- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Maldivene

 

 

Populære feriemål

 

Malé

Seenu


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Maldivene

 

 

Maldivene (øygruppe i det indiske hav ca. 650 kilometer sørvest for SriLanka) er et paradis som består av azurblått hav, koralløyer med en nydelig kritthvit puddersand, fine laguner, hyggelig- og smilende mennesker og en etterlengtet stillhet. Maldivene (ca. 250' innbyggere), som strekker seg 820 kilometer fra nord til sør og 120 km fra øst til vest på det bredeste, og med 26 forskjellige atoller, er noe helt spesiellt. Her finnes en samling av nesten 1200 øyer spredt over et stort havområde rundt ekvator. Av disse er 199 bebodd, og kun 74 er turistøyer (med hoteller). (De fleste feriestedene er på atoller som ligger nær hovedstaden Malé. De tre atollene på Maldivene er - Nord-Malé - Sør Malé - Ari Atoll. Maldivene er det perfekte stedet for den som ønsker bading, soling, dykking, snorkling og en avslappende tilværelse i eksotiske omgivelser. Her er det et subtropisk klima med en luft temperatur som er nesten lik hele året, og med en vanntemperatur på ca. 28 grader. Luftfuktigheten er i snitt ca. 80 %, og det vil alltid være en sval, men behagelig bris på de såkalte hotelløyene. Maldivene er et tropisk paradis, som Marco Polo kalte for ”blomsten i det indiske hav”. Fra man lander på flyplassen (som ligger på en egen øy) og forstsetter eventyret med en lokal Dhoni (en langsomtgående motorbåt) med en moderne speedbåt eller en kort reise med sjøfly, til man kommer på den utvalgte ferieøy opdager man at drømmeferien har blitt virkelighet. Turismen på øygruppen er strengt regulert av myndighetene, og den er inndelt i soner for å bevare den lokale islamske kultur- og tradisjon. Dersom man ønsker å oppleve Maldivene utenfor turistområdene må man ha med guide.

 

 

Maldivene kan tiby et stort utvalg av overnattingssteder. Her finnes både hotell og gjestgiverne eller man kan leie både yachter og yach-dhonis (dette et spesielt ombygd maldivisk fartøy). Dersom man bor på en "hotelløy" vil man oppdage at dette er en verden for seg selv. Her er det bare å nyte ferien - hotellene består av mange små kvadratisk utformede hus / bungalower med alt nødvendig utstyr. På hotelløyene finnes restauranter med både lokale og kontinentale retter tilgjengelig. De aller fleste hotell har frokost, lunsj og middag inkludert i prisen. På Maldivene er (selvfølgelig) de fleste aktivitetene konsentrert om vannet, og utstyr til alle former for vannsport leies ut på alle hotellene. Det finnes også alltid enten en godt utstyrt dykkerskole og/eller et vannsportssenter. 

 

 

 

Alle hotelløyer har sine egne båter eller andre måter for transport av sine gjester. De som kommer til Maldivene blir som regel hentet ved flyplassen og blir fraktet med båt, helikopter eller sjøfly til hotellet. Alle transporttjenester som er beregnet for turister har en gjennomgående god standard. Transport mellom øyene på Maldivene består av lokale dhoni eller batheni båter. Flyselskapet Air Maldives flyr i rute mellom de nasjonale flyplassene på Hanimaadhoo, Kadhdhoo, Kaadedhdhoo og Gan. For å få et opplevelses- og minnerikt utbytte av et besøk på Maldivene bør man være med på en av de mange utfluktene som arrangeres. Her finnes mange muligheter og som eksempler kan nevnes - et besøk i en maldivisk fiskerlandsby, shopping i Malé, dykking, seilsafarier, fisketurer mm. Plantelivet på Maldivene består stort sett av fine kokospalmer og mange brødfrukttrær. Alle øyene har et rikt fugleliv med sjøfugl - fregattfugler - suler tropiske fuglearter mm.

 

   

 

Her er noen priseksempler: For et vanlig måltid på en restaurant må man regne med en pris på 4-10$. Hotell med en god standard koster mellom 40-60$ (dette kan variere avhengig om hvilke måltider som er inkludert). Leie av dykkeutstyr varierer med man må regne med et par hundre $. Dykkesafari koster alt fra 50 150$. Momsfrie butikker på flyplassen tilbyr elektroniske gjenstander med høy standard som hi-fi stereoer og kameraer, klokker, tobakk og kosmetikk.


 

 

Malé

Malé

 

Malé (75' innbyggere) er en liten, stille og pen by som har moskeer - markeder - små fine gater og en hyggelig atmosfære. I tillegg er byen det man kan kalle for "det kommersielle senteret" på Maldivene. Det er her regjeringen holdet til.  Malé er den største og mest folkerike øya på Maldivene. Den ble tideligere kalt ”Sultanens øy”. ”Masjid-al-Sultan-Mohammed Thakurufaanu-al-A”z”am er den største moskeen på Maldivene, og inneholder det religiøse senteret. Moskeen med sin enorme gyldne kuppel preger Malé, den rommer nesten 5' mennesker og gir besøkende et glimt av fortiden. Moskeens uvurderlige kunstverk er virkelig verd å se.

 

 

 

I Malé finnes også gravene til de legendariske helgenene Mulee-aage - presidentpalasset - det nasjonale museet - Sultanparken - Singapore Basar - frukt-og grønnsaksmarked - fiskemarkedet og mye mer. Malé er egnet for shopping. Her finner man lokale- og importerte suvenirer

 

   

Elektroniske varer kan kjøpes for til en meget billig penge sett i forhold til prisene ellers i Europa. Husk sjekk prisene i flere forretninger før man handler.


 

 

Seenu

Seenu

 

Seenu ligger på Addu Atollet. Herfra er det et bra utgangspunkt for de som ønsker å besøke det man kan kalle for de tradisjonelle maldiviske øysamfunn. Innbyggerne på Addu er i stor grad uavhengig fra andre områder/øyer.

 

   

 

Til og med språket- og snakkemåten er helt ulikt fra innbyggerne i Malé. Dette området har til nå ikke hatt samme utviklingen relatert til turisme som resten av Maldivene, men det er en bedre forbindelse med hovedstaden i og med en mulighet å reise med fly mellom øyene.

 

   


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Klimaet på Maldivene er tropisk varmt med høy luftfuktighet. Nordøst monsun fra november til mai, og sørvest monsun fra juni til august. Øyene har temperaturer på ca. 28 grader. Det er varmest i perioden april og mai, men meget liten forskjell på den varmeste og kaldeste måneden. Årsnedbøren er på ca. 1500 mm med mest regn i perioden mai og august.

 

Været på Maldivene - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Republic of Maldives

 

Areal

300 kv. km.

 

Folketall

320,165 (juli 2002) (singalesere, dravidianere, arabere og afrikanere)

 

Største byer

Male (ca. 65')

 

Språk

Maldivisk Dhiveli. Engelsk utbredt.

 

Religion

Islam

 

Nasjonal- produkt i USD

$ 1,2 milliarder (2001)

 

Valuta

Rufiyya (ca. 0.80 NOK) som finnes i sedler på 2, 5, 10, 20, 50, 100 og 500. En rufiyaa er delt opp i 100 larees. Mynter har verdiene 1, 2, ,5, 10, 25, 50 larees, og 1 og 2 rufiyaa. Betalinger på hotellene kan gjøres i de fleste valutaer om du betaler kontant, eller med kredittkort eller sjekk. Områder uten for feriestedet tar både US dollar, britiske pund, tyske mark og italienske lire. Man behøver ikke lokal valuta med mindre man skal benytte lokale forretninger eller tjenester. Pruting er begrenset men kan forekomme i turistbutikker i og rundt Singapore Basar i Malé og på suvenirbutikker på ulike øyer når prisen ikke er fastsatt.

 

Kredittkort

American Express, Visa, Master, Diners og JCB Euro Card

 

Tips

Tips kan man gi dersom servicen er god (det er den som regel). Det er vanlig å gi tips til folk som tilhører stedet man bor og som hjelper. Vanlig beløp for tips er 10 US dollar pr. uke. Noen få steder plusser automatisk på 10% i servicegebyr.

 

Klima

Klimaet er tropisk varmt med høy luftfuktighet. Nordøst monsun fra november til mai, og sørvest monsun fra juni til august.

 

Helseforhold og mathygiene

Det finnes to sykehus i Male. Det finnes også private klinikker. Man løper ingen helsemessige farer ved et opphold på Maldivene, men man må i høyeste grad være oppmerksom på at solen utrolig sterk og man må være forsiktig for å unngå å bli solbrent. Forøvrig anbefales det at man kontakter sitt lokale helsesenter for mer informasjon og veiledning angående sitt behov for vaksinasjon ved utenlandsreise.

Malariavaksine anbefales.

 

Strøm/telefon

Strømstyrken er den samme som I Norge – 220 V. GSM-dekning.

 

Transport

Båt og sjøfly.

 

Ambassade i Norge

Nei.

 

Visum

Et 30 dagers besøksvisum kan utstedes ved ankomst til landet. Arbeidstillatelse må ordnes før innreise gjennom firmaet du skal arbeide for på Maldivene.

Turismen på Maldivene er strengt regulert. Dette medfører at reising på egen hånd ikke er tillatt (med begrunnelse i beskyttese av det tradisjonelle levesettet til de innfødte). Man kan reise til områder omkring hovedstaden på dagsbesøk, men dette gjelder kun de som ligger innenfor den definerte turistgrensen. Det er ikke tillatt å besøke andre øyer.

 

Nødtelefoner

Politi 119  -  Brann 118  -  Ambulanse 102

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Consulate 25, Boduthakurufaanu Magu Male 20-05 Maldives

Tlf. +96 315176

 

Tidsforskjell til Norge

Sommertid: + 3 timer  -  Vintertid: + 4 timer

 

Nasjonale helligdager

2003: Januar 1; Februar 10,11,12,13; Mars 4; Mai 3,4,14; Juni 2; Juli 26,27; Oktober 27; November 3,11,25,26,27

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker 08-1330; Off. kontorer 0730-1430

 

Andre opplysninger

Inførsel til Maldivene se da: www. customs. gov.mv

 

Kle deg riktig på Maldivene. Lette bomullsklær er best. Dersom man ikke skal på viktige møter etc. er det vanlige klær som er regelen. Maldivene er et muslimsk land, og nakenhet blir sett på som en fornærmelse. Når man besøker en øy som er bebodd er minimum shorts og T- skjorte for menn og bluse eller T-skjorte og skjørt som dekker hoftene for kvinner.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Ferieguider

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©