AltomFerien.no

- startstedet for din drømmeferie

 

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider.

Hjem

Kontakt

Annonsere

Om oss

 

Restplasser og Tilbud * Ferieutvalg * Bestill ferie * Starhotell * Se film

 


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

* Sverige

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

Feriehus

* Danmark

* Sverige

Ferie leverandører

* Norge

Feriepenger

Firmareiser

Fjellferie

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Gruppereiser

Helsereiser

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Hytteferie

Konferansehotell

* Sverige

* Hele verden

Kroferie

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping

Skiferie

Slottsferie

SpA-ferie

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Kykladene

 

   

 

 

Populære feriemål

 

Agia Anna

Amorgos/Aegiali

Antiparos

Folegandros

Ios

Kaldera

Kamari

Koufonissi

Monolithos

Mykonos

Naxos

Oía

Paros

Paros Naoussa

Perissa

Santorini

Sifnos

Syros

Thira

Tinos


 

 

Andre Regioner i Hellas

 

Kykladene

Til Hellas oversikt


 

 

Opplev Kykladene

 

Kykladene er en øygruppe i Egeerhavet som består av mer enn 36 små og store øyer med til sammen 80.000 innbyggere. Blant Kykladenes mange øyer finner man noen av de fineste og mest populære reisemål til dette øyriket. Som den største øygruppen i Hellas, er det stor forskjell mellom de ulike øyene. Med sine fergeforbindelser er det populært å drive øyhopping om sommeren og løpet av noen uker kan man ha vært innom alt fra de små naturperlene til de hotteste partyøyene.

Den mest populære øya er uten tvil Santorini. Den er av vulkansk opprinnelse og landskapet er meget karrig. Men det er de små trivelige landsbyene som tiltrekker seg hordene av turister, og de fleste tar taubanen opp til hovedstaden Thira for å nyte den fantastiske utsikten. På øyas nordkyst ligger den populære byen Oía. For den som ønsker en ferietur under litt rolige forhold så kan Antiparos anbefales. Dette er et idyllisk sted som ligger like ved Paros. Her finner man fine- og langgrunne og ikke minst barnevennlige badestrender hvor man kan nyte glade dager.

Dette er stedet for barnefamilier. Dersom man ønsker litt mer liv og røre kan partyøyene Mykonos og Ios anbefales. Disse domineres av sang / dans og festglade ungdommer fra hele europa, langt ut i små timer. Nedenfor er de beste feriemålene, hvor både norske- og svenske turoperatører arrangerer reiser, beskrevet slik at man kan danne seg et inntrykk av feriemålet.


 

 

Agia Anna

Agia Anna

 

Agia Anna er er rolig ferieområde som ligger kun noen få (8) kilometer sør for Naxos by. Dette er et område uten de store fasciliteter, og det er heller ikke det man fra andre steder er vant med, som eksempelvis handelstorg, barer og diskotek. Det finnes likevel både kafeer og restauranter, men Agia Anna er et område med leilighetshus drevet i en

såkalt familieregi. Strandområdene er det som tiltrekker turistene til denne lille fiskerlandsbyen for her finnes en flott kilometer lang strand med finkornet- og bløt sand, klart- og varmt vann, og den er meget barnevennlig. I dette området finnes det også en naturiststrand som bare ligger noen hundre meter sør for havneområdet. Selv om ikke Agia Anna er det typiske turistområdet med gresk atmosfære og festglade turister så er det et godt utgangspunkt for den som ønsker å farte litt rundt og se på severdigheter eller besøke Naxos by. Agia Anna er et typisk feriested for barnefamilier, og for den som ønsker et behagelig strandliv og en virkelig avslappende ferietur.


 

 

Amorgos

Amorgos

 

Amorgos er den av de kykladiske øyene som ligger lengstsør/øst. Dette er en karrig fjelløy på bare 134 kv. km. med litt i underkant av 2' innbyggere. Denne øya har tre byer - Katapola - hovedstaden Chora og Aegiali.

   

Av disse er det Aegialia som er det beste ferieområdet. Aegialia har et strandområde som strekker seg flere hundre meter fra byens havn (havnen er byens samlingsområde på kveldstid). Selve stranden har finn sand og den er grunn, men ikke langgrunn. Noen minius med stranden er at den er ikke av de mest velholdte, det er heller ikke noen form for utleie/tilbud av solsenger, parasoller eller vannaktiviteter, og det er nok bl.a. av disse grunnes at det til enhver tid er god plass.

   

Eneste "gode tilbud" er at det langs stranden finnes (godt slitte) barer/kafeer hvor man kan sitte å nyte sommeren sammen med lokalbefolkningen og gjester fra mange andre europeiske land. Selve byen Aegiali er ikke stor, og de fleste hotellanleggene er plassert utenfor det man kan kalle bykjernen.

Hotellene- og overnattingsstedene er av variert størrelse. Her finnes små hotell, apartments, og et hotell som et er å regne som førsteklasses. Ellers finne privat logi og campingplass.


 

 

Antiparos

Antiparos

 

Antiparos er den minste av alle øyene i Kykladene. Den ligger vest for Paros, med kun et lite sund som skille. Antiparos betyr "vendt mot Paros". På denne lille øya som kun har litt under tusen innbyggere er det en by, Kastro eller som mange beskriver den med Antiparos by, og uansett hvor man beveger seg så merker man den spesielle lune sjarme og atmosfære.

 

   

Øya er et naturskjønt område, og når man tar seg en tur litt utenom de "tettbygde" strøk merker man for nærheten til naturen. Kastro er en by som er bygd med utgangspunkt i, og rundt havnen.

Her finner man en flott kirke og en venetiansk middelalderborg som sammenfaller med all senere bebyggelse. Hovedgaten og de få sidegatene er sammen med havneområdet og torget byens kjerne- og samlings- punkt. På Antiparos er det mange fine strender som frister til både bading, soling og vannaktiviteter, og dette sammen med naturen og den avslappende atmosfære gjør nok sitt til at dette er en populær ferieøy for mange skandinaver. Her finnes både store- og små barnevennlige strender, småbadebukter og til og med en flott naturiststrand. I sammendrag om strendene kan sies at det er  fire strender som dekker ulike behov og dette er naturiststranden - babystranden som er langgrunn og sikker - Sunset Beach hvor man kan svømme i solnedgangen og til slutt det som på folkemunne kalles for den "den vanlige stranden" som er for alle.

   

På dette lille øyområdet finnes ikke så mange severdigheter, men man burde ta seg tid til å se den over hundre meter dype dryppesteinsgrotten som ligger litt utenfor byen. Foruten dette anbefales en tur til naboøya Despotico hvor arkeologer så sent som i 1999 oppdaget rester av et (anslagsvis) 2500 år gammelt Apollo-tempel. Her er hittil ikke foretatt store utgravinger så her kan man bevege seg på uutgravde arkeologisk forventninger. For den som ønsker litt uteliv så kan Kastro by på et ganske stort antall bra restauranter, noen trivelige  barer (den eldste og mest populær heter "The Doors") og de populære diskotekene "Mariano" og "La Luna". Eller finnes det forretninger, bank- og post, bilutleie, mopedutleie og en del mer. Antiparos er et feriemål som passer for alle og de som besøker øya kommer garantert tilbake selv om reisen hit er noe "kronglete" med to båter fra flyplassen på Santorini, Mykonos eller Athen. Vi har hørt mange uttalelser fra turister som har besøkt Antiparos både en og fem ganger, og alle kaller dette for et lite paradis.


 

 

Paros

Paros

 

 

Paros er Kykladenes tredje største øy, og har nesten 10' innbyggere, hvorav de fleste er bosatt i hovedstaden Parikia som ligger på øyas vestkyst. Paros er et naturskjønt- og frodig ferieområde som kan by på det meste, enten det gjelder bading- og vannaktiviteter, turer, opplevelser, severdigheter, shopping eller uteliv.

 

   

 

   

Byen har mengder av restauranter, kafeer, barer og diskoteker, barer, klubber, friluftskino og mye mer. Her er noe for enhver smak.

På Paros finnes flotte- og langgrunne sandstrender med azurblått vann, og små bortgjemte badeviker. Som et eksempel kan nevnes Livadia-stranden (og mange av turisthotellene) ligger i et område som bare er noen hundre meter fra byens sentrum.

Ellers finnes den utallige strender over hele øya, eks. Naoussa, og de fleste har tilbud for alle former av vannaktiviteter. Parikia er en by med "full-fart". Her anløper det ferger fra nesten alle øyer i Egeerhavet noe som medfører at det strømmer hundrevis av turister og backpackere (alle i topp stemning) til nesten alle døgnets tider. Foruten øyas mange trivelige landsbyer finnes det av flere severdigheter som - Parikias stolthet den kjente Katapoliani-kirken (326 e.k.), hvor det hvert år den l5 august feires årsdagen for Jomfru Maria - den venetianske borgen (ca.1260 e.k. - det arkeologiske museum - det antikke marmorbruddet ( 5-600 f.k. - og ikke minst den fantastiske "sommerfugldalen" Petaloudes hvor man kan se millioner av vakre- og fargerike sommerfugler. Alt er trivelig på Paros, det eneste som litt plundrete er å komme hit. De fleste flyene lander i Santorini og for å komme derfra til Paros må man reise med båt i nesten fire timer.


 

 

Naoussa

Paros-Naoussa

 

 

Naoussa er en fiskerlandsby (øys største) som ligger nord på Paros. Dette er en rolig og fin by, og her er det en avslappet- og fin gresk atmosfære. Som de fleste andre fiskerlandsbyer i Hellas, så er det også i Naoussa havnen som er byens sentrum og samlingsplass. Her ligger fine kafeer/tavernaer, en del barer, diskotek, og ikke minst restauranter hvor man kan nyte et ekte gresk måltid i hyggelige omgivelser.

 

   

I sentrum av Naoussa er det trange og små gater- og smug, sjarmerende små hus og boder av alle slag, og i havnen kan man se brunbarkede fiskere i sine fargerike fiskebåter som tidlig morgen leverer nattens fangst, eller sen kveld drar ut på fiskefeltet. I området utenfor byen finner man flotte, langgrunne badestrender som eksempelvis Kolimbithres som ligger på vestsiden av byen, Lageri på motsatt side eller vindsurfernes område på Santa Maria-stranden. Det finnes også mange små bortgjemte badeviker som man nesten kan ha helt for seg selv. Naoussa har ikke så mange severdigheter med for den interesserte kan byen vise til sitt eget lille folkemuseum og et bysantinsk museum.


 

 

Folegandros

Folegandros

 

Folegandros er en liten klippeøy som ligger vest i Kykladene. Dette er en fredelig øy som bare har litt over seks hundre innbyggere. Som ferieområde passer Folegandros best for dem som klarer seg uten luxus.

   

Her er det i perioden utenom juni til august stort sett lite med turister, og det er på øya svært få muligheter for shopping- og uteliv. Som ellers i Hellas finnes det mange fine kafeer og restauranter, og selvfølgelig badestrender. Øya har to tettsteder men de fleste hotellene er lokalisert til hovedstaden Chora. De som ønsker å besøke Folegandros må ta båt fra Santorini.


 

 

Ios

Ios

 

Ferieøya Ios (108 kv. km.) ligger mellom Naxos og Santorini Øya som til vanlig ikke har mer enn ca. 2' innbyggere er Kykladenes partyøy nummer en. Hit strømmer det tusenvis av feststemte ungdommer som kun har som mål: bading, soling, danse og feste, ja og virkelig feste mye. Her er det full fart døgnet rundt på alle barer, diskotek og restauranter.

 

   

 

   

 Her er stemningen høy, og i høysesongen sommertid  kommer det over hundre tusen ungdommer til Ios, og det virker som om alle skal være på Mylopotas stranden. Noen bader, mange stifter nye bekjentskaper med ungdom fra andre land, her studeres akre jenter og muskuløse gutter, og noen (kanskje de fleste) slapper av eller sover bort nattens sus for å være klar til neste fest. Dette strandområdet ligger bare en kilometer meter fra byen Chora, som overtar "festlighetene" når mørket siger på over øya. Chora er en fin by som ligger i skråningen over det flotte havneområdet Gialos, hvor båtene med turister anløper fra Santorini, Athen, Syros, Paros ellerNaxos. Her finnes trange smug- og gater, små hyggelige forretninger med bl.a. alt av internasjonale ungdomsmoter, og selvfølgelig mange restauranter, puber, klubber, kafeer, barer, diskotek og nattklubber. På dagtid er byen nesten som "en vanlig, rolig by" og man kan nesten ikke forestille seg at hvor man enn går så er det kveld- og nattetid et eneste stort festområde. Her danses det i gaten, her synges det og her drikkes alt som kan drikkes. I hovedsak så kan man si at Ios er bare for festglade  ungdomer, men det finnes områder på øya som meget godt kan passe for alle. Hoteller er det alle steder, det finnes små behagelige tettsteder (eks.Agia Theodoti og Psathi), og øya har mange fine strender og badeviker. På Kolumbara-stranden som ligger på øyas (rolige) nordvestre side kan man nyte "friheten" og se vakre soldenganger. Men, når sant skal sies så vil vi nok ikke anbefale Ios for barnefamilier og den litt eldre generasjon. Det finnes mange andre fine steder i hellas som er roligere enn Ios.


 

 

Kaldera

Kaldera

 

Kaldera ligger kun to kilometer fra hovedstaden Thira, hvor man kan nyte en fantastisk utsikt fra toppen av vulkankraterets klipper ut over havnområdet i Athinios, og det skinnende blå havet.

   

Det er til Kaldera man reiser for å få en rolig- og avslappende ferietur i vakre omgivelser. Øya har fine hotell og korte avstander til mange flotte- og "dramatiske" naturopplevelser. 


 

 

Kamari

Kamari

 

Kamari beskrives av mange som det fineste, og det mest populære feriestedet på Santorini. Tidligere var dette en liten trivelig fiskerlandsby, men fremstår nå som et moderne ferieområde med moderne hotell, barer, restauranter, forretninger, diskotek og alle de fasciliteter den moderne turist forlanger. De fleste hotellene på Kamari er små pene, hvite bygninger med obligatoriske basseng og tilhørende barer.

   

Det meste av aktivitetene i Kamari foregår på den flere kilometerlange grovkornede lavastranden (med lavabunn-så husk badesko) hvor det i høysesongen myldrer av mennesker i alle aldre, og Kamari er et sted som er bygd for, og passer for alle. Stort sett foregår all aktivitet i Kamari på stranden på dagtid, og ved den fine- og livlige strandpromenaden på kveld- og nattetid, men det finnes også muligheter for å foreta utflukter til andre områder av øya eksempelvis til hovedstaden Thira som bare ligger en mils vei fra Kamari.


 

 

Koufonissi

Koufonissi

 

Koufonissi er den minste øya i Kykladene, og dette er øy som er et paradis for den som søker stillheten, vakre stender med myk, bløt sand og en gresk atmosfære. På Koufonissi er det kun tre hundre innbyggere som nyter livet sammen med de få turistene som kommer til øya.

 

Her finnes en utrolig fin natur med bl.a. fjellformasjoner man skjelden ser maken til, og det er mange flotte små- og store strender som alle har et utrolig klart vann. En av disse fine strendene kan man bare komme til ved å svømme gjennom en fjellgrotte, og selv om dette kan være problematisk for noen så er det likevel verd å gjøre. For å komme til Koufonissi må man ta båt fra Naxos. 


 

 

Monolithos

Monolithos

 

Monolithos ligger bare noen få kilometer fra Thira, og er et rolig, og behagelig område som ikke har mer enn et par hundre innbyggere. I dette området kan man unngå de aller største turiststtrømmene og nyte strandlivet fullt ut.

 

Selve stranden er regnet som ganske bra, den har en blanding av sand og litt finere grus, den er passe grunn, og er regnet for å vare barnevennlig. Monolithos passer nok best for den som ikke har de aller største krav til fasciliteter og opplevelser, men er et bra utgangspunkt for utforsking av øyområdet.


 

 

Mykonos

Mykonos

 

Fra å være et forholdsvis rolig sted har Mykonos i løpet av de seneste førti år utviklet seg til å bli et populært- og mye besøkt ferieområde for turister fra hele Europa, hele året og særlig i høysesongen mellom juni og september. Her finner man et vakkert azurblått hav og nydelige lange strender.

Dette er den mest internasjonale og utviklede øya i Hellas, og er sammen med Santorini kjent over nesten hele verden. Dette er stedet for mennesker som søker det gode liv og høyt tempo. Spesiellt er Mykonos populært blant homser og har da også fått de beskrivende kallenavn som "homsenes øy" og "homsenes fristed". Forholdet fremkommer ganske tydelig i og med at nesten alle restauranter, barer og klubber drives av- og for homser. Er man på Mykonos og har tenkt seg et restaurantbesøk så gjelder det å spørre seg for hvis man vil unngå slike etablisement. På Mykonos finnes det mange bo/ferie alternativ som eksempelvis Mykonos by hvor det er størst aktivitet nesten døgnet rundt - Ornos som ligger et par kilometer utenfor byen er et fint ferieområde - Plati Yialos som ligger noen få kilometer sør for Mykonos of Ornos og Kalafatis som ligger på øyas østlige del.

Mykonos har mange fine strender men de beste er Paradise og Super Paradise som ligger et lite stykke sør for Mykonos by. De fleste regnes for å være barnevennlige, og alle har tilbud om forskjellige vannaktiviteter. For den som ønsker å "utforske" øyas severdigheter så bør absulutt turen legges til Paraportiani kirken som har fire kapell i T-form - Alefkandhra-kvartalene som ligger nord i gamlebyen og som har fått navnet "Lille Venezia" fordi husene er bygd på peler i vannet - Tria Pighadia (betyr "plassen med de tre brønnene) som ligger i sentrum, og som tidligere var byens vannforsyningsplass - det arkeologiske museum og byens maritime museum.


 

 

Naxos

Naxos

 

Naxos er den største av alle øyene i Kykladene, og dekker et areal på ca. seks hundre kvadrat- kilometer. Den har nesten tyve tusen innbyggere hvorav en tredel er bosatt i hovedstaden Chora på vestkysten. Det totale innbyggertaller øker betraktelig i turistsesongen. Dette er en fin ferieøy hvor man kan oppleve det meste. Her finnes flotte strender, moderne ferieanlegg, et utpreget fornøyelsesliv, mange severdigheter og en vakker natur. Når man reiser sørover langs vestkysten fra Naxos by ligger ferie- og hotellanleggene, og sandstrender med myk fin sand og badeviker på

rekke og rad. Her finner man eksempelvis Saint Georgios som er en fin barnevennlig strand (4 km. lang) -  Agios Prokopios - Agia Anna (som kanskje er den fineste av alle)  og den lange Plaka-stranden.

På Naxos finnes det et stort antall restauranter, barer, kafeer, musikkpuber og diskotek. De aller fleste er lokalisert ved den fine strandpromenaden ved det travle havneområdet, og når kvelden kommer stenges havneområdet av for trafikk og omgjøres til et sentrum med fest og morro. Forretninger og basarer ligger alle steder, i sentrum, i bakgatene og på torget, og byen bebyggelse er en godt bevart blanding av venetiansk og kykladisk arkitektur.

   

 

   

Her finnes historiske severdigheter som eksempelvis en venetiansk borg - Katro (ca. 12-1300-tallet) med en katolsk kirke og et museum som viser figurer av gamle kykladiske guder og som ligger på en høyde øverst i byen, og for å komme inn i borgen må man gå gjennom lange- og kronglete tunneler hvor det er lett å rote seg bort, så pass på barna - over førti bysantinske kirker - den flombelyste 2500 år gamle tempelportalen i marmor som ligger ytterst i havneområdet, og som er rester av det som en gang var beregnet å bli et kjempemessig Apollotempel - Grotta-området hvor det

tidligere lå en by - marmorstatuene ved Flerio og ved Apollon  - og Kykladenes høyeste fjell Zeus (Zas) ved Filoti Tragea-dalen. Naxos er for mange øyloffere et viktig knutepunkt. Herfra går båter- og ferger til eksempelvis øyene Paros i vest, Mykonos i nord, Ios og Santorini i sør og Amorgos som ligger sørøst for Naxos. Turister som kommer til Hellas med fly må lande i Santorini og derfra må man ta båt til Naxos. Avhengig av båtens størrelse så tar denne turen mellom to til fire timer, og når man endelig kommer frem er den berømte tempelporten og de byens hvitmalte hus det første man ser. Selv om Naxos har en stor mengde turister hvert år så finnes det fortsatt mange fine og uberørte områder, strender og landsbyer (hit søker mange av dem som sverger til naturismen).


 

 

Oia

Oía

 

Oía ligger helt nord på Santorini, noen kilometer fra Thira, et par kilometer fra landsbyen Imerovigli og noen hundre meter fra landsbyen Finikea. Dette er en vakker landsby, og mange beskriver byen som en av de vakreste på de greske øyer. Her kan man nyte synet av fine, blå kirkekupler og hvite velholdte  hus. Byen har en egen ro, den kjente greske atmosfære, og en fantastisk utsikt over havet. Oía er et et populært reisemål, og de beste hotellene fort blir utsolgt.

   

 

   

Mange legger sin bryllupsreisen til Oía. Hotellene og leilighetskompleksene i Oía har meget god standard, og enkelte av leilighetene er bygd inn i klippene og har et interiør i gammel antikvarisk stil. Disse leilighetene (grottehusene) regnes for å være eksklusive og koster deretter. Oía har siden midten av nitti tallet har det man kaller for vernestatus, og byen mottar i denne sammenheng EU-midler. Det er bestemt at all nybygging skal foregå etter visse regler som eksempelvis skal det benyttes den tradisjonelle byggestilen, og siden landsbyen ligger på kanten av et vulkankrater så må også bygningene være sikret mot jordskjelv. (Hvem kan sikre seg mot jordskjelv?). Landsbyen ligger i et område hvor det ikke finnes naturlige vannkilder, og Oía får derfor sitt vann fraktet opp til byen fra et moderne avsaltningsanlegg. Man skal være sprek for å bo i Oía for fra denne og ned til Ammoudi-havnen går det en lang trapp med over to hundre trinn, og til Armeni-stranden er det en trapp med nesten tre hundre trinn. Det kan kanskje være greit å gå ned, men når man skal opp denne veien blir det fort strevsomt. Alternativet er å leie et av de mange "transporteslene", men da må man være tidlig ute for disse blir fort opptatt. Oía er et til med turister andre ferieområder for å nyte solens vei i havet. Som de fleste steder der turistene ferdes så har også Oía sine restauranter, diskotek, kafeer-og forretninger, og det er kanskje viktig å påpeke at disse er eksklusive. Uansett, så anbefales en ferietur til Oía.


 

 

Perissa

Perissa

 

Perissa som er Santorinis største bade- og turiststed, hvor man finner en flere kilometer lang strand med grovkornet sort lavasand, ligger et lite stykke sør for Kamari. Dette er et forholdsvis nytt ferieanlegg, men har på kort tid opparbeidet seg en popularitet.

   

Feriestedet er forholdsvis rolig, og man kan godt slappe av uten for mye støy på en av de mange restauranter, kafeer, barer og diskotek. For den som liker litt aktivitet så er det i Perissa gode muligheter for de fleste former av vannaktiviteter, og utflukter. Man kan eksempelvis besøke Kamari eller man kan ta turen opp til ruinene av oltidsbyen Thira hvor man bl.a. kan studere Apollotempelet, teatret, konge-tunnelen samt andre gamle greske og romerske byggverk.


 

 

Santorini

Santorini

 

Santorini er Kykladenes og vakreste og de greske øyers mest spektakulære øy med et bratt- og dramatisk klippelandskap utformet av et kjempemessig vulkanutbrudd for flere tuse år siden, vakker natur og idylliske små landsbyer. På Santorini bor det nesten ni tusen mennesker hvorav halvparten i hovedstaden Thira på vestkysten. Santorini har mange fine landsbyer og såkalte badebyer som eksempelvis Oia som ligger i nord, og Kamari, Monolithos og Perissa som ligger på øyas østkyst.

   

Santorini har den største flyplassen på Kykladene, og her lander fly fra nesten hele verden daglig med forventningsfulle turister som enten skal bli værende i Santorini eller som skal videre med båt til en av de andre øyene. I høysesongen sommeren et det et yrende liv i Santorini, og naturlig nok er det undommen som da gjør seg mest bemerket enten på en av øyas mange badestrender eller kveld- og nattetid i sentrum. Utenom høysesongen er livet litt roligere og dette er kanskje tispunktet for den som gjerne vil nyte litt av "stillheten". Men, uansett når man besøker Santorini så opplever man den greske sjarme.


 

 

Sifnos

Sifnos

 

Sifnos som ligger vest i Kykladene er et rolig, og behagelig feriested som passer godt for barnefamilier som ønsker å unngå de verste "party-øyene". 

   

Her er det hyggelige mennesker (litt over 2' innbyggere), en avslappet atmosfære og trivelige spisesteder, og ikke minst en fin stran hvor man kan nyte ferieturen sammen med barna. Man kommer til Sifnos med ferje (litt over fem timer) eller med katamaran (ca. tre timer) fra Pireus.


 

 

Syros 

Syros

 

Syros er en fin, småkuppert øy som ligger vest for Myknos. Dette er en øy  som har forholdsvis lite turister, og den har klart å bevare det ekte greske. Dette er en typisk øy for backpackers og grekere, og bl.a. på grunn av den lave turiststrømmen er prisnivået også lavere her en ellers i Kykladene.

   

 

   

Øyas  hovedstad Hermoupolis ligger på østkysten mellom to fjell som begge har hver sin katedral på toppen - den katolske Agios Georgios og den ortodokse  Anastasis. Under Agios Georgios ligger Ano Syros som er en middelalderby bygd av venetianerne ca. 1300. Besøker man Agios Georgios kan man oppleve en fantastisk utsikt over byen og havet og man bør ta seg tid til å gå ned de trange trappetrinnsgatene (nesten tusen trappetrinn) mellom ytrange boligstrøk og oppleve grekerne på nært hold.  Hermoupolis er en by med litt over tyve tusen innbyggere, og er det administrative- og komersielle sentrum for hele øygruppen. Den er stor, velstående og vakker. Byens sentrum har trange gater og "skumle", sjarmerende smug,

små trappeganger og mange fine spennende forretninger. Her eret trivelig uteliv med restauranter, klubber, diskotek, barer, og et flott havneområde med vakre, stilfulle 1800-talls hus og som er knytepunktet for hele regionen. Byen rådhus rådhus er en praktbygning og det kjent Apollo-teateret er en kopi av La Scala-operaen i Milano. Omtrent en mil fra hovedstaden (på vestkysten) ligger feriestedet Galissas. Enkelte kaller dette for et travelt veikryss med en fin strand som hovedstadens innbyggere benytter som badeplass i ledige stunder. Stranden her er noen hundre meter lang, den har fin sand og den er både langgrunn og barnevennlig. For dem som sverger til naturisme, så ligger en slik strang bare noen minutter unna Galissas. Andre ferieområder på øya er bl.a. Kini og Finikas. For å komme til Syros må man ta fly til Mykonos og derfra videre to timer med båt. Høysesongen er fra juni til august.


 

 

Thira

Thira

 

Thira (på gresk: Fira), er Santorinis hovedstad. Byen ligger på øyas vestkyst helt oppe på kraterkanten, og er et av verdens mest kjente turistområde. Fra byen er det en fantastisk utsikt over lagunen- og havnen som ligge nesten tre hundre meter nedenfor. Dette er et sted hvor man finne den fine, greske atmosfære. Thira ønsker sine besøkende velkommen med vakre, hvite hus, et vell av blomster og ikke  minst de mange shoppingglade turister ønsker seg, store- og små gater med forretninger av alle slag.

     

. Her finnes et bredt og spennende utvalg av alle slags produkter fra de vanlige suvernirer til det som Thira er mest kjent for nemlig gull, sølv, skinn og smykkeforretninger. I tillegg til dette finne også et stort utvalg av forretninger med håndverk, moteklær, snurrepiperier og mye mer. Husk, dette er et populært turistmal og prisene er deretter, og ligger vanligvis på et høyere nivå enn ellers i Hellas.

Byen har et trivelig uteliv og det finnes mengder av restauranter, kafeer, klubber og barer, og de fleste av disse ligger slik lokalisert at turistene kan nyte sitt måltid og innta sin forfriskning samtidig som de kan beundre den vakre utsikten. Også her kan prisene, spesiellt i høysesongen, være ganske stive. 

I høysesongen er det på dagtid som regel mange mennesker og mye stim i byen. Dette kommer bl.a. av at det kommer mange dagturister fra andre ferieområder og fra cruisebåtene som ligger ankret opp i havnen og de såkalte øyloffere. For mange kan det til tider bli for mye støy men dette roer seg når kvelden kommer og dagturistene reiser. Flesteparten av turistene kommer hit sjøveien fra Athinios og for å komme opp til byen finnes det tre muligheter enten må man belage seg på en noe slitsom spasertur opp 590 trappetrinn eller man kan benytte muligheten for en tur på eselryggen eller man kan som de fleste gjør, benytte taubanen.

   

 Thira har mange fine severdigheter som man bør få med seg. Som noen eksempler kan nevnes det fine Megaron Gyzi-museet som ligger bak den katolske kirken helt øverst i byen og som viser bl.a. kunst- og kultur fra Santorini og det arkeologiske museet som ligger rett ved taubanen har bl.a. gjenstander fra gamle  Thira (oldtidsbyene). I tillegg til dette anbefales et besøk på øyas berømte

vinmakeri - Buttari. Oldtidsbyen Thira - Akrotiri (beskrives som Eegerhavets Pompei) ble rasert i et stort vulkanutbrudd ca.1500 f.k. Gamle Thira ble grunnlagt av Spartanerne ca. 915 f.k., og ble delvis utgravd av tyskere fra 1895. Dette arbeidet er ikke ferdigstillt. Akrotiri er en mye besøkt severdighet på Santorini, og funn som stammer herfra kan også ses i museet for prehistoriske Thira i hovedstaden Thira. Dersom man er på Santorini så er et besøk til Thira nesten som en forpliktelse, alle besøker Thira, og en tur hit kan anbefales.


 

 

Tinos

Tinos

 

Tinos er en vakker øy (areal på 195 kv. km.) som ligger helt nord i øygruppen Kykladene, og har nesten ni tusen innbyggere hvorav over halvparten holder til i Tinos by som er øyas hovedstad.  Dette er en fin- og trivelig by og har som de fleste andre greske øy-byer et fint havneområde og en pulserende havnepromenade med bl.a.  hotell, kafeer, restauranter, forretninger, basarer og mye mer.

 

   

Tinos har en del turister og mange av disse kommer hit som pilegrimer den15. august til den hellige katedralen Panaghía Evangelístria. For den som ikke bare vil være på strendene, men benytte muligheten til å "utforske" øya så kan man eksempelvis dra noen få kilometer nordvest for Tinos by til landsbyen Kionia eller til den lille innlandsbyen Pyrgos som ligger nord på øya, og som er viden kjent for praktfulle marmor og skulptører som bearbeider denne til de utroligste kunstverk. Om ikke dette er nok så finnes det mange andre landsbyer langs kysten som alle i seg selv er en liten opplevelse. For å komme til Tinos må man ta ferge fra Piraeus


 

 

 Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©