold "ligger meget dårlig an".

     

Ibiza har mange flotte strender som eksempelvis Playa d'en Bossa som er øyas lengste (et par kilometer), og mest folksomme. Her foregår alt, her ligger barer og kafeer på rekke- og rad, og her starter som regel festlighetene med både alkohol og flørting før man fortsetter kvelden- og natten på en av byens mange barer som Zoo, Tango eller Vogue. Etter ett eller mange barbesøk fortseter ferden til diskotekene Pacha, Space, Amnesia (homse-disko), Privilege eller El Divino som alle kan tilby det beste av diskomusikk show, skumsprøyter og mye, mye mer. For dem som ikke får plass på et eller annet utested så benyttes gatene i Ibiza og her er det et heftig- og kaotisk liv med fyll og spetakkel.

Ibiza har flere strender enn bare Playa d'en Bossa. Her finnes bl.a. den mye besøkte Playa Cavallet (offisiell naturiststrand), Cala Talamaca, Cala Llonga, og den kilometerlange Talamanca-stranden hvor det er lite bråk og som passer for barnefamilier. I tillegg til disse finnes et ti-talls andre fine strender på øya og felles for alle er at de har fin- og bløt sand, et krystallklart vann, og alle tenkelige fasciliteter for vannsport og ferieliv. Ibiza kart

 


Ibiza ble grunnlagt av fønikerne fra oldtidens Kartago, og man finner fortsatt sporene med bl.a. trange, snirklede gater godt beskyttet av den opprinnelige bymuren. Ibiza har klart å bevare mye av sin gotiske arkitektur og historiske bygninger, og det anbefales en en tur i Dalt Vila "den høye byen", gamlebyen, som har et av europas eldste borganlegg. Man kommer in i gamlebyen gjennom den vakre portalen Puerta de la Tablas, som er flankert av romerske statuer. I tillegg til dette er både byens katedral, det arkeologiske museet og museet for samtidskunst verd et besøk. Det kan også anbefales et besøk til den lille byene Santa Eulalia som har de fantastisk fine strendene Playas de Santa Eulalia, Cala Blanca og Es Canar. For den som liker å ferie-shoppe så er mulighetene mange på Ibiza. Her finner man det som ikke finnes andre steder, man finner moteklær, skinn- og lær, og i tillegg alt det som er helt spesiellt for Ibiza - her er det en egen klesstil. Hver kveld hele uken er det "hippie-marked" i Sa Marina. Dette er en opplevelse i seg selv, men pass på for her foregår mye rart en den enorme trengselen. Et litt roligere "hippi-marked" er det i byen San Antonio.

Til Ibiza kommer man enten med båt eller fly, og for de som ikke reiser med charter så er det flere daglige avganger fra spanske byer som Barcelona, Valencia, Alicante og Mallorca. Fra flyplassen til det endelige oppholdssted kan man benytte buss eller leiebil. For den som ønsker å benytte båt så tar dette selvfølgelig noe lenger tid men er også mye mer romantisk enn å sitte på et fly. Alla store havner i Spania har daglige avganger til Ibiza. Balearene kart


 

 

San Antonio

San Antonio

 

San Antonio er den nest største byen på Ibiza. Dette var tidligere en fiskerlandsby, men er nå et fint feriested, som (innenfor enkelte områder - og utenfor høysesongen) er familievennlig. Dette er ellers et utrolig festområde (spesiellt i høysesongen fra slutten av juni - slutten av august) som overgår det meste av hva man egentlig kan tenke seg. I høysesongen fylles San Antonio med tusenvis av festglade ungdommer hvor den kvinnelige delen gjerne opptrer toppløst på både strender og restauranter, og til høye hurra-rop. Hit kommer ungdommer fra de fleste europeiske land (flest britiske), og her flyter alkoholen (og litt til) ganske så fritt. Her går det i høy musikk fra restauranter, barer, klubber og diskotek bl.a. klubber som Es Paradis og Eden. Mye av det heftige utelivet foregår fra morgen til morgen også i de berømte bargatene som går under navnet "West End".

For den som besøker San Antonio være seg i eller utenfor høysesongen så er byen og de omkringliggende områdene en fin opplevelse med bla fine strandområder innerst i bukten i byen og strender som Port des Torrent og Cala Bassa som ligger noen få kilometer sør, og Cala Gració som bare ligger en kilometer utenfor byen. Alle strendene har fellesnevnere som hvit- og finkornet sande, langgrunne- og familievennlige sam alle fasciliteter som tilhører et moderne badeområde.

For den shoppingglade så finnes det i byen et digert kjøpesenter, forretninger som selger alt av de siste moteklær, smykker, krims krams og alt man kanskje ikke har bruk for. I tillegg til dette er det her som i Ibiza by et hippie-marked i havneområdet og som er åpent på kveldstid. Dette er mange ganger en opplevelse og er verd et besøk - men vær litt forsiktig for her kan det være mange som i løpet av dagen har fått litt for mye av et eller annet. San Antonio kan tilby aktiviteter og severdigheter som eksempelvis Aquario Cap Blanc som er et akvarium bygd i en naturlig grotte - minitoget fra sentrum til øyas høyeste punkt, en tur på nesten to timer (med pause - og forfriskninger - gokart-bane - hestesenteret Can Sires - den store egg-skulpturen - kirker, og mye mer. Ibiza kart ** Balearene kart

 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©