- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Asturias

(Spansk region)

 

 

   


 

 

 

Populære feriemål

 

Aviles

(By i Asturias)

Luanco

(By i Asturias)

Ovideo

(By i Asturias)

Gijon

(By i Asturias)

Luarca

(By i Asturias)

Villaviciosa

(By i Asturias)

Lianes

(By i Asturias)

Til Spania oversikt


 

 

Opplev Asturias

 

 

Asturias eller som det heter på spansk - Principado de Asturias (hvor principado betyr fyrstedømme) Regionen har siden 1388 hatt rang som fyrstedømme, og den spanske kronprins har tittel som hertug av Asturias. Sønnen til kong Juan Carlos og dronning Sofia har med dette tittel som hertug Felipe av Asturias. Regionen Asturias ble erobret av romerne, og senere av vestgoterne, og regionen var den delen av Spania som var mest aktive i sin "krigføring" mot muhammedanerne. Asturias er blandt de områdene i Europa med bevis for bosetninger for over 10' år siden. Hulemalierier og helleristinger i Altamira dokumenterer dette med noen av Europas eldste bosetninger.

 

 

Regionen ligger i spanias "grønne kystområde" Costa Verde, med en natur som veksler alt fra kyst til fjellområder. Asturias grenser i vest til Galicia, i nord til Biscaya, i øst til Cantabria og Castilla y León i syd. Asturias er en fjellrik regionen med et areal på ca. 10' kv. km. (2.1% av landet) og har nesten 1.2 mill. innbyggere. Oviedo er regionens hovedstad og regionens eneste provins. Totalt har Asturias 78 "kommuner". Asturias har rikelig med nedbør, her finnes skog- og gode beiteområder men jordområdene er lite egnet for åkerbruk. Klimaet er forholdsvis mildt med eksempelvis en vintertemperatur på ca. 12º C i snitt, (unntatt i fjellområdene) og en sommertemperatur som ligger rundt 16 - 18º C. Næringsvirksomhet er primært jordbruk med hvete, mais og frukt. I tillegg drives fiske og fiskeforedling langs kysten hvor Gijon er en viktig havneby. I tillegg er det i regionen drift av kullgruver. Regionen har lite vinproduksjonen. Severdigheter i regionen er bl.a. Parque Nacinal de los Picos de Europa.


 

 

Aviles

Aviles

 

Aviles har ca. 90' innbyggere og ligger bare 28 kilometer nord for Ovideo, og ca. seks kilometer fra have i enden av en dyp vik. Byen har flere vakre monumenter av stor arkitektonisk interesse, herskapshus, palasser og  romerske kirker som bl.a. San Nicolas-kirken som er fra det 12-14. århundre. Byen har også et viktig stålverk.

   


 

 

Gijon

Gijon

 

Byen Gijon har ca. 260' innbyggere og ligger 28 km. nordøst for Ovideo. Denne storbyen ved kysten er pen og moderne. Ved siden av å være både havneby og industriby er Gijon meget rik på tradisjoner. Her finnes universitet, og det historiske Gijon er representert ved Valdes-slottet som nå er kloster - Santa Angel.

     

Remedioskapellet ble bygd om i begynnelsen av det 17. århundre. En av de frenste representanter for den spanske opplysningstiden, Jovellanos, ble født i Gijon i 1744. Parken Isabel la Catolica er stor vakker park. Strendene i området ved byen er meget fine- og innbydende.


 

 

Lianes

Lianes

 

Lianes er en roligfiskerlandsby med ca. 15' innbyggere. Dette er et fint feriested som er verd et besøk. Hit kom mange "indios" (betegnelsen på hjemvendte velstående spanske emigranter fra Sør-Amerika) og slo seg ned i begynnelsen av 1900-tallet. Fra Lianes langs hovedveien Rio de las Cabras kan man oppleve majestetisk natur ved foten av Picos de Europa-massivet. Her ligger bl.a. Oracion-kilden, og regionens landemerke, fjellet Naranjo de Bulnes. Hele dette området egner seg god for eksempelvis bilturer.


 

 

Luanco

Luanco

 

Luanco har ca. 3' innbyggere og ligger 42 kilometer fra Ovideo. Byen ligger beskyttet av klippenCap la Vaca, og har mange gamle palasser.

   

Ytterst på klippen er fyret, hvorfra utsikten er praktfull. Byen har en liten men god strand og en fin strandpromenade. I Luanco ligger også et meget fint sjøfartsmuseum.


 

 

Luarca

Luarca

 

Luarca er en by med litt i overkant av 20' innbyggere og den ligger hundre kilometer vest for Ovideo. Dette er en av Asturias-kystens vakreste byer. den ligger i sjøkanten og har en flott fiskerhavn.

     

Ved munningen av Negro-elven ligger restene av et fort fra 1300-tallet.


 

 

Ovideo

Ovideo

 

Ovideo er landsdelens hovedstad og det geografiske, og kulturelle sentrum. Den dynamiske og blomstrende byen ligger tre mil fra kysten, ved foten av Naranco fjellet. Byen har ca. 200' innbyggere og avstanden til Madrid er 437 km. og til Leon er 118 km. I år 761 grunnla en benediktermunk et kloster her til ære for San Vicente og 

dette var opprinnelsen til byen som den gang ble kalt Ovetum. Kong Fruela I, den fjerde asturisk konge lot senere bygge et slott og en borg like ved klosteret, og det er han som har æren for byens grunnleggelse. Ovideo har mange nasjonalminner og flere flotte eksempler på førromansk byggekunst. Midt i gamlebyen ligger Den hellige sal, Camara Santa.. Dette er et slottskapell hvor man oppbevarte relikvier som av kristne ble brakt til Asturias da maurerne tok resten av spania. Ovideo er nå en moderne by og underholdningsstedene er tallrike. Byen har også universitet, høyskoler, museer, og et Atheneum. Den fine parken Campo de San Francisco ligger i byens sentrum som et naturens amfiteater.


 

 

Villaviciosa

Villaviciosa

 

Villaviciosa er en historisk by som ligger nær fjorden med samme mavn. Byen har omtrent 16' innbyggere, den har en fin havn og mange gamle herskapshus. Byen har den fine Santa Maria-kirken som er i romansk stil.

   

Byen har også andre fine førromanske og romanske kirker. Tre-fire kilometer utenfor byen ligger den vakre Rodiles-stranden.


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©