- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Sjælland

 

 

 

Populære feriemål

 

Falster

Farum

Fredensborg

Gilleleje

Greve

Græsted

Hashøj

Helsingør

Hillerød

Holbæk

Humlebæk

Hundested

Høng

Kalundborg

Korsør

Køge

Lolland

Møns Klint

Næstved

Roskilde

Skovbo

Slagelse

Solrød

Vallø 

 

Opplev Sjælland

 

Sykkel-Ferie på Nord-Sjælland

 


 

 

 

 

Farum

Farum

 

Farum kommune ligger i det som heter i Frederiksborg amt, og har ca. 19' innbyggere. Farum regnes som en forstad til hovedstaden København.

Farum


 

 

Fredensborg

Fredensborg - Humlebæk

 

Fredensborg-Humlebæk Kommune ligger nordvest for København. Kommunen har ca. 20' innbyggere og dekker et areal på 72 kv. km.Her ligger Fredensborg Slott (1720) ved Esrom Sjøen.

Humlebæk by er et fint badested og byen har en koselig fiskehavn. Her ligger kunstmuseet Louisiana.

Fredensborg


 

 

Græsted

Græsted - Gilleleje

 

Græsted-Gilleleje kommune ligger i det som heter Frederiksborg amt på nordspissen av Sjælland. Kommunen har ca. 21' innbyggere og et areal som er Byen Gilleleje har en fin fiskehavn og en næringsvirksomhet som relateres mye til turisme.

Græsted


 

 

Greve

Greve

 

Greve er Køgebuktens største kommune og ligger 2 mil syd for København.  Her finnes bl.a. en attraktiv lystbåthavn i Hundige,  en idyllisk fiskerihavn i Mosede og kultursenteret Portalen som arrangerer alt fra konserter, utstillinger til fine shows.  I Greve landsby ligger Greve Museum, som er et meget spendende og utradisjonelt kulturhistorisk museum med masser av aktiviteter og utstillinger.

Mot vest i kommunen ligger det spendende friluftsområde Hedeland som har et godt utbygd nett av tur- og sykelstier. Greve Kommune har 8 kilometer hvit sandstrand, som går over i Køge Bugt Strandpark - et enestående rekrativt kystområde som strækker seg syv kilometer langs kysten mot København.

Greve


 

 

Hashøj

Hashøj

 

Hashøj kommune ligger syd for Slagelse og har 6.5' innbyggere. Kommunen har sitt navn etter en av de to store "bronzealderhøje" som pryder den nordvestlige del av kommunen - Hashøj og Galgebakke. Hashøj er en grønn kommune og profilerer dette ved at bevare områdets mange fortidsminder samt skabe en grøn her finnes mange koselige landsbyer, grønne områder, severdigheter og en fin natur.

Hashøj


 

 

Helsingør

Helsingør

 

Helsingør kommune ligger i det som heter Frederiksborg amt. Kommunen som er landets 11. største har ca. 62' innbyggere. Byen Helsingør ligger ved den smaleste delen av Øresund. Her finnes en stor fin havn som bl.a har både jernbane- og bilferge til Helsingborg i Sverige. Helsingør utgjør sammen med København den danske delen av det store bykomplekset "Øresundsbyen". 

Av severdigheter i kommunen finnes bl.a. Kronborg Slott, et Karmelittkloster fra ca. 1400-tallet, opplevelsesrike områder og mye mer.

Helsingør


 

 

Hillerød

Hillerød

 

Hillerød kommune har ca. 38' innbyggere og et areal på 133 kv. km. Her finnes bl.a.  Frederiksborg Slott med Danmarks nasjonalhistoriske museum.

Hillerød


 

 

Holbæk

Holbæk

 

Holbæk kommune ligger i det som heter Vestsjællands amt. Kommunen har ca. 35' innbyggere og dekker et areal på 159 kv. km. Holbæk er en fin kommune med mange severdigheter og mange muligheter for fine opplevelser

Holbæk


 

 

Hundested

Hundested

 

Hundested kommune har ca. 10' inbyggere og et areal som er 32 kv.km. stort. Dette er kommunen hvor både byen og omgivelsene byr på mange feriegleder for både store og små. Her finnes sol, hav, natur og mange opplevelser. Gjestfriheten og den spesielle stemningen gjør at mange av byens gjester kommer tilbake år etter år. For feriegjester, seilere og lystfiskere har Hundested og Halsnæs med vann på 3 sider alltid sttt for noe helt spesiellt. På grunn av beliggenheten kan Hundested skryte av å være den by på Nordsjælland som har flest soltimer og med minst regn.

Hundested


 

 

Høng

Høng

 

Høng kommune kalles av mange for "en grønn kommune".  Høng som dekker et areal på nesten 145 kv. km. og har ca. 8.5' innbyggere har et fint kuppert landskap som kan by på mange former for fritidsaktiviteter. Av severdigheter er bl.a. en vakker park byens gamle "gadekær" hvor man finner det fredelige Høng Ting- og Arresthus fra 1838. I Høng kommune ligger også Tissø.

Høng


 

 

Kalundborg

Kalundborg

 

Kalundborg (by) kommune er en trivelig by som ligger nordvest Sjælland. Kalundborg har ca. 20' innbyggere. Fra Kalundborg er det fergeforbindelse til både Århus og Samsø. Uanset om du ønsker kultur, natur, aktiv eller passiv ferie, kan du få ditt ønske oppfyllt i Kalundborg og på Kalundborg-egnen. Kun 1 times kjøring fra København og ca. 2½ times kjøring fra den dansk/tyske grænse eller med ferge fra Århus eller Samsø finder du det ideelle udgangspunkt for din ferietur. I den uspolerede og vekslende natur finnes naturoplevelser av stort sett enhver art. Her kan man besøke de fine halvøyene Asnæs og Røsnæs. På den skogklædte Asnæs-halvøy kan du bl.a. se det gamle barokkanlegg Lerchenborg Slot. Røsnæs er et av Danmarks mest solbeskinnede steder og spissen av Røsnæs er sjællands vestligste punkt. På nordsiden av halvøya finner man "Skanseskoven" som har et meget rikt fugleliv, bl.a. yngler mange mejsearter- og sangfuglearter her. Her er også "stoppested" for mange trekkfugler.

Kalundborg


 

 

Korsør

Korsør

 

Korsør kommune har litt i overkant av 22' innbyggere. Korsør er en by hvor fortid og fremtid møtes. Med den unike beliggenhet ved Storebæltsbroen og omkranset av skog- og strand kan kommunen tilby sine besøkende mangeartede opplevelser som f.eks. det velbevarte festningsværk som ligger midt i byen. Her finnes et sjarmerende torvemiljø med underholdning, boder og masser av glade mennesker utspiller seg hver lørdag i sommerhalvåret. Korsør kan by på naturopplevelser, friluftsliv, sjøsport og mye mer.

Korsør


 

 

Køge

Køge

 

Køge kommune ligger i det som heter Roskilde amt. Kommunen har nesten 40' onnbyggere hvorav størstedelen bor i byområdet. Køge har et fint restaurert bymiljø, en sjelden atmosfære med århundrers aroma, et praktfult torv, en driftig industri samt et velfungerende handelsliv. Bak de fine fasader selges både antikke og nutidige varer. Merk duften av nyfanget flyndre, sild og ål som selges fra den gamle industri-og fiskehavn, og føl den livlige stemning på den driftige lystbåthavnen. Ta en grønn spaseretur i vakre parker og pregtige skogområder -  nyt stemningen i Køges gårdsmiljø hvor det hele sommeren er underholdning med levende musikk.

Køge


 

 

Lolland

Lolland - Falster

 

Lolland / Falster - Den smukke senterby ved Gulfborgsund byr på mange severdigheter. Her er de velbevarte borgerhus i Langgate. Her er Czarens Hus hvor Czar Peter den store i 1716 inntogket måltid og her er Museet Falsters Minder samt Den gamle Købmandsbutik hvor det dufter av spekesild i tønne og hvor man kan gøre helt spesielle innkjøp. Er man på Lolland må man ta en tur gjennom Staldgården som er det eldste kvarter i Nykøbing Falster. Besøk vanntårnet og nyt en fantastisk utsikt over by, sund og skog. For barn er Brannmuseet et opplagt besøksmål sammen med zoo. Kun ca. 12 km. fra Nykøbing Falster  finnes de fineste badestrender. eks. Marielyst. Her kan man også besøke Knuthenborg dyrepark eller Aalholm Automobilmuseum.

Lolland


 

 

Møn

Møns Klint

 

Møn ligger i Østersjøen øst for sundet mellom Sjælland og Falster. Området utgjør sammen med noen mindre øyer en egen kommune. Det østlige Møn har en høyde på 143 meter og faller bratt ned mot havet og danner Møns Klint med vegger som består av kritt. Dette antas at dette natur fenomenet ble til for over 5000 år siden. Et besøk på Møns Klint er en fascinerende opplevelse som du bør få med deg.

Møns Klint


 

 

Næstved

Næstved

 

Næstved er med sine 48' innbyggere Sydsjællands hovedstad. Gamle, velbevarte middelalderhus og en labyrint av gågater med små og store butikker, gjør Næstved til en spendende by. Ved innseilingen til Næstved ligger rokokoslottet Gavnø med klosterkirke, malerisamling, blomsterpark, lysstøperi, sommerfugleland og Falck Museum.Bon Bon Land er barnas paradis. Her kan du besøke alle Bon Bon figurene. På Holmegaard Glasværker i Fensmark ser du hvordan glasmakeren munndblåser det verdenskjente Holmegaard glass. Naturen omkring Næstved byr på herlige sykel- og vandreturer. Du kan slappe av med fiskestangen, sejie i kano på Suselven eller spille golf på en 18 hulls internasjonal golfbane. En herlig sandstrand og rent badevann finner du i Karrebæksminde og på ferieøya Enø - bare 10 km fra Næstved.

Næstved


 

 

Roskilde

Roskilde

 

Roskilde kommune ligger vakkert til ved fjord og skogområder kun 3 mil fra København. Roskilde domkirke, Vikingeskipsmuseet, Roskilde Universitets-senter og Roskildefestivalen (arrangeres hvert år i begynnelsen av juli måned) er institutioner og begivenheter som de fleste dansker vil nikke gjenkjennende til. Roskilde er en stor universitetsby - og de mange utdanningsinstitusjoner har i alt ca. 18' studerende. Roskilde er en del av hovedstadsområdet og samtidig en "port" til Sjælland - et trafikkalt knutepunkt med særdeles gode jernbaneforbindelser både til København og Kastrup og til resten av landet. Der er motorvei syd for byen direkte til København, Øresundsbroen og lufthavnen i Kastrup. 

Roskilde


 

 

Skovbo

Skovbo

 

Skovbo kommune har ca. 15' innbyggere fordelt på tettstedene  - Bjæverskov - Borup - Ejby - Gørslev - Vemmedrup - Kimmerslev - Nr. Dalby - Lidemark -  Vollerslev. Midt i kommunens (Dyndets) fine natur finner man "Traktørstedet - Malerklemmen" med en intim romantisk hygge i de lavloftede stuer. Et besøk i "Malerklemmen" er som å gå flere hundre år tilbake i Danmarks historie. Skovbos middelalderkirker er også et besøk verd. Her kan oppleves kirkenes kunst og historie fra det 15. århundrede. På Borupvej ligger det hvitkalkede Svenstrup Gods fra 1782 med sitt sortglasserede teglstensvalmtag. Svenstrup Gods ligger omkranset av en stor park og i løpet av året avholdes flere aktiviteter på godset. Der er gratis adgang til godsets skoger. Du kan også følge den naturskjønne Køge Åsti, som i Skovbo strekker seg fra Humleore i vest til Spanager i øst.

Skovbo


 

 

Slagelse

Slagelse

 

Slagelse hovedstaden på Vestsjælland er en av Danmarks eldste og høiest beliggende kjøbsteder. Slagelse kommune har ca. 40' innbyggere. Slagelse er både Vestsjællands handels- og utdannelsesby nr. 1. Et rikt og variert udbud av butikker og kjøpesenter finnes her. Slagelse er et kulturelt kraftsenter. Musikhus, Teater, Vikingeborg, Premierebiograf og mye annet blir supplert av mange idretts- og fritidsfaciliteter. Fra Stadion, mange haller til en ny internasjonal golfbane. Her finnes også en kirke fra 1100-tallet.

Slagelse


 

 

Solrød

Solrød

 

Solrød Kommune ligger ved Køge Bugt bare 3mil fra Københavns sentrum og tett på de gamle kjøpsteder som Køge og Roskilde. Kommunen har ca. 21' innbyggere og dekker et areal på 504 kv.km. Solrød Kommune byr på mange og varierede natur- og kulturhistoriske opplevelser. En stor turistattraksjon er kyststrekningen - en bred sandstrand med " klitter og marehalm" som strekker seg i hele kommunens lengde med fine betingelser for både badeliv og seilsport.

Området ved Hedeboegnen byr på spendende kulturhistoriske opplevelser. På grunn av jordens fruktbarhet og nærheten til bl.a. ferskvann har området vært bebodd siden steinalderen. Solrød Landsby kan fremheves som et fint kulturhistorisk område. Dette gjelder også Karlstrup Kirke med Kirkehøjen og Møllebækken.

Solrød


 

 

Vallø

Vallø

 

Vallø kommune har en praktfull beliggenhet ved Køge Bukt. Naturen her innbyr til mange former for aktiviteter og opplevelser. Her finnes også små idylliske landsbyer med gamle middelalder kirker, en bronsjealderhøde samt en ca. 5' år gammel "gættestue" som er omkranset av store skoger og Vallø Slott.

Vallø kan tilby fine overnatningsmuligheter og flere gode restauranter. Den 8 km lange kyststrekningen gir muligheter for badeliv ved Køge Bugt. I tillegg til dette finnen man her den "lille naturhavn" ved " Vejs Ende "  med god plass til utfoldelse av ferieglede. Vallø kommune er for turisten først og fremmest natur, miljø og historiske severdigheter. Den 8 km lange kyststrekningen gir gode muligheter for badeliv ved Køge Bugt. Kystvejen (Valløs riviera) som snor seg i vannanten langs hele kyststrekningen er en utflukt verd enten det sker til fots, på sykel eller i bil. Ved enden av Kystveien finnes vi naturområdet "Vejs Ende". I kommunen finnes små idylliske landsbyer hvor man kan se mange gamle middelalderkirker. I landsbyen Varpelev finnes "Lammehøj" som er en gammel "bronzealderhøj" og som bl.a. har tjent som henrettelsesplass hvor den siste offentlige henrettelse fant sted i 1853.

Vallø


 

 

Sykkelferie

Sykkelferie på Nord Sjælland

 

En sykkelferie på Nord-Sjælland byr på mange muligheter og fine opplevelser. Nord-Sjælland er 5 mil lang og 5 mil bred og har skjermede sykkelleder på kryss og tvers. I tillegg finnes et stort antall meget koselige kroer hvor man kan spise, bo og slappe av.

 

Anbefalte sykkelruter

1)

Hillerød- -Farum er en strekning på 20 kilometer med en fin sykkelløype mellom det grønne Nord-Sjælland og det nordlige København. Sykkelruten går her gjennom småskog, forbi små fine vann, og via små koselige landsbyer eksempelvis Allerød.

 

2)

Tisvildeleje - Hillerød er en sterkning på 26 kilometer som går langs bilfrie og asfalterte småveier.

 

3)

Hillerød - Gilleleje er en strekning på 27 kilometer og går gjennom slottsgården på Frederiksborg Slott. Ruten går videre  (på grusveier) gjennom Gribskov og  forbi Fruebjerg.

 

4)

Fjordstien er en (lang) sykkelrutepå 65 kilometer og går gjennom Frederiksborg og Roskilde langs Roskildefjorden.

 

5)

Nordkysten er en (lang) sykkelrute på 67 kilometer som er lagt til områder forbi både sommer- og herskapshus.

 

For mer informasjon angående sykkelferie i Danmark (Dansk Cykkel Forbund)


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©