- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Malaysia

 

 

Populære feriemål

 

Kuala Lumpur

Langkawi

Melaka

Penang

Taman Negara


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Malaysia

 

Malaysia er et spennende land Her finner du den fascinerende hovedstaden Kuala Lumpur, den historiske byen Melaka, Langkawi, Georgetown og mange fler (kart). Alle har til felles en mengde av opplevelser, severdigheter og attraksjoner. I dette landet finnes det et mangfold man knapt finner maken til i noe annet land. Malaysia består av Vest-Malaysia som omfatter den sørlige delen av Malayahalvøya (ikke Singapore) og utgjør de 11 statene i den tidligere Malaya-føderasjonen,  Kuala Lumpur og Øst-Malaysia med Sarawak og Sabah - (kart).

 

 

Vest Malaysia har sine grenser til Thailand, Malakkastredet, Sør-Kinahavet og Johor-stredet. Øst-Malaysia grenser til Indonesia, Sør-Kina-havet, Balabac-stredet og Sulu-sjøen. Mellom Vest- og Øst-Malaysia finner man øygrupper som tilhører Indonesia. Både øst- og vest Malaysia er meget varierte områder med fjellkjeder (over 4' moh.), store elver- og dype dalføre, regn-og mangroveskog og et meget rikt dyr- og planteliv.

En ferietur til Malaysia vil garantert gi varige minner. Her kan man oppleve alt (nesten) fra turer i regnskogen til fetivaler, strandliv med alle former for vannaktiviteter og ikke minst shopping med en tilhørende pruting. Her er det bare å velge. Er man den som ønsker å dykke eller snorkle, så finnes de fineste forhold ved områder som Tioman Island, Pulau Kapas og Redang. Eksempelvis er Tioman utpekt som en av verdens ti vakreste øyer. Her er strendene hvite og de mange korallrevene nær land er utmerkede snorkle/dykke områder som tiltrekker seg sportens entusiaster fra hele verden. Denne øya har flyforbindelse både fra Kuala Lumpur og fra Singapore. Redang er et eksotisk paradis med turkisblått hav, kritthvite strender og langstrakte palmer.

Øya er berømt for sitt krystallklare vann og sin fantastisk fine undervannsverden. I den avslappende atmosfæren på Redang får man virkelig muligheten til å nyte ferien fullt ut. Muligheten er også tilstede for mange varierte aktiviteter eksempelvis med et besøk i Taman Negara Nasjonalpark en jungelsafari eller elvepadling. (Her anbefales Tasik Chini i Pahang). Dersom man er i området Sarawak kan man besøke Gunung Mulu Nasjonalpark. Her finnes det utallige (eks. Clearwater Cave som er er verdens lengste) som bare venter på å bli urforsket. Dersom man ønsker andre "spennende" opplevelser så anbefales en tur til Turlte Islands Nasjonalpark  hvor man i perioden juli - oktober kan få oppleve å se tusenvis av skilpadder som kommer til stranden for å legge sine egg og sikre videreføring av sine gener til nye generasjoner. Fra denne nydelige nasjonalparken som virkelig er verd et besøk, er det vist mange naturfilmer på bl.a tv-kanalen Animal Planet. Man kan i Malaysia i tillegg til det som allerede er nevnt oppleve andre former for severdigheter og i denne sammenheng kan det eksempelvis nevnes  - avslutningen på fastetiden Ramadan som feires med stor festivitas over det meste av landet. Denne "festivalen" bærer navnet Hari Raya Puasa - Hari Raya Haji som er avslutningen på pilegrimsferden til Mekka - Det kinesiske nyttår (ca. februar) og Hindufestivalen Thaipusam med ritualer hvor man påfører seg selv smerte.

 

   

 

Malaysia er et bra alternativ for en vellykket ferietur. Når man reiser rundt i byene, eller på landsbygden for den saks skyld, er det hele tiden mye å oppleve og man møter stort sett bare smilende mennesker. I tillegg til å være et opplevelsesrikt og hyggelig land, så er dette et land hvor det er forholdsvis rimelig å feriere. Obs: ta med lite bagasje til Malaysia - kuffertenen er garantert fulle suvernirer, klær og annet når man reiser fra landet.

Vi ønsker alle en riktig god ferietur til Malaysia!


 

 

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

 

Kuala Lumpur som er hovedstaden i Malaysia (grunnlagt 1857) er spennende og kontrastfyllt mellom Østens tradisjonsrike kulturer og det hypermoderne, globale samfunn (kart). Her finnes praktfulle byggninger fra kolonitiden, bygninger med det preg av Østen og det moderne med den nesten 450 meter høye skyskraperen Petronas Twin Towers som et fantastisk blikkfang. Byen som liger ved elvene Kelang og Gombak er Malaysias knutepunkt, og har det meste. Her står severdighetene i kø, her finnes uante shoppingmuligheter og her finnes rom for avslappining og nytelse. I tillegg til alt dette kan man også få utrolige naturopplevelser i landets eldste nasjonalpark - Taman Negara hvor alle muligheter for eksempelvis - jungelsafari - rafting jakt- og fiske er vel tilrettelagt.

 

 

 

Av andre severdigheter og opplevelser man må få med seg i Kuala Lumpur er eksempelvis - Det historiske området ved Dataran Merdeka, hvor landet fikk sin frigjøring i august '57 - Sultan Abdul Samad-bygget med sine vakre kupler - landets nasjonalhistoriske museum - nasjonalplanatriet og parkområdet Taman Tasik Perdana hvor man kan oppleve en fantastisk Orkidéhage - den store flotte jernbanestasjonen -  den nasjonale moske - og ikke minst tempelet Sri Mahamariaman fra 1870-årene. Uansett hva man velger så er det viktig å avsette god tid slik at man kan nyte disse severdighetene. Selv om den tørreste tiden i Kuala Lumpur er i perioden juni og juli så er antagelig dette den beste tiden for et besøk. Andre perioder har mer fuktighet og mer varme, men man må likevel være oppmerksom på at uansett når man besøker byen så blir dette er meget varm fornøyelse.


 

 

Langkawi

Langkawi

 

Drømmene om vakre bukter, kanaler og kritthvite strender finner man utenfor vestkysten på Malaysia. Her ligger Langkawi som omfatter mange øyer, men hvor kun et fåtall er bebodd (kart). Langkawi som ligger nordvest i Malaysia med grense mot Thailand består av totalt 99 vakre tropiske øyer hvor hovedøya heter Pulau Langkawi, og kalles for legendenes land (kart). Øygruppen har mange romantiske myter som reflekteres i ulike stedsnavnene. Disse øyene var lenge et populært skjulested for både pirater- og røvere, men i dag kan man besøke dette "paradis" med med store kalksteinsklipper, gedigne fossefall og vakre kritthvite strender. Her kan man oppleve små fiskerlandsbyer med husene bygd på påler i sjøen. For å komme til Langkawi kan man ta fly fra Kuala Lumpur, Penang eller Singapore. Langkawi kan by på det meste av aktiviteter og nytelse.

 

 

 

Her kan man eksempelvis utøve sin interesse for golf på en 18-hulls vakkert beliggende golfbane, man kan nyte livet på en av de mange strendene med eller uten vannaktiviteter eller man kan slappe av på et av de mange eksklusive hotell hvor man finne alle fasiliteter. Foe den som liker å shoppe så bør man vite at Langkawi har status som frihandelsområde og er prisnivået deretter.  Her kan man bl.a. finne elektroniske frodukter til fantastiske priser. Hovedbyen heter Kuah og ligger på øyas sørøstlige del, og fremstår som en by med moderne hotell, shoppingsenter og severdigheter i mengdevis. Mange som besøker denne øygruppen benytter anledningen til et øycruise hvor man blir guidet rundt til de aller fineste områdene. 


 

 

Melaka

Melaka

 

Melaka (tidligere Malakka 1400-tallet) ligger ved Melaka-stredet (kart), og er regnet som landets mest historiske by, den er full av opplevelser- og severdigheter. Av severdigheter man ikke kommer utenom i Melaka er eksempelvis det historisk- og det etnografiske museum i Stadthuys - St. Francis Xavier-kirken fra 1849 - St. Francis Xavier-kirken (1710) - tempelet Cheng Hoon Tengs (1646) - Kampong Hulu moskeen (1728) for bare å nevne noe.

 

 

I tillegg til dette finnes gater, smug- og bakgater, store-og små forretninger av alle slag, og ikke å

forglemme byens utrolige atmosfære som kan sette selv den mest reisevante inn i en nostalgisk tankerekke. Om ikke dette er nok kan man i Melaka utfolde seg i aktiviteter som golf, vannaktiviteter, nyte et godt måltid på en av de mange kinesiske reatauranter eller bare slappe av på et av byens mange fine hotell. Vi er ganske sikker på at den som besøker Melaka vil oppleve dette som en minnerik ferietur.


 

 

Penang

Penang

 

 

Øya Penang er tropisk, frodig og har mange fine langstrakte strender eks. Tanjung Bunga, Batu Ferringhi og Monkey Beach. Det er det verken strendene eller maten alene som gjør Penang så fascinerende, men byen Georgetown, britenes første besittelse i Sørøst-Asia (kart). Dette er en historisk by som utviklingen elegant har hoppet bukk over. I mange av bydelene har tiden nesten stått stille og man kan enkelt drømme seg femti-seksti år tilbake i tid. Den opprinnelige bykjernen med kolonitidens offentlige praktbygg består fortsatt, og dette i kombinasjon med de tallrike innslag av Østens kultur og templer gjør denne byen til noe helt spesielt.

 

     

 

Byen som ble grunnlagt så tidlig som i 1786 var dengang som nå en viktig handelsby. I tillegg har nå denne byen blitt et populært feriested for turister fra alle verdens land, og iIkke noe annet sted i Malaysia er utvalget av kulinariske opplevelser større, kvaliteten høyere og prisene lavere enn på Penang. Byen har nesten 500', en utrolig- og spennende atmosfære, og ikke minst mange severdigheter hvor man enn befinner seg. Her kan man eksempelvis se Fort Cornwallis fra 1786 som i dag er et friluftsteater - museer - Masjid Melayu moskeen (1820) med sine gullkupler - tempelet Kek Lok Si med sin fortryllende hage og det hvite klokketårnet som er et praktbygg. Om ikke dette er nok så anbefaler en tur opp til Penang Hill hvor man kan nyte utsikten over byen fra nesten ni-hundre meters høyde. Et opphold i Georgetown glemmes ikke.


 

 

Taman Negara

Taman Negara

 

Taman Negara er den eldste nasjonalparken i Malaysia. Den inngår i tre av landets delstater og dekker et areal på nesten 4.5' kv. km. Nasjonalparken som ligger på østkysten av Vest-Malaysia er et meget vakkert naturområde hvor man bl.a. finner en av de eldste regnskoger i verden. I dette området finnes også nomadefolket Orang Asli som har hatt sitt tilhodssted her i flere hundre år. 

 

Nasjonalparken er årlig besøkt av et stort antall turister som på oppmerkede stier (og under sikrede forhold) får ekstreme og eksotiske naturopplevelser i form av møte med alt fra elefanter- og svarte pantere til fargerike fugler- og sommerfugler. Denne nasjonalparken er verd et besøk og du kan lese mer om denne (og de andre nasjonalparkene i Malaysia - her (Taman Negara).

 

   

 

Eksempel på andre nasjonalparker:

Niah Nasjonalpark (ligger i Sarawak) som har en stor arkeologisk betydning hvor man har funnet bosettinger som er 40' år gamle. I tillegg har denne parken berømte huler, som huser millioner av flaggermus.

Mulu Nasjonalpark som er kjent for sine enorme huler (Mulu-hulene) hvor det er regnet ut at for å kunne fylle disse må man sette inn så mange som femtifem jumbojet.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Klimaet i Malaysia er tropisk, dvs. jevn temperatur på i gjennomsnitt 32 grader hele året. Det er jevn over fuktig. Malaysia ligger i det tropiske regnskogsbeltet, og man må innfinne seg med at det kan kome mye regn.

 

 

Kuala Lumpur

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

22

22

23

23

23

23

22

23

22

23

23

22

Max. Temp.

32

33

33

33

33

33

32

32

32

32

32

32

Soltimer

192

209

202

189

195

198

202

195

168

164

147

167

Nedbørsdager

16

15

17

21

17

13

11

14

17

21

22

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuala Terengganu

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

22

22

23

23

23

23

23

23

23

23

23

22

Max. Temp.

28

29

31

32

32

32

32

32

31

31

29

28

Soltimer

180

203

260

246

226

192

217

211

201

180

144

152

Nedbørsdager

19

13

12

10

12

10

12

12

17

20

22

23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Været i Malaysia- I dag !

 

Yahoo værinformasjon


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Persekutuan Tanah Malaysia (Føderasjonen Malaysia)

 

Areal

329 758 km²

 

Folketall

Ca. 24,53 mill. 66,1 pst. malayere, 25,3 pst. kinesere, 7,4 pst. indere og 1,2 pst. lokal urbefolkning og andre. De fleste er bosatt i Vest-Malaysia. 

 

Største byer

Kuala Lumpur (1 145 075), Ipoh (382 633), Johor Baharu (328 646)

 

Språk

Offisielt språk: Bahasa Malaysia Andre språk: Engelsk, div. kinesiske dialekter (deriblant Mandarin, Kantonesisk, Hokkien), Tamil, Iban og andre minoritetsspråk.

 

Religion

Landets religiøse mønster er sammensatt og her finner man mange religiøse grupperinger, hvor islam er statsreligionen i landet ca. 54% av befolkningen. I tillegg kommer buddhisme, taoister, kristne, hinduister og andre.

 

Nasjonal- produkt i USD

USD 86,5 mrd.(2001)

 

Valuta

Ringgit Malaysia (MYR) MYR 3,80=USD 1 - Veksling av valuta går uten problemer men bankene tar gebyr. Det finnes lokale pengevekslere men man må her passe på å få riktig kurs. Det er også muligheter å ta ut kontanter i minibank

 

Kredittkort

American Express, BankAmericard, Diners, MasterCard og Visa. kan benyttes på de fleste steder.

 

Tips

Lette klær, men smart. Armer og ben dekkes til i religiøse bygninger (moskeer/templer), det er viktig å vise respekt for lokal sedvane og ikke kle seg unødvendig utfordrende. Pek med hele hånden, å bruke pekefingeren anses som fornærmende. Håndhilsing er vanlig i KL, men mange kvinner utenfor KL foretrekker at man ikke tar en i hånden.

Det å gi tips når man er "ute på by'n" er ikke vanlig i Malaysia. Man må likevel være oppmerksom på at mange hotell- og restauranter de fleste ganger legger på regningen servicegebyr på 10%.

 

Klima

Tropisk, dvs. jevn temperatur på i gjennomsnitt 32 grader hele året. Fuktig. Malaysia ligger i det tropiske regnskogsbeltet, og man må regne med mye regn.

 

Helseforhold og mathygiene

Vaksinasjon og internasjonalt vaksinasjonsbevis er nødvendig. Oversikt over nødvendige vaksiner og helsemessige forholdsregler fås ved helsestasjoner i Norge. Det er ingen malariafare i Kuala Lumpur, men det har forekommet flere tilfelle av dengue-feber den senere tid. Malariapiller bør tas ved turer til landsbygden og i jungelen.

De sanitære forhold i Kuala Lumpur er tilfredsstillende. Drikkevann bør filtreres.

Fordøyelses- og hudproblemer er som regel av ufarlig og forbigående art. Lengre opphold i tropiske strøk krever ekstra tilførsel av vitaminer og mineraler.

De offentlige sykehusene er ikke på europeisk kvalitetsnivå, men det finnes tilfredstillende private klinikker og sykehus med moderne utstyr og spesialleger. Vanlige medisiner og vitaminer finnes i Kuala Lumpur. Det finnes flere brukbare tannleger med moderne utstyr.

Klimaet kan virke belastende. Det er varmt (30-35 grader) med høy luftfuktighet (ca. 80%) hele året. Den høye luftforurensningen i Kuala Lumpur kan medføre ekstra problemer. Mange plages med luftveisinfeksjoner som følge av svingninger i temperatur/fuktighet mellom inne og ute. Den såkalte "hazen", dvs. akutt meget høy luftforurensing som følge av skogbranner først og fremst i Indonesia, synes å ha blitt et årlig tilbakevendende problem. Ofte ligger forurensningen som et lokk over byen.

 

Strøm/telefon

220V Telefontjenestene blir stadig bedre, også mobiltelefon

 

Transport

Veinettet er godt ut bygd, likeså transporttilbudet. Buss, tog, T-bane (KL) og taxi er rimelig. Bilutleie er tilgjengelig i KL, inkludert den internasjonale flyplassen og i de største byene. Trafikk-kulturen i Malaysia er til tider svært aggressiv og uforutsigbar.

 

Statlig reise byrå

Tourism Malaysia i Kuala Lumpur, tel.: +60-3- 293 5188 Internet: http://tourism.gov.my

 

Ambassade i Norge

Sideakkreditert fra Sverige : Embassy of Malaysia, Karlavägen 37, Box 26053, SE-100 41 Stockholm Tel.:46-8-791 7690

 

Visum

Ifølge bilateral overenskomst trenger ikke nordmenn visum for opphold i Malaysia av inntil tre måneders varighet.

 

Nødtelefoner

Turistpoliti (KL): 2146 0522 - SAS: (3) 2142 6044

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Embassy, 53 Floor Empire Tower, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur, Malaysia Tel.: +60-3-2175 0300 - Internett :Den norske ambassade i Kuala Lumpur

 

Tidsforskjell til Norge

+6 (+7 vintertid)

 

Nasjonale helligdager

Nasjonaldag 31. aug. Malaysias status som flerkulturell nasjon fører til at det feires svært mange religiøse høytider. I tillegg kommer nasjonale helligdager, og lokale høytidsdager i de enkelte delstater. Ytterligere informasjon finnes på følgende web-side:

http://www.eguidelifestyle.com.my/useful_info/holidays.asp

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Kelantan, Terengganu, Perlis og Johor holder stengt på fredager. I forbindelse med fredagsbønnen (12.15-14.45), kan det også være vanskelig å få utført tjenester i banker/offentlige kontorer i resten av landet. Lørdag er "halv" dag i hele Malaysia. Offentlige kontorer holder åpent 8-16.15, bortsett fra lørdag (8-12.45). Butikker holder generelt åpent fra 9-21, enkelte større forretninger fra 10-22. I mindre byer stenger butikkene 17.30 og holder også stengt på søndager.

 

Andre opplysninger

Vegetasjonen består av regnskog og noe bambus. Ved kysten finner man mangroveskog. Floraen i regnskogen er rik og har mer enn 10' arter av plantear- og trær. Det finnes noen hundre arter av pattedyr. Man kan oppleve å se både elefanter og tapirer. I tillegg til dette regner man med at det finnes over seks hundre fuglearter i landet.

 

(Kilde: UD)


 

 

Din ferie Arena

(Nedenfor finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Hotell

 

Hotell i Kuala Lumpur


 

 

Ferieguider

 


 

 

Transport

 

Kuala Lumpur Intl. Airport

Malaysia Jernbane


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©