- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Thailand

 

 

Populære feriemål

 

Bangkok

Hua Hin

Khao Lak

Koh Lanta

Koh Samui

Krabi

Pattaya

Phi Phi Island

Phuket


 

 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

 

Opplev Thailand

 

Thailand som noen ganger beskrives som "smilets land" er for mange nordbore den orientalske drømmenav et ferieland. Her finnes alt fra templer dekorert i de fineste farger, elefanter i fest-stas eller som hardt arbeidende dyr i tømmerskogen, kritthvite strender, til et av verdens beste kjøkken.

 

   

 

Thailand er mange nordboeres aller beste feriemål reisemål, og dette er ikke uten grunn. Få land kan by på så mange severdigheter og en slik enorm variasjon som Thailand. Over 10 millioner turister besøkte Thailand i 2003 og nesten 20' av disse var nordmenn. I tillegg til at landet kan by sine gjester fine opplevelser så er dette landet et rimelig ferieland som passer alle. Thailand ligger i sørøstasia og grenser til Burma, Laos, Kambodsja og Malaysia. Landet er delt i fire hovedregioner med - fjellandskap i nord, den fruktbare og  sentrale delen, nordøstplatået og den sørlige delen som består av et tropisk område med flotte øyer og strender.  De populære feriestedene man finner i Thailand ligger i hovedsak i to områder som er  ved kysten ca. 10-15 mil utenfor Bangkok hvor man finner Pattaya, Cha-Am og Hua Hin, og i området rundt Phuket med stedene Patong, Kata Beach, Karon Beach, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi og Khao Lak.

 

 

Thailand kan by på alle former for land- og vann aktiviteter. Her finnes noen av de fineste steder i verden for de som ønsker å dykke eller snorkle. Her kan man oppleve thaiboksing, drive fjellklatring, ri på elefanter og mye, mye mer.

I Thailand finnes en utrolig mengde med severdigheter og den alle største er antagelig landets hovedstad, Bangkok. Her finner man alt fra en evig trafikkork, praktfulle templer, historiske bygninger, markeder, til underholdningstilbud av ulik karakter. I tillegg til alt det fine er desverre Thailand også kjent landets sex-industri. Heldigvis er ikke dette av en slik karakter at det forstyrrer den vanlige turist, men det er tilstede.

Thailands eldste by erNakhon Pathom som ligger ca. 6 mil vest for Bangkok. Her kan man se verdens høyeste budhistiske monument Phra Pathom Chedi som har en høyde på hele 127 meter.


 

 

Bangkok

Bangkok

 

Bangkok er som sikkert de fleste vet hovedstad i Thailand. Byen ligger på begge sider av Menam ca. 4 mil fra munningen i Thailand-bukta, og ble hovedstad i 1782 etter Ayutthayas ødeleggelse. Byen var tidligere omgitt av murer og gjennomskåret av diverse store- og små kanaler. Ved første gangs ankomst til Bangkok kan byen ligne et stort uovervinnelig kaos, men etter et par dager er de fleste begeistret, og fullstendig fortapt i denne fine byen.

 

   

Kontrastene i denne byen kan nok virke overveldende. En buddha-statue på høyde med et tre etasjers hus står inneklemt mellom moderne forretningsbygg og munkenes bønn i et tempel forstyrres av skrikene fra slakterhuset som ligger vegg i vegg. Men det er nettopp kontrastene mellom gammelt og nytt, kaos- og symmetri, øst- og vest, som gjør Bangkok til en av Østens mest fascinerende hovedsteder.

Vest for byen finnes rester av kanalsystemet som ga Bangkok tilnavnet "Østens Venezia". Her kan man se bolighusene som står på påler over vannet, og kanalene med et ikke alt for rent vann gjør tjeneste både til tannpuss, transport, kveldsbad og klesvask. I disse områdene finnen ingen vaskemaskiner eller flislagte bad. Bangkok er også palassenes og templenes by med kongepalasset Grand Palace som det mest imponerende.

Denne byen har en utrolig mengde nydelige buddhistiske templer og pagoder og man kan her finne flere hundre buddhistiske klostre. Landet er et kongerike og det kongelige slott utgjør her en hel bydel for seg omkranset av store murer. Bangkok har som de fleste andre hovedsteder i denne del av verden opplevd en nytenkende modernisering- og utvikling. Dette har gitt byen et internasjonalt preg med hoteller og restauranter av meget høy klasse. Dersom man planlegger en tur til Thailand må dette selvfølgelig innebære en tur til denne fascinerende hovedstad. Bangkok er en by hvor man trenger lang tid for å kunne besøke alle attraksjonene. Her oppdages nye ting hver dag og her som i andre storbyer er det beste redskapet for opplevelser rett og slett å ta bena fatt.

 

 

Er man i Bangkok anbefales et besøk i Rattanakosin Island. Dette er stedet hvor byen hadde sin begynnelse. Øya her er omgitt av Chao Phraya, Banglampu-kanalen og Ong Ang-kanalen. Man bør også se Grand Palace og Wat Phra Kaew. Palasset er et stort kompleks på Chao Phraya og har mange bygninger som daterer seg helt tilbake til byens grunnleggelse. Her ser man også tronehallen Chakri fra slutten av 1700-tallet, som ble bygget i begynnelsen av perioden for den tradisjonelle thailandske stilen.

 

   

 

Wat Phra Kawe / tempelet til Emerald Buddha er en attraksjon i Grand Palace. Dette er hvilestedet til Emerald Buddha. Buddhaen er utskåret av en blokk grønn Jade stein og Buddhaen fungerer som beskyttelse for kongedømmet og selve kongeriket Thailand. Like ved Grand Palace er Wat Pho. Dette er et av Bangkoks eldste og største tempel som ble bygget av Kong Rama den første for nesten 200 år siden. Wat Phos er berømt på grunn av den gullbelagte og tilbakelente Buddha. Denne buddha figuren er hele 46 meter lang og fem meter høy og spilen er innlagt med 108 karakteristiske Buddha i perlemor. Dette må sees, for det er fantastisk fint. Man må heller ikke gå glipp av San Lak Muang som ligger rett øst for Grand Palace. Dette er en tempellignende helligdom hvor du kan se tresøylen som Kong Rama den første i 1782 oppførte som et symbol på grunnleggelsen av Bangkok. Symbolet betraktes av innbyggerne i Thailand og Bangkok som byens beskyttelse og daglig kommer det hundrevis av mennesker hit for å tilbe denne helligdommen.

 

 

Ønsker man å se mere kan vi fremheve steder som Wat Benchamabophit, Wat Suthat, Wat Saket og Loha Prasat. Loha Prasat er det eneste gjenværende jernpalasset i verden. Eller, det Nasjonale Museum som er et av de største og mest innholdsrike museum i det sørøstlige Asia. Når man har fått nok av museer og tempelbesøk kan vi anbefale en tur til Lumpini Park som ligger nærmest turistområdene i Bangkok.  Her finnes et av Bangkoks største parkanlegg med en stor kunstig innsjø hvor hvor det er utleie av både ro- og padlebåter.

Uansett hva man besøker og hvor mye tid man bruker i denne byen så garanteres det utrolig fine opplevelser.

 

Bangkok på flere måter

Enten man reiser til Bangkok med familien, som backpacker, pensjonist eller som  brudepar, er det viktig å få mest mulig ut av oppholdet.

Familier med barn bør besøke Wat Phra Kaew, The Grand Palace, Dream World (som er en kjempestor fornøyelsespark som ligger rett ved flyplassen). I tillegg kan anbefales verdens største krokodillefarm (den ligger ca. tretti kilometer sørøst for Bangkok), Dusit Zoo (som er en stor dyrepark), Dronning Saovabha memorial institute (dette er Røde Kors slangefarm), Safari World (som er en kjempestor nasjonalpark med utrolig mange fine dyr) og og ikke minst Siam Park City (som er en kunstig sjø anlagt med fossefall, bølger og vannsklier). Når man er i Bangkok som en barnefamilie bør man unngå buss, tuk-tuk og absolutt de mest folketette områdene. Før man reiser er det viktig å begynne planleggingen i god tid, og man bør undersøke det stedet hvor man skal bo, om hotellet tilbyr barnesenger, og at det er barnevennlig. Det lønner seg å bestille via et reisebyrå, og vi i ferietur.no anbefaler at du benytter en av våre samarbeidspartnere. Klikk her for en oversikt.

Prisene varierer mye, og selvfølgelig ut fra de krav an stiller til bosted.  Eksempelvis kan nevnes at dersom man bare vil ha ett rom sammen hele familien så kan man få dette fra ca. kr. 5-600.- per natt. Ønsker man derimot noe mer lukseriøst så kan prisen fort komme opp mot kr. 1.500.- per natt. Ellers er det meste billig i denne byen, men all slik informasjon får man av reisebyrået.

 

Backpackeren har alle muligheter, men utgangspunktet bør være Khao San Road i Bang Lamphu, som er verdens mest berømte backpackergate. I dette området finner man alt av billige hoteller - pensjonater - restauranter og mye mer. Pris på overnatting kan man få her helt ned til ca. kr. 50.- per natt. Gatens eneste "fine" hotell - Buddy Lodge ( har svømmebasseng på taket) har priser på ca. kr. 250.- per natt. Husk: spør alltid eter "special deals".Det populære shoppingsenteret MBK som ligger ved Siam Square har absolutt alt mulig, og er i tillegg billigst. Som et eksempel kan nevnes at området har hundrevis av elektronikk-butikker og et utrolig populært helgemarkedet - Chatuchak Park.

Spesielle reiser.

Dersom man har valgt å gi løftet om evig kjærlighet.- og troskap, og i tillegg valgt å gjøre eller feire dette i Bangkok, så bør man virkelig unne seg litt luksus. Dette er stedet hvor man eksempelvis kan oppleve et luksuriøst elvecruise på Chao Phraya-elven, man kan besøke Jim Thompson's house  som er hjemmet til Thailands første silkeprodusent og man kan "smelte" plastkortet med shopping i Shukumvit, Siam Square og eldoradoet MBK Centeret.

På en reise i denne sammenheng er bostedet viktig og her kan noen netter på luksushoteller som Mandarin Oriental, Shangri-La, Peninsula eller Banyantree være et forslag. Bare pass på at hotellet som velges ligger unna støy- og bråk fra denne storbyen. Priser på skikkelig luksuriøse hotell kan ligge på ca.kr.12-1500.- per natt. Dersom dagene- og aktivitetene blir slitsomme kan man eksempelvis slappe av med litt luksuriøst spa på steder som Dusit Thani, Divana eller Aspara Day Spa. 

For den som ikke skal nyte hvetebrødsdagene, farte rundt som backpacker eller reise med familien så finnes det mange muligheter for flotte opplevelser. Som noen eksempler kan nevnes Royal Palace (Grand Palace og Wat Phra Kaeo) er virkelig verd et besøk, og her må msn beregne god tid. Videre må besøkes Ancient City  som er det største utendørs museet i hele Thailand, og som består av berømte bygninger, monumenter og templer. I tillegg til dette bør man også besøke silkemuseet Jim Thompson og den vakre Lumpini Park som ligger mellom Ratchdamri og Wireless Road. For den som er virkelig sprek eeeer muligheten tilstede for å delta på morgen-tai chi, qui-chong og alle former for mental og fysisk trening, helt gratis.

Av andre som kan være av interesse er den legendariske Blue Elephant-kjeden som tilbyr både restaurant og kokkekurs av alle slag. Det man ikke bør gjøre er å besøke nattmarkedet PatPong, ta tuk-tuk, motorsykkeldrosje og buss.

I Thailand som alle andre steder gjelder de generelle råd for mat- og hygiene, se vår helseinfo. For valg av bosted så anbefaler vi at man tar dette opp, og velger samen med sitt reisebyrå.


 

 

Hua Hin

Hua Hin

 

Hua Hin er et av Thailands eldste badesteder og her har landets kongefamilie hatt sin sommer-residens helt siden 1928. De benytter vanligvis sin residens under den i perioden mars-april, og på grunn at dette er kongefamiliens ferieparadis er det forbud mot den typiske nattlige underholdning man finner i Bangkok, Pattaya og andre steder i landet. Denne sjarmerende lille byen ligger ved Siambukten og man kan komme hit med tog fra Bangkok på mindre enn fire timer.

 

   

 Dette er et av Thailands eldste feriesteder og her finner du lange, flotte strender. I byen finnes mange små og typiske thai-restauranter, barer og et eget nattmarked. Hvis du ønsker å være i aktivitet utover vannsport og dykking, tilbyr stedet også golfbaner. Hua Hin er en liten landsby lengst sør i Thailand med ca. 60' innbyggere. En tur til denne byen er en tur til et vakkert område av landet med kritthvite sandstrender, klart vann og et nydelig klima. Hua Hin er  et rolig og respektert ferieområde som er velegnet for barnefamilier. Av attraksjoner kan nevnes det populære nattmarkedet som holder åpent så lenge det finnes kunder. Her finner du på din vandring mellom bodene en pulserende thailandsk. Her kan du handle og her kan du prute med et smil. Ellers finnes den kongelige golfbanen med 18 hull og ikke minst god mat. Hua Hin er av beste stedene når det gjelder sjømat. Her kan du oppleve mye og stedet anbefales av mange. 


 

 

Khao Lak

Khao Lak

 

Khao Lak er et lite badeparadis og en virkelig opplevelse for den som ønsker en behagelig og avslappet atmosfære. Det er ikke uten grunn at Khao Lak omtales som "Edens Hage" for stedet er omgitt av en av Thailands vakreste nasjonalparker som i seg selv er en opplevelse av de skjeldne med en blanding av tropisk vegetasjon, vakre orkideer og fossefall.

 

   

 

 Stemningen er rolig og avslappende og her nytes livet primært på stranden med bølgeskvulp fra turkisblått hav. Stranden i dette "paradis" er som en egen liten oase med palmer og silkemyk sand. Khao Lak er fremdeles et ganske uberørt område selv om det ligger bare noen få timers kjøring nord for Phuket.


 

 

Koh Lanta

Koh Lanta

 

Koh Lanta ligger i en nesten uberørt øygruppe sør-øst for Krabi, og hovedøya kan minne mye om Phuket for 25 år siden.

 

 

Veiene her er ikke av de beste, og øya fikk elektrisitet først i 1996, men atmosfæren er derimot helt unik, og den er ekte thailandsk. Langs vestkysten av øya finnes lange og urørte strender. På den nordlige delen har det dukket opp et utvalg av restauranter.

 

   

 

Dette er stedet for total avslapning i rolige omgivelser. For å komme til Koh Lanta må man reise med båt/ferge fra Krabi, og dette er nok grunnen til at turiststrømmen er mindre og sjarmen større enn mange andre steder i Thailand. Koh Lanta bør man oppleve nå - før andre gjør det.


 

 

Koh Samui

Koh Samui

 

På Koh Samui vokser kokospalmene vokser helt ned til de hvite strendene. Her finner man vakre korallrev som gir utrolige dykke- og snorklemuligheter. Koh Samui er en vakker øy som ligger sør i Siam-bukten bare halvannen times flytur fra Bankok, og har forvandlet seg til et av Thailands mest populære feriesteder. Den langgrunne og barnevennlige Chaweng-stranden på østkysten har et stort utvalg av shopping, restauranter og uteliv - (Syv kilometer med hvit sand med innslag av flotte hotell og ferieanlegg). Lamai-stranden noe lenger syd er også flott, men roligere enn Chaweng. Er man i Koh Samui kan man reise på en rekke utflukter til idylliske små øyer med imponerende grotter og blå laguner.

 

 Den vakre, frodige øya kan by på Thailands beste kokosnøtter, kanskje plukket av en apekatt mens man venter. Koh Samui er den tredje største øya i Thailand omkranset av nesten 75 mindre øyer, hvor kun et fåtall av disse er bebodd (Pha Ngan, Ta Loy, Tao, Taen, Ma Ko og Ta Pao). De første bosetterne kom hit fra Hainan Island i Kina ca. 1850 og livnærte seg med å dyrke kokosnøtter. Dette er en tradisjon- og næring som fortsatt eksisterer og nesten 3  millioner kokosnøtter blir månedlig skipet ut for salg. Koh Samui er som så mange andre steder i Thailand et attraktiv turistmål og området har til tross for sin økende popularitet klart å beholde stedets gode atmosfære.Stedet er et godt alternativ for de som ønsker å oppleve Thailand litt utenfor steder som Bangkok, Phuket og Pattaya.

 

   

 

I tillegg til bade- og vannaktiviteter kan Koh Samui tilby mange opplevelsesrike attraksjoner. Her kan man se et tempel eller Big Buddha som er en 12 meter høy gullforgylt Buddha-figur. Andre steder er Wat Sumret som kan vise frem mange forskjellige Buddha-figurer hvorav en er "den tilbakelente" med sin opprinnelse fra India. Videre kan man ta turen til Ang Thong maritime nasjonalpark som er et område på hele på 250 kv.km. fordelt på nesten 50 øyer. Her finnes mange små strender og en saltvann-innsjø (Talay Noi på Ko Mae Ko - thai for liten innsjø).


 

 

Krabi

Krabi

 

Krabi er en naturskjønn øy hvor man virkelig kan ha det behagelig og la roen senke seg langt fra hverdagslivets mas. Her finnes hvite strender og et krystallklart vann. Dette stedet er et perfekt utgangspunkt for å besøke en av de utallige øyene i regionen. Fra Ao Nangstranden, med sitt utvalg av restauranter tar en hurtiggående langhale-båt deg raskt til Railay og Phra Nang. Disse to strendene regnes blant verdens mest attraktive og har finkornet sand og er flankert av 200 meter høye kalksteinsklipper. Tempoet er roligere og befolkningen om mulig enda vennligere enn i Phuket. Er man ute etter natteliv og diskotek så er ikke Krabi det rette stedet.

 

 

   

 

Byen har sin styrke i det vakre. Svært spennende er også nasjonal-parken Khao Sok. Den frodige jungelen er restene av et gammelt økosystem, eldre og rikere enn både Amazonas og regnskogene i Sentral-Afrika. Man kommer til Krabi med fly direkte fra Bangkok eller med bil i en tre timers kjøretur fra Phuket.

Krabi ligger på det sørlige fastlandet av Thailand et lite stykke nordøst for ferieøya Phuket og er et sted som vil sjarmere alle fra første øyeblikk. Her finner man en uberørt og vakker natur som kan utforskes i det "uendelige". I tillegg til at Krabi er kjent for sine klatreruter som tiltrekker til seg klatreentusiaster fra hele verden finnes det også her kjempefine muligheter for dykketurer til skipsvrak og fargerike koraller. Krabi er et område som burde besøkes - før de store turistmengdene kommer.


 

 

Pattaya

Pattaya

 

Dette (for noen) populære feriestedet ligger kun to timer fra hovedstaden Bangkok. Som man ganske sikker har registrert tidligere så sliter dette området med et meget dårlig rykte relatert til bl.a. et utsvevende natteliv, prostitusjon og mye, mye mer. Dette har medført til at mange ferie- og reiseleverandører (både norske og svenske) ikke ønsker å formidle reiser hit. Til tross for et dårlig rykte er det uendelig mange som likevel velger dette stedet som sitt fereimål.

 

   

 

Her trives de og her finner de alt de ønsker seg av fasiliteter og fornøyelse. Pattaya var opprinnelig en liten fiskelandsby men har de senere årene gjennomgått en utrolig utvikling og er i dag et av de mest besøkte steder i Thailand. Det er få ferieanlegg som kan måle seg med dette stedet, og til dette er både på grunn av strendene og det yrende og litt ville folkelivet. Bademulighetene er her forholdsvis men det finnes bedre steder hvis man reiser litt utenfor selve byen. I denne sammenheng finnes Koralløyene som er navnet på tre mindre men meget populære øyer, Koh Lan - Ko Sak - Ko Khrok med fine områder for dykking, snorkling og bading. Dersom man ønsker andre former for aktiviteter så har byen mye å by på. bl.a. kan anbefales Pattaya's elefantlandsby og krokodillefarmen.


 

 

Phi Phi Island

Phi Phi Island

 

Phi Phi er «ryggsekkparadiset» som etterhvert er blitt tilgjengelig for andre. Øyene har likevel bevart sin uimotståelige sjarm. De to klippeøyene har praktfulle laguner og iøyenfallende kalksteinsformasjoner. Enkelte er over 100 m høye.

 

 

Her er vakre, hvite sandstrender og huler hvor svaler bygger sine reder. Du finner flere dykkersteder rundt begge øyene som bringer deg til undervannsparadiset. Eller du kan finne ditt strandparadis i en bortgjemt bukt. Du kommer til Phi-Phi etter 1.5 timers båttur fra Phuket.


 

 

Phuket

Phuket

 

Hvite sandstrender, turkisblått krystallkalrt vann og en avslappet livsstil er noen av fristelsene som lokker besøkende til Phuket. De beste av Phukets mange strender ligger på vestkysten. Karon- og Kata-stranden er best kjent for sitt klare, blå vann. Her er alle mulighetr for soling, svømming og vindsurfing, men man skal være oppmerksom på at dette området kan være utsatt for tøffe bølger. Dette varsles med røde flagg som en advarsel til badegjestene.

 

 

   

 

Et praktfullt skue er også de mange småøyene nær kysten av Phuket, med store korallrev og flotte dykkemuligheter. Mellom Phuket og Phang Nga på fastlandet ligger verdens vakreste kalksteinsskjærgård. Her er også spennende grotter, laguner og en stor perlefarm. Ved de fleste strendene finner man et godt utvalg av restauranter, barer, uteliv og shopping.

Phuket er Thailands største øy og et meget populært feriemål. Det er mange nordmenn som kjenner godt til stedets skjønnhet og områdets fantastiske klima. Phuket ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet. Byen har på en fin måte ivaretatt mye av sin opprinnelige karakter. En sino-portugisisk arkitektur er lett gjenkjennelig alle utskjæringer på dører og vinduskarmer. Phukets eldste offentlige bygning er Regjeringshuset som fremviser et markant eksempel på 1800-talls arkitekturen. Det lokale markedet i Phuket ved Rasda gate fremviser thailandsk shopping på sitt aller beste og stedet er en virkelig attraksjon for de mange besøkende. Her oppleves et yrende menneskeliv sammen og en bestemt atmosfære.

I vestlig retning ligger Patong, som er en meget populær badestrand hvor man finner fine feriesentra og en stor mengde turister. Her er det fin sand, et krystallklart vann og ideelle forhold for alle typer av  vannsports aktiviteter. I tillegg til alt dette er stedet et paradis for shoppere og de som ønsker et livlig natteliv. I Patong finnes overnatitngsmuligheter i alt fra hytter til de fineste luksushotell. Av andre populære områder kan nevnes Karon som er et fredfyllt sted med en fin lang med palmer og blomster i skjønn harmoni.  Sør for Karom ligger Kata som i likhet med Karon kan tilby sine besøkende en flott hvit sand. Begge disse områdene er i tillegg til den tradisjonelle solbadiing også perfekte for for alle typer av vann aktiviteter.  Phuket Foto


 

 

Kart

Kart

 

Phuket Maps


 

 

Klima

Klima

 

Tropisk monsunklima med regntid i perioden juni til oktober. Temperaturen i midt- og sør-Thailand faller sjelden under 20 grader om natta. Dagtemperaturen varierer mellom 25 - 35 grader gjennom året, med høyest temeratur i april og mai. I perioden november til februar kan temperaturen i fjellområdene falle ned mot null grader.

 

De sørlige delene av Thailand hvor feriestedene i hovedsak har sim geografiske beliggenhet, har et tropisk monsunklima med mest nedbør mellom mai og oktober. Sesongen er således fra november til mai. I denne perioden regner det minst men er også den varmeste perioden. Aller best er det i november, desember og januar når temperaturen holder et passe temperaturnivå.

Thailand regnes å ha tre "klimaperioder": 

1.periode er de hete og tørre månedene fra mars til mai med temperaturer på ca. 35 grader. 

2. periode er en fuktig periode fra juni til oktober og normalt med et 2-3 timer regnskyll hver ettermiddag og med temperaturer på ca. 30 grader.

3. periode er den "kjølige" perioden fra november til februar som har temperaturer på ca. 25 grader.

 

Været i Thailand  -  I dag !

 

 

Phuket

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

23

23

24

25

25

25

25

24

24

24

24

24

Max. Temp.

31

32

33

33

31

31

31

31

30

31

31

31

Soltimer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedbørsdager

4

3

6

15

19

19

17

17

19

19

14

8

Vanntemp.

 

 

26

27

27

26

27

27

28

 

 

 

 

 

Bankok

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

20

22

24

25

25

24

24

24

24

24

22

25

Max. Temp.

31

32

33

35

33

32

32

32

31

31

30

30

Soltimer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedbørsdager

1

1

3

3

9

10

13

13

15

14

5

1

Vanntemp.

 

 

26

27

27

26

27

27

28

 

 

 

 

 

Chiang Mai

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

13

14

17

22

23

23

23

23

23

21

19

15

Max. Temp.

29

32

34

36

34

32

31

31

31

31

30

28

Soltimer

270

266

285

264

236

170

147

137

166

226

247

270

Nedbørsdager

1

1

2

5

12

16

18

21

18

10

4

1

Vanntemp.

 

 

26

27

27

26

27

27

28

 

 

 

 

 


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Kongeriket Thailand

 

Areal

514 000 km²

 

Folketall

62 millioner, hvorav 90 pst. er etniske thailendere, ca. 5 pst. er kinesere og ca. 2 pst. er urfolk.

 

Største byer

Bangkok (9 millioner), Chiang Mai, Nakhon Rachasima, Ubon Rachathani

 

Språk

Thailandsk er offisielt språk. Kjennskap til engelsk i næringslivet er bra, men dårlig i sentral- og lokaladministrasjonen. Engelsk er det vanligste fremmedskråk.

 

Nasjonal- produkt i USD

Ca. 121 mrd USD (2001)

 

Valuta

Thailandske Baht (THB); NOK 1 = ca. THB 5.5 (april 2003)

 

Kredittkort

VISA, American Express og MasterCard er bredt akseptert. Det finnes en rekke minibankautomater for VISA, Plus-nettverket og MasterCard.

 

Tips

Tradisjonelt konservativ påkledning, ikke shorts eller sko i templer, moderat kroppsspråk. I byene og på strendene er lettere påkledning akseptert.

Tradisjonell hilsemåte: håndflatene på begge hender legges sammen foran brystet og samtidig som man bukker litt, men vestlig håndhilsning er vanlig for utlendinger.

 

Klima

Tropisk monsunklima med regntid i perioden juni til oktober. Temperaturen i midt- og sør-Thailand faller sjelden under 20 grader om natta. Dagtemperaturen varierer mellom 25 - 35 grader gjennom året, med høyest temeratur i april og mai. I perioden november til februar kan temperaturen i fjellområdene falle ned mot null grader.

 

Helseforhold og mathygiene

Vann fra springen bør ikke drikkes. Sanitærforholdene på hotellene og de aller fleste restauranter er tilfredsstillende. Det finnes gode private sykehus (bl.a. Bangkok General Hospital, Bamrungrad og Samitivej). Denguefeber øker i omfang i byene. I noen deler av Thailand er det malaria.

 

Strøm/telefon

220 volt og 50 Hz. GSM-dekning i store deler av landet.

 

Transport

Drosjer er lette å få tak i og er billige, også fra flyplassen. Busser er dårlige. En nytt kollektivt togsystem ("skytrain") ble satt i drift i Bangkok i 1999, og dekker noen av hovedfartsårene. Bilutleie finnes. Flyplassavgiften er THB 500.

 

Ambassade i Norge

Royal Thai Embassy, Eilert Sundts gate 4, 0244 Oslo Tel.: 2212 8660

 

Visum

Nærmere opplysninger fås ved Thailands ambassade

 

Nødtelefoner

Nødtelefon: 191 eller 246 1338-42. Politi: 191 eller 123. Turistpoliti: 1155 eller 02 678 6800.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Embassy, Postadresse: G.P.O. Box 81, Bangkok 10501, Thailand.

Besøksadresse: 18th floor, UBC II building, 591 Sukhumvit Road, Soi 33, Bangkok 10110, Thailand. Tel.: +66-2-302 6415

Kgl. Norsk Konsulat i Pattaya : tel.: +66-(0)38-231 603. Se: Norske ambassaden

 

Tidsforskjell til Norge

Seks timer (fem timer om sommeren).

 

Nasjonale helligdager

1. jan., 6., 13., 14. og 15. april, 1.og 5. mai, 25. juli, 12. aug., 23. okt., 5. des. (nasjonaldag), samt 10. og 31. desember. I tillegg kommer bevegelige buddhistiske helligdager.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker 0830-1530; Off. kontorer 0900-1600; Butikker 0900-ca 2000.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Dyreparker- og Fornøyelse

 


 

 

Ferieguider

 


 

 

Golf

 

Golf in Phuket

Northern Thai Golf

Phuket Golf


 

 

Hotel- og Apartments

 


 

 

Nasjonalparker- og Safari

 


 

 

Severdigheter/Jernbane/Aviser

 

Aviser

Jernbane i Thailand

Palaces of The King

Royal Thai Government


 

 

Spa- og Massasje

 

Banyan Tree Phuket

Devarana Spa Bangkok

Pirom Spa Bangkok


 

 

Vannsport

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©