- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Andorra

 

 

Populære feriemål

 

Andorra la Vella

Caleda

Encamp

Ordino


 

 

Faktainformasjon

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

 

Opplev Andorra

 

Andorra er et vakkert lite land, et fyrstedømme, som ligger i grenseområdet i de sør-østlige Pyreneene mellom Spania og Frankrike. Det er et populært ferieland som kan tilby sine gjester opplevelser- og aktiviteter både sommer- og vintertid, og med sin meget sentrale beliggenhet er reisen til Andorra enkel fra de andre europeiske landene. Høysesongen for landets turisme i sommermånedene er mellom mai og september, men det for vintersesongen er "høytid" fra midten av oktober og frem til slutten av mars måned. I denne perioden nesten "oversvømmes" landet av ski- og snøbrett entusiaster som skal utøve sine mer eller mindre gode ferdigheter i fjellområdene, og da spesiellt i de fine skisentra Pas de la Casa-Grau Roig og Soldeu-El Tarter.

 

     

 

I Andorra, et land som rundt år 820 ble overgitt fra Frankrike til greven av Urgel (spansk), har helt siden 1278 hatt en kombinert fransk og overhøyhet. Andorra som er kjent som et skatte-tollparadis (med meget lave priser på eksempelvis elektronikk og alkohol), har flere ganger uten resultat forsøkt å få full internasjonal status. Landet fikk sitt første politiske parti så sent som i 1979, og landets kvinnelige andel fikk sin stemmerett i 1971. Bl.a. på grunn av sin tilhørighet til Frankrike og Spania har Andorra egne skoler for landets fransktalende og spansktalende befolkningen. Foruten de populære vinteraktivitetene kan Andorra med sine lange- og mange tradisjoner tilby opplevelser både i og omkring mange av sine rundt førti små og store byer, med bl.a. vakre, gamle

bygninger, museeer, kirker og festivaler av alle slag og til nesten alle tider på året. I tillegg finnes det utallige flotte naturområder med ferdig  oppmerkede løypetraseer og overnattingsmuligheter. Prisnivået for å feriere i Adorra ligger normalt midt på treet sett i relasjon til andre europeiske land, men dette avhenger selvfølgelig av hvordan man ønsker å feriere. Fra back-packers til det man kan kalle for en normal hotellstandard kan dagsforbuket variere alt mellom (beregnet beløp) 120.- til 750.- kroner.


 

 

Andorra la Vella

Andorra la Vella

 

Andorra la Vella er hovedstad i Andorra, det er landets største by, og den ligger vakkert til i ca. tusen metes høyde omkranset av storslåtte fjell. I Andorra la Vella finnes blant hyggelige mennesker, vakre bygninger, gamle steinhus og brostenbelagte gater, opplevelser- og severdigheter man vil huske lenge. Eksempelvis kan nevnes det som av mange beskrives som byens fineste hus - parlamentsbygningen - Casa de la Vall - som hatt sin meningsfyllte funksjon helt siden tidlig på 1700-tallet.

 

 

 

Videre så bør nevnes den fine rettsbygning og Sala de la Justicia og Placa la Poble som ivaretar landets kulturelle formål mens de kulturelle begivenheter finner sted på  det offentlige området ved Andorra la Vellas teater / musikkakademi. I tillegg til å være en fin by med mange muligheter for opplevelser er Andorra la Vella et populært mål for mange på grunn av sin skatte- og tollfrihets- politikk. Uansett hvilket formål man har med sitt besøk så vil man garantert få mange fine ferieopplevelser.


 

 

Caleda

Caldea

 

Caldea ligger rett øst for Andorra la Vella og er et stort- og meget flott område hvor det finnes en samling av varme kilder, vannbasseng, samt saunaer beliggende tilnærmet i "futuristisk katedral". Her finnes de flotteste laguner med et behagelig temperert vann hvor man kan nyte livet og slappe av. På samme området finnes facsiliteter for den som ønsker en behagelig stund med massasje eller benytte muligheten til det tyrkiske bad. For å komme inn på dette området må man ha en inngangsbillett som fås kjøpt på turistkontoret, og denne gjelder for et bestemt antall timer.

 

 


 

 

 

Encamp

Encamp

 

Encamp er en fin, liten landsby som ligger ca. fem kilometer nord for hovedstaden Andorra la Vella. Denne landsbyen er meget populær for alle med bilinteresse, for her ligger automobilmuseet Museu Nacional de l´Automóbil hvor det er utstillt over hundre gamle- og flotte biler. Utstillingens eldste bil er helt fra 1898. I tillegg til biler finnes også en menge flotte motorsykler. Dette museet er et must for alle som besøker Andorra. I Encamp kan man også oppleve å se reproduksjoner av de romerske freskomaleriene Església Sant Romá de les Bons fra ca. 1100-tallet. (Originalmaleriene befinner seg i Museu Nacional d´Art de Catalunya som ligger i Barcelona. Encamp er ikke bare museer og utstillinger, men kan også by på andre opplevelsesrike aktiviteter. Som eksempel på dette kan nevnes feriesentrene Soldeu-El Tarter og Pas de la Casa-Grau Roig som kan fremvise noen av de aller beste mulighetene for vintersportsaktivi- teter i hele landet. Disse områdene er meget populære blandt franske- og britiske turister, men stedene har i de senere årene blitt "oppdaget" av andre europeiske skientusiaster.


 

 

Ordino

Ordino

 

 

 

Ordino er en liten landsby med den ekte Andorranske atmosfære, vennlige innbyggere, som ligger litt nord (ca. en mil) for hovedstaden Andorra la Vella. I dette fine området ligger foruten Ordino-Arcalís, som er et ettertraktet utfluktssted som kan by på mange fine sommer- og vinteraktiviteter, Museu d´Areny i Plandolit som er bostedet til en av landets kjente familier - de såkalte Areny Plandolits. For å komme til Ordino kan man eksempelvis ta buss, leie seg en sykkel / moped eller benytte seg av bil.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Temperert med tørre- og varme somre - kalde vintre med relativt

mye snø i deler av landet.

 

Været i Andorra


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Fyrstedømmet Andorra

 

Areal

468 kvadratkilimeter.

 

Folketall

Ca. 65.000 hvorav cCa. 60% spanjoler, 30% fra Andorra og 6% franskmenn.

 

Største byer

Andorra la Vella (Hovedstad) med ca. 24' innbyggere

 

Språk

Katalansk (offisielt), med fransk og spansk som tilleggsspråk.

 

Religion

Romersk-katolsk

 

Valuta

Euro (EUR)

 

Kredittkort

Alle betalingsfasiliteter.

 

Klima

Temperert. Tørre- og varme somre - Kaldde vintre med relativt mye snø.

 

Helseforhold og mathygiene

Man trenger ingen spesielle vaksiner, men man bør her som andre steder drikke vann på flaske.

 

Strøm/telefon

220v og noen steder 125v.

 

Ambassade i Norge

Ingen, men land som Frankrike og Spania har hver sin ambassade i Andorra la Vella.

 

Visum

Nordmenn trenger ikke visum for opphold i landet i inntil 90 dager.

 

Nødtelefoner

Info. kommer

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Norge har ingen representasjon i landet.

 

Tidsforskjell til Norge

Samme tidssone som Norge ved normaltid.

 

Nasjonale helligdager

Info. kommer

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Info. kommer

 

Andre opplysninger

Tips er vanlig for service-tjenester og det gis normalt ca. 10%.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Diverse

 


 

 

Ferieguider

 


 

 

Foto- og Web-Camerea

 

Andorra Fotoalbum

Web-Camera i Andorra


 

 

Hotell

 

Hotell i Andorra


 

 

Kultur- og Underholdning

 

Andorra Historie

Diskotek

Kultur

Museum


 

 

Sport

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©