AltomFerien.no

- startstedet for din drømmeferie

 

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider.

Hjem

Kontakt

Annonsere

Om oss

 

Restplasser og Tilbud * Ferieutvalg * Bestill ferie * Starhotell * Se film

 


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

* Sverige

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

Feriehus

* Danmark

* Sverige

Ferie leverandører

* Norge

Feriepenger

Firmareiser

Fjellferie

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Gruppereiser

Helsereiser

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Hytteferie

Konferansehotell

* Sverige

* Hele verden

Kroferie

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping

Skiferie

Slottsferie

SpA-ferie

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

 

Dodekanesos / Tolvøyene

 

   

 

 

Populære feriemål

 

Kalymnos

Karpathos

Karpathos-Lefkos

Kos

Kos - Tigaki

Leros

Lipsi

Patmos

Rhodos

 

Rhodos - Faliraki

Rhodos-Lardos/Pefkos

Rhodos-Trianda/Ixia

Symi

Tilos


 

 

Andre Regioner i Hellas

 

 

De Egeriske Øyer

Dodekanesos / Tolvøyene

Macedonia

Til Hellas oversikt


 

 

Opplev Dodekanesos - Tolvøyene

 

Hellas (de greske øyer) er et av de mest besøkte og mest populære feriemål blant den nordiske befolkning, og spesiellt nordmenn. Til Hellas reiser mennesker fra hele verden for å oppleve alt fra kunst, kultur, historie, nydelige badestrender og ikke minst et utrolig deilige klima. Her finnes mange arkeologiske severdigheter som eksempelvis Parthenon i Athen - Mykene - Olympia - Delphi - Epidaurus med sitt amfiteatret og ikke minst palasset Knossos som ligger på Kreta. I tillegg til dette finnes noen tusen øyer (omtrent 165 bebodde) som alle gir unike muligheter for opplevelser. Hellas gir mange valgmuligheter for en vellykket ferietur, men det er viktig å være oppmerksom på at det er slutt på de tider da alt virket gratis i Hellas selv om det viktigste som eksempelvis mat- og drikke og taxi koster langt mindre enn hjemme. (Merk-hvis man unngår turistfellene). Når det gjelder Hellas er det viktig å påpeke at det greske kjøkkenet er mer enn bare lammekoteletter, tzatsiki og greske salater. For den som liker fisk- og sjømat kan her kjøpe seg mange fine smaksopplevelser, men det er viktig å være oppmerksom på at kvaliteten på restaurantene i Hellas er svært variabel og mange av de som tar seg godt betalt er ikke nødvendigvis de beste.

Dodekanesos, også kalt Tolvøyene, av gresk dodeka for tallet tolv og nesos som betyr øy. Dette er en gresk øygruppe som ligger lengst sørøst i Egeerhavet ved kysten av Lilleasiast. Selv om øygruppen blir kalles for Tolvøyene består Dodekanesos av 14 hovedøyer og ca. 40 småøyer. Nedenfor er de beste feriemålene, hvor både norske- og svenske turoperatørene arrangerer reiser, beskrevet slik at man kan danne seg et inntrykk av feriemålet. 


 

 

Kalymnos

Kalymnos

 

Kalymnos er en del av Dodekanesene som ligger lengst sørøst av de greske øyer. Kalymnos er et fredelig område og ikke en turistmaskin som sine naboer, Kos og Rhodos. Dette er en liten fjelløy som ligger nord for Kos i det sørøstlige Eggeerhavet, og har litt i overkant av 17' innbyggere.

   

 

 

Mange beskriver Kalymnos som svampdykkernes paradis og øya er viden kjent kjent for sin århundrelange tradisjon med svampdykking. På øya finnes mange små- og koselige landsbyer som alle har den ekte greske atmosfære, og som virkelig er verd et besøk. I tillegg til dette kan Kalymnos by på mange fine strender som eksempelvis i Arginondabukten og Emporios.

På øya finnes ferieområdene Massouri, Melitsaha og Myrties hvor Massouri har en flott strand med et yrende badeliv, og Melitsaha (som ligger lengst sør) kan by på en rolig, fin- og avskjermet badebukt og Myrties som har fergetrafikken til naboøyene Telendos og Leros. Alle disse tre områdene kan anbefales som fine ferieområder med strender, varmt- og klart vann og mange hyggelige mennesker. I tillegg finnes også feriebyene Elies og Kantouni hvor den førstnevnte ligger i Panormusdalen og Kantouni ved stranden og har Kantouni- og Linaria Beach som de beste områdene. I tillegg til å være et badeområde, er også Kalymnos kjent for å være fjellklatrernes område. Her finnes klatreruter på både glatte- og kronglete fjellvegger. Noen krever erfaring og trening mens andre er lettere og kan passe for "nybegynnere". Uansett, når man kommer til toppen er den fortjente belønning en fantastisk utsikt over et azurblått Egerhav (og kanskje noe godt- og kaldt å drikke). 

Dersom man skal til Kalymnos må man først reise med fly til Kos, ta båt (ca. 50 min.) Pothia og deretter buss eller bil til ferieområdene.


 

Karpathos

Karpathos

 

Karpathos er en karrig fjelløy med et mangfoldig terreng. Her finner man bortgjemte landsbyer og en 150 kilometer lang kyst med utrolig mange fin sandstrender som bl.a. den kilometerlange stranden i byen Pigadia (grov sand), strendne ved Amopi som har et meget klart og fin vann og astrandområdene ved Lefkos og Agios Nikolaos. Det å komme til de forskjellige strandområdene er uproblematisk i og med at transporten ordnes med badebåter. På Karpathos som er bare fem mil lang og tolv kilometer bred bor det ca. 6' mennesker hvorav omtrent halvparten bor i hovedstaden Pigadia. Øya som ligger mellom Rhdos og Kreta er, selv om alt er vel tilrettelagt for turisme hittil forholdsvis lite besøkt. Karpathos er et populært feriemål for mange nordboere.

     

Hovedstaden Pigadia vel derd et besøk, her finnes mange bra forretninger, koselige kafeer, fine barer- og restauranter og hotell som ligger nærme både sentrum og badestrand. Pigadia er en avslappet- og koselig by selv om det til tider kan være en god del trafikkstøy. Byen som har en flott havneområde har mange fine tilbud utenom det å sitte på kafe, og som noen eksempler kan nevnes at her kan man få testet sine egenskaper som gocartfører eller man kan invitere sin partner til et slag på minigolfbanen. På Karpathos finnes også fine severdigheter og spesielt må nevnes middelalderlandsbyen Olympos som er omkranset av vindmøller og godt gjemt på en fjellklippe for å kunne være beskyttet fra datidens pirater.

   

I denne landsbyen kan man oppleve at tiden nesten har stått stille i mange hundre år. Her snakker den eldste generasjonen av innbyggerne fremdeles den helt spesielle dialekten med innslag av det urgamle doriske. En annen bemerkelsesvedig ting med Olympos er at dette området er et matriarkat, dvs. her er det ifølge gamle skikker, kvinnene som bestemmer. En ferietur til Karpathos og et besøk i Olympos er virkelig å anbefale.


 

Karpathos - Lefkos

Karpathos - Lefkos

 

Ved Karpathos vestkyst finner du fiskerlandsbyen og badebyen Lefkos som er viden kjent for sine fine sandstrender og sin avslappende atmosfære.

 

Lefkos ligger en times kjøring fra hovedstaden Pagada, og er et koselig- og fredelig sted hvor man i tillegg til strendene finner noen kafeer, et par supermarkeder   og noen få hotell. Dette er et område for den virkelige ferieavslapping. Det er ganske god kommunikasjon (buss) til/fra hovedstaden Pigadia.


 

 

Kos

Kos

 

Kos er den tredje største øya blant Tolvøyene (Dedokanesene), etter Rhodos og Karpathos, og ligger sørøst i Egeerhavet. Øya som bare er fem mil lang og et par mil bred har et innbyggertall som er litt i overkant av 30'. Kos, som skal uttales kåss og ikke kos, er en ferieøy som er kjent av de fleste, og dette er en av de mest populære greske øyer. Her finner du et utpreget ungdommelig miljø blant turistene. Mange beskriver ofte Kos som ungdommens favorittøy på høyde med Ibiza, men dette er nok en sannhet med visse modifikasjoner. Kos er i tillegg til sine ferieområder kjent for en omfangsrik historie, en flott natur og mange fine strender, men i Kos by som er øyas hovedstad er det et heftig nattelivet hvor det arrangeres beach parties, og hvor det er diskomusikk med et høyt dexsibelnivå.

   

Festlighetene foregår stort sett i de såkalte "bargatene" populært kalt "den store og den lille bargata" samt på byens barer- og klubber (har åpent til tidlig morgen). Selv om Kos har ryktet som en "partyøy" så er dette også et meget populært feriemål for barnefamilier. Mange skandinaver besøker Kos både en og to ganger årlig, og når sant skal sies så har Kos mange fine- og rolige områder, mange fine sandstrender, severdigheter og attraksjoner. Nesten halve kyststrekningen på Kos består av strender, eksempelvis Tingaki, Marmari og Paradise Beach hvor noen med fin sand andre med grovkornet sand eller såkalt rullestein, men de aller fleste har tilbud som omfatter nesten alle former for vannaktiviteter.

   

 

 

   

Kos by er en fin- og travel havneby hvor man kan oppleve det meste. Her finnes fine forretninger, basarer, kafeer, restauranter og barer i stort anrall. Her kan man rusle i den fine palmealléen og se den fine havnen med både yrkes- og fritidsbåter, handle på markedene, studere severdighetene fra antikkens tidsalder, og hygge seg i et behagelig klima eller man kan se restene av Asklepion-tempelet, det arkeologiske museum, Johannitterridderborgen (ca. 1375) og Hippokrates' platan ( Hippokrates som kalles for legevitenskapens far ble født og utøvet sine kunnskaper på Kos ca. 300 f.K. Dersom man leser i historiebøkene så beskrives Hippokrates som den som innførte diagnose- og behandlingsmetoder som danner grunnlag for nåtidens legevitenskap - Leser man videre så står det også beskrivelser om det berømte platantreet som ga skygge for elevene under forelesningene til Hippokrates. Dette treet som fortsatt står i Kos regnes for å være det eldste treet i Europa). For den som ønsker å se seg om på Kos så er muligheten mange.

Her finnes mange fine landsbyer og som noen eksempler kan nevnes Pili som er kjent for sine sølv/gullsmeder og hvor man virkelig kan gjøre gode kjøp - Landsbyen Zia som er teppene- og keramikkens by -  og ikke minst Thermes som har noen fine varme kilder.På Kos er det bare å velge, og nyte den velfortjente ferien. God ferie!


 

 

Kos-Tigaki

Kos - Tigaki

 

Vest for Kos by, ca. en mil, finner man badeanlegget Tigaki. Denne delen av øya Kos er mest kjent for sin flotte og langgrunne sandstrand hvor du i tillegg til bademulighetene også finner muligheter for å drive nesten alle former for vannaktiviteter.

 

 Tigaki gir deg muligheten en rolig og avslappende badeferie og litt kos på en eller flere av strandpromenadens mange hyggelige kafeer og barer. Dette er et område som passe godt for barnefamilier.


 

Leros

Leros

 

Leros er en del av Dodekanesene og ligger et litt nord for Kalymnos, sørøst i Egerhavet mellom Patmos og Kalymnos. Dette er en fredfylt og gjestmild øy uten den helt store turismen. Leros som ikke er større enn trettito kilometer lang og en snau mil bred (enkel å bese enten man benytter bena eller leier en sykkel) har ca. 8' innbyggere hvorav en tre-del er bosatt i hovedstaden Platanos.

 

   

Platanos ligger i samme området som landsbyene Agia Marina og Pandeli og utgjør sammen det som av mange beskrives som øyas sentrum. Andre landsbyer på Leros er Alinda og Krithoni. Den som legger sin ferietur til Leros får mange fine opplevelser. Her finnes først og fremst den ekte greske atmosfære i rolige, fine- og behagelige omgivelser. I tillegg til dette har Leros et meget behagelig klima, flotte sandstrender, mange fine bygninger, koselige restauranter- og kafeer, barer, og en del fine severdigheter. Dette er et område som er vel verd et besøk. Hovedstaden Platanos ligger vakkert til under en flott- og godt bevart middelalderborg. På sørsiden av byen ligger fiskerlandsbyen Pandeli som er øyas viktigste fiskehavn. På nordsiden ligger havnebyen Agia Marina, foruten å ha et flott arkeologisk museum også er stedet hvor fest- og nattelivet er et større tema enn i de andre byene på Leros.

Landsbyen Alinda som kun ligger et par kilometer fra Platanos har øyas fineste- og mest populære sandstrand, et fint museum, flotte hotell og ellers alt det som hører til på et velutviklet ferieområde. Landsbyen Krithoni ligger i det som heter Vromolithos bukta noen få kilometer sør for Platanos, og kan tilby sine besøkende bl.a. flere koselige hotell som ligger med kort avstand til en fin strand. Leros har en kyststripe som består av et kuppert terreng med bl.a en del bratte skråninger, mange fine badebukter, og et stort antall strender som er barnevennlige men de har enten sand, grus eller stein.

Fra beskrivelser kan man lese at for grekerne er Leros kjent som "galehuset". Dette begrunnes med at det her (helt sør på øya ved Xirokambos- og i nærheten av sommerhuset til Mussolini) lå en stor psykiatriske institusjonen. - For turistene er Leros kjent for sol, varme og strandliv.


 

 

Lipsi

Lipsi

 

Lipsi (Lipsi by) er en liten, vakker- og idyllisk øy med snaue tusen innbyggere som ligger øst for Patmos.

   

Dette er et rolig og fint område og passer for den som gjerne vil slappe av, ta det helt med ro og bare nyte en etterlengtet ferie. Enkleste måten å komme til øya er med båt fra enten Samos eller Kos.


 

Patmos

Patmos

 

Patmos er den nordligste av de Dodekanesiske øyer, og har bare 3' innbyggere bl.a. er fordelt på byene Hora, Kampos, Chor og Skala. Dette er et område i Hellas som til nå, bl.a. på grunn av sin religiøse status, ikke har de helt store turisttallene. Patmos som beskrives som "Egeerhavets Jerusalem" er kjent for grotten hvor døperen Johannes fikk sin åpenbaring, og hørte Guds stemme i år 95 e. Kristus (Bibelen: Johannes Åpenbaring). Denne grotten som nå er bygd inn i et kapell er en av de største severdighetene på Patmos, og øya er landets hellige øy og det offisielle pilgrimsstedet for katolikker.

     

Historiebøkene forteller at når Gud åpnet sin røst så ga fjellet etter og ga sprekkdannelser slik at hans stemme nådde til Johannes som dikterte alt han hørte fra Gud til sin elev Prochoros. Den hellestenen som Prochoros stod på da han ble diktert guds ord kan man i dag se ved grotten. 

Dersom man besøker Patmos i den perioden når grekerne feirer påske kan man (i tillegg til mange andre sermonier på øya) på området utenfor Johannesklosteret overvære det vakre kirkespillet Nipteras som henspeiler på det siste måltidet Jesus hadde med sine disipler. Dette er en opplevelse man absolutt bør få med seg. I tillegg til det omtalte klosteret har Patmos 40 andre kirker og klostre som også er etterrtaktede severdigheter blant turistene. Patmos er en rolig øy med en behagelig atmosfære, og det er en øy hvor munkene som holder til oppe i Johannesklosteret ved byen Chora har en sterk inflytelse på det meste.

Hovedstaden på Patmos heter Skala. Dette er en fin havneby hvor man finner de fleste fasciliteter en turist gjerne vil ha. Her er det fine restauranter, mange forretninger, barer, hoteller, og selvfølgelig en fin  badestrand (med grus). Til Patmos kommer det i tillegg til turister som ferierer både en- og to uker, også dagsturister fra andre øyer. De fleste dagsturistene søker seg til de to alerede nevnte severdighetene - Johannesklosteret og Åpenbaringsgrotten. Johannesklosteret som ligger i byen Chora ca. fire kilometer sør for Skala ble i sin tid ca. 1088, bygd opp som en borg til forsvar mot mulige angripere. Klosteret inneholder bl.a. et meget kjent bibliotek hvor det oppbevares over 13' dokumenter med det eldste som er 33 sider av Markus evangeliet helt fra det sjette århundret. Resten av dokumentet Markus evangeliet oppbevares på museer i Athen - Leningrad - Vatikanet - Wien. I tillegg til de 33 sidene av Markus evangeliet inneholder klosteret utrolig mange andre fine gjenstander- og skrifter. I Chora som er kjent for å være en av de vakretste byene i Hellas finner man i tillegg til det som allerede er nevnt også rolige omgivelser med den ekte greske atmosfære, gammel fin- og severdig arkitektur og ikke minst utrolig mange hyggelige mennesker. Kambos som ligger nord på øya er et fint turistområde med alle fasciliteter. Her kan man utøve de fleste former for vannaktiviteter, man kan benytte dagene til soling- og bading på eksempelvis den fine stranden Lambi, eller besøke en av de mange koselige kafeene/barene som finnes her.

   

Grikos som ligger sør på Patmos i likhet med Skala et populært feriemål. Her finnes det flotte strender som alle har tilbud for de fleste former av vannaktiviteter - fine- og koselige kafeer - mange bra overnattingssteder og mye mer. For dem som sverger til naturisme så finnes ved Grikos, nærmere bestemt ved Psili Ammos, en "uoffisiell" naturiststrand. For å komme til Patmos må man ta fly til Samos og videre med båt.


 

 

Rhodos

Rhodos

 

Rhdos er den største øya blant Dodekanesene og en meget populær turistmaskin. Rhodos by har litt i overkant av 50' innbyggere (Rhodos har total ca. 100' innbyggere) og ligger nordøst- og ytterst på øya. Rhodos by har internasjonal vernestatus og har den største, bebodde middelalderbebyggelsen i hele verden. Øya kan tilby et fantastisk klima med nesten 300 soldager i året, flotte sandstrender (Elli-stranden regnes som den beste), moderne butikker, mange fine restauranter, kultur, historie og et pulserende ute- og natteliv (det livligste i hele Hellas, på lik linje med det i Athen og Mykonos). De livligste stedene er på den såkalte akvarieodden hvor barer, diskotek og nattklubber ligger på rekke og rad.

   

Hit kommer nesten halvannen million turister- og dette er øya hvor tusenvis av  nordmenn tilbringer sin ferie hvert år - stort sett i perioden fra april til november (høysesong juli / august). (Obs: Det kan i perioder være mye mygg på øya, uansett årstid).

Rhodos består av to deler, som er den fine gamlebyen (beskyttet av en flott festning/bymur) med en vakker arkitektur, marmor- og brostensgater, en historisk atmosfære, og den såkalte nye bydelen - Néa Chora - som er moderne og stedet hvor de fleste turistene holder til. En fin severdighet i gamlebyen er "stormesterens palass" som er en stor festning. Ellers finnes i byen et akvarium som ligger i en underjordisk grotte, et arkeologisk museum med den kjente marmorstatuen -Afrodite fra Rhodos, nasjonalteateret, moskeer, museer som skildrer øyas historie under de forskjellige lederskap området har hatt. (Rhodos var tidligere beleiret av alt fra romere-arabere-tyrkere til italienere). I tillegg finne mange fine kirker og ikke minst  den fine båthavnen Mandraki hvor det står to store søyler med hver sin bronsehjort. Disse er i følge beskrivelser plassert på stedet hvor Kolossen av Rhodos (en over 30 meter høy statue av solguden Helios med en brennende fakkel i hånden - beskrevet som et av antikkens syv underverker - ble ødelagt av et jordskjelv) skal ha stått. Rhodos har en storslått- og variert natur.

Her finnes fjellandskap, frodige daler og olivenlunder i innlandet og et flatt- og karrig terreng ved mange av kystområdene. I tillegg til dette finner man på Rhodos mange fine små landsbyer med en ekte gresk sjarme. Hvis man tar turen i østlig retning kommer man til Faliraki, dersom man dra til vestkysten kommer man til Ialyssos og Ixia, og ved østkysten ligger de kjente- og populære ferieområdene Lindos (med sitt Akropolis fra ca.300 f.K.) og Lardos. Rhodos kan tilby sine gjester det meste, og ikke minst de fineste bademuligheter både Rhodos by og på Trianda, Ixia og Faliraki. Uansett hvor man oppholder seg på Rhodos enten det er i høy- eller lavsesong, så er man garantert en fin ferietur.


 

Rhodos - Faliraki

Rhodos - Faliraki

 

Faliraki ligger ca. 8 km sørøst for Rhodos by og var tidligere det man kan kalle for en tradisjonell fiskelandsby og har kun ca. 500 innbyggere. De seneste årene har denne delen av Rhodos utviklet seg til å bli et av øyas mest populære turistområder- og feriesteder, og innbyggertallet i Faliraki øker til mange tusen når turistsesongen starter.

 

I Faliraki er det en lang og flott badestrand med et krystallklart- og varmt vann, og det er et strandområde som er barnevennlig. I tillegg til å være barnevennlig finnes det også her tilbud for alle former av vannaktiviteter. Det finne mange fine severdigheter i Faliraki og som noen eksempler kan nevnes  byens borg, grottene i Kalamona, og det mye omtalte kapellet til profeten Amos. Faliraki har et livlig fest- og natteliv som stort sett foregår på en av de mange restauranter, barer, diskotek og nattklubber som finnes i byen. I denne sammenheng så anbefales den som ønsker seg en stille kveld eller litt nattero, å velge en restaurant/bar- og et hotell som ligger litt tilbaketrukket fra det aktive sentrumsområdet. Uansett hva man velger så vil man få mange fine opplevelser i Faliraki.


 

Rhodos - Trianda/Ixia

Rhodos - Triandra/Ixia

 

På Rhodos vestkyst finner du mange meget populære feriesteder. To av de beste alternativene er landsbyene Ixia og Triandra som ligger i Ialyssos-bukten sørvest for Rhodos by. Ixia ligger omtrent 5 kilometer sørøst for Rhodos by mens Triandra ligger ca.  2 kilometer lenger sør. Her er det fine strender, og dette området egner seg bra for barnefamilier. Forholdene på disse stedene er mye roligere enn i selve Rhodos by. I dette området er det behagelige, svale vinder som gjør oppholdet behagelig når temperaturen strekker seg over tretti grader. Transportmuligheten til/fra Rhodos by/Ixia/Triandra er meget gode.

   

Ixia og Trianadra har fine hotell- og hotellområder med alle de fasciliteter en turist kan tenke seg. Sentrumsområdene har et meget godt utvalg av forretninger, restauranter, kafeer, barer og diskotek, og det er korte avstander til øyas mange severdigheter som eksempelvis oldtidsbyen Ialyssos (ca. 400 f.k. 


 

Rhodos - Lardos/Pefkos

Rhodos - Lardos/Pefkos

 

Lardos og Pefkos ligger omtrent 6 kilometer sør for Lindos på østkysten av Rhodos, og ca fem mil fra Rhodos by. I den vakre Lardosbukta finner du noen av øyas mest sjarmerende ferieanlegg. Badevikene har fine badestrender (eks. Lardos Beach som har fått -EUs Blue Flag for renhet) men de har enten grov sand eller rullestein. Her finner du et varmt og krystall klart vann. Området har en fin- og rolig atmosfære, og alle mulige fasiliteter.

 

Pefkos er en trivelig landsby, og den har en meget fin- og barnevennlig strand i tillegg til mange små fine badeviker. Byen har også mange fine restauranter, kafeer og barer hvor man kan slappe av og nyte gode måltider. 

Lardos ligger litt sør for Pefkos/Pefkos bay og det er her man finner den fine Lardos Beach (den beste stranden på hele øya). Også på Lardos, i likhet med Pefkos, er det et stort antall restauranter, kafeer og barer hvor man kan hygge seg langt ut i de små timer. Både Lardos og Pefkos har de fasciliteter, og nødvendigheter enhver turist kan tenke seg for et ferieopphold, eksempelvis forretniner, bilutleie, post/bank og mye mer, og ikke minst en ekte gresk atmosfære.


 

Symi

Symi

 

Et lite stykke nordvest for Rhodos ligger den vakre øya Symi (innbyggertall ca. 3'). Den blir ofte bare kalt "sagaenes øy" og har en meget sentral plass i den greske historien. For hundre år siden var Symi Dodekanesenes administrative sentrum og et samfunn som hadde mange tusen innbyggere.

 

Hovedstaden på øya heter Symi by og ligger med sin travle havn nord på øya. Symi by er delt i to bydeler med den øvre delen som heter Ano Symi og nedre delen som heter Kato Poli. På Symi finnes utallige bade/sole muligheter, og et varm- og klart vann. Av severdigheter på øya kan man ikke unngå å nevne Panormitis som er et kloster beliggende sør på øya. Dette klosteret har i overkant av hundre beboere, og driver utleie av både klosterceller og finere innredede rom, i tillegg til å selge kloster suvenirer til alle turistene.


 

Tilos

Tilos

 

Tilos er det man kan kalle for en karrig øy og den ligger nord for Rhodos. Her er det bare300 innbyggere. På denne øya kan man finne et ekte gresk landsbyliv, man kan få de rolige naturintrykkene og studere det mektige havet uten forstyrrende turister.

 

 Her finnes landsbyene Livadia sørøst på øya og Megalo Chorio som ligger i nordområdet og er bygd som et amfiteater. Dette er et fint feriemål for den som søker stillheten og naturopplevelser.

 

 

 Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©