- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Tunisia

 

 

Populære feriemål

 

Hammamet

Monastir

Sousse

Matmata

Port el Kantaoui

Tunis


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Tunisia - Den arabiske verden

 

Tunisia er et fantastisk ferieland. Hva med en ørkensafari på kamel i Saharas varme, bølgende sanddyner? Tunisia er landet som kan tilby deg dette og mange flere fantastiske opplevelser. Tunisia har et stort antall fabelaktige langgrunne sandstrender med den mykeste og fineste sand du kan tenke deg. Tunisia ligger fint til i Nord-Afrika med lang kyst mot Middelhavet og innbyr til en rekke aktiviteter i vannet. I Tunisia er den arabiske hverdagen klar for dine oppdagelsesferder. Her finner du alt fra medinaer (gamle byen) med sin livlige handel, moskeer og ikke minst hoteller som tilbyr deg alt du ønsker av komfort og underholdning.

 

   

 

Man kan si om Tunisia at dette er et muslimsk land med en arabisk kultur i en moderat form, og et land med en sterk grad av vestlig orientering. Tunisias beliggenhet er helt nord i Afrika og landet kan by på gjennomgående godt klima hele året med solskinn, en varm sommer og milde vintere. Sommerens temperaturer kan selv på de nordligste områdene komme opp mot 40 varmegrader og med en vanntemperatur på over 30 grader. Badesesongen i Tunisia varer fra mars og til langt ut i oktober. I Sahara kan dagtemperaturen fort komme over-50 varmegrader. 

 

   

 

Tunisia var tidligere en fransk koloni og dette har bl.a. satt sitt preg på landets matkultur. I Tunisia kan du gjøre en god handel. Prisene her er lave og for å gi deg et eksempel kan du kjøpe et par sandaler av kamelskinn for kun 2-dinarer. (Dinarer er landets valuta: 1-dinar er ca. 6 norske kroner). Husk: Dette er landet hvor det både må og skal prutes. Oppgitt pris i all handel kan prutes med minst 50%.

Er du i Tunisia anbefales reiseselskapenes 2-dagers bussturer til Sahara. På disse får du oppleve Tunisia i hele sin virkelighet og du får besøke en mengde attraksjoner og severdigheter. Her får du bl.a. oppleve både den enorme saltørkenen og steinørkenen der innspillingen av Star-Wars filmene foregikk. Du får også besøke de såkalte "huleboerne" som er familier som bor i store huler hogt ut i fjellet.

Et lite tips hvis du reiser på denne turen: Ta med flaske-vann, hodeplagg, toalettpapir (sistnevnte mangler på de fleste steder langt inne i landet). Generelt bør du også ha med deg Desiskum, som kjøpes på apoteket hjemme. Dette er et skum som desinfiserer eks. etter at du har tatt i penger. (Pengene er skitne i Tunisia).

Foruten Tunisias mange severdigheter er landet i de senere år blitt et reisemål for golfspillere, og du finner her mange fine golf baner. Tunisia er et land hvor det er forholdsvis rimelig å feriere og særlig da sammenlignet med vesteuropeiske land. Her kan du bo- og spise godt for en billig penge.


 

 

Hammamet

Hammamaet

 

Hammamet ligger nord i Tunisia og kalles for Tunisias hage. Byen ligger ca. 60 kilometer sør for hovedstaden Tunis og ca. 80 kilometer nord for Sousse. Hammamet er et av de eldste og mest kjente turistmålene i landet og byen er omgitt av store olivenlunder. Hammamet kan by på en utrolig lang og fin sandstrand. (I realiteten strekker stranden seg fra Hammamet til Sousse, og litt til). Skal du til Hammamet eller Sousse ankommer du først til Monastir som har nærmeste flyplass.

 

   

 

Helt siden 1925 da en rumensk millionær fant ut at han ville bygge et gedigent sommerhus i Hammamet (fungerer i dag som byens kultursenter) har byen vokst i takt med en stadig økende turisme. Til tross for en jevn vekst og det at gatebildet domineres av turister i mer eller mindre passende shorts har man lykkes med å beholde byens opprinnelige særpreg.

De fleste hotellene i Hammamet er plassert like ved og langs den utrolig fine sandstranden. Nesten alle hotellanleggene har tilpassede bygninger med byens gamle arkitektur. Hvite og blå bygg med mosaikkdekor og frodige, grønne parkanlegg. Hotellene tilbyr alt du trenger, fra barneklubber, butikker, restauranter, barer, og har som regel et eget diskotek. Hotellene i Hammamet passer for alle. I Hammamet finner du også Tunisias største diskotek med oppvisninger av folklore og tunisisk kultur.

 

   

 

Medinaen - Gamlebyen i Hammamet

 

Medinaen er den eldre bydelen i Hammamet og ble bygd rundt 900-tallet. Den ligger midt i byen helt ut mot havet. Medinaen er omgitt av en stor bymur sammen med en borg kalt Kasbah'en som er fra omkring 1300-tallet. I tillegg til dette finner du i bybildet en moske fra ca. 1500-tallet, som har et tårn som er åpent for besøkende. Har man tatt turen opp på toppen av Hammamets borg oppleves enfantastisk utsikt over bukten og de nærliggende sandstrender.

OBS! Skal du i Medinaen (Dette gjelder alle Medinaer) så bør du ha åpne øyne. Pass på penger og andre verdisaker og hold små barn i hånden hele tiden. Vær oppmerksom, for selgerne her er meget pågående de tar ikke nei for et nei. I tillegg til dette bør du passe på å ha kontanter i liten valuta rett og slett fordi det er et problem å få tilbake vekslepenger.

 

 

Aktiviteter

 

Tunisia er oppdaget av golfere. I nærheten av Hammamet finnes to golfanlegg med flere baner med høy kvalitet. På den relativt korte strekningen fra Monastir til Kartago finnes åtte 18-hullsbaner. Når du er i Hammamet bør du ta deg tid til en dagstur til historiske Karthago og Tunisias hovedstad Tunis.

 

 

 

Med egen erfaring anbefales en "safari" med jeep / buss til Matmatas grotter, til den hellige byen Kairouan og ikke minst ut til randen av Sahara hvor du på kamelryggen kan oppleve en utrolig solnedgang over glødende sanddyner. 

Dette er turer som tar fra en til to dager men du får et minne du aldri glemmer. Du kan også bli med på en ekte beduinfest med dans, musikk og god mat sammen med andre turister. På stranden foregår alle former for aktiviteter. Du kan være med på "Pirat-seilas", vannski, drageturer og mye mer.


 

 

Matmata 

Matmata

 

Matmata er en meget populært turistby og ingen andre steder i Tunisia finner du flere turister samtidig. Matmata ligger på sørøstkysten av Tunisia ca. 40 mil sør for hovedstaden Tunis og har et innbyggertall på omtrent 5000 mennesker som de aller fleste er berbere. 

 

 

 

Ekspertene mener at det i denne delen av landet har bodd mennesker i mer enn 700 år. I Matmata finner du den berømte troglodyte-arkitekturen hvor man graver seg inn eller ned i myk sandstein og lager de rom man trenger for både mennesker og dyr. Byggeformen er vanligvis med et sirkelformet rom sentralt i fjellet med dører og ganger videre til andre både store og snå rom med vertikale vegger.

 

Coladrikkende kamel  Saltørken 

 

Reiser du på en 2-dagers tur til Sahara inngår det i reiseruten et besøk hos en tunisist familie som bor- og lever i slike huler. Du vil også besøke et hotell som er bygd etter samme prinsipp.

Denne typen arkitektur finner man også andre steder i Nord-Afrika eks. i Marokko og Libya men ikke så utbredt som i Matmata. Besøker du Matmata må du være oppmerksom på at den lokale befolkning kan være litt vanskelige og vriene. De ønsker bare at du skal legge igjen mest mulig penger. Som et eksempel kan nevnes at du må regne med å måtte betale for bilder du evt. knipser av personer/familier. Pass deg også for tyverier.

 

   

 

Matmata kalles også for "steinørkenen". Her finner du både høye fjell og dype daler og du blir garantert overrasket når dy ser dette landskapet på din vei til Sahara. Som en liten kuriositet kan nevnes at i denne steinørkenen ble opptakene til filmen Star Wars gjennomført.


 

 

Monastir

Monastir

 

Monastir ligger ca. 25 kilometer sør for Sousse. Byen har i underkant av 50' innbyggere. Monastir er fødebyen til Tunisias første president (Habib Bourgiba) og har derved en spesiell stilling i Tunisias bevissthet. Monastir er en universitetsby, den har en internasjonal flyplass og kan som andre byer i Tunisia fremvise sin historiske gamleby – Medina. De fleste hotellene ligger i den nye by-delen. Disse rommer vestlige butikker av det finere slaget og et godt utvalg med restauranter. Spesiellt langs promenaden rundt den store og flotte lystbåthavnen. Strendene i Monastir er som i Tunisia forøvrig, hvite og langgrunne og med behagelige badetemperaturer. Fornøyelseslivet er ganske rolig i Monastir, og foregår stort sett på hotellene.

 

   

 

.Hva angår byens historie så vet man ikke mye men det vites at den i romertiden het Ruspinum og at den er etablert rundt Ribat'en. Dette er en firkantet borg som antas ble bygd ca. 796 e.Kr. på oppdrag fra en kalif i Bagdad. Ribat'en har et lite museum som er verd et besøk. Monastir er det man kan kalle for Tunisias moderne "helligdom". Landets første president etter frigjøringen fra fransk kolonivelde - Habib Bourgiba - er født her, og satt ved makten i mange år. Han var desuten et viktig symbol på afrikansk frigjøring fra et europeisk styresett. Bourgiba utøvde det man kan kalle for ekstravaganse og i Monastir kan man se hans mausoleum, ferdigbygget i 1968 og en moske i hans navn.


 

 

 

Port el Kantaoui

Port el Kantaoui

 

Port el-Kantaoui ligger ca. 7 kilometer nord for Sousse og er er i sin helhet en turistby. Her er alle hotellanleggene bygd som små selvstendige landsbyer langs den utrolig fine og hvite sandstranden. I byen finner du 18-hulls golfbaner. Hotellene og de mange leilighetsanleggene er som regel bygd med bare to etasjer. Hagene er velstelt og alt fremstår med stil. 

 

   

 

Stedet ble helt fra bunnen konstruert som et turiststed. Dette var et arbeid som startet i så tidlig som i 1975. Økonomiske støttespillere for dette prestisjeprosjekt var Abu Dhabi, Kuwait og Verdensbanken. Det var og er et som har medført at Port el-Kantaoui fremstår som et fullverdig og luksuriøst reisemål med dertil tilhørende faciliteter. Stedet passer for alle som ønsker en avslappende og behaglig ferie. Passer for familier.

 

Aktiviteter

Som andre byer og steder i Tunisia kan Port el-Kantaoui by på en mengde aktiviteter som passer alle både små og store. Eksempelvis utfluktbåter, vannski, ridning mm.


 

 

 

Sousse

Sousse

 

Sousse er en regionhovedstad og en viktig industriby samtidig som den er en av landets mest velutviklede feriebyer. Til Sousse som er den tredje største byen i Tunisia kommer i overkant av en million besøkende turister hvert år. Siden 1985 har Sousse stått på UNESCOs World Heritage List, pga. Ribat'en (forsvarsanlegget), den store Moskeen og den gedigne Medinaen.

Sousse gir deg en god blanding av gammelt og nytt, travelt hverdagsliv i byen og rolige dager på stranden. Atmosfæren er meget behagelig.

 

 

Medinaen - Gamlebyen i Sousse

I Medinaen (den er mindre enn den i Hammamet) vil du oppleve å møte mange mennesker. Her som i alle endre Medinaer kan du kjøpe varersom tepper, lærvarer, krydder, gull og messing mm. All handel foregår med intens pruting, og du må selvfølgelig være forberet på at du blir den tapende part. Over Medinaen ligger Ribat'en som er en samling bygninger som er forsvarsverk samtidig som de tjener en religiøs funksjon. Anlegget ble bygd i det åttende århundre e.Kr. for å forsvare byen mot angrep fra de kristne.

Sousse ble grunnlagt som handelsstasjon omkring år 1000 f. Kr. av fønikiske sjøfolk. Byen het gjennom hele antikken Hadrumetum og den utviklet seg raskt tempo til et viktig sentrum i regionen.

 

   

 

Noen av hotellene i Sousse er plassert inne i selve byen, men de fleste finner du langs den utrolig fine sandstranden. Alle hotellene tilbyr selvfølgelig restauranter, barer, klubber, diskoteker,  tennisbaner, barneklubber mm.

På stranden i Sousse (som i de andre byene i Tunisia) er det liv og røre hele sommeren. Her kan du leie båter, vannski og surfebrett eller forsøke deg på hanggliding etter båt. Vær oppmerksom på at du som nyankommet turist blir overøst med "gode" tilbud fra lokale selgere. Men, slapp av dette avtar etter noen dager.


 

 

Tunis

Tunis

 

Tunis er landets hovedstad og ligger på eidet mellom Tunis-sjøen som på arabisk kalles al-Bahira. Medinaen er gamlebyen i Tunis (samme som i Hammamet) og kalles på arabisk for al-Madinah. En av de eldste severdigheter i Medina er Zitouna-moskeen som ble bygd på 800-tallet på gamle ruinene fra tidlig på 600-tallet.

 

   

 

Vest i byen finner du Youssef Dey-moskéen som var den første Ottomanbygde moskeen i Tunisia og ble satt opp i 1616. I det samme området finnes også Souq el-Berka hvor slaver i sin tid ble solgt av muslimske sjørøvere. Er du i Tunis bør du unne deg en tur til det kjente Bardo-museet som ligger rett utenfor det sentrale bysenter av Tunis. I tillegg bør du besøke byens sentrum som syder av liv til langt på kveld hver eneste dag. Du bør absolutt besøke Medinaen men du må hele tiden være oppmerksom. Her "jakter" de på pengene dine. Du vil til tider møte ganske aggresive selgere som i utgangspunktet ikke tar nei for et nei. (Dette forholdet gjelder så og si i alle byer og steder i Tunisia).


 

 

Kart

Kart

 

(Kilde:lexicorient)


 

 

 

Klima

Klima

 

Djerba - Hammamet - Monastir - Sousse - Port el-Kantanoui - Tunis

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

7

8

9

11

14

18

20

21

20

16

12

9

Max. Temp.

15

16

18

21

24

29

33

33

33

25

21

17

Soltimer

175

188

223

234

305

319

374

351

258

218

184

164

Nedbørsdager

12

10

9

7

5

2

1

2

5

8

10

13

Vanntemp.

15

14

14

15

21

26

26

24

24

22

19

16

 

Tunisia:

Temperert i nord med milde, fuktige vintre. Godt og varmt om sommeren. Om sommeren kan temperaturen i perioder overstige 40 grader C. Høstmånedene er behagelige. Vintermånedene kan være kjølige med mye regn og vind.

 

Været i Tunisia - I dag !


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Republikken Tunisia

 

Areal

Areal: 163.530 kv.km.

 

Folketall

Ca. 9.8 mill. ca.  98% arabere.

Religion: 98% muslimer, 1% kristne, 1% jøder

 

Største byer

Tunis med ca. 1.5 mill. innbyggere.

 

Språk

Off.: Arabisk. Mange bruker fransk.

 

Valuta

Landets valuta: Dinarer. TD. 1-dinar er ca. 6.- NOK (Kursvariasjon)

1 dinar er 1.000 millimer

 

Kredittkort

Reisesjekker og VISA.

Det lønner seg å ha med norske 100-kroner sedler som enkelt kan veksles inn på alle hotell. (Ikke ta med andre seddeltyper for disse veksles ikke). Det er lokale banker på hotellene som veksler for deg uten gebyr.Merk. Disse har kun åpent vissetider på dagen.

 

Tips

I de større byene og turiststeder går kvinner stort sett vestlig kledd. Solkjoler, shorts og kortermete bluser er akseptabelt. Lenger inne i landet bruker de lokale kvinnene muslimske klesdrakter.

 

Klima

Temperert i nord med milde, fuktige vintre. Godt og varmt om sommeren. Om sommeren kan temperaturen i perioder overstige 40 grader C. Høstmånedene er behagelige. Vintermånedene kan være kjølige med mye regn og vind.

 

Helseforhold og mathygiene

Drikkevann bør du kjøpe på flasker. De sanitære forhold er jevnt bra i byene men dårlige på lokale steder ute i landet. Det kan være en viss fare for rabies pga. mange løshunder og katter. (Katter er det mange av). Standarden på mange legekontorer og sykehus er bra (husk reiseforsikring). Det er tryggest å spise på de større hotellene som også har gode restauranter. (Maten "flyter" i olje). Det anbefales å ta med noe du liker godt eks. norsk syltetøy, tubeoster, leverpostei ol. (Tenk på barna). Ikke søl med mat på hotellrommet, gjør du dette kommer det frem en mengde maur.

Drikk alltid vann på flaske. Dette er rimelig hos den lokale kjøpmannen, ca. 1-dinar for en 1.5 liters flaske. Husk: Ikke drikk direkte av mineralvannbokser/flasker, bruk sugerør. Ikke bruk is-biter dersom du ikke vet at disse er laget av flaskevann.

 

Du trenger vaksine mot: Hepatitt A, poliomyelitt, difteri/tetanus. Ved lengre opphold, Tyfoidfeber. Sjekk med lege og ta vaksinen i god tid før avreise.

Ha alltid med deg Desiskum. Kjøpes på apoteket - før avreise.

 

Strøm/telefon

220 Volt. Spenningen kan variere. GSM-dekningen rundt Tunis, Hammamet, Sousse og Monastir er bra.

 

Ambassade i Norge

Tunisias ambassade, Haakon VIIs gate 5 B (7. etg.), 0161 Oslo. Tel.: 2283 1917. Faks: 2283 2412

 

Visum

Nærmere opplysninger fås ved den tunisiske ambassaden. Se også visumguiden på vår hovedmeny.

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Kgl. Norsk Ambassade, 20, Rue de la Kahéna, Mutuelleville, Tunis. Tel.: +216-1-802 158.

 

Tidsforskjell til Norge

1 time etter Norge v/sommetid

 

Nasjonale helligdager

20. mars, 25. juli, 7. nov. samt bevegelige religiøse høytidsdager.

 

Normale åpningstider bank, off. kontorer og butikk

Banker om sommeren 0800-1300 og om vinteren 0800-1400. Forretninger 0830-1230 og 1530-1800. Variere tidsmessig om sommeren. Forretningene har som regel lange åpningstider.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie arena

(Her finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

Ferieguider

 


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©