- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Malta

 

 


 

 

Populære feriemål

 

Bugibba

Marsaxlokk

Mdina

Sliema

St. Pauls Bay

Gozo

Mellieha

Qawra

St. Julians

Valetta


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Malta

 

Det er ganske lett å forstå hvorfor Malta har spilt en så viktig rolle i europeisk maktbalanse gjennom alle tider ved å se på øyas beliggenhet. Malta er en vakker ferieøy og godt besøk av turister fra hele verden. Mange nordmenn har stiftet bekjentskap med et øyrike som kan vise til flott natur, vakre sandstrender, et nydelig klima og ikke minst både kultur og historie.

 

 

Malta ligger midt i Middelhavet sør for Sicilia og nord for Libya og Tunisia. Landet består av de tre øyene, Malta - Gozo - Comino. Alle har sitt eget særpreg og sin egen sjarm. Malta er den største av øyene, og er ca. 15 x 27 km og det sies at mellom ytter punktene tar det aldri mer enn 40 min. med buss eller bil. Mange har gjennom tidene ønsket seg å besitte Malta, fønikerene, grekerene, romerene, araberene, normannerene, johannitter- ridderene, franskmenn, engelskmenn og til slutt malteserene selv. Alle har de etterlatt sine spor i både arkitektur og kultur. Malta er av mange oppdaget som Middelhavets perle, og kan by på en unik historie.

 

   

 

Prisnivået på Malta er lavt. Det finnes et stort utvalg av fine restauranter som alle serverer de mest velsmakende retter. Er du på Malta kan du besøke et av landets kasinoer/klubber eller du kan oppleve konserter med noen av verdens ledende operastjerner. På Malta kan opplevelsene være mange. Her kan du utforsk naturskjønne områder på øya, eller du kan sitte på sjøpromenaden sammen med malteserne og fiske i kveldssolen.

Maltas sentrale beliggenhet gjenspeiles også på klimaet, med en lang- og varm sommerperiode og varme vintre, gjør landet til et helårs reisemål. Øysamfunnet kan by på krystallklart vann, naturlige saltvannsbassenger,  og mange fantsatiske underjordiske grotter. I tillegg til dette finnes det her noen av middelhavets beste dykkesteder. Her er flotte golfbaner, man kan utøve alle former for vannsport og man kan prøve seg på fjellklatring. Det finnes knapt noe sted i verden hvor så mye interessant historie er samlet på et så lite område som på Malta. Historiens eldste byggverk, mye eldre enn selv pyramidene i Egypt, finnes her sammen med en mengde andre severdigheter. De megalittiske templene og katakombene er enestående severdigheter som man absolutt bør oppleve. Museer, palasser, borger, katedraler og kirker er heller aldri langt unna. Et særpreg som besøkende nordmenn setter ekstra stor pris på er den tilbakeholdne, rolige og åpne vennligheten man møter hos befolkningen.


 

 

 

Gozo

Gozo

 

Gozo ligger ca. 6 km nordvest for Malta. Hovednæringen er fiske og jordbruk. Å reise til Gozo er som å reise 50 år tilbake i tid. Dette er stedet som tiden har glemt. Her er det grønt og frodig, vi liker å kalle Gozo Maltas grønnsakshage. Mange Maltesere har sine ferieboliger her. Den vesle øya (som tilhører landet Malta) ligger 6,4 km nordvest for Malta og nås med ferjer som går hver 20. minutt nesten døgnet rundt. Overfarten tar ca. 35 minutter. Det er derfor veldig enkelt å ta dagsturer til Gozo fra Malta. Men husk, når du besøker Gozo kan du glemme tiden, glemme hastverk, glemme bråk og støy og bare slappe av. Nyt stillheten og freden. Øya er kjent for sine kniplinger og strikkeplagg. Hovedstaden her heter Victoria. Av severdigheter kan nevnes den gamle festningen -Citadellet, Ggigantija-templene fra år 3800 f.Kr., Azur-vinduet og fiskerlandsbyen Xlendi samt

fiskehavnene Mgarr og Marsalforn, og den fine lille landsbyen San lawrenz. Gozo er den nest største øya i den samlede øygruppen som danner Malta. Gozo regnes som den mest fruktbare av øyene og her dyrkes frukt, grønnsaker og vindruer. På grunn av det krystallklare vannet er Gozo også et yndet sted blant dykkere. Navnet stammer fra oldtidens Gaulos.

 

 

Mgarr

Mgarr er øyas inngangsport og øyas viktigste havneby/fiskehavneby. Hit kommer turistene med ferjen fra Malta. Dette er en idyllisk liten landsby som har en karakteristisk maritim atmosfære.

 

 

   

 

Landsbyens restauranter og  hyggelige vinbarer er en del av det som gjør Mgarr til et naturlig møtested og samlingspunkt for fiskere, båtfolk og ikke minst de turistene. Av severdigheter finnes her bl.a. det fine Fort Chambray (som ble reist av ridderen Chambray i 1749) og den vakre- og  høytliggende kirken som er dedikert Vår Frue av Lourdes. Mgarr kan også tilby sine besøkende fine strandområder, og her kan nevnes den storste som er Ramla Bay samt Comino med Blue- og Crystal Lagoon. Mgarr har daglig ferje- og hydrofoilforbindelse med Valletta.

 

 

Marsalforn

Marsalforn ligger i det nordlige området på Gozo og er et av gozotanernes og maltesernes mest populære feriesteder. Denne fine, lille- og barnevennlige landsbyen har en behagelig- og rolig atmosfære og er et ypperlig sted for den som ønsker å unnå stress og mas.

 

 

Her finnes flere små fine strandområder som egner seg vel for barnefamilier. I tillegg til dette har Marsalforn noen klippestrender og mange fine turområder. Av severdigheter her kan nevnes et saltutvinningsanlegg fra romertiden.

 

 

Xlendi

Xlendi er et populært feriested med opplevelser, atraksjoner og et yrende ferieliv. Her finnes fine promenadeanlegg, noen sandstrender, vakttårnet, og muligheter for alle former av vannaktiviteter, kveld- og nattenorro eksempelvis på det populære diskotek La Grotta som er bygget inn i en grotteåpning og med deler av dansegulvet utendørs.

 

   

 

San Lawrenz

Landsbyen ligger i idylliske omgivelser på den vestre delen på øya. Byen som er oppkalt etter sin skytsengel St. Laurence er et populært- og rolig ferieområde hvor man kan se den fine kirken, nyte utsikten mot havet med de fantastiske klippeformasjonene, besøke det kjente Gozos glassverk eller nyte livet på et av byens mange koselige serveringssteder.


 

 

 

Mdina

Mdina (Emdina)

 

Mdina var den første egentlige hovedstaden på Malta. Byen ligger nesten 200 m over havet og regnes av mange for å være Maltas vakreste by. Her har det bodd mennesker siden bronsealderen og i middelalderen var det tilholdssted for Maltas rike og mektige. "Den stille by" tillater ikke innkjøring med bil og har en fredelig atmosfære. Ved å rusle i de trange gatene får man en følelse av å være langt tilbake i tid. Men bak fasadene skjuler det seg spennende små butikker og innbydende kaféer.  Mdina har en 4000 års historie og så langt tilbake som i år 218 f.Kr. ble den Maltas hovedstad. Fra bymurene er det en fantastisk utsikt hvor du nesten kan se over halve øya. Mdina ligger bare 1 mil vest for Valletta. Dette er Maltas gamle hovedstad omgitt av murer med mange kirker og palasser. Byen ble fra 1427 kalt Notabile og har fra 1570 hatt navnet Cittá Vecchia som igjen betyr gamlebyen eller Mdina.

 

 

Dette er en av verdens best bevarte middelalderbyer. Mdina er mer enn 3000 år gammel og har en rekke oldtidsbygninger. Blant disse er kanskje Palazzo Falzon den best bevarte. Dette romerske byggverket ble reist i 1495 og er et fantastisk palass. Her finner du også den kjente romersk-katolske katedralen Sicula-katedralen fra 1000-tallet. Mdina har kun ca. 500 innbyggere og det er bare fastboende som har lov å kjøre bil i byområdet (tilnavnet er: "Den Stille By").


 

 

 

Marsaxlokk

Marsaxlokk

 

Marsaxlokk (uttalles Marshashlokk) er en liten hemmelighet vi er nødt til røpe!  Byen, som ligger helt sydøst på øya, er fremdeles ikke ødelagt av masseturisme og en tur langs sjøpromenaden der byr på eksotiske fiskebåter, fiskere som steller garn og teiner eller slapper av i solen med kameratene sine. Det er også mange hyggelige små kaféer langs hovedgaten og til tross for hektisk aktivitet er dette en rolig og avslappende opplevelse.

En fin dag å besøke Marsaxlokk på er søndag når de har markedsdag mellom 07:00 - 13:00. Her kan du kjøpe alt mellom himmel og jord til en billig penge.


 

 

 

Mellieha

Mellieha

 

Byen Mellieha har en flott beliggenhet på et høydedrag med utsikt mot Mellieha Bay nord på øya. Mellieha Bay har Maltas største sandstrand som også blir besøkt  av mennesker som bor lenger syd på øya. Byen har mange butikker, restauranter og er et fint utgangspunkt for dem som liker fotturer.

Mellieha er godt egnet for langtidsopphold, men det må nevnes at der er mange bakker og trapper, noe som ikke er ideelt for mennesker med gangbesvær.


 

 

 

Sliema

Sliema

 

Vest for hovedstaden Valletta ligger Sliema (1850). Dette er Maltas mest fasjonable område hvor velstående borgere benytter stedet som sommersted og hvor de har bygd fine villaer langs byens høydedrag.

   

Sliema ligger ca. 5 km vest for Valletta og er Maltas største by med ca. 14' innbyggere. Byen har en stor mengde av shoppingsentra, motebutikker og barer, og er byen et eldorado som bør utforskes. Her kan man ta en avslappende spasertur og kjenne middelhavets svale bris langs den fine sjøpromenaden til både St. Julians i vest og hovedstaden Valletta i øst. Her finnes muligheter for på de fine badeanleggene for alle former av vannaktiviteter som eksempelvis vannski, jetski, bananarides mm. Ferjene går regelmessig fra Sliema til nabo-øyene Gozo, Comino og til Valletta. Med buss til Valletta tar det ca. 10 min., og vestover til den store sandstranden i Mellieha tar den ca. 45 min. I Sliema kan du bade fra klippestrender, leie vannsportsutstyr og ellers nyte det gode liv.


 

 

 

St.Julians

St. Julians

 

Dette er en fiskerlandsby som ligger ca.10 km vest for Valletta. Byen er preget av restauranter, barer og et trivelig natteliv. Her finner man også øyas største casino, og noen av Maltas fineste hoteller. Maltas tradisjonsrike og fargesprakende fiskebåter «Luzzu» preger miljøet i byen. Vær ikke overrasket om du treffer fiskere som selger 

dagens fangst rundt om i gatene. I St. Julians hovedgate er det et stort antall forretninger og banker. Bussforbindelse til Valetta (ca. 10 min) til Sliema (ca. 40 min.). Opprinnelig var St. Julians og området rundt byen jaktområder for Johannitterordenens riddere. Det var her de bygde sine prakfulle jaktslott som eksempelvis det gjenværemde - Rafael Spinola,  som nå benyttes som restaurant. Byen har det som turistene forventes av en ferieby.  Langs hele St. Julians kyst er det klippestrender.

 

 

   

 

Det tar ca. 20 min. med buss til Valletta, 10 min. til  Sliema og ca. 40 min. til Melliehas store sandstrand lenger nord på øya. Her finnes fine hotell, restauranter, badeanlegg (både offentlige og private), fornøyelsesområder med et yrende folkeliv, nattklubber- og diskotek, shoppingområder og selvfølgelig - et Malta Casino. Her er det bare å velge.


 

 

 

Qawra

St. Pauls Bay

 

Nordøst for Valletta ligger fiskerlandsbyene St. Pauls, Bugibba og Qawra (uttales aura). Det var i St. Pauls Bay apostelen Paulus i år 60 e.Kr. led skipbrudd. Under sitt korte opphold på Malta grunnla han den kristne kirke der. Strandpromenaden er her ca. 5 km lang og kan by på forretninger, restauranter, natteliv, casino og en fantastisk

 

   

 

utsikt over havet. St. Paul’s Bay er et av Maltas eldste feriesteder, med en utvikling fra å være en fiskelandsby til å fremstå som et populært feriested. Byen har har klart å bevare mye av tidligere tiders ro- og atmosfære selv om det her finnes det meste av forretninger, restauranter, hotell, casino, badeområder mm. St. Paul’s Bay har regelmessige kommunikajonsmuligheter til blant annet Mdina, Valletta, Cirkewwa, Gozo og Comino.

I høysesongen kan man ta ferjen over til Comino for å besøke den berømte ”Blue lagoon”.  Bussturen til Valletta tar ca. 45 min. og 15 min. til Melliehas sandstrand.


 

 

 

Valetta

Valetta

 

Det sies om Valletta at den er en by bygget 'av gentlemen for gentlemen'. Opprinnelig ble den bygget av Johannitter-ridderne i 1566, som en borg til forsvar mot tyrkernes invasjon (tegnet av pavens arkitekt Francesco Laparelli og grunnlagt av stormester Jean Parisot de La Valette). Senere ble den utbygget som hovedstad. Denne festningsbyen rommer alt av Maltas rike historie innen arkeologi, arkitektur, kunst og kultur. Severdighetene er så mange at det er helt umulig å nevne alle. Som en kontrast til alt det gamle i byen, er den moderne handlegaten Republic Street så absolutt verdt et besøk.

 

   

 

    

 

Valetta ligger på en halvøy mellom de vakre naturhavnene Grand Harbour og Marsamxett Harbour og rommer alt av Maltas rikholdige historie innen arkeologi, arkitektur, kunst og kultur. Her er severdighetene så mange at det er umulig å nevne alle. Valletta er hovedstaden på Malta og ligger fint ved en bukt på nordøstkysten av hovedøya, ytterst på en smal halvøy som deler bukta i to havnebasseng mellom Grand Harbour og Marsamxett Harbour. Byen et historisk sted og det kan bl.a. nevnes krigen mot tyrkerne i 1565 som det viktigste. I Valetta finner du både palasser og katedraler og en av de største er Auberge de Castille som tidligere var en spansk og portugisisk avdeling av St.John-orden. Det er i dag kontorene til statsministeren og ikke åpent for publikum. Her finner du St. Johns katedralen, Stormester-palasset, og Saint Elmo-fortet.

Valletta har markedsdag hver søndag. Markedsplassen ligger like utenfor bypoprten og er åpent mellom 0700 - 13:00.  Her kan man gjøre mange gode kjøp !


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Middelhavsklima. Varmt og tørt om sommeren. Mildt og fuktig om vinteren. Mai-oktober: 15-40 grader, juli/august varmest. November-april: 10 til 20 grader. Kaldest i Jan/Feb.

 

 

Valletta

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp

10

10

11

13

16

19

22

23

22

19

16

12

Max. Temp.

14

15

16

18

22

26

29

29

27

24

20

16

 

Gjennonsnittstemp. på Malta (30 års målinger)

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Snitt Temp.

15 

15

17

19

23

27

30

31

28

24

20

17

 

Været på malta - I dag !

 

Malta været - lokal registrering


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Republikken Malta

 

Areal

Data kommer.

 

Folketall

Folketall på Malta er ca. 370'  Religion: 98% romersk-katolsk.

 

Største byer

Valletta. 

 

Språk

Maltesisk (offisielt), engelsk (offisielt).

 

Valuta

1 maltesisk lira (også kalt pund). 1 LM = 100 cents. Kan veksle penger ved ankomst flyplassen. Dersom du tar med norske sedler, aksepteres oftes norske 200-kronerssedlene.

 

Kredittkort

Reisesjekker/kredittkort: Visa, Am. Express, Diners, MasterCard.

 

Tips

Du bør kjøpe eks.: 18 karat gull, strikkevarer, håndbroderte produkter, glass/keramikk. Tax-Free produkter kan du kjøpe ved ankomst til Maltas internasjonale flyplass, Luqa.

 

Riktig påkledning i kirker, dvs. ikke shorts/T-shirt/korte skjørt/bare skuldre.

Leiebil er rimelig. Kan leies enkelt. Ta med norsk førerkort. venstrekjøring.

 

Klima

Middelhavsklima. Varmt og tørt om sommeren. Mildt og fuktig om vinteren. Mai-oktober: 15-40 grader, juli/august varmest. November-april: 10 til 20 grader. Kaldest i Jan/Feb.

 

Helseforhold og mathygiene

Ikke behov for vaksine. Alle hotellene har tilknytning til lege. Lege/sykehus

standarden er høy.

Drikk vann på flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk sugerør. Bruk bare is-biter av flaskevann.

 

Strøm/telefon

220 Volt, men ikke norsk stikkontakt. God GSM-dekning, norske telefoner kan brukes.

 

Ambassade i Norge

Sideakkreditert fra Sverige: Embassy of Malta, Skeppargatan 8 (1. etg.), S-114 52 Stockholm. Tel.: +46-8-663 6970.

 

Visum

Nei det er ikke visumplikt, men husk alltid pass.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Den norske ambassade, Via delle Terme Deciane 7, 00153 Roma. Tel.: +39-06-571 7031.

 

Tidsforskjell til Norge

Ingen

 

Nasjonale helligdager

Nasjonaldag: 21. sept.. Helligdager: 1. jan., 10. feb., 19. og 31. mars, 1. mai, 7. og 29. juni, 15. aug., 8. og 21. sept., 8., 13. og 25. des.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Diverse

 

Aviser på malta

Buss på Malta

Malta Gov.


 

Dykking- og Snorkling

 

Calypso Diving Center - Gozo

Diveing in Malta


 

 

Ferieguider

 

Cia Faktabok

Malta Turistoffice

Trave in Malta

Malta

Travel Library - Malta

Worldtravelguide


 

 

Flyplass  /  Flyselskap

 

Malta Intl. Airport

Air Malta


 

 

Golf

 

The Royal Malta Golf Club

 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©