- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Irland

 

 

Populære feriemål

 

Belfast

Cork City

Dublin

Galway City

Waterford City


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta

 

 

  Opplev Irland

 

Mange drømmer om å reise til "den grønne øy i vest", og mange har besøkt dette landet både en og flere ganger. Felles for de som har hatt gleden av å besøke Irland er oppfatningen og minnene - med.. der var det fint!

Irer er kjent som et vennlig folkeferd og landet kan by på en fascinerende natur og stolte kulturelle tradisjoner. For ornitologer er Irland spesiell. Her finnes en unik fuglebestand som er studert i mange år.

 

   

Irland kan tilby fine naturopplevelser og her finnes hundrevis av kilometer med oppmerkede løyper både for fot- og sykkelturister i Kery Way, Beara Way, Ulster Way og Wicklow Way.


 

 

Belfast

Belfast

 

Belfast er hovedstaden i Nord-Irland og har sin geografiske beliggenhet ved utløpet av Lagans i Belfast Lough. Byen er historisk fyllt med alt fra religion til politikk, og er det kommersielle og kulturelle sentrum i Nord-Irland.

   

 

   

Belfast er fra 1600-tallet hvor dette området opplevde en stor innvandring fra både Skottland og Wales og som skapte Irlands protestantiske høyborg noe som igjen utløste spenninger med det katolske Irland. Som ganske sikkert mange kjenner til så er det bl.a. på grunn av de sterke motsetnings forholdene mellom den protestantiske og den katolske del av befolkningen at det siden tiår tilbake har pågått en del store konflikter. Dette har også resultert i et meget segregert bosettingsmønster med katolikkene i de sørvestre bydelene og protestantene i byens østre del.

For å oppleve attraksjoner i Belfast kan vi nevne steder som Donegall-kvartalet med sine fine viktorianske bygninger og rådhuset, Queen´s Bridge som er lysdekorert, operahuset, Ulster Museum i ved universitetet, Belfast Castle fra 1100-tallet og Cave Hill Country Park Zoo-park.

Belfast er ingen utpreget turistby men er du historiks interessert bør du avlegge den et besøk.


 

 

Cork City 

Cork City

 

Cork City ligger ved elven Lee i Cork Harbour og er landets nest største by. Den ligger i det som beskrives som grevskapet Cork og er en av de norrøne vikingkolonier som oppstod omkring et kloster ca. 600 etter Kr.

   

Dette er en meget fin hvor man bl.a. finner den  protestantiske katedralen St. Finbarr, og Cork Museum som kan fremvise mye fra nasjonalistenes kamp om et uavhengig Irland. Av andre severdigheter finnes rådhuset fra 1800-tallet, kirkebygg og selvfølgelig bryggerier samt .et operahus, kunstgalleri alt blandet med en ekte irsk atmosfære.


 

 

Dublin

Dublin

 

Irlands hovedstad er Dublin. Byen ligger vest i landet ved elven Liffeys utløp i Irskesjøen. Dette er republikkens kulturelle hovedstad og landets største by. Det er en fargerik- og ikke minst en spennende by med utrolig mange fine bygninger, en rik historisk bakgrunn og sine utallige puber (angivelig 1000) hvor man opplever en unik atmosfære og mange vennlige mennesker. Byens historie går tilbake til den tiden da vikingene reiste borg ved Liffey-munningen og grunnla kongeriket Dublin. De fleste severdighetene finner man like sør for Liffey som er et fint område med sin egen sjarm og sjel. Et av de fineste stedene er Merrion Square som ble til allerede i 1762 med John Ensor initiativtager. Områdenes kan i vesentlig grad sies å være preget av 1700-tallets arkitektur.

 

   

 

   

 

Her finner man den protestantiske Christ Church-katedralen som ble grunnlagt av den norskættede kong Sigtrygg på 1030-tallet, og St. Patrik katedralen fra 1190. Denne fungerer som hovedkirke for de irske protestanter og rommer Jonathan Swifts grav.

Nevnes må også Trinity College, som ble grunnlagt av Elizabeth I i 1592 med et universitetsområd som kan vise til mange fine bygninger og attraksjoner. Her finnes bl.a. Book of Kells, som er en godt bevart bok ( i Kolonade-biblioteket) fra ca. år 800 etter Kristus, og er en av verdens eldste bøker. Du kan ta klenodiet i nærmere øyesyn i. I Phoneix Park ligger presidentpalasset Viceregal Lodge.

Et av de eldste områdene i denne fascinerende byen gatenr omkring Temple Bar. Her finnes mange restauranter, puber, hoteller, klubber- og scener med levende musikk, gallerier og populære forretninger. Skal man shoppe anbefales Grafton Street som er den mest populære handlegaten med trendy butikker og store shoppingsenter. Av andre gode shoppingsteder kan nevnes gågaten Henry Street på nordsiden av Liffeyog sidegaten Moore Street.


 

 

Galway City

Galway City

 

Galway City ligger ved Galway Bay og munningen av Corrib River, og er hovedstaden i grevskapet Galway. Her kan man oppleve en by med trange gater, bygninger og et trivelig folkeliv. Byporten Spanish Arc som er en rest av den middelalderske bymuren er et populært mål for turister som ønsker å se fortidsminner.

   

 

Galway området er kjent for sitt fantastiske laksefiske, sine festivaler som jazzfestivalen (februar), påskefestivalen i litteratur og Galway kunstfestival (juli) og trekker av diis grunne til seg mange turister.  I Galway kan man også se Irlands største pariserkirke Collegitate Church of St. Nicholas of Myra  med sine fatastiske pyramideaktige kirkespir fra ca. 1230-tallet.


 

 

Waterford City

Waterford City

 

Waterford City ligger et godt stykke fra Dublin og er hovedstaden i det som heter grevskapet i Waterford. Her oppleves en utrolig middelalder følelse med rammen av bymurer som er supplert med trange gater og et Normansk tårn som heter Reginald.

   

Denne byen var i tidsperioden fra ca. 850 og til 1171 det man kan kalle et viktig norsk støttepunkt i Irland. Viktige kan vise frem en lang rekke attraksjoner bl.a. bygninger som City Hall fra 1788, Biskopens Palass og mange store og små kirkebygg. Byen har i tillegg en av Irlands viktigste havner.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

På grunn av Golfstrømmen og vestlige vinder er klimaet mildt og stort sett jevnt over hele landet. Temperatur 4-7º på det kaldeste og 14-16º på det varmeste. Regnfall 800-1200 mm i lavtliggende strøk.

 

Været i Irland - I dag !

 

Yahoo værinformasjon


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Ireland eller Éire (irsk språk)

 

Areal

Republic of Ireland: 70 282 km²

 

Folketall

Republic of Ireland: 3,9 millioner (2002)

 

Største byer

Dublin, Cork, Galway, Limerick

 

Språk

Engelsk og Iirsk

 

Nasjonal valuta

Euro

 

Kredittkort

VISA, MasterCard allment akseptert. Øvrige kredittkort varierer.

 

Tips

Vanlig å gi 10% tips på restauranter.

 

Klima

På grunn av Golfstrømmen og vestlige vinder er klimaet mildt og stort sett jevnt over hele landet. Temperatur 4-7º på det kaldeste og 14-16º på det varmeste. Regnfall 800-1200 mm i lavtliggende strøk.

 

Helseforhold og mathygiene

Generelt godt på linje med andre EU-land.

Standard på sykehusene varierer. Ikke så god på gamle, men god på nye sykehus. Legekontorer er generelt gode. Med E111 skjema har nordmenn krav på legebehandling på lik linje med irske borgere. Trygt å spise ute på restauranter.

 

Strøm/telefon

Elektrisiteten er 220V, 50 hertz med kontakter av den britiske typen (med tre pinner). 3 firmaer gir GSM-dekning i Irland: O2, Vodafone og Meteor.

 

Transport

En rekke internasjonale flyselskaper har ruter til Dublin. Det er buss/tog forbindelser over hele landet og enkelt å leie bil.

 

Statlig reise byrå

Tourism Ireland in Norway Tlf: +47 800 35 018

 

Ambassade i Norge

Embassy of Ireland Haakon VII’s gate 1 N-0244 Oslo Tlf: +47 22 01 72 00

  Faks: +47 22 01 72 01

 

Visum

Innreisevisum til Irland trengs ikke og vaksinasjoner forlanges heller ikke. 

Husk Gyldig pass.

 

Nødtelefoner

Øyeblikkelig hjelp: 999 enten det er sykebil, brannbil eller politiet.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Embassy, 34 Molesworth Street, Dublin 2 Tlf: +353-1-662 1800

Royal Norwegian Consulate, James Scott & Company Ltd., Westlands House, Rushbrooke, Cobh, Co. Cork Tlf.: +353-21-4811 549

Royal Norwegian Consulate, Rooney Auctioneers Ltd., Victoria House, Eyre Square,Galway Tlf.: +353-91-567 391

 

Tidsforskjell til Norge

Norsk tid minus 1 time (GMT)

 

Nasjonale helligdager

Første nyttårsdag, 17. mars irsk nasjonaldag, annen påskedag, første mandag i mai, første mandag i juni, første mandag i august, siste mandag i oktober, første og annen juledag.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Bank: 1000-1600 man-tirs-ons-fre, 1000-1700 tors. Off. kontor: 0930-1700

Butikk: 0900-1800 (Normal åpningstid)

 

(Kilde: UD)


 

 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Aviser

 


 

 

Båtutleie

 


 

 

Camping i Irland

 


 

 

Fergeselskap / Jernbane

 


 

 

Ferieguider

 


 

 

Flyplasser

 


 

 

Kanaler

 


 

 

Kultur  /  Underholdning

 


 

 

Sportsfiske

 


 

 

Transport

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©