- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Jylland

 

 

 

Populære feriemål

 

Aabenraa

Aabybro

Aalborg

Aars

Anholt

Billund

Blokkhus

Brønderslev

Ebeltoft

Esbjerg

Fanø

Fjerritslev

Fredericia

Frederikshavn

Gedser

Grenaa

Haderslev

 

Hanstholm

Herning

Hirtshals

Hjørring

Horsens

Ikast

Juelsminde

Kolding

 

Legoland

Logstør

Læsø

Løkken

Morsø

Nibe

Randers

Ribe

 

Ringkøbing

Rømø

Samsø

Silkeborg

Sindal

Skagen

Skanderborg

Skive

 

Struer

Sydthy

Sæby

Sønderborg

Thisted

Tversted

Vejle

Viborg

Århus


 

 

Opplev Jylland

 

   

 


 

 

 

Aabenraa

Aabenraa

 

Aabenraa kommune ligger i det som heter Sønderjyllands amt. Kommunen har ca. 23' innbyggere. Aabenraa er en av de "smukkeste" byer i Danmark. Som feriegjest i Aabenraa finner du mange seværdigheter og opplevelser i og omkring det nyrenoverede bycentrum. Aabenraa-egnen rummer det beste av Danmark med historie, kunst, skog og strand, bakker og daler.

Aabenraa


 

 

Aabybro

Aabybro

 

Aabybro kommune består av byområdene Aabybro - Gjøl - Biersted - Birkelse

ligger

Kommunen har ca.11.5' innbyggere.

Aabybro

 


 

 

Aalborg

Aalborg

 

Aalborg kommune ligger i Nord-Jylland og har ca.160' innbyggere ( i byen bor det ca. 115'). Aalborg ligger på sørsiden av Limfjorden og er med tiden "sammenvokst" med Nørresundby - (som ble en del av Aalborg i 1970). Aalborg er et kjent turistmål og kan tilby mange severdigheter (bl.a. en domkirke fra 1300-tallet) og opplevelser. Her produseres den kjente Aalborg akvavitt. (Nørresundby har ca. 25' innbyggere. Her finnes en romansk kirke fra 1200-tallet. Aalborg flyplass ligger vest for byen. Nørresundby har forbindelse med Aalborg gjennom veitunnel under Limfjorden). Byen Aalborg var på 1000-tallet et myntsted og midtpunkt for et meget rikt sildefiske. Byen led stor skade under grevefeiden i årene 1534-36 og ved bybranner på 1500 / 1600-tallet. Aalborg fremstår som Nordjyllands kultursentrum med universitet musikkonservatorium, teater og Nordjyllands Kunstmuseum. Sistnevnte har mange spennende utstillinger. Byen har også sin egen zoologiske hage. I gamlebyen finner du Aalborg Slott som er rester av Christian 3's Aalborghus. Dette ble oppført etappevis i perioden 1540 / 1750. Er du i Aalborg bør du også besøke Helligånds-klosteret fra 1431 som i dag er et alders- og sykehjem.

Aalborg


 

 

Aars

Aars

 

La ferieturen gå til Himmerland med Aars som den perfekte base. Sentralt placeret midt i det hele er det kun korte avstander til alt som er verd å se i omegnen - Farsø, Trend, Rebild Bakker etc. Aars er verd et besøk bl.a. på grunn av den fine naturen, severdigheter og opplevelser. Her finnes bl.a. Museumsenteret Aars som rommer mer enn 12.000 års arkeologi og kulturhistorie. Byens torv er et fint skue som prydes av vakre kunstværk av internasjonalt kjente kunstnere som Per Kirkeby, Kirsten Ortwed og Poul Gernes.

Aars


 

 

Anholt

Anholt

 

Anholt er en dansk øy på 22 kv. km. som ligger i Kattegat.(18 kv. km. er fortrinsvis fredede områder som tilhører en privat lodsejer. Resten av øya ejes av stat, amt, kommune eller private.  Her finnes et fyr, en værvarslingsstasjon, ca. 300 sommerhus og et fint badested. Innbyggertallet på Anholt er 160. Avstand til fastland: Djursland 44 km, Sjælland 73 km, Sverige 47 km.  På Anholt finnes 2 asfalterte veier fra havn til by. Resten er grusbelagte. Alle veiene er smale og det anbefales ikke å ta med bil til Anholt. 

Høyeste punkt er Sønderbjerg 48 m og Nordbjerg 39 m. Anholt ligger på  11o 34' E   -   56o 42' N

Anholt


 

 

Billund

Billund

 

Billund kommune dekker et areal på litt over 155 kv. km. og har nesten 9' innbyggere som er fordelt på kommunens små byer og tettsteder. I kommunen ligger den kjente opplevelsesparken Legoland. Billund kan by på mange fine  severdigheter og attraksjoner. Kommunen har landets nest største flyplass.

Legoland er synonymt med byggeklosser produsert i plast og en familiepark som de fleste danmarksfrelste nordmenn med mindreårige barn har besøkt en eller flere ganger. Ca. en kilometer nord for Billund kommune finner du Legoland. Dette er en stor tema-og familie-park bygd opp det enorme antallet på 42 mill. legoklosser. Her finner man kjente bygninger fra både inn- og utland bygd opp av de populære plastklossene. I Legoland kan man se "den store verden" i miniformat, man kan møte både cowboyer, indianere, pirater og riddere på vandringen gjennom den fine parken.

Billund


 

 

Blokhus

Blokhus

 

Blokhus et et meget attraktivt ferieområde. Her finnes kilometerlange hvite sandstrender, hyttebyer, campingområder, feriesenter samt aktiviteter og opplevelser for alle aldersgrupper.

Blokhus


 

 

Brønderslev

Brønderslev

 

Brønderslev kommune dekker et areal på 31.5' hektar og har ca. 20' innbyggere. Tettsteder i kommunen er - Brønderslev - Ø. Brønderslev - Jerslev - Serritslev - Manna-Thise - Hallund - Stenum. Her kan man oppleve Rhododendronparken Hedelund, skogens mystik i Grinsted Plantage eller smake på mosekonens brygg i Store Vildmose.

Brønderslev


 

Ebeltoft

Ebeltoft

 

Ebeltoft kommune (øst-Jylland) dekker et areal på 271.63 kv. km. og har nesten 15' innbyggere. Ebeltoft som ligger i Århus amt er et gammelt handelssted. Her er fergeforbindelse til Sjællands Odde. 

Ebeltoft


 

 

Esbjerg

Esbjerg

 

Esbjerg ligger på vestkysten av Jylland. Kommunen har noe over 80' innbyggere hvorav nesten 90% er bosatt i byområdet. Esbjerg er en viktig havneby med stor eksportvirksomhet. I tillegg er dette landets største fiskehavn. Næringsviksomhet er ellers i kommunen turisme, generell handel næringsmiddel- og maskinindustri.

Esbjerg


 

Fanø

Fanø

 

Fanø er en fin øy ved vestkysten av Jylland og ligger rett utenfor Esbjerg. Fanø som deker et areal på 55 kv. km. og har litt i overkant av 3' innbyggere er et fin feriemål. Her er nydelige sandstrender og fine bo omrader. Fanø har fergeforbindelse med Esbjerg.

Fanø


 

 

Fjerritslev

Fjerritslev

 

Ta turen til Han Herred hvor man finner mange muligheter for en spendende ferie for hele familien. Fra Vesterhavet i nord og til Limfjorden i syd er det ca. 20 km og en flott uberørt og avvekslende natur. Her er mange seværdigheter og aktivitetsmuligheter, bl.a. golf, bowling, tennis, fiske og ridning. Her er også mange muligheter for å se kommunen til fots, på sykel eller i bil via markerede ruter. Innen du planlegger ferien ved Slettestrand, Svinkløv, Klim eller Thorup Strand, er det en god ide å kontakte Han Herred Turistbyrå i Fjerritslev. Her kan man få mange gode ideer. Fjerritslev er senter i Han Herred – landet mellom hav og fjord som danner bro mellom Thy og Vendsyssel. Byen har et godt servicenivå og naturen omkring Fjerritslev er både storslått og uspoleret med vidtstrakte rekreative områder

Fjerritslev


 

Fredericia

Fredericia

 

Fredericia kommune ligger ved Lille Bælt og har nesten 50' innbyggere. Dette er en havneby med tillegg av en allsidig industrivirksomhet.

Fredericia


 

 

Frederikshavn

Frederikshavn

 

Frederikshavn er en bykommune i det som heter Nordjyllands amt - og ligger i  Nordøst-Jylland. Kommunen har ca. 37' innbyggere hvorav over 26' bor i byen.

Frederikshavn er er et godt kjent feriemål for nordmenn. Byen har stor fergeterminal som ivaretar en daglig fergetrafikk fra både Norge (Larvik) og Sverige. Frederikshavn er en definert "grensehandelsby".

Frederikshavn


 

Gedser

Gedser

 

Gedser ligger som den sørligste del av øya Falster ( Gedser Odde- landets sørligste punkt). På vestsiden ligger byen Gedser som har fergeforbindelse til Warnemünde og Travemünde.

Gedser


 

Grenaa

Grenaa

 

Grenaa kommune ligger ytterst på Djursland helt ut til Kattegat. Kommunen omfatter også kattegatøyen Anholt. Innbyggertallet i kommunen er nesten 20'.

Grenaa


 

Haderslev

Haderslev

 

Haderslev kommune ligger i det som heter Sønderjyllands amt. Kommunen har litt i overkant av 31' innbyggere. Haderslevs enestående miljø gjennomsyrer både byen og omgivelserne. Haderslev er et godt sted å være. I de historiske rammer med de grønne oaser opplever du et ekte hyggelig dansk kjøpstadsmiljø. 

Haderslev


 

 

Hanstholm

Hanstholm

 

Når du går på havnen i Hanstholm eller surfer i bukten ved Klitmøller, når du står på Bulbjerg og ser milevide naturområder, når du vandrer i reservatet, kører med ammunisjonstoget i Hanstholm Fæstningen, døser i Vannlandet ved Vigsø, eller når du ser fiskerbåtene blir trukket på land i Lildstrand - Da har du ferie i Hanstholm Kommune.

Hanstholm


 

Herning

Herning

 

Herning kommune ligger i det som heter Ringkøbing amt. Kommunen har nesten 60' innbyggere hvorav omtrent 1/3-del bor i selve byområdet. Herning er kjent bl.a. som tekstilby, messeby, kongressby og kulturby. Flere andre temaer kan også knyttes sammen med “hedens perle”, som for bare et par hundre år siden hadde sin opprinnelse omkring et markveikryss på noen golde mose- og lyngarealer. 

Herning


 

 

Hirtshals

Hirtshals

 

Hirtshals er en av Jyllands travleste fiskehavner. Tettsteder i kommunen er - Hirtshals by - Ulvkær - Tornby - Vidstrup - Horne - Åbyen - Tversted - Uggerby - Tuen - Bindslev. Kommunen har ca. 14' innbyggere. Her finnes Nordsømuseet.( et av landets beste akvarium), Hirtshals museum, landets høyeste fyrtårn og ikke minst en fin shoppinggate. I byen finnes også kunsthåndverkere innen keramikk, galleri, smykker, maleri, stentøy og ravsliping.

Her kan man oppleve det buldrende ocean på den ene siden – det vilde, forblåste klitlandskap på den andre. I Hirtshals vaier de blå flagg som tegn på badevann av beste kvalitet. På bare fem minutter kan du slentre fra døselivet på den barnevennlige og bilfrie ”Husmorstranden” inn til det aktive handelsliv i gågaten, og nyte den spesielle atmosfære på ”Den Grønne Plads” og ”Trappemonumentet”.

Hirtshals


 

 

Hjørring

Hjørring

 

Hjørring ligger omtrent 2 mil sør for Hirtshals, og har ca 30' innbyggere. Her finnes av severdigheter bl.a. en fin kirke fra tidlig 1200-tallet. Hjørring fikk handels/byprivilegier allerede i 1243. Hjørring er en gammel kulturby med seværdige kirker og gatemiljøer samt ikke minst et spendende kunstmuseum innredet i en gammel klesfabrik

Hjørring


 

 

Horsens

Horsens

 

Horsens bykommune ligger på Øst-Jylland. Kommunen dekker et areal på 18.328 ha. og har ca. 58' innbyggere. Selve byen ligger innerst ved Horsensfjord har en god havn. Dette er en handel- og industriby. 

Horsens


 

Ikast

Ikast

 

I Ikast tilbyr deg det du trenger for en fin ferietur. Her kan du eksempelvis ta en dukkert i det subtropiske vannland eller få et frisk pust på gokart banen. Du kan besøke midtjyllands eneste overdekte fotballstadion eller gjøre et godt kjøp i den overdekkede gågaten. I Ikast og omegn er der enestående muligheter for deg som ønsker en fisketur eller et slag golf. Fra toppen av Ikast tårnet er det en praktfull utsikt over området. For kulturinteresserte er det spendende opplevelser å hente, f.eks. i områdets mange kirker eller på Klosterlund Museum

Ikast


 

Juelsminde

Juelsminde

 

Juelsminde-halvøen " den grønne lagune" er et av de fineste naturområder i Danmark. Kommunen som har ca. 16' innbyggere kan tilby de fineste feriemuligheter med badning på nydelige sandstrender med et utrolig rent vann, sykel- og vandreturer i den varierede natur, aktiviteter, spendende shoppingmuligheter, bra overnattingsmuligheter og fine restauranter.

Juelsminde


 

Kolding

Kolding

 

Kolding kommune ligger i det som heter Vejle amt på Jylland. Kommunen har nesten 64' innbyggere og dekker et areal på 238.4 kv. km. Kolding har en stor havn ved Lille Bælt., og en allsidig industrivirksomhet. Her finnes mange muligheter for fine opplevelser bl.a. kunstmuseet Trapholt, kongeborgen Koldinghus, Geografisk Have og Slotssjøbadet er veletablerte attraktioner som hvert år trekker tusenvis av turister til kommunen.

Kolding


 

 

Logstør

Logstør

 

Logstør kommune tilhører det som heter nordjyllands amt. Kommunen har ca. 12' innbyggere. Næringsvirksomhet er i hovedsak turisme, fiske, handel og noe industri.

Logstør


 

 

Læsø

Læsø

 

Læsø er en fin øy på 116 kv. km og ca. 2.5' innbyggere som ligger i Kattegat Dette øyområdet består av store fine sandsletter og mektige lyngmarker. For å komme til Læsø kan man ta ferge fra Frederikshavn. Læsø har sin helt særlige natur og sin egen kultur. Øya er en sjarmerende og ikke større enn at den kan oppleves på sykel på en dag. Men den har også opplevelser til en hel ferie. Læsøboerne er et gjestfrit folk – internasjonalt orienterte i kraft av øyas fiskeri- og sjøfartstradisjoner.

Læsø


 

 

Løkken

Løkken

 

Lysende som perler på en snor ligger de hvite badehusene på stranden og vitner om en av landets beste badestrender. Her er plass til sand mellom tærne, døse i solen, bygge et sandslott eller bare ta en deilig dukkert i Vesterhavet.  Løkken har snart i 100 år tiltrukket gjester fra hele verden. Her er strand, vann, en hyggelig atmosfære, et rikt handelsliv, kunst og kultur samt mange muligheter, hvis lysten skulle være til et restaurantbesøk eller en kveld i byen.  Løkken har plass til alle og Løkken holder åpen, når Danmark har fri.

Løkken


 

 

Morsø

Morsø

 

Morsø kommune omfatter øya Mors med Agerø og ligger i Limfjorden i det nordvestlige Jylland - er en del af Viborg Amt. Antall innbyggere er ca. 23'.

Største by på Morsø er Nykøbing  med ca. 10' innbyggere. Her ble forfatteren Aksel Sandemose født. Morsø har flere fergeforbindelser.

Morsø


 

 

Nibe

Nibe

 

Nibe har en naturskjønn beliggenhet ved Limfjorden kun 15 minutters kjøring fra Aalborg. Kommunen har ca. 8' innbyggere. Nibe by - er en gammel købstad - med sitt sildeeventyr, de små svingete gater, de velbevarte hus og et blomstrende forretningsliv. Her finnes også områder med både skog og eng som danner fine rammer om kommunens mange attraktive lokalområder.

Nibe


 

Randers

Randers

 

Randers kommune ligger i det som heter Århus amt. Kommunen har ca. 63' innbyggere fordelt på 16 byer/tettsteder. Byen Randes ligger ca. 35 km. nord for Århus. Her finnes bl.a. en gamleby fra sen middelalder.

Randers


 

Ribe

Ribe

 

Ribe er landets eldste by - og samtidig en av de "smukkeste". Første gang byen nevnes er omkring år 850 da den allerede var en betydelig handelsstad.

Ribe kommune dekker et areal på 35.226 ha.. Byen Ribe har ca. 20' innbyggere

Ribe


 

Ringkøbing

Ringkøbing

 

Ringkøbing kommune ligger i Ringkøbing amt og omfatter et areal på nesten 38.254 ha. Kommunen har ca. 18' innbyggere. Byer i kommunen er foruten Ringkøbing - Vedersø - Stadil - Tim   Torsted - Hee - Hover - No - Ølstrup - Højmark - Lem - Velling - Rindum. Ringkøbing er en trivelig by som bør oppleves.

Ringkøbing


 

Rømø

Rømø

 

Rømø er en øy som ligger utenfor vestkysten av Sønderjylland omtrent 10 kilometer ute i Nordsjøen på kanten av det brusende Vesterhav og det livgivende Vadehav. Rømø er et av Danmarks mest fascinerende naturområder som er en del av Skærbæk Kommune på i alt 36' ha og med kun 850 fastboende innbyggere. Men, dette tallet stiger selvfølgelig til mange tusen på en fin sommerdag.

Rømø


 

Samsø

Samsø

 

Med sin "hvilepuls" balanserer Samsø mellom å være en populær del av Danmark og bare helt seg selv. Øya har 22 fine tettsteder og er som skapt skapt for alle som ønsker en avslappende sykkelferie. Her er alle muligheter til å nyte en behagelig ferietur. Her finnes nydelige lange sandstrender som innbyr til alle former for vannaktiviteter, fin natur og et vennlig miljø. Samsø er et område som stadig oppdages av flere og flere nordmenn for en vellykket ferie. Mange norske båt- og feriehusgjester har lært Samsø å kjenne som Danmarks geografiske midtpunkt i Kattegat - mellom Jylland, Fyn og Skjælland. for å komme til Samsø kan man ta ferge fra Hou på Jylland (litt over en time) eller fra Kalundborg på Sjælland (nesten halvannen time).

 

Seværdigheder, Begivenheder & Aktiviteter på Samsø

 

www.samsoecykel.dk

www.samsoraavarefestival.dk

www.samsømarathon.dk

www.austinmuseum.dk

www.samsonaturskole.dk

www.samsoe-bryghus.dk

www.samsoraavarefestival.dk

www.samsoegolfklub.dk

www.falkecenter.dk

www.rosendalnaturcafe.dk

www.samsolabyrinten.com

www.samfest.dk

www.ecomuseum-samso.dk

www.samsobio.dk

www.kunstogkultursamsoe.dk

Samsø


 

Silkeborg

Silkeborg

 

Silkeborg kommune ligger i det som heter Århus amt. Kommunen har ca. 50' innbyggere hvorav nesten 1/3-del er bosatt i byen. Silkeborg by ligger i et variert landskap med skogsområder, sjøer og åpne områder. Næringsvirksomhet er bl.a. turisme og noe treindustri.

Silkeborg


 

 

Sindal

Sindal

 

Sindal kommune ligger i det fine Vendsyssel mellom Vesterhav og Kattegat. Her bukter det seg i bakkedal og landsbyidyll - et sandt eldorado for naturelksere.

I Soldalen finner du Danmarks nordligste bøgeskov. Sindal er fint for en aktiv ferie, turgåere, sykelturer, fiske, golf og kanopadling. Her kan man besøke landsbysamfunn med deres fine kirker, kunsthåndværk og en hyggelige atmosfære. Som feriegjest har du kort avstand til populær badestrand mot nord, øst og vest.

Sindal


 

 

Skagen

Skagen

 

Skagen kommune har ca. 15' innbyggere hvorav  12' er bosatt i selve byområdet. Skagen er et kjent turistmål og hit kommer turister fra hele verden.

Når du står på Skagens Gren som er den nordligste spiss av det europeiske fastland kan du oppleve de to hav mødes og oppdage at netopp her er himmelhvelvingen høiere og bredere enn noe annet sted. Når stormen raser fra vest, søker skipene tilflukt i Aalbæk Bugt og synes det er den vennligste kyst av alle. Det samme synes de lystseilere som besøker den hyggelige havn. Skagen er kjent for skips- og fiskeindustri og som et samlingssted for kunstnere på slutten av 1800-tallet. 

Skagen


 

Skanderborg

Skanderborg

 

Skanderborg kommune ligger i det som heter Århus amt. Kommunen har litt i overkant av 20' innbyggere. Her finnes av severdigheter bl.a. Skanderborg Slott.

Kommunen har et fint skogrikt landskap. Av naringsvirksomhet for kommunen er bl.a turisme en viktig faktor.

Skanderborg


 

 

Skive

Skive

 

Skive kommune ligger i det som heter Viborg amt og har ca.30' innbyggere hvorav omtrent 2/3-deler bor i selve byområdet ved Skive Fjord. (arm av Limfjorden). Skive-egnen har Limfjordslandets mest enestående natur med vidtstrakte hedelandskap, eventyrlige sjø- og bakkeområder. barnevennlige strender langs de attraktive ferieområder, trestjerners seværdigheter og egnen byr på opplevelser fra en spendende fortid til en fascinerende nutid. 

Skive


 

 

Struer

Struer

 

Struer kommune ligger i det som heter Ringkøbing amt og har ca. 20' innbyggere hvorav nesten 12' er bosatt i selve byen som ligger ved Venø Bugt, Limfjorden.

Struer


 

 

Sydthy

Sydthy

 

Velkommen til Thy. Ved å velge Sydthy som feriemål vil du få en enestående naturoplevelse. Her finnes en storslått natur med sjøer og fine skogområder, klitter, fritt utsyn mellom hav og fjord, masser av vann, fisk, fugler og frisk luft. Ingen andre steder i Danmark - eller i Europa kan du oppleve klit- og hedeområder som i Thy. Det er heller ikke mange andre steder som det finnes muligheter til å oppleve både den brusende Vesterhavskysten og de milde bakker og enger skrånende ned til Limfjorden. Ved Vesterhavet finner man Agger som tidligere kunne kalle seg et fiskerleie. Her er spendende spisesteder, og her finner man stadig tørrfisk på tørkesnorene, og den stille, rolige vestjyske dagligdag.

Thy


 

 

Sæby

Sæby

 

Sæby kommune har ca. 19' innbyggere hvorav nesten 8' er bosatt i selve byområdet. Sæby ligger ved Kattegat og kun 1 mil fra Frederikshavn. 

Sæby er byen ved havet, preget av dansk kjøpstadsidyll og en av landets mest attraktive feriebyer med direkte adgang til den brede og barnevennlige strand på Nordjyllands østkyst.

Sæby


 

Sønderborg

Sønderborg

 

Sønderborg kommune ligger på øya Als og har litt i overkant av 30' innbyggere på et 5.443 ha stort areal. Her finnes mange fine severdigheter med bl.a. et slott fra 1100-tallet.

Sønderborg


 

 

Thisted

Thisted

 

Thisted Kommune er landets nest største i areal med 53.918 hektar. Kommunen har ca. 30' innbyggere hvorav 14' bor i byen. Resten er fordelt på kommunens 20 store og små landsbyer/tettsteder.  Naturen her er meget vekslende med alt fra Vesterhavets kilometer lange badestrender og enorme klitarealer - til Limfjordens idylliske bakkelandskap mod øst.

Thisted


 

 

Tversted

Tversted

 

Tversted er en liten hyggelig landsby med kun 500 faste innbyggere. Byen har bevart sitt opprinnelige landsbymiljø. Tversted ligger helt ut mot Vesterhavet og er nabo til store naturområder. Tversted Kirke er en fin romansk kirke fra 1100-tallet, altertavlen er fra 1600-tallet. Tversted klitplantage og Tversted sjøene er et frodigt skogsvområde helt ut til vannet med vandrestier og to utsiktstårn. Stokmøllen ”Østerklit” midt i plantasjen er bevaret intakt og er landets eneste stokmølle som er i drift. Et besøk i Ørnereservatet ved Tuen hører med til en ferie i Tversted-området. Se de stolte rovfuglenes fantastiske flyvekunst. Tversted er et av de mest pulære feriesteder på vestkysten. Her finner du den ekte landsbystemning og kilometerlange hvite sandstrender.

Tversted


 

Vejle

Vejle

 

Vejle kommune ligger i Vejle amt. Kommunen har ca.53' innbyggere hvorav nesten 2/3-deler bor i byen. Vejle by ligger ved Vejlefjorden. Her finnes mange muligheter for en fin ferie med opplevelser og attraksjoner.

Vejle


 

Viborg

Viborg

 

Viborg er landets nest eldste by. Den egentlige bydannelse startet omkring år 1000, men allerede i oldtiden var stedet her et hellig samlingssted: "Wii" betyder hellig og sammen med "bjerg" er navnet blitt til Viborg. Kommunen har over 43' innbyggere. Avstand til Aalborg og Århus er ca. en time med bil og 4 timer til København.

Viborg


 

 

Århus

Århus

 

Århus kommune har nesten 290' innbyggere hvorav omtrent 2/3-deler bor i selve byområdet. Århus er en fin og trivelig by med mange severdigheter og opplevelser. 

Byen Århus er Danmarks nest største by. Den ligger på østkysten av Jylland, ved Århus Bugt, rett sør for Djursland. Århus er Danmarks viktigste industriby etter København. Historisk sett fikk Århus byrettigheter alt i 1441.

I og ved Århus finner du både musikk- konservatorium, kunstakademi, Midtjydsk kultursentrum med teatre, Den Jydske Opera og årlige festspill. Den fineste delen av Århus er uten tvil Den gamle by, et åpent friluftsmuseum med 75 restaurerte bygninger fra 1600- og 1700-tallet. 

Av andre severdigheter kan nevnes Domkirken som ble påbegynt i 1197 og er Danmarks største kirke. Kirken har behold sitt originale romerske kapell, men de fleste av restene er fra 1400-tallets gotiske epoke. Er du i Århus bør du også få med deg Moesgård museum som har en stor samling av gjenstander fra bronse- og jern- alderen. En av de meste unike severdighetene på museet er den 2000 år gamle Graballe-mannen som ble funnet i nærheten i en myr i 1952.

Århus


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©