- startstedet for din drømmeferie

 

ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

 

Velkommen til en av Nordens største, og mest innholdsrike ferieguider

Om

Kontakt

Annonsere


Kategorier

A - Å Guide

Aktiv ferie

Apartments

* Danmark

Bed & Breakfast

Bryllup og Fest

Bussreiser

Campingferie

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Europa

Charterferie

Cruiseferie

Events

Fergeselskap

* Norge

* Sverige

Feriehus

* Danmark

Ferie leverandører

* Norge

Feriemål

* Afrika

* Asia

* Europa

   * Danmark

   * Norge

   * Sverige

   * Spania

* Midt Østen

* Nord Amerika

* Oceania

* Sør Amerika

Feriepenger

Finansiering

Firmareiser

Fjellferie i Sverige

Fjord Cruise

Flybilletter

Fotballreiser

Golf-ferie

* Danmark

* Sverige

* Golf linker

Herregårdsferie

Hotell

* Danmark

* Norge

* Sverige

* Finnland

* Estland

* Latvia

* Hele verden

Konferansehotell

* Sverige

Kroferie i Danmark

Leiebil

Opplevelser

* Danmark

* Sverige

* London

* Finnland

* Island

Reisebøker

Shopping i Sverige

Skiferie i Sverige

Slottsferie i Sverige

SpA-ferie i Sverige

Sportsreiser

Språkreiser

Storbyferie

Vandrerhjem

Week-End's

* Danmark

* Sverige

* London

Flyplass Info.

Gardermoen / Torp

Arlanda/Stockholm

Kastrup/København

Heathrow/London

Schiphol/Amsteram

Frankfurt/Tyskland

Fly Forsinkelser (N)

Været i alle land

  Danmark

  Hellas

  Kypros

  Norge

  Spania

  Sverige

  Tyrkia

  Thailand

  Se flere land

Aktuellt

Fotogalleri

Helseinformasjon

Norske aviser

Reiseråd fra UD

Valutakalkulator

Web Camera


 

Seychellene

 

 

Populære feriemål

 

La Digue

Mahe

Praslin

Victoria


 

 

Faktainformasjon

 

Din ferie Arena

Helse

Kart

Klima

Valuta


 

 

Opplev Seychellene

 

 

Seychellene er uten tvil en av de vakreste øygruppene i verden. Her finner man totalt 115 øyer som ligger nesten 1800 km. fra østkysten av Afrika, ca. 1100 km. nordøst for Madagaskar. og midt ute i Det indiske hav. Øyene er kjent over hele verden for de fantastiske hvite sandstrendene, og den vakre eksotiske naturen.

Denne øygruppen ble oppdaget av den portugisiske sjøfareren Vasco da Gama i 1502, og har vært både fransk og engelsk koloni før de fikk sin uavhengighet i 1976. I løpet av denne perioden utviklet befolkningen på øygruppen sitt eget språk - kreol - men både engelsk og fransk er likevel de offisielle språk. Totalt er det på alle øyene ca. 80' innbyggere hvor de aller fleste bor på øya Mahe som også har hovedstaden Victoria. Uansett hvor man befinner seg på dette øyriket kan man boltre seg på kritthvite strender, i krystallklart vann, og føle palmesusen i de varme vindene. Mye kan oppleves på Seychellene og øygruppen har sine tradisjonsbundne festivaler som eksempelvis Kreolfestivalen som arrangeres hvert år i slutten av oktober. Denne festivalen ble etablert for å bevare- og fremme kreolsk kultur. I tillegg til dette er det også hvert år en ukes lang festival med fremme av den kreolske matkunst med tillegg av både kunst, musikk og dans. Til denne festivalen kommer Kreolske artister fra hele verden for å delta. Seychellene er en naturperle og de fleste mindre øyer og store deler av de største øyene er naturreservat med byggeforbud. I tillegg til dette legges det stor vekt på bevaring av dyre- og plantelivet på Seychellene, enten dette er over vann eller under vann. Plantelivet har mye til felles med det ma finner på Madagaskar, og øyrikets mest berømt vekst er "seychellpalmen" eller Lodoicea sechellarum. Planten har kjempestore "dobbel- kokosnøtter" eller Coco de Mer.


 

 

La Digue

La Digue

 

La Digue er antagelig den fineste av alle øyene på Seyschellene. Dette er den fjerde største øya og er nå for alvor oppdaget av turistene. Man kan komme til La Digue med båt fra Praslin - med en reisetid på omtrent 40 minutter, eller man kan ta båt fra Mahe som tar ca. 3 timer over et nydelig blått havområde. 

 

 

Dersom man ikke ønsker en båtreise er det mulig å bli transportert med helikopter mellom Mahe og La Digue. Dette er en ganske dyr fornøyelse (ca. 2' kroner). Har man førts kommet til La Digue så er det beste fremkomstmiddelet på øya en sykkel. Med litt sans for det gammeldagse kan man også benytte de lokale- og velkjente oksekjerrene. De aller fleste hotell- og overnattingssteder ligger i kort avstand fra fergeleiet og Anse La Reunion. Dette med unntak av to hotel som ligger på øyas idylliske nordside ved Anse Patates. På La Digue finnes nasjonalparken L´union estate hvor man kan se mengdevis med de fantastiske gigantskilpaddene. I tillegg til dette inneholder også parken Anse Source D´argent som er et område med nydelige små sand strender. Hele øyområdet er omringet av de fineste korallrev, men det i "innlandet" er jungel. La Digue er et paradis.


 

 

Mahe

Mahe

 

Mahe er den største av øyene på Seychellene, og nesten 90 % av befolkningen bor på denne øya. På Mahe ligger øygruppens internasjonale flyplass, og øygruppens hovedstad Victoria. Victoria anbefales det at man avlegger byens marked et besøk. Dette er marked som er åpent 6 dager i uka og hvor man kan gjøre mange gode kjøp. Naturlig nok er nattelivet mer utpreget på Mahe enn på de andre øyene, og (omtrent som hjemme) er det mest livfullt på fredager og lørdager (helgefeiring). Frister ikke nattelivet så er det gode muligheter for fotturer i Morne Nasjonalpark (høyeste punkt 905 m), eller man kan besøke områder på sydsiden av Mahe hvor det fortsatt er mange fantastiske fine uberørte områder- og strender med samme idyll som på Praslin og La Digue.

 

Her kan man bare slappe av, og nyte ferien på stranden.

 

Mahe har totalt over sytti strender og alle med sitt eget særpreg. På Mahe finnes hoteller- og bomuligheter av alle slag, og her er det mye å velge mellom. Her finnes alt fra små private gjestehus til store- og fine hotell som kan tilby alle former for fasiliteter. 

 

   

 

Ønsker man å bese seg om på Mahe kan man eksempelvis leie bil og utforske øya på egen hånd, reise på utflukt til den fantastiske Marine National Park eller drive med  vannsportaktiviteter. Her finnes noe for alle!


 

 

Praslin

Praslin

 

Praslin ligger nordøst for Mahe og er den nest største øya med nesten 6' innbyggere. Man kommer hit med fly fra Mahe (mange daglige avganger) med en reisetid på ca femten minutter. Man kan også ta ferge (reisetid ca. 45 min.). Vallee de Mai National Park ligger på Praslin. Dette er en av Seychellenes største turistattraksjoner og det er her man fonner Coco-de-mer, som er verdens største kokosnøtt. I denne parken kan man også oppleve den fantastiske regnskogen med tilhørende dyre- og fugleliv. På Praslin er det en behagelig og rolig atmosfære som passer som hånd i hanske for en avslappende ferietur. Her kan man virkelig nyte livet.

 

 

 

Kan man bedre ha det?

 

Praslin har en egen sjarme med koselige små hotell som alle har en gjennomgående god standard. Øya har kun to to hotell som har fått betegnelsen 5-*. De fineste strendene ligger på øyas nordside og som eksempel kan nevnes at Anse Lazio er regnet som en av verdens fineste strender, og den har kritthvit og myk sand. Fra Praslin er det kort vei til de fleste av de andre øyene. Praslin er virkelig verd et besøk.


 

 

Victoria

Victoria

 

Victoria er hovedstad på Seychellene hovedstad heter Victoria. Dette er øygruppens største by. Victoria ligger på Mahé og er en av verdens minste hovedsteder. Denne byen kan tilby sine besøkende mange fine opplevelser og severdigheter. her finnes eksempelvis en rettsbygning fra kolonitiden - et naturhistoriske museum - det nasjonale historiske museum - en botanisk hage - St. Anne nasjonale havpark hvor man finner Moyenne som er kjent for sin historie med nedgravde skatter og spøkelser - her finnes fine områder med et rikt plante- og dyrelivet og det finne nydelige områder hvor man virkelig kan ha det behagelig.


 

 

Kart

Kart

 

 


 

 

Klima

Klima

 

 

Victoria

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

24

24

25

25

25

26

27

25

24

24

24

23

Max. Temp.

28

29

30

31

31

29

30

29

28

29

29

29

Soltimer

175

177

225

247

253

214

228

222

207

223

210

189

Nedbørsdager

14

9

10

10

8

8

7

8

8

9

11

12

Vanntemp.

26

28

27

27

26

25

26

25

28

26

28

28

 

Det er et tropisk klima på Seychellene. I perioden Mai til September er det relativt mildt, men det kan være litt trykkende luft.  Fra november til mars forekommer det en nordvestmonsunen og en del regn. Ellers er Seychellene en frodig- og grønn øy. Seychellene er til tross for små variasjoner i værforholdene en destinasjon for en perfekt ferietur året rundt. Her er det en gjennomsnittlig lufttemperatur på 30 grader, og ca. 27 grader i vannet. Øygruppen ligger utenfor syklonbeltet og er skånet for de mest ekstreme værforhold.

 

Været på Seyschellene - I dag !

 

Værmelding


 

 

Valuta

Generell informasjon * Helse * Valuta

 

Offisielt navn

Republikken Seychellene

 

Areal

400' kv.km.

 

Folketall og Religion

Ca. 80' innbygere. 90% romersk-katolsk, 8% anglikansk, 2% andre

 

Største byer

Victoria

 

Språk

Engelsk (offisielt), fransk (offisielt), kreolsk.

 

Valuta

1 seychellisk rupee (SRe) = 100 cent. Ta med dollar for lokal veksling.

 

Kredittkort

Reisesjekker og kredittkort kan benyttes. Sey, Rupie - ellers er American Express og Visa vanlig. Litt mer sjelden benyttes Euro/Mastercard og Diners.

 

Klima

Tropisk hav-klima. Svalt under sør-øst monsunen (mai/juni til september). Varmere under nord-vest monsunen (mars til mai).

 

Helseforhold og mathygiene

Du trenger vaksine mot: Hepatitt A, poliomyelitt, difteri/tetanus. Ved lengre opphold: Tyfoidfeber. Sjekk med lege og ta vaksinen i god tid før avreise. Drikk alltid vann på flaske.

 

Strøm/telefon

240 Volt

 

Ambassade i Norge

Den nærmeste ambassaden ligger i Belgia.

 

Visum

Nei. Visum for en måned blir skrevet ut ved ankomst ved å vise gyldig pass for 6mnd etter hjemkomst. (Norske statsborgere) Se: Visumguide

 

Norsk ambassade og/eller konsulat

Den norske ambassaden i Dar es Salaam, Postboks 2646, Dar es Salaam, Tanzania. Fysisk adresse: hjørnet av Mirambo street og Garden Avenue. Tel.  +255-22-211 3366 og mobil nødtelefon +255-(0)742-769 811/812 Web: www.embassies.mfa.no

 

Nasjonale helligdager

Offentlige helligdager er i tillegg til påsken, 10.juni, 15. august og 8 desember.

 

Andre opplysninger

Kostnadsnivået er relativt høyt fordi det aller meste blir importert. Turistnæringen blir også høyt beskattet av myndighetene, og det er høye miljøskatter. Kostnadsnivået ligger i overkant av det som er vanlig i Norge.

 

(Kilde: UD)


 

 

Linker

Din ferie arena

(Nedenfor finner du informasjon om det meste - for din ferietur)

 

 

Hotell/Overnatting

 

Bavyan

Mahe Hotell


 

 

Ferieguider

 

Cia Faktabok

Seychellene

Worldtravelguide


 


Feriepenger! - startstedet for din drømmeferie


AltomLondon.no


®

- en båtreise du aldri glemmer

 

 


Vi ønsker deg en god ferie !

 

AltomFerien.no er en nettside som er tilpasset brukernes ønsker for informasjon, en nettside som er enkel i bruk, og en nettside hvor man på enklest mulig måte kan knyttes opp mot ferieleverandører innen de mest aktuelle kategorier. All informasjon som er gjengitt på sidene er innsamlet og systematisert etter beskrivelser fra bl.a. de enkelte land- og byers turist/informasjonskontor og andre informasjonskilder verden over. AltomFerien.no kan med dette som bakgrunn ikke gi en total garanti for innholdets korrekthet og kan ikke på noen måte påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger ikke er korrekte. AltomFerien.no fra sier seg herved alt ansvar for oppståtte feil, eventuell mistolkning og / eller tap, skuffelse eller skade som følge av bruk av den informasjon som er gjengitt på sidene. Bilder er egenproduserte, annonsør- og picsearchfoto og med kilder fra de respektive linkområder.

Alt innhold på AltomFerien.no er beskyttet med opphavsrett ©