- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Belgia

 

 

Populære feriemål

 

Antwerpen

Brugge

Brüssel

Gent


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Belgia

 

Belgia er et land i Europa som kan tilby det meste innen kunst - kultur - historie - festivaler og mange spennende begivenheter. Herfra kom bl.a. malerne Pieter Brueghel ( "Babels tårn" - 1563) - landskapsmaleren Peter Paul Rubens, skulptørene Oscar Jespers og Constantin Meunier. Her kan man oppleve katolske begivenheter og andre festivaler i perioden juli og august. Belgia ligger sentralt i Europa med sine grenser til både Frankrike - Nederland - Tyskland - Luxembourg og den viktige Nordsjøen. (Se: Kart) Landet inngår i betegnelse BeNeLux landene, som er Belgia/Nederland/Luxembouerg. Belgia er et lite land sett i europisk målestokk med sine 32.545 kv.km. men det er samtidig et av de tettest befolkede landområdene med ca.10.5 millioner innbyggere. Det geografiske landskapet i Belgia inneholder alt fra et flatt og lavtliggende sletteland til vakre høytliggende fjellområder, opp mot 800-1000 moh. Belgia har alt fra fine skogområder (mye bøk- og eikeskog med et rikt dyre- og fugleliv) til store jordbruksarealer. I Belgia er det et behagelig temperert kystklima med noen regionale variasjoner. Området omkring Ardennene er noen nedbørrikt mens man ved Flanderen opplever et noe varmere og tørrere klima. Disse forholdene gjør at den beste perioden for å besøke Belgia er beskrevet som april - september.

Belgia er på mange måter todelt og spesiellt kommer dette til syne kulturelt- og språklig. Her finnes de nederlandsktalende lamlendere i nord, og de fransktalende vallonerne i sør. Dette forholdet har medført at landet har to store selvstendige litteraturer - fransk- og nederlandskspråklig. Ca. 2/3-deler av innbyggerne tilhører den romersk katolske kirke mens de øvrige er tilknyttet både protestanter og jøder. For den som reiser til Belgia for å være i aktivitet kan landet by på fine forhold for skiturister, fjellturer, sykkelturer, opplevelsesturer og mye mer. For den som liker shopping finnes mulighetene i landets fine byer. Uansett hvilke planer man har for sin ferietur til Belgia så er dette et land hvor det er forholdsvis rimelig å feriere, og det er et land som anbefales et besøk.


 

 

Antwerpen

Antwerpen

 

Antwerpen (bystatus fra 1291) ligger ca. fire mil nord for Brussel ved elven Schelde og omtrent syv mil fra Nordsjøen. Som vel de fleste vet så er Antwerpen en stor- og viktig by sett i forhold til skipsfart, og den er som både Rotterdam og New York en av de største havnebyene i verden. I tillegg til at Antwerpen er en stor havneby så er den samtidig også verdens ledende by relatert til diamanter med kjøp, salg og andre diamant-transaksjoner for hundrevis av millioner årlig. 

     

Byen kan vise til det fineste av kunst - kultur - teater - mote (området St. Andries) - arkitektur (katedralen i Nortre-Dame med et tårn på 120 med klokkespill) - antikviteter (St. Jorispoort) og ikke minst utrolig mange fine områder for den som liker shopping. I tillegg til dette finnes det selvfølgelig her som i andre store byer et stort utvalg av både hotell, restauranter og nattklubber. I Antwerpen finner man det meste for en opplevelsesrik ferietur.


 

 

Brüssel

Brüssel

 

Hovedstaden i Belgia er Brüssel, som ligger inne i landet. Byen er offisielt tospråklig men de fleste av innbyggerne snakker fransk. Brüssel er en viktig by sett i europeisk sammenheng. Her ligger hovedadministrasjonen for både EU - den europeiske unionen, og generalsekretariatet i NATO. I tillegg til dette finnes et meget stort antall av andre store internasjonale institusjoner- og virksomheter. I denne sammenheng er det bl.a. mange nordmenn og skadinaver forøvrig som ofte besøker denne byen.

Brüssel er en by med mange fine byggverk og parkanlegg. Som noen eksempler kan nevnes byens rådhus Hôtel de Ville (gotisk stil fra ca. 1420) hvor man kan beskue både skulpturer og annen kunst og nasjonalbiblioteket. I tillegg til å ha fine byggverk finner man i denn byen også mange muligheter for shopping i både eksklusive spesialforretninger, ypperlige motesenter og boder, torghandlere, et stort antall markeder ( søndager er den store markedsdagen i byen) og antikvitetsforretninger. Som seg hør og bør i en storby finnes en lang rekke spisesteder, restauranter og hotell, så her er det bare å velge av resepter fra alle verdensdeler.


 

 

Brugge

Brugge

 

Brugge ligger kun femten kilometer fra kysten ved Nordsjøen i den delen av Belgia som går under navnet vest-Flandern. Brugge har forbindelser til bl.a. Zeebrugge, Ostende og med viktige kanalveier. Brugge er en gammel by med aner helt fra tidlig 1100-tallet og har bevart mye av sitt preg fra denne tidsepoken, og kan vise frem en godt bevart middelaldersk arkitektur. Her finnes som severdigheter bl.a. det gamle rådhuset - en fin rettsbygning - og et gammelt statsarkiv. Det må heller ikke glemmes å nevne byen kjente klokketårn hvor man etter en strevsom tur via 366 trappetrinn kan nyte utsikten over en gammel og tradisjonsrik by. I tillegg til dette må også nevnes byens fine museer hvor et av disse oppbevarer relikviet Det Hellige Blod. Hvert år på Kristi Himmelfartsdag er det tradisjon at dette relikviet blir båret gjennom byens hovedgater i det som beskrives som Den Hellige Blods prosesjon. Er man i Brugge kommer man ikke utenom den opplevelsen i å ferdes gjennon byen med en kanalbåt, og føle stemningen slik den var for mange, mange år tilbake. Brugge er virkelig verd et besøk når man er i Belgia, og man vil garantert sitte igjen med mange fine minner.


 

 

Gent

Gent

 

Gent som er en av de største byene i landet er hovedstaden i den provinsen som heter Oost-Vlaanderen, og ligger mellom Brügge og Brussel ved elvene (kanalene) Schelde og Leie. Gent er en gammel by og det foreligger beskrivelser om Gent som en handelsby fra omtrent 700-tallet. Her finnes en utrolig mengde severdigheter og som eksempler kan nevnes St. Baafs-katedralen - den gotiske Nikolai-kirken (1200) - St. Bavon (1500) - vakre monumenter og mye mer.

 

 

Når man er i Gent vil man oppleve en by hvor man har skapt et unikt miljø med det nye- og moderne i en god harmoni med det gamle- og historiske. Her finner man en rik historie, gammel arkitektur, en nåtidens infrastruktur og den moderne storbys utbud.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Se været i Belgia - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Belgique, België, Belgien

 

Areal

32.545 km2

 

Folketall

10.309.725

 

Største byer

Brussel (Bruxelles), Antwerpen, Gent, Liege og Brugge

 

Språk

Fransk, flamsk og tysk (fransk i sør, flamsk i nord og vest, og et lite tysktalende område mot den tyske grense)

 

Valuta

EURO

 

Kredittkort

Alle vanlige kort

 

Klima

Mildt og fuktig, temperert kystklima. Belgisk meteorologisk. (www.meteo.oma.be/)

 

Helseforhold og mathygiene

Stort sett som i Norge. I enkelte områder tilrådes flaskevann grunnet høyt kalkinnhold i springvannet.

 

Strøm/telefon

220V/full GSM-dekning

 

Transport

Meget godt utbygdt kollektivtransport (tog, metro, buss). Brussel International Airport ligger like utenfor Brussel, og det er også endel internasjonale flygninger fra Charleroi Airport (ca. 60 km syd for Brussel

 

Motorveisystemet i Belgia er godt utbygd og praktisk. Fartsgrensen er 120km/t. Det anbefales å vise godt kjørevett, særlig med tanke på fart og avstand. Kjøreforholdene på motorveiene blir betraktlig forværret ved dårlig vær. Mye tungtrafikk.

 

Ambassade i Norge

Ambassade de Belgique à Oslo Drammensveien 103 D 0244 Oslo Tel  23133220

Ambassaden i Belgia (fransk)

Ambassaden i Belgia (flamsk)

 

Visum

Pass, som er eneste internasjonale godkjente ID-dokument for nordmenn, må medbringes.

Se også informasjon på ambassadens sider www.norvege.be

 

Nødtelefoner

112 Europeisk nødtelefon (alle nødsituasjoner)

100 Brann/Ambulanse

101 Politi

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Ambassade Royale de Norvège 17, Rue Archimède B-1000 Bruxelles Tel  +32 (0)2 646 0780

Adresser til konsulatene i Antwerpen, Zeebrügge og Liège finner man under ambassadens hjemmeside www.norvege.be  www.noorwegen.be 

 

Tidsforskjell til Norge

Ingen

 

Nasjonale helligdager

1. jan, 1. og 2. påskedag, 1. mai, Kristi Himmelfartsdag, 2. pinsedag, 21. juli, 15. aug., 1. nov., 11. nov. og 25. des.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Bank og off. kontorer: 0900 - 1700 (stengt lørdag og søndag).

 

Andre opplysninger

Lommetyveri forekommer hvor turister ferdes

Råd:

Det gjøres oppmerksom på de språklige skillene. I Brussel og Flanderen vil man komme seg greit frem med engelsk, mens i Wallonia bruker man i hovedsak fransk.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Camping

 

CKVB

Camping

Kempen Camping


 

 

Ferieguider

 


 

 

Flyplasser

 


 

 

Hotell

 

Belgia Hotellsøk

O H A - Hotels

Vallonia Bruxelles


 

 

Informasjon

 

Golden Pages

Infobel

Nyhetsaviser


 

 

Jernbane

 

SNCB - Statsbaner

SNCB / NMBS

Thalys


 

 

Kultur / Opplevelser

 

Bellevue museum

Familieparker

Vannkanaler


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©