- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Filippinene

 

 

Populære feriemål

 

Banaue

Manila


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Filippinene

 

Filippinene ligger utenfor sørøstkysten av Asia og dekker et areal på 297 370 kv. km. Landet består av ca. 800 bebodde, og mer enn 6' ubebodde øyer. De ti største øyene utgjør nesten nittifem prosent av det totale landareal. De to største øyene er Mondanao og Luzon som henholdsvis ligger sør og nord i landet. Filippinene har ca. 80 millioner innbyggere og det er en kontinuerlig forflytning fra landområdene og til de store byene.

 

 

De aller fleste av oss har nok mange ganger forbundet landet med ytterpunktene - fattigdom, slumområder søppelberg på den ene siden og vakre kritthvite sandsternder på den andre. Filippinene blir ofte i media fremstilt på denne måten, men landet har mye mer å by på. Her finnes severdigheter, attraksjoner og opplevelser i mengder. Her finnes vakre naturområde, fjellkjeder, sjøer, elver og dype havområder - kort sagt landet er vakkert.

Som noen eksempler på det som er nevnt ovenfor så er det østlige havområdet - Filippinergropen regnet som et av verdens største havdyp hvor det er foretatt målinger helt ned til nesten 12' meter. Fjellkjedene er høye og her finner man øyområdet nest høyeste fjelltopp som er vulkanen Pulog med 2.927 moh. og den høyeste som ligger i Mindanao sør i landet med vulkanen Apo på hele 2.954moh. (Kart).

 

 

 

Filippinene har et frodig planteliv med mange særegne arter, her er det mangroveskog og et meget rikt og artsvarierende dyre- og fugleliv.

Mange av de som besøker landet nyter ferietiden på en eller flere av de fine strendene, hvor noen er regnet som bland de fineste i verden, den såkalte "topp 10 listen". Øya Boracay som ligger på nordvestkystenen av Panay beskrives å ha en sandstrand av denne typen selv om den til tider er regnet for å ha mye forurenset vann. Med alle landets små og store øyer så finnes det utalige fine områder som egner seg for både bading og andre former for vannaktiviteter, og det er ikke alle som er like overfylt av turister. Det finnes mange "perler" hvor man kan dykke- og snorkle (eks. Alona Beach) og ikke minst nyte strandlivet.

 

   

 

Dersom ikke dette er nok kan man utforske et eller flere av de mange fjell- og vulkanområdene i guidede turopplegg, eller man kan oppleve landets kulturelle liv med eksempelvis filippinsk musikk- og dans, oppleve den filippinske nyttårsfeiringen med utrolige mengder fyrverkeri eller landets storste opptog (i Quiapo -januar måned) hvor bl.a. en Jesus-statue i full størrelse bæres gjennom gatene. Filippinene kan oppleves på mange måter, men uansett hva man velger så blir det helt sikker et vellykket opphold.


 

 

Banaue

Banaue

 

Banaue ligger i Nord-Luzon og det er her de mye omtalte, og de berømte terrasse-rismarker finnes. Dette er rismarker som er bygd oppover bratte dalsider og som kan strekke seg i trappeform fra dalbunnen og helt opp til over en høyde på tolv- tretten hundre meter. Ifugao-folket benytter for sine "trapper" en teknikk som er flere tusen ås gammel, og dette "kunstverket" er oppført på FN's liste over verdens kulturarv - som verneverdig.

 

 

 

Banaue er et område som besøkes av et stort antall turister hvert år, og som alle beundrer både dette folket, deres unike teknikk og deres fine kultur.


 

 

manila

Manila

 

Hovedstaden på Filippinene er Manila. Dette er en by i en enorm utviklig og den har litt i overkant av tolv millioner innbyggere. Byens geografiske beliggenhet er på sørvestkyst av øya Luzon i Manila-bukta (Kart). Denne byen som er en av de viktigste- og mest trafikkerte havnebyene i Sørøst-Asia. ble grunnlagt allerede så tidlig som 1571, og virker utad som en "normal" hovedstad. Men desverre så sjuler det seg i denne byen utallige sjebner. Her finnes et stort antall mennesker som bor i de av byens mange slumområdene og liv livnærer seg på de nå så kjente- og enorme søppelbergene. (Det er ganske sikkert mange som har lest om de fantastiske personene som vier hele sitt liv med kun et mål - å hjelpe menneskene på søppelbergene). Fattigdommen er stor i Manila men til tross for dette kommer det daglig tusenvis av mennesker flyttende fra den filippinske landsbygda for å søke lykken i hovedstaden (de fleste misslykkes). Her finnes forurensning, kriminalitet og prostitusjon i mengder, og side om side med alle former for det som beskrives som "den vestlige handelsvirksomhet".

 

   

 

Manila er en by med tradisjoner. Her finnes for den "moderne" turist mengder av severdigheter, opplevelser og attraksjoner. Man kan eksempelvis gjøre et besøk i den gamle bydelen med navnet "The walled city" som har fremkomet på grunn av en kjempemessig ringmur som nå måler en lengde på nesten tre kilometer. Andre severdigheter er Manila Katedralen - Fort Santiago - Rizal Park (ligger sør av Intramuros) - den kinesiske og den japansk hage.  Også i Manila finnes det mange fine strender, men man skal være oppmerksom på at det har- og kan fortsatt finnes mange forurensede områder, - og av hygieniske grunner frarådes det sterkt av myndighetene å bade innerst i Manila Bay.


 

 

Kart

Kart

 


 

 

Klima

Klima

 

Klimaet er varmt og fuktig hele året og kan inndeles i tre perioder: Regntiden varer fra juni til slutten av oktober, den "kjølige" perioden varer stort sett fra november til slutten av februar, mens perioden mars-juni er den varmeste årstiden.

Gjennomsnittstemperaturen for året er 30 grader. Den høyeste temperaturen er 37-38 grader, mens nattetemperaturen (januar) sjelden faller under 22 grader. I regntiden er det ofte tyfoner med en vindstyrke på opptil 200 km/t. Disse berører sjelden Manila på grunn av fjellene som delvis omgir byen. De nordlige delene av landet er mest utsatte for tyfoner/tropiske stormer.

Mindre jordskjelv forekommer, men er oftest av så lav styrke at man sjelden merker noe. Det er tre aktive vulkaner på Filippinene. To av dem har hatt flere utbrudd på 1990-tallet.

Luftforurensing er et økende problem i Manila. Byen er blant verdens mest luftforurensede, og dette gir seg utslag i ulike helseproblemer (lunge-, luftveis- og hjertesykdommer, allergier/astma). Særlig små barn er utsatt.

 

Manila

 

Jan

Feb

Mars

April

Mai

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

21

21

23

26

26

26

26

26

25

24

24

23

Max. Temp.

30

30

32

35

35

33

32

31

31

31

31

30

Soltimer

179

188

226

259

223

162

133

135

135

158

148

152

Nedbørsdager

4

3

3

4

9

17

22

23

23

16

14

8

 

Været på Fillipinene - I dag !

 

Yahoo værinformasjon for Filippinene


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Republic of the Philippines

 

Areal

297 370 kv. km.

 

Folketall

Ca. 80 millioner

 

Største byer

Manila, Cebu, Davao

 

Språk

Det nasjonale språket er filipino, som i hovedsak er bygget på dialekten i Manila-området, tagalog, oppblandet med spanske og engelske låneord. Filipino er på vei inn som undervisningsspråk og til en viss grad også som administrasjonsspråk. Engelsk er imidlertid fortsatt mest benyttet i sentraladministrasjonen og i næringslivet. Engelskkunnskapene blant filippinere flest er relativt gode. Man kan også høre mange som snakker ilocano.

 

Religion

Den romersk-katolske kirke samler de fleste innbyggerne ca. 80%. Ellers er det protestanter, muslimer og buddhister.

 

Nasjonal- produkt i USD

78 mrd

 

Valuta

Philippines Pesos, PHP USD 1=Php 55, NOK 100= 734,50 (pr. juli 2003)

US dollaren er på Filippinene høyt verdsatt og har man med dollar i kontanter kan man få en bra kurs ved veksling i filippinske peso. Reisesjekker er også akseptert, men mest i de store byene.

Minibanker finnes mange steder. 

Handel

Pruting er en selvfølge på Filippinene. Dette gjelder både på det lokale markedet og i forretninger. Forvent minst 10% avslag. Det opereres normalt med såkalte "turistpriser" som liggerhøyere enn vanlig. Man bør pass på for å unngå lureri.

 

Kredittkort

VISA, Diners, Mastercard, American Express

 

Tips

Det er et rikelig utvalg av de fleste forbruksvarer. Drikkevann kan kjøpes i alle matvarebutikker

Kulturliv

I Manila finnes et relativt aktivt kulturliv. Vanligvis bringer de største avisene anmeldelser og informasjon om ulike kulturelle arrangementer. De fleste dagsavisene har også en ukentlig kulturkalender for både konserter, skuespill og kunstutstillinger. Filmannonsene står daglig i de største avisene. Manila har utallige kunstgallerier som spesialiserer seg på alt fra grafikk og malerier til treskulpturer og etnisk kunst. Filippinene har en relativt stor filmproduksjon, men det aller meste produseres på det nasjonale språket, tagalog. Det finnes en rekke kinoer i Makati, som viser et stort utvalg av utenlandske filmer, særlig amerikanske.

Det er en rekke klubber og kaféer med levende musikk, alt fra folkemusikk til jazz og gammelpop samt en lang rekke private klubber med ballroom-dans. Det danses også til levende musikk på de fleste større hoteller.

 

Klima

Klimaet er varmt og fuktig hele året og kan inndeles i tre perioder: Regntiden varer fra juni til slutten av oktober, den "kjølige" perioden varer stort sett fra november til slutten av februar, mens perioden mars-juni er den varmeste årstiden.

Gjennomsnittstemperaturen for året er 30 grader. Den høyeste temperaturen er 37-38 grader, mens nattetemperaturen (januar) sjelden faller under 22 grader. I regntiden er det ofte tyfoner med en vindstyrke på opptil 200 km/t. Disse berører sjelden Manila på grunn av fjellene som delvis omgir byen. De nordlige delene av landet er mest utsatte for tyfoner/tropiske stormer.

Mindre jordskjelv forekommer, men er oftest av så lav styrke at man sjelden merker noe. Det er tre aktive vulkaner på Filippinene. To av dem har hatt flere utbrudd på 1990-tallet.

Luftforurensing er et økende problem i Manila. Byen er blant verdens mest luftforurensede, og dette gir seg utslag i ulike helseproblemer (lunge-, luftveis- og hjertesykdommer, allergier/astma). Særlig små barn er utsatt.

 

Helseforhold og mathygiene

Insekter, spesielt moskitos, kan være plagsomme, og insektstikk kan bli infisert. Flere utlendinger er blitt rammet av denguefeber, et virus som smitter gjennom myggstikk. Sykdommen gir seg utslag i høy feber/hodepine og kan være svært alvorlig. Det finnes ingen vaksinasjoner eller medisiner mot dengue, kun bruk av anti-myggkrem for å holde myggen borte. Anti-myggkrem kan kjøpes lokalt, evt. tas med fra Norge. Barnesenger bør i perioder utstyres med insektnett, som fås kjøpt lokalt. Kakerlakker finnes i stort omfang.

Manila finnes det et stort utvalg av leger og tannleger, mange med tilleggsutdannelse fra USA.

Medisinutvalget på store apotek er relativt godt, men internasjonale merkemedisiner er forholdsvis kostbare. Filippinske sykehus har generelt dårlig tilgang på blod.

Manila har hoteller i alle prisklasser. I Manila finnes det restauranter og kaféer i alle prisklasser, fra de amerikanske "fastfood"-kjedene til de mer eksklusive franske restauranter. Det er et stort utvalg av alle typer kjøtt, skalldyr og fisk

Av hygieniske grunner frarådes det sterkt å bade innerst i Manila Bay.

 

Strøm/telefon

Det faste telefonnettet fungerer tilfredsstillende. Mobiltelefonnettet plages fremdeles av utilstrekkelig kapasitet samt begrenset dekningsområde, selv om situasjonen har forbedret seg betraktelig de seneste par år.

 

Transport

På den sentrale øya Luzon, hvor hovedstaden Manila ligger, er det et forholdsvis godt utbygd veinett, men med varierende kvalitet. I Metro Manila har veinettet på langt nær nok kapasitet i forhold til antall kjøretøyer. På de øvrige øyer og i provinsen er veisystemet også preget av manglende vedlikehold.

Det finnes en rekke flyplasser rundt om i landet, og det er hyppige flyforbindelser mellom Manila og de største byene. Siden Filippinene er et øyrike, har den innenlandske skipsfarten stor betydning både for passasjer- og varetransport. Få utlendinger benytter seg imidlertid av sjøtransport fordi det tar for lang tid og skipskvaliteten er dårlig. Jernbanenettet er ikke særlig utbygget, og finnes bare i et begrenset område av Luzon.

Kommunikasjon i Manila

De mest utbredte kommunikasjonsmiddel er busser samt de karakteristiske "jeepneys", som er lokalt produserte, store, åpne "jeeps". Det finnes også en enkel jernbanelinje i selve Manila samt to metrolinjer. Andre fase i utbyggen av en "mass-rail transport system", som skal bidra til å avlaste den overbelastede ringveien (EDSA) rundt byen, forventes ferdigstilt i 2003.

Drosjer er for øvrig rimelige og lett tilgjengelige, de aller fleste med luftavkjøling. Det regnes som trygt å ta registrerte drosjer på dagtid. Om natten anbefales det å ta drosje fra et av hotellene, da bilnumrene blir skrevet opp av hotellets dørvakt. Det finnes en rekke bilutleiefirma (AVIS o.l), og man kan ofte leie sjåfør. Flyplassavgift ved utreise en PHP 550

 

Ambassade i Norge

Filippinene har ikke ambassade i Norge, men dekkes fra Sverige: The Embassy of the Republic of the Philippines Skeppsbron 20, Box 2219, S-103 15 Stockholm Tel : +46-8-23 06 06/23 56 65

 

Visum

Visumplikt ble gjeninnført i 1981. For norske borgere gis det ved ankomst visum for 21 dagers opphold mot fremvisning av gyldig returbillett eller flybillett til visumfritt tredjeland. Det er relativt lett å få forlenget opphold hos immigrasjonsmyndighetene (Bureau of Immigration Manila), men man kan også få visum for 59 dager eller lengre ved henvendelse til Filippinenes ambassade i Stockholm Ved oversittelse av visumets gyldighetstid må man betale en bot til immigrasjonsmyndighetene før avreise.

Pass må være gyldig i minst 6 mnd ved ankomst til landet.

 

Nødtelefoner

Norske ambassade, Manila: +63-2-886 3245

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Royal Norwegian Embassy, 21st Floor, Petron Mega Plaza, P.O. Box 3344 MCPO, 358 Senator Gil Puyat Avenue, Makati City, Metro Manila Tel.: +63-2-886 3245 

Åpningstid: 9-16 mandag til fredag. Visumseksjon: 9.30-11.30 - Telefoniske henvendelser om visum besvares: 14-16

Royal Norwegian Consulate, Cebu Aboitiz Building, Archbishop Reyes Ave, Banilad, Cebu City Tel..: +63–32-231 2580 / 232 0296; Faks : +63-32- 232 0395 - Consul A.F Aboitiz direct : +63-32- 232 3133; Faks : +63-32- 232 0395

 

Tidsforskjell til Norge

6 timer sommertid, 7 timer vintertid

 

Nasjonale helligdager

1. jan., 9. apr., langfredag., 1. mai, 12. juni, 31. august., 1. nov., 25. og 30.-31. des.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker: 0900–1500 - Butikker: 1000–2100 - Offentlige kontorer: 0800–1700

 

Andre opplysninger

Det er bl.a. ikke anledning for personer å innføre: våpen, alkohol i store mengder, pornografi, utryddelsestruede dyr, og medisiner/narkotika som ikke er godkjent av landets myndigheter

 

(Kilde: UD)


 

 

Din ferie Arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Ferieguider

 

Boracay Island

Nyheter

Phillippines Government

Pinoycentral

Cia Faktabok

Philnews

Phillippines Tourism

Worldtravelguide


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©