- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Aragón

(Spansk region)

 

   


 

 

Populære feriemål

 

Huesca

(By i Aragón)

Teruel

(By i Aragón)

Zaragoza

(By i Aragón)

 

Til Spania oversikt


 

 

Opplev Aragon

 

Aragon regionen strekker seg i nesten halvparten av Spanias lengde helt fra Pyrineene med grense til Frankrike, og til de tørre slettene i det Spanske innlandet. Mot øst har Aragon sin grense til Cataloniaog Valenciana, Castilla-La Mancha i sydvest, og i nordvest til La Rioja og Navarra. Regionen med provinshovedstaden Zaragoza (som er en av landets viktigste byer), dekker et areal på ca. 48' kv. km., og har et innbyggertall på litt i overkant av 1.3 millioner. Aragon er inndelt i provinsene Zaragoza, Huesca og Teruel.

sommeren men vinteren kan i nordområdene være kald. Området kan virke litt goldt og fattig, bortsett fra noen få fruktbare daler.

Aragon har en del severdigheter og opplevelsesområder som er verd å besøke. Som noen eksempler kan nevnes fine muligheter for både fot- og skiturister i Pyrineene (Pyreneene har sitt høyeste punkt i Aragon Pico de Aneto med 3.404 moh.) - Ordesa nasjonalpark i Pyrineene - Monastir de San Juan og Monastir de la Pena.

Kontrastene i den vakre nasjonalparken Ordesa, og den rike vegetasjonen i Cincadalen, det sentrale høyslettelandet og skogene med trøffelforekomster er noen av de fremste attraksjoner i Aragón.

Den viktige og 330 kilometer lange elven Ebro har sine kilder i de kantabriske fjell. Den renner i sydøstlig retning gjennom Castilla, Navarra, Aragón, og Catalonia hvor den munner ut i Middelhavet. Elven er av stor betydning for elektrisitetsforsyning og kunstig vanning, og dermed også for vin- og øvrig landbruksproduksjon i disse regioner. Viktige sideelver i regionen er Aragón, Segre og Jalón.

Det er antatt at fremstilling av vin i Aragón kan dateres tilbake til omkring 300 år før Kristus, da folk drakk vin blandet med honning. I dag produseres det mye god vin i Aragón. Somontanodistriktet, som ligger i ugjestmilde trakter ved foten av Pyreneene, er det mest kjente vinområdet i Aragón.

Aragón har ellers en rik historie, og var en gang et kongerike som hersket over store deler av Middelhavet.

Reisende som kommer nordfra med bil vil i årene fremover stifte bekjentskap med Aragón via den nesten 9 kilometer lange Somport-tunnelen fra Frankrike gjennom Pyreneene. Tunnelen er den mest moderne i Spania.

Aragon


 

 

Huesca

Huesca

 

Huesca området ligger ved foten av Pyrineene, og har et utrolig vakkert landskap.

   

Her er det mange muligheter for alle former for fritidsaktiviteter, bl.a. i Pyrineene men den fantastiske nasjonalparken Ordesa nasjonalpark i Pyrineene.


 

 

Teruel

Teruel 

 

Teruel er viktig by i regionen, og den er kjent for sin vakre katedral som kan dateres så lang tilbake som 1257, og aquadukten Los Arcos som sies å være en av de mest severdige i Spania.

 

   


 

 

Zaragoza

Zaragoza

 

Zaragoza som er hovedstadeni Aragón ligger på begge sider av den 330 kilometer lange elven Ebro. I tidligere tider konkurrerte maurernes ”Sarakusta” i prakt og herlighet med byer som Córdoba og Toledo.

   

Denne gullalder blir man minnet om i det godt bevarte Aljafería palasset – en perle oppført av maurerkongen Yafar i det 11.århundrede. For den sportsinteresserte så kan nevnes at Zaragoza har et fotballag i landets øverste divisjoner, og et meget entusiastisk publikum. Det er en opplevelse å være tilstede på stadion bl.a. når erkerivalen Real Madrid kommer på besøk - da koker det.


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©