- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Fyn

 

 

Populære feriemål

 

Assens

Bogense

Broby

Egebjerg

Ejby

Faaborg

Glamsbjerg

Gudme

 

Haarby

Kertminde

Langeskov

Marstal

Middelfart

Munkebo

Nyborg

Nørre Aaby

 

Odense

Otterup

Ringe

Rudkøbing

Ryslinge

Svendborg

Sydlangeland

Søndersø

 

Tommerup

Tranekær

Ullerslev

Vissenbjerg

Ærø

Ærøskøbing

Ørbæk

Årslev

Aarup


 

                         


 

Opplev Fyn

 

Fyns Amt er øy-riket midt i Danmark med hovedøyen Fyn og ca. 90 andre større og mindre øyer. Det samlede areal er på 3.485 kvadratkilometer, og det bor i alt 472.000 mennesker i Fyns Amt.  Dette tilsvarer litt under en tiendedel av den samlede befolkning i Danmark. Ca. 40% bor i Odense kommune som er den største av de i alt 32 kommuner.

   

Kun 25 av øyerne er bebodd. Resten brukes til gressproduksjon eller ligger ubenyttet. Fyn er forbundet med resten av Danmark med broer og tunnel, mens transporten til de fleste små øyer i Det Sydfynske Øyhav foregår med ferge. Fyn og øyene har 1.130 km. kyststrekning. Ca.10 prossent av jorden er dekket med skog.

Fyn


 

 

Assens

Assens

 

Assens kommune er beliggende på Vestfyn avgrenset mot vest av Lillebælt. På grunn av de flotte omgivelser og de mange andre muligheter som kommunen tilbyr er dette et opplagt turistområde.

Sjø- og krigshelten Peter Willemoes ble født i Assens i 1783. I dag er hans fødehjem museum. Peter Willemoes’ tapre kamp i sjøslaget i 1801 mot engelsmennene og den berømte admiral Horatio Nelson i Københavns Havn, ga gjenlyd over det ganske land. I dag står det en statue av Peter Willemoes på en hedersplass ved havnen, hvor han skuer over byen. Her finnes kirken Vor Frue Kirke (1488), kjøpmannsgården Plums Gård (1796), herregårder, historiske steder, fine strender. Her finnes meget bra sommerhusområder og moderne campingplasser. Byen har en moderne marina med det blå miljøflagget og plass til et stort antall båter.

Assens


 

 

Bogense

Bogense

 

Velkommen til Bogense kommune – Toppen av Fyn. Kommunen omkranser Fyns minste kjpstad Bogense, som er en over 700 år gammel. Bogense kommune er en liten kommune med ca. 6.400 innbyggere. Købstaden Bogense er kommunens aktive sentrum og den flotte nordfynske natur strekker seg helt inn til bygrensen. Naturen er en dominerende faktor over alt i kommunen enten man beveger seg inne i landet langs de fine kyststrekninger eller omkring det hyggelige havneområdet .Byen er en fin lien by som tydelig bærer preg av sitt kjøpstadsmiljø og idyl. Kommunen strekker seg naturskjønt nord på Fyn. Bogense ble kjøpstad i 1288 og ligger mellom Kattegat og Lillebælt. Turistfasilitetene er mange men naturlig sentreret om vann og det kan i denne sammenheng nevnes Danmarks 4. største marina, en av landets stjernemessig fineste campingplasser suppleret med en campingplass særdeles fint beliggende i strandkanten nord for byen, svømmehall, fine hoteller, sommerhus m.m. Turistfasilitetene er mange men naturlig sentreret om vann og det kan i denne sammenheng nevnes Danmarks 4. største marina, en av landets stjernemessig fineste campingplasser suppleret med en campingplass særdeles fint beliggende i strandkanten nord for byen, svømmehall, fine hoteller, sommerhus m.m. Bogense har en spendende natur og rike muligheter for fritidsaktiviteter. Bogense har en spendende natur og rike muligheter for fritidsaktiviteter.


 

 

Broby

Broby

 

Broby kommune på midtfyn hører til en av de mindre kommuner med 6.276 innbyggere per 1. januar 4. Kommunen dekker et areal på 9.993 hektar. Kommunen har fire byområder - Allested-Vejle, Nr. Broby, Sdr. Broby/Brobyværk og V. Hæsinge. Naturmessig spenner kommunen fra Svanninge Bakker i syd, til Odense Å i midten og flate bakkeområder i nord.


 

 

Egebjerg

Egebjerg

 

Data kommer senere


 

 

Ejby

Ejby

 

Ejby Kommune ligger sentralt plaseret på Vestfyn og strekker seg fra Kattegat i nord til Lillebælt i syd. Den usedvanligt varierede og fine natur betyr meget for Ejby kommunes ca. 10.000 innbyggeres trivsel. Ejby kommune har en optimal infrastruktur beliggende på den direkte forbindelse med motorvei og jernbane mellom hovedstadsområdet og Danmarks trafikknutepunkt nr.1 Trekantområdet.

Erhvervsområderne ligger direkte ved motorveien (avfkjørsel 56 ), som forgrener seg til Sjælland, Nordjylland og mot Tyskland. Det er kun 15 minutters kjøring til Fredericia og kun 45 minutter til den internasjonale lufthavnen i Billund. Av severdigheder for hele familien kan foruten de fine strendene i nord og syd eksempelvis nevne Fun Park Fyn, de mange velholdte landsbykirker, slotsparken ved Wedellsborg eller steder ved kysten hvor det er gode muligheter for sportsfiske. Ejby kommune tilbyr en aktiv og avslappende ferie med deilige opplevelser ved strand, skog og hyggelige landsbymiljøer i god samklang med den aktive befolkning på Vestfyn.


 

 

Faaborg

Faaborg

 

Velkommen til den lille by med de store muligheter! "I den smukke sydfynske idyl med bakker og ø-hav finder du Faaborg - en charmerende gammel købstad med masser af muligheder for både turister".

Uanset om det gjelder en ferietur en kort visit eller et møte for den travle, så er Faaborg alltid et besøk verd. Omgitt av en usedvanlig fin natur finnes et attraktivt bymiljø med mange spendende muligheder. I tillegg finnes også en rekke kulturhistoriske inntryk som vil gøre et besøk i Faaborg til en mindeverdig opplevelse. I Faaborg finnes det meste av hva en feriegjest kan begjære. Man kan man bo på slott eller herregård, hotell eller campe. Her er alle muligheter for å få en god og avslappet ferie. Byen har mange severdigheter hvorav et imponerende klokketårn. Her finnes øyene Lyø, Avernakø og Bjørnø som alle er små perler og som enkelt når med rutebåter. Blir man lei kan man enkelt ta ferge til Tysklands-fergen (en fin tur på ca. 5 timer t\r. 


 

 

Glamsbjerg

Glamsbjerg

 

Glamsbjerg er omringet av en vakker natur i form av den store Krengerup Skog og de kupperte marker. Midt i alt dette finner du et stort utbud av kultur- og naturopplevelser med bl.a. en 18-hulls golfbane, friluftsbad, svømmehall, spesielle museer og meget mere.


 

 

Gudme

Gudme

 

Gudme Kommune ligger på Sydøstfyn ut mot Storebælt. Kommunen er kjent for sin grønne natur og for sin service overfor alle som tilhører eller besøker kommunen. Her legges det vekt på at alle skal trives.

De mange arkeologiske skatter beviser at her ble Danmark til i jernalderen hvor det var livlig handel med omverdenen. Her finnes en fin lystbåthavn, golfbane og mye mer.

Gudme


 

 

Haarby

Haarby

 

Kun  20 minutters fra Odense finner du Haarby kommune. Haarby kan tilby mange fine naturopplevelser med en stor kystlinje, flere gode badestrender og mange muligheter for aktiviteter enten på sykkel eller til fots. Her finnes tre bysamunn - Haarby, Jordløse og Snave.

Haarby


 

 

Kertminde

Kertminde

 

Kertminde kommune har ca. 11' innbyggere og dekker et areal på 14.000 ha. Kommunen ligger fint til i den nordøstlige del av Fyn kun 20 km. fra Odense.

Den flotte beliggenheten med kyststrekning mot Storebælt og Odense Fjord gjør Kerteminde til et attraktivt område. Dette kjenner man på bl.a. Havet og fjorden - et spændende herregårdslandskab - kjøbstadsidyllen - Fynbomalerne. Disse særegne verdier gjør sammen med en god service Kerteminde til et godt sted å bo og et godt sted å besøke. Jeg vil oppfordre til et besøk bl.a. av museer og Fjord & Bælt som byr på spendende opplevelser og kirken som er fra ca. 1200-tallet. Ellers fines det her fiskehavn, badested og mye mer.

Kertminde


 

 

Langeskov

Langeskov

 

 

Informasjon om Langeskov kommunen kommer senere.

Langeskov


 

 

Marstal

Marstal

 

Marstal kommune ligger i et naturskjønt område på Ærø med rike muligheter for friluftsliv. Marstal er det samfunn i Danmark som er sterkest preget av sjøfart. Byens små gater er nærmest kravlet ut av havet, fra havnen opp på land og mot vest, og akkurat som det har vært tilfeldet gjennom århundreder, spiller det maritime også i dag en hovedrolle i samfunnet. Kommunen som dekker et areal på nesten 17 kv. km. har litt i overkant av 3' innbyggere. Det er 4 forskjellige fergeforbindelser til og fra Ærø: Rudkøbing - Marstal, Svendborg - Ærøskøbing, Faaborg - Søby, Mommark (Als) - Søby. Det er alltid en god ide å bestille plass til bilen dersom man ønsker å ha denne med. (Se også Ærø og Ærøskøbing)

Marstal


 

 

Middelfart

Middelfart

 

Middelfart ligger midt i hjertet av Danmark i en storslått natur. Byen er takket være sin sentrale plasering et naturlig samlingspunkt med fine hoteller og konferansefaciliteter. Lufthavn, motorvei og opptimale togforbindelser - alt finnes innenfor korte avstander. Den gamle, innbydende havnebyen mellom de to

Lillebækbroene byr på en deilig kombinasjon av liv og aktiviteter og fred og ro.

 

 Overnattingsmuligheter finnes for enhver smak. Kommunen har feriesenter, feriehus, campingplasser, Bed & Breakfast og lystbåthavn. Her finnes keramikkmuseum Grimmerhus med keramikkunst i verdensklasse - Hindsgavl Slot med sommerkonserter - St. Nicolai kirke og Middelfart museum - Danmarks største permanente byggeutstilling på Byggesentrum med mer enn 17' kvm. dansk håndverk i verdensklasse.

Middelfart


 

 

Munkebo

Munkebo

 

 

Munkebo kommune ligger mellom Odense Fjord og Kertinge Nor, og er en perle på Nordøstfyn. De historiske røtter strekker seg langt tilbake. Istiden skapte Munkebo Bakke, munker byggde i 1100-tallet kirken og i vår tid har Lindøværftet plassert Munkebo på verdenskartet.  I Munkebo ønskes alle velkommen. Her finner man en kommune med åpenhet og et trivelig miljø.

Munkebo


 

 

Nyborg

Nyborg

 

Nyborg ligger vakkert i det østfynske. Her finnes en enestående natur med skog- og strandområder av høy naturmæssig verdi. Det finnes gode muligheter for et aktivt friluftsliv som bl.a. fot- og sykelturer og seilsport.  Havneområdet og de tidligere færgeleiene er blitt ombygd til et unikt og spendende havnemiljø med havneboliger og fine områder.  Kommunen har ca. 19' innbyggere. I '98 åpnet broen over Storebælt og nå tar det kun en time å kjøre til Legoland eller København fra Nyborg. Her finnes landets eldste konge borg - Nyborg Slott -  Danehofslottet (1170) - Holckenhav Slott og diverse festningsannlegg. I tillegg finnes Subtropisk Badeland med vannsklie.

Nyborg


 

 

Nørre Aaby

Nørre Aaby

 

I Nørre Aaby kommune finner man alt. Her er det en fin natur der det i både sør og nord er omkranset av hav, og samtidig med en motorvei like rundt hjørnet. I kommunen finnes en hyggelig og intim atmosfære. Fra Nørre Aaby er det kun en halv times køretur til Odense i øst og trekantsområdet i vest. 

Nørre Aaby


 

 

Odense

Odense

 

Velkommen til Odense: Fyns hovedby. Odense forener storbyens hektiske stemning med charme og en avslappet stil. Danmarks tredje største by har alt fra små hyggelige gater til et rikt og blomstrende kulturliv.

 

En av de mest kente dansker er født i Odense og byen vil i 2005 være sentrum for den storslåtte feiring av H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Odense er også en av Danmarks grønneste byer og om sommeren kan man seile opp "ad Odense Å til Odense Zoo". Men det er utallige grønne områder i Odense, som også er Danmarks Nasjonale Sykelby. Odense vil være Danmarks Studieby nr.1! Syddansk Universitet ligger i byen, og har 6000 studerende årlig. 

Odense


 

 

Otterup

Otterup

 

Otterup ligger på Nordfyn og har over 20 km. kystlinje mot Kattegat. Her finner man noen av Fun's beste badestrender. Den fine naturen i kommunen innbyr til et aktivt liv i det fri med gode muligheter for fiskesport, sykel- og fotturer.Her finnes også et aktivt handels-, kultur- og foreningsliv. 

Otterup


 

 

Ringe

Ringe

 

Ringe kommune ligger sentralt på Midtfyn i et område med fin natur. De mange levende landsbyer utgør sammen med den moderne by Ringe et godt miljø for alle. Den gamle midtbyen er modernisert og fremtrer som en intim ramme om handel og kulturoplevelser.

Ringe


 

 

Rudkøbing

Rudkøbing

 

Rudkøbing kommune ligger midt på en av Danmarks fineste øyer - på Langeland og har ca. 7' innbyggere hvorav nesten 5' er bosatt i byen. Byen ligger ca. to timers bilkjøring fra København.

Dette er en kommune hvor igangværende industri ekspanderer og en kommune, hvor havne- og kystrelaterede bebyggelser er med å underbygger købstadens dynamik. 

Rudkøbing


 

 

Ryslinge

Ryslinge

 

Ryslinge Kommune er en fin landkommune som ligger i det midtfynske området. Dette er en kommune som har tre like store bysamfunn - Kværndrup - Gislev og Ryslinge. Kennetegnet ved Ryslinge kommune er et rikt kultur- og foreningsliv samt et mangfoldigt av aktivitetstilbud. Ryslinge kommune er et trafikkalt knutepunkt hvor tog, busser og hovedveier krysses.

Ryslinge


 

 

Svendborg

Svendborg

 

Svendborg kommune har ca. 43' innbyggere hvorav nesten to tredeler er bosatt i byen. Sydfyn & Øerne er en af Danmarks smukkeste oaser. Her kan man oppleve en anderledes verden av øyer, holmer, skoger, fynske haver, idylliske landsbyer, duftende fruktplantasjr, skipper- og sjøfartsbyer samt slott- og herregårder. Her finnes spennende handlegater, gågater, sentre- og torv som sammen skaper et trivelig miljø.

Svendborg


 

 

Sydlangeland

Sydlangeland

 

Med Lindelse, Humble og Bagenkop som perler på en snor ferdes mennesker, natur og miljø i en skønn forening med en godt bevart idyll mec utspring i samklangen mellom mennesker- og naturen - og menneskene imellom.

Livskvaliteten kan merkes på Sydlangeland. Om man fbesøker Lindelse, Humble, Bagenkop - eller landdistrikter - møter man det samme - En stille livsrytme i respekt for miljø og natur.

Sydlangeland


 

 

Søndersø

Søndersø

 

I Søndersø Kommune kan man oppleve gleden og styrken ved et lokalmiljø, hvor man kommer tæt på hinanden. Søndersø kommune er den største kommune på Nordfyn, og i utstrekning hører kommunen også til de største på Fyn. Kommunen er meget naturskjønn med flotte sjøer og skoger. Kommunen ligger sentralt plassret på Fyn. Fra Odense sentrum og de nordfynske badestrender ligger alle innen 10-15 min. kjøring.

Søndersø


 

 

Tommerup

Tommerup

 

Informasjon om Tommerup kommr senere

Tommerup


 

 

Tranekær

Tranekær

 

 

Informasjon om Tranekær kommr senere

Tranekær


 

 

Ullerslev

Ullerslev

 

Ullerslev Kommune er sentralt beliggende på Østfyn. Motorveien med nummer 

E 20 går gjenneo kommunen. Næringsvirksomheten i kommunen er preget av landbruk og gartneri samt virksomheter innenfor jern-, metal- og trebearbeidning.

Kommunen er en utpreget bokommune med pendlere til de omliggende større byer og Sjælland. Ullerslev by er i seg selv en blanding av eldre og moderne byggninger. Kommunen har tettsteder (landsbyer) Langtved - Skellerup - Ellinge - Flødstrup. I disse tettstedenne finner man ekte dansk landsbyidyll.

Ullerslev


 

 

Vissenbjerg

Vissenbjerg

 

I Vissenbjerg kommune finnes fem lokalsamfunn (tettsteder) - Bred - Gadsbølle - Skallebølle - Skalbjerg og Vissenbjerg. Vissenbjerg er senterbyen med rådhus, kirke, butiksmiljø, hovedskole, eldresenter og idrettshaller. Herfra er der god forbindelse til Odense med offentlig transport. Kommunens handelsmiljø og dagligvarebutikker er primært plassert i Vissenbjerg by.

Vissenbjerg


 

 

Ærø

Ærø

 

Ærø er en perle som ligger i det "fynske hav" er betegnelsen fra de fastboende som skal fortelle om øya. Her finnes skjønn natur, mange severdigheter, fridid- og aktivitetstilbud og ikke minst vennlige innbyggere.

 

Ærø har det man trenger for en vellykket ferietur. Ærø er ca. 30 kilometer lang og har i overkant ev 7' innbyggere som hovedsaklig er bosatt i de tre byene Marstal, Søby og Ærøskøbing. Det er 4 forskjellige fergeforbindelser til og fra Ærø: Rudkøbing - Marstal, Svendborg - Ærøskøbing, Faaborg - Søby, Mommark (Als) - Søby. Det er alltid en god ide å bestille plass til bilen dersom man ønsker å ha denne med. (Se også Ærøskøbing og Marstal).

Ærø


 

 

Ærøskøbing

Ærøskøbing

 

Ærøskøbing kommune ligger på Ærø i Det sydfynske øyhav som er Danmarks største oversvømmede istidslandskap med mange historiske, kulturelle og naturmessige verdier.  Ærøskøbing kommune har en rekke landsbyer og to større byer. Søby i vest med verft og havneaktiviteter og Ærøskøbing beliggende ved havet midt på øyen. Ærøskøbing er en enestående 750 år gammel kjøpstad som har mottatt Europa Nostras Kulturarvspris. (Se også Ærø).

Ærøskøbing


 

 

Ørbæk

Ørbæk

 

Med sine 14.270 hektar er Ørbæk kommune en av Fyns største. Kommunen har ca. 6.800 innbyggere i det naturskønne område hvor det er kort vei til skogen, strendene og handlegatene. Kommunen ligger sentralt plasseret på Østfyn med 10 kilometer til Nyborg og 25 kilometer til Odense. 

Ørbæk


 

 

Årslev

Årslev

 

Årslev Kommune ligger rett syd for Odense. I kommunen forenes fortidens idylliske landsbyer med nåtidens bolig- og servicetilbud. Nr. Lyndelse er den verdensberømte komponist Carl Nielsens fødeegn, i Årslev/Sdr. Nærå området finnes Fyns største gravhaug fra jernalderen, Møllehøj, og en av Fyns eldste kirker ligger i Sdr. Nærå.

Årslev


 

 

Aarup

Aarup

 

 

Informasjon om Aarup kommer senere

Aarup


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©